ΜΤΣ: Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος – Ποιοι διορίζονται στο ΔΣ – Δείτε το ΦΕΚ

ΜΤΣ: Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος – Ποιοι διορίζονται στο ΔΣ – Δείτε το ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. 817/09.08.2023 η απόφαση ΥΕΘΑ με Αριθμ. Φ.951.1/90/1269562/Σ.3738 που αφορά στο «Διορισμό Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ)»

Α Π Ο Φ Α Σ Η
«Διορισμός Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου
του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ)»

Αποφασίζουμε

1. Τον διορισμό στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) των:

α. Ταξίαρχου ε.α. Χατσίκα Δημήτριου του Συμεών, ως Προέδρο, ο οποίος με την παρούσα απόφαση διορίζεται και ως Πρόεδρος του ΔΣ/ΝΙΜΤΣ.
β. Υποστρατήγου (ΤΘ) Αστέριου Σαμαρά του Χρήστου, ως Αντιπρόεδρο του ΔΣ/ΜΤΣ.
γ. Ταξιάρχου (ΜΧ) Ευθύμιου Γιαννακάκη του Χαρίλαου, ως τακτικό μέλος.
δ. Υποστρατήγου (Ο) Αθανάσιου Καδόγλου του Ιωάννη, ως τακτικό μέλος.
ε. Συνταγματάρχη (ΝΟΜ) Αθανάσιο Γαλαζούλα του Βασιλείου, ως τακτικό μέλος.
στ. Ταξιάρχου (ΕΛ.ΑΣ.) Κωνσταντίνου Πλατιά του Χαραλάμπους, εκπρόσωπο των μετόχων της ΕΛ.ΑΣ., ως τακτικό μέλος.
ζ. Υποστρατήγου ε.α. (ΕΛ.ΑΣ.) Δημητρίου Μπέττα του Αλεξίου, εκπρόσωπο των μερισματούχων της ΕΛ.ΑΣ. (πρώην Χωροφυλακής), ως τακτικό μέλος.
η. Υποστράτηγου ε.α. Ιωάννη Δεβούρου του Νικολάου, εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ, ως τακτικό μέλος.
θ. Μόνιμο υπάλληλο με βαθμό Α’ Κλάδου ΠΕ/Δημοσιονομικών Θεόδωρο Δημητρίου του Ιωάννη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ως τακτικό μέλος.

2. Η θητεία των ανωτέρω είναι τριετής και αρχίζει από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

45 Σχόλια

  1. Απατεώνες που είναι εκείνα τα παραπάνω μερίσματα από το Μάρτιο. Μάλλον φταίει το λογισμικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χατσίκας ή Χάτσικας? Νομίζω πρέπει να σταλεί το ΦΕΚ για διόρθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΛΑΕΔ ΣΤΟ MICHELIN ΤΟΥ ΜΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άκουσα, αλλά μάλλον δεν θα ισχύει, ότι πήγε ο απερχόμενος στον μεγάλο και τον ρώτησε αυτός για την PIK-AR και δεν ήξερε ο μαύρος να απαντήσει και αντί για αυτό του έλεγε για την κρητική εστία. Οπότε τι να κάνει ο μεγάλος έβαλε το Hachiko να φυλάει τα έρημα να μην ψοφήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι γινόταν,έτσι έγινε και έτσι θα γίνεται. Ο εκάστοτε Υπουργός Εθνικής Άμυνας διορίζει τον <> πρόεδρο του ΜΤΣ!!!!. Και σε άλλα με υγεία. Φαίνεται ότι στο ΥΠΕΘΑ δεν έμαθαν ακόμα τι γίνεται στα άλλα ΝΠΔΔ.,που εποπτεύονται από άλλα υπουργεία.(προκήρυξη θέσεως, υποβολή υποψηφιοτήτων,επιλογή κλπ) Η αρμοδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας περιορίζεται στο διορισμό των μελών του ΔΣ/ΜΤΣ. Η επιλογή αυτών που θα διοριστούν γίνεται από το φορέα στον οποίο ανήκουν. Έτσι το ΓΕΣ επιλέγει τα 4 μέλη, και οι ΕΑΑΣ-,ΕΛ-ΑΣ-,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,επιλέγουν από ένα μέλος. Ο πρόεδρος πώς επιλέγεται;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διορίσθηκαν με αμοιβή ή προσφέρουν υπηρεσίες αφιλοκερδώς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διόρθωση προηγούμενου σχολίου. Το ΓΕΣ επιλέγει τρία μέλη και το ΓΕΕΘΑ ένα.. Σύμφωνα με την παράγραφο 7 του προοιμίου της απόφασης δεν προκύπτει δαπάνη σε βάρος του ΜΤΣ από την απόφαση αυτή. Το ερώτημα είναι::Η αποζημίωση του προέδρου και τα έξοδα παραστάσεως των μελών ποιόν βαρύνουν;;. Κάτι δεν πάει καλά!!!!! Το σημαντικώτερο όμως είναι ο τρόπος επιλογής του προέδρου. Μπορεί να είναι ο κομματικός φίλος του εκάστοτε Υπουργού;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hachiko vs shepherd mparak ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ ΕΛΑΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΑΡΑΤΣΑ MTS ΜΕ ΚΑΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΑ 0,30 ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΝΕΡΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γέλια μόνον προκαλούν όλα αυτά. Τέτοια ξεφτίλα πια? Γι αυτό το ταμείον είναι μείον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Πρόδρος του ΜΤΣ λαμβάνει αμοιβή σύμφωνα με ανακοίνωσεις του ΜΤΣ περίπου 23.000 - 30.000 ευρώ ετησίως. Μισθός και σύνταξη μαζί δεν πρέπει να υπερβαίνουν ποσό ανάμεσα σε 4.000 - 5.000 ευρώ το μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα συμφωνήσω με κάποια σχόλια παραπάνω για τις διαδικασίες διορισμού των Προέδρων. Προσωπικά δεν θυμάμαι κάποιον Πρόεδρο που να άφησε έργο στο ΜΤΣ, ο απερχόμενος, όμως, είχε και ένα αδιαπέραστο μειονέκτημα, τον άσχετο (που νόμιζε ότι ήταν σχετικός) ΓΔ, ο οποίος τον συμπαρέσυρε σε λάθη με μεγαλύτερο την αναστάτωση και την κατρακύλα του ΒΟΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλεις αγαπητέ να δώσεις ΒΟΕΑ στο παιδί σου να πληρώσεις όπως πληρώσαμε εμείς οι εν ενεργεία
      Το τζάμπα πέθανε
      Άλλαξε οι ΚΥΑ και κανένας από εσάς δεν δήλωσε να πληρώνει κρατήσεις εν ενεργεία ,,τόση ψευτιά

      Διαγραφή
    2. Άγραματε στο ΔΣ ο Γενικος Δντης δεν ψηφίζει εκτός αν θεωρείς ότι όλοι οι στρατηγοί που συμμετέχουν είναι βλάκες.

      Διαγραφή
  13. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν είναι κομματικοί οι πρόεδροι περιγράψτε παρακαλώ τη διαδικασία που τηρήθηκε για την επιλογή του νέου προέδρου. Πως προέκυψε το όνομά του, από το μαντείο των Δελφών.

      Διαγραφή
    2. Απο το "μαντείο" του Δένδια

      Διαγραφή
  14. Άλλος ένας με αξιοκρατικά κριτήρια δηλαδή με κομματική ταυτότητα. Πάμε για νέα απαξίωση του ΜΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καμπούρη τα λεφτά μας ΤΙ ψηφίζετε νόμους που δε μπορείτε να υλοποιήσετε. Το λογισμικό των ΗΠΑ χρειάζεται. Κομπιναδοροι από το μαρτιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βοεα θα πάρουν τα παιδιά μας; Γιατί δεν δίδεται προκαταβολή έναντι εφάπαξ βοηθήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν ήξεραν τα ελεγκτικά όργανα (ΔΟΕ- ΥΕΥ κλπ) να κάνουν σωστό ελεγκτικό έργο, τότε θα γινόταν άλλη κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο νέος Πρόεδρος του ΜΤΣ ως Πεζικάριος και Υπηρεσίας Γραφείου έχει υπηρετήσει σε Υπηρεσία Στρατιωτικών Αρχείων, ΑΣΑΕΔ και Δνση Ταχυδρομικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρό βιογραφικό !!!!! Κάτι πιο χειρότερο δεν έχει :

      Διαγραφή
  19. Με τέτοιους κομματικούς διορισμούς ημετέρων, μετά υπάρχει η απορία γιατί το ΒΟΕΑ κόβεται, το μέρισμα αυξάνεται κατά λεπτά του ευρώ και παρακαλάμε να συγχωνευτούμε με τα υπόλοιπα ταμεία Αεροπορίας και Ναυτικού. Χάθηκε η απλή σκέψη όπως προαναφέρθηκε παραπάνω ο διορισμός με επιλογή μέσω προκήρυξης- κατάθεση υποψηφιοτήτων - επιλογή. Τότε θα λαμβάναμε περισσότερα από τα δεδουλευμένα μας τόσα χρόνια και όχι τα σημερινά ψίχουλα που τα έχει εξαφανίσει ο πληθωρισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επαναλαμβάνω ότι ο Υπουργός δεν νομιμοποιείται για την επιλογή του προσώπου που θα διοριστεί πρόεδρος του ΔΣ/ΜΤΣ. Η αρμοδιότητα για την επιλογή είναι της ΕΑΑΣ, που εκπροσωπεί το σύνολο των αποστράτων.. Αρκεί μόνο να καθορίσει διαδικασία που να μην επιδέχεται αμφισβήτηση και να την υποβάλει στο υπουργείο.. Τέτοια θα μπορούσε να είναι η εξης: Προκήρυξη θέσης, συγκέντρωση υποψηφιοτήτων, σύνταξη πίνακα υποψηφίων που πληρούν τις προυποθέσεις ,κλήρωση παρουσία όλων των υποψηφίων για ανάδειξη του προσώπου που θα διοριστεί πρόεδρος καθώς και δύο αναπληρωματικών (1ος-2ος) υποβολή στο υπουργείο για διορισμό. Η μπάλα είναι στο γήπεδο της ΕΑΑΣ. Το ότι επί δεκαετίες εφαρμόζεται η διαδικασία ο Υπουργός να επιλέγει τον πρόεδρο οφείλεται σε δική μας ανεπάρκεια. Δεν διεκδικήσαμε τα δικαιώματά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εαασ συγνώμη αλλά δεν... Επίσης οι περισσότεροι απόστρατοι δεν έκαναν τίποτα ως εν ενεργεία θα κάνουν τώρα?

      Διαγραφή
    2. Οι διατάξεις που προβλέπουν την σύνθεση του ΔΣ/ΜΤΣ (άρθρο 1 του ν.δ.2554/1953,όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει, με το 40 του ν.5018/2023 ) ορίζουν ότι ο πρόεδρος του ΔΣ/ΜΤΣ πρέπει να είναι ανώτατος Αξιωματικός εν ενεργεία ή εν αποστρατεία. Άρα δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Προτιμώ έναν απόστρατο που θα προκύψει με κλήρωση από έναν άλλο που θα ορίσει ο εκάστοτε Υπουργός. Σημειώνω ότι ο σκοπός της παρέμβασής μου είναι να καταδείξω ότι εφαρμόζεται εσφαλμένα η ισχύουσα νομοθεσία και ότι η ΕΑΑΣ πρέπει να επιληφθεί του θέματος.

      Διαγραφή
  21. Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι και οι 2 εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ στο ΔΣ/ΜΤΣ, νομίζω πως υπήρχε μόνο ένας στα προηγούμενα. Δηλ. για να καταλάβω, ο εκπρόσωπος των μετόχων της ΕΛ.ΑΣ θα συμμετέχει σε θέματα του ΔΣ που αφορούν μόνο τους μετόχους, ως εκπρόσωπός τους, ή και σε αυτά των μερισματούχων? Τι βλακωδείες είναι αυτά? Μήπως βάλαμε τον συνδικαλισμό στο ΜΤΣ και εάν ναι, γιατί όχι και ένας εκπρόσωπος από τους συνδικαλιστές του ΣΞ? Ίσως, τουλάχιστον, ο εκπρόσωπος των μετόχων να ξέρει να ενημερώσει το ΔΣ και το τελευταίο το σύνολο των ενδιαφερομένων για το μπάχαλο με τις καθυστερήσεις του ΒΟΕΑ. Λέω ίσως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μην ανησυχείτε θα υπάρχει άμεση ενημέρωση μέσω fb από τον εκπρόσωπο της ΕΑΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ένας με γνώσεις, έστω και με κομματική ταυτότητα, δεν υπήρχε; Ο άσχετος πεζικάριος μόνο; Αίσχος . Έχει δίκιο ο πλωτάρχης κ Σταμάτησε που στέλνει εξώδικα για το θέμα κάτι παραπάνω θα ξέρει από τους σοφούς της ΕΑΑΣ που το μόνο που τους απασχολεί είναι η προσωπική τους προβολή ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΝΙΜΤΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΕ Κ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η τοποθέτηση Προέδρων εκ των διετελεσαντων ΓΔ ίσως να ήταν πιο φρόνιμη επιλογή. Ίσως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν υπήρχε κανονική ΕΑΑΣ και όχι απλώς παρίστανται με 10 ψήφους μεταξύ μας, θα έπρεπε να έχουν κάνει μηνύσεις και αγωγές στο υπεθα για όλα τα παραπάνω που σωστά εξέθεσαν οι συνάδελφοι. Το ότι η ΕΑΑΣ παρακολουθείται από το υπεθα ΔΕΝ σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως ως προς την διεκδίκηση των συμφερόντων των μετοχών όπως σε κάθε υγιής επιχείρηση με τρανταχτό παράδειγμα τις ΔΕΚΟ που αυτές και εάν εποπτεύονται από το δημόσιο. Ξυπνάτε ρε γίδια ραγιάδες, τα συμφέροντα σας και τις οικογένειές σας υποστηρίζετε και όχι του κάθε υπουργού ή του κάθε σαλταπηδα που βρέθηκε ουρανοκατέβατος σε κάθε θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμφωνώ με όλους τους συναδέλφους και τα προαναφεόμενα! Και στο ΝΙΜΤΣ ποια η ειδική αντιμετώπιση σε εμας τους συνταξιούχους απόστρατους? Αδιαφορία! Αν δεν κάνω λάθος και ο εκάστοτε Διευθυντής είναι ανακληθείς απόστρατος οπαδός του εκάστοτς ΥΕΘΑ, Λες και δεν υπάρχουν εν ενεργεία να πάρουν τις θέσεις. Ας μην αποστρατεύανε με κομματικά κριτήρια και όταν αλλάζουν τα πρόσωπα στο Υπουργείο να ανακαλούνται οι παρατρεχάμενοι τους. Και όλοι αυτοί παίζουν στα ζάρια τις συντάξεις τα μερίσματα και την περίθαψη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 του νόμου 5018/2023, που προβλέπουν τη σύνθεση του ΔΣ/ΜΤΣ, μαζί με τα τακτικά μέλη έπρεπε να διοριστούν και ισάριθμα αναπληρωματικά. Γιατι δεν ορίστηκαν αναπληρωτές;;.Ο νόμος εφαρμόζεται όπως μας βολεύει;;; ;Η μήπως δεν έγινε αντιληπτή η νέα ρύθμιση που επέφερε ο νέος νόμος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πιστεύω είναι η κατάλληλη στιγμή για ενοποίηση ταμείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας προσέχατε κύριοι του ΣΞ. Δεν θα πάρετε μαζί στον γκρεμό και την ΠΑ και το ΠΝ ...

      Διαγραφή
  30. Για εμάς τους συνταξιούχους του Στρατού Ξηράς είναι ιδανικό σενάριο η ενοποίηση. Αλλά γιατί να το δεχτούν αεροπορία και ναυτικό? Αν παίρνουν 100-150 παραπάνω μέρισμα το μήνα γιατί να υποστούν μείωση για εμάς? Στην δική τους θέση θα το δεχόμασταν? Μάλλον πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ διαφανή διαχείρηση των ταμείων του Σ.Ξ. από ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ προς τούτο άτομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΣ ΜΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Από πια πανέρια τους ψωνίζουν άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Άπαντες οι σχολιάζοντες δεν έχουν ιδέα του ταμείου. Το πρόβλημα του ΜΤΣ είναι μόνο ένα. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή