Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Νεκροί οι δύο πιλότοι – 3ήμερο πένθος στις ΕΔ

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Νεκροί οι δύο πιλότοι – 3ήμερο πένθος στις ΕΔ

Νεκροί είναι ο κυβερνήτης Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, 34 ετών και ο συγκυβερνήτης, Ανθυποσμηναγος Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών

Την ώρα που οι πυρκαγιές κατακαίνε δάση και περιουσίες από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, δύο νέα παιδιά επιβιβάστηκαν σήμερα το πρωί στο Canadair τους και ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στη μάχη έναντια στην πύρινη λαίλαπα.

Η μοίρα, όμως, τους επεφύλασσε ένα άσχημο παιχνίδι και την ώρα που επιχειρούσαν πάνω από μια εστία φωτιάς σε ρέμα, κοντά στο χωριό Πλατανιστός της Καρύστου, άφησαν την τελευταία τους πνοή πάνω στο καθήκον.

Ο 27χρονος, Περικλής Στεφανίδης, και ο 34χρονος, Χρήστος Μουλάς, χειριστές της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης απογειώθηκαν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι με το CL-215 από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου με προορισμό την Κάρυστο.

Ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών

Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, 34 ετών

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Άλλη μια θυσία με πανάρχαια πτητικά μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολη η Ελλάδα πενθει.
    Οχι μονο οι ΕΔ..
    Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΑΞΚΟΙ ΔΕΝ ειναι λαθρο..
    ΕΙΝΑΙ...
    ---ΑΘΑΝΑΤΟΙ---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αιωνια η μνημη !!! παληκαρια μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Το επιχειρησιακό σχέδιο για μένα είναι λάθος ,1.Πού είναι τα πυροσβεστικά οχήματα στο συγκεκριμένο σημείο 2.Κακός το συντονισμό των αεροσκαφών έχει η Πυροσβεστική .
    Είναι εγκληματικό να μην μιλάει η ηγεσία, δεν χρειάζονταν αεροσκάφη στο συγκεκριμένο σημείο 3.Λάθος η απαξίωση τωv υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας που υπηρετούν στην Πυροσβεστική 4.Το 60% των πυροσβεστικών οχημάτων θα έπρεπε να βρίσκεται σε χώρους που αναμένουμε φωτιές Ιούνιο- Οκτώβριο και εκει να γίνονται αλλαγές προσωπικού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πένθος για τα μάτια του κόσμου... Σήμερα πάνω από 40 βαθμούς έξω και μέριμνα προσωπικού 0. Αλλά που να ξέρετε εσείς που στέλνετε τους οδηγούς σας να ανοίγουν τα airco στα αυτοκίνητα για να τα βρίσκετε έτοιμα...

    Ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τις σωρούς των νέων αυτών παιδιών που πετούσαν για ψίχουλα.

    Δύναμη για τους γονείς και τους οικείους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκανε πολυ μεγαλη βυθιση χωρις να χρειαζεται με αποτελεσμα να βρει σε δενδρο χανοντας τον πλωτηρα του φτερου ,εχασε την ευσταθεια του αεροσκαφους..Ειλικρινα δεν καταλαβα γιατι επιχειρησε κατασβεση τοσο χαμηλα?Απειρια?κακος υπολογισμος?υπερμετρη σιγουρια στις ικανοτητες του και του αεροσκαφους?Τελος παντων τα παλληκαρια χαθηκανε πανω στο καθηκον τους πληρωνωντας τις επιλογες του καθε πολιτικαντη που δεν αυστηροποιει τις ποινες των εμπρηστων σε πολυχρονο εγκλεισμο στις φυλακες χωρις αναστολη.Συλληπητηρια στους δικους τους ανθρωπους που μονο αυτοι βιωνουν πραγματικα την απωλεια των παλληκαριων κι ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τους σκεπασει και απο εκει ψηλα σαν αετοπουλα υπερηφανα να μας βλεπουν μαζι με τα αλλα παλληκαρια που σκοτωθηκανε.Αθανατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή