ΕΚΤΑΚΤΟ–Κάρυστος: Συντριβή Canadair σε ρεματιά κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης–Δείτε το BINTEO

ΕΚΤΑΚΤΟ–Κάρυστος: Συντριβή Canadair σε ρεματιά κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης–Δείτε το BINTEO

Πιλότοι του πυροσβεστικού αεροσκάφους ήταν δύο ιπτάμενοι από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών στην Ελευσίνα - Πραγματοποιούσε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά

Συγκλονίζουν τα πλάνα του βίντεο από τη στιγμή της πτώσης του canadair στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο.

Όπως φαίνεται το αεροπλάνο κάνει ελιγμό πάνω από το έδαφος, ενώ στη συνέχεια πέφτει.

Το βίντεο προβλήθηκε στην ΕΡΤ και δείχνει το σκάφος να καρφώνεται στο έδαφος και στη συνέχεια να σημειώνεται μια μεγάλη έκρηξη.

Το αεροσκάφος, που είχε δύο χειριστές συνετρίβη, ενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο.

Σημειώνεται ότι το canadair ήταν CL-215, από τη νέα Αγχίαλο Βόλου, και δεν είχε σύστημα εκτίναξης.

Από την πρώτη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το ΓΕΑ. Αυτή τη στιγμή έχει προσεγγίσει το σημείο ήδη πυροσβεστικό όχημα και ενεργεί, το οποίο ήταν δίπλα στην περιοχή και επιχειρούσε, ενώ ήδη εχει φτάσει στο σημείο και ελικόπτερο της ομάδας έρευνας και διάσωσης.

Από το βίντεο φαίνεται το αεροπλάνο να κάνει άφεση νερού, να παίρνει δεξιά στροφή και να χάνει ύψος. Λίγο πριν από τη δεξιά στροφή, φαίνεται να χτυπά σε ένα κλαδί και να χάνει τον πλωτήρα από το δεξί φτερό. Προφανώς πρόκειται περί μηχανικής βλάβης καθώς το αεροσκάφος χάνει συνεχώς ύψος και δεν μπορεί να ανεβεί πάνω από την χαράδρα.

Μαρτυρίες κατοίκων

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου αναφέρει στο evima.gr: «Είδα το Canadair να πέφτει μπροστά μου, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά».

Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που κυριολεκτικά «έγλειφαν» τα σπίτια.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του CL-215

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μ
αγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Αναμενόμενο τα συγκεκριμένα τα θυμάμαι από 8 χρόνων είμαι 49

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν ανθρωπινο λαθος,δεν φταιει το αεροπλανο Κατέπεσε όταν κατά την απαγκίστρωση, μετά την ρίψη του νερού, ο δεξιός πλωτήρας που εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ των δύο πτερύγων, προσέκρουσε σε δένδρο και αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να απωλεστεί η στήριξη του αεροσκάφους, συνακόλουθα και ο έλεγχος και να μην μπορέσει το πλήρωμα να το επαναφέρει.
    Με απλα λογια ANΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Η ΑΙΤΙΑ..Δυστυχώς, ή ευτυχώς η ζωή
    συνεχίζεται …»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αποκόλληση του πλωτήρα δεν έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια στήριξης. Όμως προκάλεσε βλάβη σε πηδάλιο κλίσης (aileron) γι' αυτό και η δεξιά σπειροειδής βύθιση.

      Διαγραφή
  3. Αυτη είναι η Ελλάδα των λαθρο, των ΜΚΟ, των προδοτών της Μακεδονίας, των Γκόλντεν Μπόις του Στουρνάρα και του 41 τα εκατό...
    Ελλάδα... η χώρα που σκορπα θανατο σε ολους..
    Απο τις σιδηροδρομικές γραμμές μεχρι τους δρομους και τους ουρανούς..
    Η χωρα της μιζας, του δηθεν και του τιποτα..
    Ολοι ξερουμε ποιοι φταινε...
    Ολοι ομως τους ίδιους ανεχομαστε...
    Αυτοι ειμαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή