Κρίσιμο ζήτημα η εμφάνιση και παράσταση των αστυνομικών!!!

Κρίσιμο ζήτημα η εμφάνιση και παράσταση των αστυνομικών!!!

Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα, όταν είδαμε τη διαμαρτυρία-«καταγγελία» των συνδικαλιστών της ΕΛ-ΑΣ, με αφορμή τη διαταγή που εξέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος σχετικά με την εμφάνιση, παράσταση κ.λ.π. των αστυνομικών. Οι ίδιοι θεωρούν το ζήτημα ως «θέμα άλλων δεκαετιών» (sic) και προφανώς, ότι βρήκαν την ευκαιρία να ασκήσουν το συνηθισμένο συνδικαλιστικό «ακτιβισμό»!!!

2. Ως γνωστόν οι οργανικές διατάξεις του Σώματος προβλέπουν την περιβολή στολής και την άψογη εμφάνιση και παράστασή τους σύμφωνα με τις διαταγές της Υπηρεσίας . Η στολή μετατρέπει αυτόν που τη φέρει σε σύμβολο και γενικά ομορφαίνει, αλλά και τυποποιεί. Προσδίδει κύρος και γοητεία. Μαγνητίζει και δίνει την αίσθηση της δύναμης.

3. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι οι αστυνομικοί παντού στον κόσμο φέρουν στολή και φροντίζουν, ώστε αυτή να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο επιβλητική. Δυστυχώς στη Χώρα μας παρατηρείται μια αδιαφορία και γενικά μια χαλάρωση στο ζήτημα της περιβολής της στολής και στην όλη εμφάνιση-παράσταση των αστυνομικών. Ορθώς λοιπόν ο Γενικός Επιθεωρητής εντέλλεται τα αυτονόητα. Πολλές φορές πράγματα που θεωρούμε δευτερεύουσας σημασίας είναι αυτά που παίζουν και τον κρισιμότερο ρόλο στην εκπλήρωση της αποστολής ενός Οργανισμού!!!

Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

  1. Όχι απλώς "χαλάρωση" κύριε συνάδελφε, είσαι αρκετά επιεικής. Πρόκειται για γενικό ξεχείλωμα σε όλες τις κατευθύνσεις, πάρα πολλοί, κυρίως μεγαλύτεροι και σε γραφεία, από όλες τις βαθμίδες και προελεύσεις, κυκλοφορούν και θυμίζουν σιφώνια από την "χαλάρωση". Αλλά τι περιμένεις, όταν υπήρχαν αρχηγοί και ανώτατοι γενικά που με την επίσημη στολή, ομοιάζαν καταπληκτικά με μικρά "αντίσκηνα" ή περιφερόμενους "κάδους" που ξεχειλίζαν από "κρέας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να απαιτεί η υπηρεσία επαγγελματισμό από τα στελέχη της, θα πρέπει να τα συμπεριφέρεται και αυτή επαγγελματικά. Όταν θα παρέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό ένδυσης υπόδησης, ασφαλείας, θα παρέχει γυμναστήριο και διαιτολόγο, μισθό αξιοπρεπή, και όχι μισθό πείνας, τότε μόνο θα έχει απαιτήσεις από το προσωπικό, ως τότε όμως ας αρκεστεί στο φιλότιμο του προσωπικού..

      Διαγραφή
  2. ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ δεν υπαρχει μονο στην ΕΛ.ΑΣ -ΠΣ αλλα και σε ΕΔ μπαχαλο τσαντιρο μαχαλας.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Της κακομοίρας γίνεται η απόλυτη ξεφτίλα. Ότι θέλει ο καθένας φοράει
    Απαράδεκτοι πολιτική και φυσική ηγεσια. Σουργελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστά. Σε τι ακριβώς δεν συμφωνούν οι συνδικαλιστές της ΕΛ-ΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θύμησε μου πότε χορήγησε για τελευταία φορά στολές ,υποδήματα και εξοπλισμό η ΕΛ.ΑΣ στους αστυνομικούς που θέλεις και παράσταση και ομοιομορφία. Όταν ο αστυνομικός καλείτε να εξοπλιστεί μόνος του εδώ και χρόνια ο καθένας εξοπλίζεται σύμφωνα με το βαλάντιο του και εξού και η ανομοιομορφία .Ας εξοπλίσουν πρώτα τους αστυνομικούς ομοιόμορφα και μετά όποιος δεν συμμορφώνετε να τιμωρείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θύμισε μου την τελευταία φορά που χορήγησε η ΕΛ.ΑΣ ένδυση υπόδηση και εξοπλισμό στα στελέχη της, που μου θες και ομοιομορφία και παράσταση. Όταν λοιπόν ο κάθε αστυνομικός καλείτε να εξοπλιστεί μόνος του σύμφωνα με το βαλάντιο του τότε έχουμε φαινόμενα ανομοιομορφίας. Όταν λοιπόν θα τους εξοπλίσει ομοιόμορφα τότε να ζητήσει εξηγήσεις σε όσους δεν συμμορφωθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν νομίζω ότι τα ξεκούμπωτα πουκάμισα, το μαλλί χαιτη το πηλικιο στο χέρι αν όχι παρατημένο, το υπερβολικό μακιγιάζ,τα νύχια ότι νάναι βαμμενα και πολλά άλλα έχουν σχέση με τη χορήγηση εφοδίων. Ο καθένας πρέπει να σέβεται και να τιμά αυτό που εκείνη την ώρα εκπροσωπεί.Οσον αφορά τις ΕΔ δεν είναι και λίγοι οι ανώτεροι και ανώτατοι με τα πουκάμισα έξω και τα παντελόνια να κουμπώνουν κάτω από την κοιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν όλο το κλίμα στην υπηρεσία είναι χημείο, εσύ πιστεύεις πως κάποιοι δεν θα εγκλιματιστούν σε αυτό. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αν η υπηρεσία έβαζε σαφείς όρους και πλαίσια λειτουργίας της , και τιμωρούσε όποιους τα παραβίαζε, δεν θα τολμούσε κανείς να το κάνει. Όταν όμως η ίδια η υπηρεσία είναι αυτή που τα παραβιάζει πως θα τιμωρήσει τους παραβάτες;

      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω ότι το σύνολο των αστυνομικών είναι έτσι πως τους περιγράφεις (πουκάμισα ξεκουμπωτα κτλ) πλυν ελαχίστων εξαιρέσεων. Αυτό όμως που βλέπουμε είναι το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 10 8:52, όντως υπάρχουν και μερικοί ανώτεροι και ελάχιστοι ανώτατοι με την εμφάνιση που λες. Δεν μας είπες με τους ΥΠΑΞ τι γίνεται. Σε προφθαίνω: ΧΑΟΣ!!!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμε 10 09 αναφέρθηκα σε αυτούς γιατί για να απαιτήσεις κάτι πρέπει πρώτος εσύ να το τηρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή