Και πάλι μεγάλοι χαμένοι οι «παλαιοί» απόστρατοι–Κατάφορα Άδικη η Προσωπική Διαφορά!!!

Και πάλι μεγάλοι χαμένοι οι «παλαιοί» απόστρατοι–Κατάφορα Άδικη η Προσωπική Διαφορά!!!

Οι «παλαιοί» απόστρατοι θύματα των νόμων των μνημονίων - Να καταργηθεί η κατάφορα άδικη προσωπική διαφορά

Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

Αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας, ήταν το Δ.Ν.Τ και η Τρόικα, που την οδήγησαν στους κατά ανάγκην, νόμους των μνημονίων Ν.3863/10, Ν.3865/10 (Ε.Α.Σ), Ν.4024/11, Ν.4051/12, Ν.4093/12 (νόμοι μείωσης σύνταξης). Αυτοί οι νόμοι αφορούσαν κυρίως συνταξιούχους με μεικτή σύνταξη άνω των 1.000,00 € και φτώχυναν κυρίως την μεσαία τάξη του ελληνικού λαού, στην οποία ανήκουν και οι απόστρατοι, μείωσαν τις συντάξεις τους κάτω του 50%.

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη αρκετών αποστράτων αλλά και πολιτών δικαιώθηκαν και πολλοί νόμοι των μνημονίων κηρύχθηκαν αντισυνταγματικοί. Αποτέλεσμα ο Ν.4307/14 επανάφερε τις συντάξεις στο 50% του 2010 (προ μνημονίων) και ο Ν.4387/16 κατάργησε τους νόμους μείωσης συντάξεων, με το τέχνασμα αλλαγής του τρόπου υπολογισμού συντάξεων (Εθνική συν Ανταποδοτική) και έτσι προέκυψε η απαράδεκτη κατάφορα άδικη προσωπική διαφορά που καθήλωνε τις συντάξεις πολλών αποστράτων από κάθε μελλοντική αύξηση.

Η αδικία της προσωπικής διαφοράς έκανε την εμφάνισή της με την πρώτη αύξηση, μετά από δώδεκα χρόνια, κατά 7.75% και έπληξε κυρίως τους «παλαιούς» αποστράτους με θετική προσωπική διαφορά, η οποία συμψηφίστηκε με την αύξηση και έλαβαν πολύ μικρό ποσό, αλλά ακόμα και μηδενικό.

Η Κυβέρνηση για να χρυσώσει το χάπι της κατάφωρης αδικίας αποφάσισε να χορηγήσει εφ άπαξ επιδόματα στους αδικούμενους που πήραν μειωμένη αύξηση, ακόμα και μηδενική. Τα επιδόματα ορίστηκαν σε 300,00€, 250,00€ και 200,00€, ανάλογα με τις προϋποθέσεις που σχετίζονται κυρίως με το ύψος της μεικτής σύνταξης και το ποσοστό της αύξησης της σύνταξης.

Δυστυχώς η προϋπόθεση του ορίου μεικτής σύνταξης 1.600,00€ που αποκλείει από τα επιδόματα, πλήττει κυρίως τους «παλαιούς» αποστράτους με πολλά συντάξιμα χρόνια (εκστρατείας, πτητικά, πραγματικά).

Από σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι αυτή η διάταξη που αποκλείει κυρίως τους αποστράτους με μεικτή σύνταξη άνω των 1.600,00€, έστω και από το εφάπαξ επίδομα των 200,00€ πλήττει αρκετούς συναδέλφους και είναι κατάφωρα άδικο κυρίως για αυτούς που υπηρέτησαν την πατρίδα σε δύσκολες υπηρεσίες για να πάρουν μια σύνταξη και να έχουν αξιοπρεπή ζωή στα δύσκολα χρόνια με πολλές απαιτήσεις υγείας και κοινωνικές υποχρεώσεις.

Όσοι συμμετείχαν και ενέκριναν να πλήξουν την τάξη των αποστράτων διέπραξαν ένα ακόμα ατόπημα. Η λύση είναι μία την έχουμε προτείνει κατ’ επανάληψη:

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ του Ν.4387/16, άλλωστε κηρύχθηκε αντισυνταγματικός στην πλειονότητά του.

ΠΗΓΗ: aeroporiapostratos.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

36 Σχόλια

  1. Πρέπει να κατανοήσουν όλοι επιτέλους πως ευνοημένοι είναι οι παλαιοι συνταξιούχοι. Να σταματήσει επιτέλους ο διχασμός ματαξυ παλαιών και νέων. Οι νέοι συνταξιούχοι είναι σε τραγική κατάσταση και με τις πενιχρες αυξήσεις που παίρνουν πασχίζουν να φτάσουν τις αποδοχές των παλαιών συνταξιούχων που κατά περίπτωση φτάνουν σε υψηλά νούμερα. Επομένως η κάθε σωστή λύση θα έρθει μόνο με τις ανάλογες αυξήσεις στους νέους συνταξιούχους από το 2019 και μετά, που αυτόματα θα καταργήσει και την προσωπική διαφορα στους παλαιούς συνταξιούχους και θα αποκατασταθεί και η αδικία που βιώνουν οι νέοι συνταξιούχοι και δεν θα έχουμε πλέον συντάξεις δύο ταχυτητων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά υπέροχο το άρθρο του Κου συναδέλφου. Πάρα πολλοί από εμάς δεν πήραμε τίποτα απολύτως. Όπως εγώ
    Ποιος να ακούσει; αφού προεκλογικά δεν πήραμε ούτε 1 ευρώ, φανταστειται τα επόμενα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ αδικημένοι είναι όσοι έχουν θετική πρ. Διαφορά. Μετά τις μειώσεις των συντάξεων από σαμαρά Βενιζέλου κατρουγκαλο τόσο χρόνια λαμβάνουν μεγαλύτερη σύνταξη από αυτή που προέκυψε μετά τις μειώσεις. 100 150. 200 ευρώ επί σειρά ετών. Πολύ αδικία. Ενώ οι βλακες που δούλεψαν 40 πλας χρόνια ακόμα τους λείπει 1/5 για να πάρουν τη σύνταξη τους. Πολύ αδικημένοι. Παρά παλυ αδικημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι εμπαθής αλλά το χειρότερο είναι ότι είσαι άσχετος. Μπορείς εύκολα να συγκρινεις τα ενημερωτικά σημειώματα ενος νεου και ενός παλαιού αντίστοιχα αλλά θα σου χαλάσει το αφήγημα. Είναι προτιμότερο να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα

      Διαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2018 >Μην ''ξεχναμε'' οτι με τον νομο 4472/17 ΣΥΡΙΖΑ ειχε ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η προσωπικη διαφορα δηλαδη θα σταματουσε να δινεται αφαιρουμενη απο τις συνταξεις!!!!!!!
    Ο νομος αυτος των ΣΥΡΙΖΟ -ΑΝΕΛ ευτυχως (για ποιους λογους αραγε???) καταργηθηκε καποιους μηνες πριν τις εκλογες του 2019 με την ψηφο ολων σχεδον των κομματων.
    Δεν εφαρμόστηκε ποτέ γιατί ήταν το δωράκι της Μέρκελ απέναντι στην επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος.
    Οι Ν 4024,Ν 4051,Ν 4093 έχουν καταργηθεί στις νέες και στις επανυπολογισμένες συντάξεις δηλ από 2018 και ανω.ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ...ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ?
    ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Ν4093/2012 σε συνταξεις οποιοι αποστραττευθηκαν εως το 2018 και συνατξιουχους χωρισ κρατησεις Ν4093/2012 σε συνταξεις οσοι αποστρταευθηκαν με τα το 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aδικημενοι ειναι λοιπον οσοι εχουν θετικη προσωπικη διαφορα και θα περιμενουν καποια (1,2,....) χρονια για να δουν αυξησεις. Αυτα τα δυο-τρια χρονια σιγουρα χανουν καποιο εισοδημα. Ομως το τι εχασαν ολοι απο το 2010 και μετα μεχρι φετος (μειωσεις συνταξεων, καμμια αυξηση), δεν ειναι πολυ περισσοτερα? Αρα προς τι ολος αυτος ο θορυβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tο "εφεύρημα'' της προσωπικής διαφοράς,χρησιμοποιήθηκε στον δεδομένο χρόνο,της μνημονιακής δεσποτείας,,για να αποφευχθεί η άμεση μείωση των τότε καταβαλλομένων συνταξιοδοτικών αποδοχών,Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και χρόνια πολλά παρήλθαν, που καμία αύξηση δεν εδίδετο,είτε στους έχοντες είτε στους μη έχοντες προσωπική διαφορά.Και ήδη φθάσαμε στους καιρούς που οι κυβερνώντες πανηγυρίζουν ότι εξήλθαμε των μνημονίων,αλλα η ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΑ παραμένει,ως γκιλοτίνα επί της κεφαλής των παλαιών παλαιών συνταξιούχων.Και ήδη κατέστη καθεστώς ο μόνιμος διαχωρισμός των αποδοχών (βασικός μισθός) των ενεργεία και και των συνταξιούχων.Και ήδη κατέστη καθεστώς ο διαχωρισμός των συνταξιούχων σε ΠΑΛΑΙΟΥΣ και ΝΕΟΥΣ,σαν να πρόκειται για συνταξιούχους διαφορετικών Κρατών.Και όσοι εθέσπισαν κάθε συνταξιοκτόνο νομοθέτημα και όσοι διετήρησαν αυτά,παρά τις υποσχέσεις που έδιναν περί καταργήσεώς τους,αδιάντροπα και αναίσχυντα κρύβονται πίσω από το δάκτυλο και καταδεικνύουν ο ένας τον άλλο ως υπαίτιο του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟς που από κοινού και κατα το μερίδιό του έκαστος- και τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι-συνετέλεσαν,Κι εμείς,με μια ψήφο,που είτε στον ένα δοθεί είτε στον άλλο,θα παράγει το ίδιο αποτέλεσμα,τρέφουμε ελπίδες...Εις μάτην..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλήθεια όλοι αυτοί οι ιπτάμενοι που κλαίγονται δεν λένε πόσα λεφτά πήραν ως εν ενεργεία; Ποιος τους είπε να φύγουν νωρίς; Αυτά που πήραν στο εξωτερικό ως πιλότοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν ξέρεις τι σημαίνει να είσαι ιπτάμενος και σε τι δοκιμασία υποβάλλεται το σώμα καθενός απο αυτούς που μπαίνουν υγιέστατοι στην ΣΙ και φεύγουν με κουσούρια, οι ιπτάμενοι της ΠΑ σε συγχωρούν αφού δεν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης κάποιου με iq ραδικιού.

      Διαγραφή
    2. Καλά εσύ είσαι για τα πανηγύρια να μην πω και τίποτα χειρότερο.Τα γράφει ο 10:07:00.Συγκρινεις το επάγγελμα του ιπταμενου με ποιο επάγγελμα; Με του δημοσίου υπαλλήλου, με των ΔΕΚΟ, με του ελεύθερου επαγγελματία,του εμπόρου; Μάθε πρώτα τις συνθήκες εργασίας του ιπτάμενου,του στρατιωτικού,του ναυτικού και μετά μίλα.

      Διαγραφή
  8. Βλέπω τα σκυλάκια του συστήματος βγήκαν από τις τρύπες τους και ρίχνουν δηλητήριο για τους παλιούς συνταξιούχους, λαμόγια στις τρύπες σας γρήγορα , τα αφεντικά σας θα φάνε μαύρο , ξυδάκια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μαυροοοοοοοοοοο ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟ ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περιμένουμε με μεγάλη χαρά τις εκλογές αυτές να ρίξουμε μαύρο με την ψήφο μας στην Νέα Δικτατορία, το πραγματικό αυγό του φιδιού, που νομίζουν ότι είμαστε σκλάβοι τους. Μας κλέβουν τα χρήματα μέσα από τις τσέπες μας και μας δίνουν ξεροκοματα για να βουλωσουμε. Μαύρο στις εκλογές για τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστερό τρολάκι που πιστεύει ότι ο Αλ6ης θα του δώσει ψωμί να φάει ενω ούτε καν θέλει να τον βλέπει.

      Διαγραφή
  11. Υπάρχουν χιλιάδες στελέχη που υπηρετούν σήμερα και με τα μέχρι σήμερα νομοθετικά δεδομένα θα πάρουν λιγότερη σύνταξη και εφάπαξ σε συγκρίση με τους παλαιότερους συναδέλφους εργαζόμενοι και περισσότερα χρόνια. Και αυτοί δίνουν την ψυχή τους για την Πατρίδα. Ας μην μας απασχολούν μόνο οι παλιοί συνάδελφοι αλλά ΟΛΟΙ στο σύνολο! Τέτοια άρθρα δεν συνεισφέρουν στην ενότητα των διεκδικήσεων που πρέπει να υπάρχει. Οι συνθήκες εργασίας για όλους τους ενόπλους είναι δύσκολες και ιδιέτερες και σε καμμιά περίπτωση δεν συγκρίνονται με άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Αύξηση μισθών και συντάξεων για ΟΛΟΥΣ,! Παλαιούς και νέους ασφαλισμένους! Ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι παλιοί έπερναν μεγαλύτερους μισθούς πριν τις μνημονιακές καρατομήσεις και συνεπώς έχουν πληρώσει περισσότερες κρατήσεις άρα παίρνουν όσα δικαιούνται και μάλιστα πετσοκομμένα από τις μειώσεις 50% που επήλθαν στις συντάξεις.

      Διαγραφή
  12. Όπως έχουν ορθώς επισημάνει και άλλοι συνάδελφοί, οι προ του 2016 ε.α. είναι πλήρως ευνοημένοι και με 25+6μηνες έχουν σύνταξη 35ετιας μαζί με τα μερίσματα αντίστοιχα με ΕΚΟΕΜΣ και ΒΟΕΑ όπως του ΜΤΣ. Οπότε γιατί μερικοί @@@@@@ συνεχίζουν να μας @@@@ @@@@@ από την κλάψα και την μίρλα και καρμιριά, ενώ τα έχουν πάρει όλα. @@@@@ δηλαδή, μετά σας πειράζει που σας "λούζουν" με χαρακτηρισμούς τύπου @@@@@@ και @@@@@. Επίσης @@@@, οι παλιοί σχεδόν όλοι @@@@@@@@@ σε βάρος όλων των άλλων συναδέλφων που βγήκαν με 33,34,35 χρόνια και μάλιστα με βίαιη αποστρατεία λόγω του @@@@@@ συστήματος κρίσεων που βολεύει κάθε ανώτατο @@@@@@ στο ΑΣΣ, μηδενός εξαιρουμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eτσι ακριβως ειναι. Φαινεται και στα σχολια ολα τα παραπονα ειναι για την θετικη προσωπικη διαφορα δηλαδη ολοι οι αλλοι δεν εχουν κανενα προβλημα ουτε μειωση συνταξεων το 2010, ουτε .... ουτε....... Στο κατω κατω δεν ειχε και αδικο ο Κατρουγκαλος δεν μπορεις να μην λαβεις κανενα μετρο (και μαλιστα προς την σωστη κατευθυνση) σε ενα ασφαλιστικο που καταρεει.

      Διαγραφή
    2. Τι ασυναρτησίες γράφεις; Αλλά τι να περιμένεις απο κάποιον που μας έπρηξε @@@@@

      Διαγραφή
    3. με 25+6 μήνες σύνταξη 35ετίας? είσαι ή το παίζεις χαζός?

      Διαγραφή
  13. Το συνταξιοδοτικό πρόβλημα συνδέεται άμεσα και αναπόσπαστα με την διαχρονική κρατική ληστεία σε βάρος των αποθεματικών των ταμείων,που ξεκίνησε επί Κωνσταντίνου Καραμανλή του Α.Η υποχρεωτική τοποθέτησή τους στην ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,με συμβολικά(ληστρικά) επιτόκια) δεν επέτρεψε στους εργαζόμενους κάθε κλάδου να τα αξιοποιούν και να τα πολλαπλασιάζουν,έστω και με την τοποθέτησή τους σε Εμπορικές Τράπεζες,που θα ελάμβαναν πολλαπλάσια επιτόκια και το αποκορύφωμα υπήρξε το ερήμην και παρά την θέληση των Ταμείων "κούρεμα" των αποθεματικών επι Παπαδήμου,εκλεκτού του Παγκόσμιου Τραπεζικού Συστήματος.Και κατόπιν όλων αυτών...εφευρέθηκε και πλασσαρίσθηκε η καραμέλα,που κάποιοι μάλιστα την καταπίνουν απερίσκεπτα,του καταρρέοντος. ασφαλιστικού συστήματος.Αξιοθαύμαστη όντως η αποσύνδεση των εγκληματιών από το έγκλημα,Μπράβο σε όποιους την επινόησαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ποσό,της προσωπικής διαφοράς να ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΊ (προστεθεί) στην Ανταποδοτική σύνταξη.
    Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να μειωθεί αρκετά το ποσό,της προσωπικής διαφοράς (να ισχύσει από 1/2025 οπότε από 1/2026 θα μηδενιστεί η Π.Δ. και να υπάρξει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΑΎΞΗΣΗ).
    ΟΠΌΤΕ όχι κατάργηση Π.Δ. αλλά ενσωμάτωση της στην Ανταποδοτική σύνταξη.
    Το ερώτημα είναι να καταργηθεί η Π.Δ. , σωστά, αλλά το ποσό της ....... τι θα γίνει;
    α)να προστεθεί στην εθνική σύνταξη;;
    β)να ψηφιστεί νέος συνταξιοδοτικος νόμος , χωρίς Π.Δ. και να καταργηθεί ο νόμος Κατρουγκαλου;;
    γ)να παραμείνει η Π.Δ. ως ...επίδομα
    και να έχει το ποσό της, αύξηση κάθε έτος το ποσοστό που δίνεται στην εθνική και Ανταποδοτική σύνταξη;;;
    δ) οπότε ενσωμάτωση Π.Δ. στην Ανταποδοτική σύνταξη.
    ε) υπάρχει άλλη πρόταση για το που θα .... πάει το ποσό,της Προσωπικής διαφοράς ,εάν καταργηθεί ;;;




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να καταργηθεί η προσωπική διαφορά αλλά το ποσό να παραμείνει. Μάλιστα. Τώρα κατάλαβες ότι η προσωπική διαφορά είναι επίδομα;

      Διαγραφή
    2. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρουγκαλου.

      Διαγραφή
  15. Δεν σας φταίνε οι συνάδελφοί σας αλλά η Μείωση Ν.4024/11 η Μείωση Ν.4051/12 η Μείωση Ν.4093/12. Παρ' όλα αυτά όσοι έφυγαν με περισσότερα χρόνια, παίρνουν περισσότερα συνολικά χρήματα μαζί με τα μερίσματα που τους αναλογούν. Οι διαφορές είναι ακριβώς αυτές οι οποίες οφείλουν να είναι όπως πχ όταν κάποιος αναγνωρίζει την τετραετία ή πενταετία ενός πανεπιστημίου. Και θα ήταν ακριβώς οι ίδιες εάν δεν είχαν υποστεί μειώσεις ούτε αυτός του προ '16 ούτε αυτός μετά το '16. Μην ξεχνάμε ότι υπήρχαν και υπάρχουν μεγάλες γεωμετρικές και όχι αναλογικές διαφορές στα εφάπαξ το οποίο ήταν διπλάσιο για κάποιον που έφυγε με 35 σε σχέση με αυτόν που έφυγε στα 25. Αλλού λοιπόν τα ψόφια με τους πονηρούς οι οποίοι έφυγαν με 4 και 5 χρόνια παραπάνω αλλά θέλουν διπλάσιες Συντάξεις. Επίσης οι συντάξιμες αποδοχές και κρατήσεις μετά το '16 ήταν μικρότερες. Πείτε τα ίδια σε ιδιωτικές ασφάλειες. Να πληρώνετε λιγότερα μετά το '16 αλλά να σας δώσουν σύνταξη βάσει αυτών που σας κρατούσαν προ '16. Εάν μη τι άλλο, γίνονται γελοίοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσύ ως ΕΕ έπαιρνες στο χέρι περισσότερα από τους σημερινούς ΕΕ και είχες και περισσότερες κρατήσεις. Ούτε τον εαυτό σου δεν μπορείς να κοροϊδέψεις

      Διαγραφή
  16. ΜΆΝΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
    είναι το 10.44.00μμ παραπάνω σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και οι παλιές και οι νέες συντάξεις έχουν υπολογιστεί. με τον νόμο κατρουγκαλου οι νέοι παίρνουν αυτό που δικαιούνται οι παλιοί όχι διότι έχουν προσωπική διαφορά άρα ευνοουνταιδεν μπορώ να καταλάβω το άρθρο του Σμηναρχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορείς να καταλάβεις το άρθρο του Σμηναρχου.Λεει με άλλα λόγια να καταργηθεί ο νόμος Κατρουγκαλου.Να μην υφίσταται αυτός ο νόμος που να μειώνει τις συντάξεις,αν αφαιρεθεί η προσωπική διαφορά.Γιατι μετά οι απόστρατοι πάμε σε συντάξεις ΟΓΑ.

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμε 5.46.00 πμ
    (μάλλον δεν κατάλαβες το παραπάνω σχόλιο μου 10.44.00μμ).
    (να παραμείνει ως .....επίδομα έγραψα και όχι είναι επίδομα)
    Συμφωνώ Να καταργηθεί ;; αλλά το ποσό της που....θα πάει;;
    Την δική μου..... πρόταση την έγραψα παραπάνω.(ενσωματωση Π.Δ.στην Ανταποδοτική σύνταξη)
    Η δική σου πρόταση για το ποσό,της προσωπικής διαφοράς που θα...παει εάν πχ καταργηθεί ποια είναι;;;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όλα αυτά να τα θυμηθείτε την 21 Μαίου και όχι μόνο να κλαίγεστε στα σχόλια των site

    ΑπάντησηΔιαγραφή