Επίδομα σε ολίγους–Ούτε ευρώ σε όσους εκτελούν περίπολα στον Έβρο–Τι συμβαίνει

Επίδομα σε ολίγους–Ούτε ευρώ σε όσους εκτελούν περίπολα στον Έβρο–Τι συμβαίνει

Οι Στρατιωτικοί καταγγέλλουν κοροϊδία - Την ώρα που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα επιδόματα στην παραμεθόριο, μοιράζονται μπόνους σε στελέχη - Πρόσθετες αποδοχές 66.999 € σε 58 στρατιωτικούς αλλά και στον διευθυντή της ΓΔΟΣΥ

Την ανεπάρκεια και τις λανθασμένες προτεραιότητες στα θέματα μέριμνας του στρατιωτικού προσωπικού, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το μισθολογικό και γενικά τις απολαβές, αναδεικνύει πρόσφατη απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ενώ λοιπόν στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην παραμεθόριο δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις για υπηρεσίες, περίπολα αποτροπής μεταναστών κ.ά., προφανώς λόγω της μη διάθεσης των αναγκαίων πιστώσεων, στην κεντρική υπηρεσία -συγκεκριμένα στη Γενική Διεύθυνση, που διαχειρίζεται τον συνολικό οικονομικό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων- χορηγούνται πρόσθετες αμοιβές. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, που έχει δημοσιευθεί στη «Δι@ύγεια», δεσμεύεται και διατίθεται πίστωση ύψους 66.999,75 ευρώ για πρόσθετες αποδοχές, και συγκεκριμένα για την καταβολή του Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ), στο προσωπικό της ΓΔΟΣΥ που καταγράφεται σε παράρτημά της (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Στο παράρτημα, που επίσης έχει δημοσιευθεί στη «Δι@ύγεια», αναφέρονται ονομαστικά 58 άτομα, στρατιωτικοί και πολιτικοί υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένου του γενικού διευθυντή της ΓΔΟΣΥ. Αναφέρεται επίσης ότι το επίδομα υπόκειται σε φόρο εισοδήματος 20% και στις κρατήσεις που αφορούν πρόσθετες αμοιβές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: YΠΕΘΑ: Πρόσθετες Aποδοχές – Kαταβολή Kινήτρου σε στελέχη ύψους 67.000€

Η χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος βασίζεται στο άρθρο 25 του νόμου 4940/2022, σύμφωνα με τον οποίο «στους πολιτικούς υπαλλήλους και στο στρατιωτικό προσωπικό των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών των υπουργείων, των οικονομικών υπηρεσιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Προεδρίας της Κυβέρνησης, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), καθώς και στις λοιπές υπηρεσίες και φορείς που εποπτεύονται ή υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών […] δύναται να καταβάλλεται Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ), με βάση την επίτευξη συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων που καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών για κάθε υπηρεσία». Μάλιστα, στην 4η παράγραφο του ίδιου άρθρου ορίζεται ότι η συνολική δαπάνη για την καταβολή του ΚΕΔΣ δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 9.000.000 ευρώ ανά έτος.

Δηλαδή, παρουσιάζεται το φαινόμενο να νομοθετείται κίνητρο για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, και ορθώς, αλλά ταυτόχρονα αδιαφορούν για τη συντριπτική πλειονότητα του στρατιωτικού προσωπικού, το οποίο υπό σημαντικά πιο αντίξοες συνθήκες στην παραμεθόριο, στα πεδία ασκήσεων, στους όρχους, τους ναυστάθμους, στα αεροδρόμια κ.α. επίσης επιτυγχάνει ποσοτικούς στόχους, προβάλλοντας σε καθημερινή βάση, 365 ημέρες τον χρόνο, την εθνική στρατιωτική ισχύ. Δυστυχώς, μετά το επίδομα των 600 ευρώ, από τη χορήγηση του οποίου εξαιρέθηκε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, μια νέα απόφαση δημιουργεί διακρίσεις και μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού.

ΠΗΓΗ: dimokratia.gr

Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

  1. Υπάρχει και διάκριση μεταξύ Αξκων μη Παραγωγικών Σχολών...
    Αξκοί εκ μονιμοποιήσεως Εθελοντών στην Β και Γ μισθολογική κατηγορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να καταργήσουμε όλες τις διακρίσεις λοιπόν!!

      Διαγραφή
    2. Καλά κάνει και υπάρχει..

      Διαγραφή
    3. Αυτό είναι σωστό. Τα ισοπεδώσαμε όλα.

      Διαγραφή
  2. Πρώην ψηφοφόρος ΝέαςΔιάλυσηςΠέμπτη, Μαΐου 04, 2023 7:19:00 π.μ.

    Είναι απλό το θέμα. Στις 21 Μαΐου 2023 θα ελεγχθεί η κυβέρνηση μιζοτάκη για αυτές τις επιλογές της που διαλύουν την ισότητα στην Ελληνική έννομη τάξη. Έρχεται μεγάλο χαστούκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά ισότητα; Ισα κ όμοιοι όλοι δηλαδή; Θα έρθει ο άλλος και θα πάρεις Δήμητρες ή ο άλλος που τάζει λαγούς κ πετραχήλια. Ευτυχώς όμως για άλλη μια τετραετία στο τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος.

      Διαγραφή
  3. Ρε γιωταδες.. οι άλλοι παίρνουν εκτός έδρας.. έλεος.. άλλο το ένα άλλο το άλλο.. είναι λεφτά του υπουργείου οικονομικών για τις οικονομικές υπηρεσίες.. πείτε ότι θέλετε να παίρνουν χρήματα μόνο αυτοί οι κλάδοι και αφήστε τους οικονομικούς να παραιτούνται και να πηγαίνουν σε άλλες θέσεις στο δημόσιο.. κλείστε και τη ΣΣΑΣ και μετά πληρώστε για outsourcing τους ίδιους που τώρα είναι τζάμπα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε όχι και τζάμπα μια χαρά μισθό παίρνουν και είναι υποχρεωμένη να είναι εντάξει στα καθήκοντα τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίρνουν λιγότερα από τους άλλους, χωρίς υπερωρίες, με υπηρεσίες κλπ.. λιγότερα από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.. για το λόγο αυτό και οι παραιτήσεις..

      Διαγραφή
  5. Γκρινιάζει ο τύπος στον Έβρο που είναι σπίτι του και πληρώνεται παραμεθόριο... Παίρνει και εκτός έδρας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός έδρας δεν παίρνει αυτός που είναι στον Έβρο. Το επίδομα παραμεθορίου είναι μικρό και δίνεται οριζόντια, σε όλους το ίδιο.
      Το θέμα της δίκαιης αποζημίωσης είναι σύνθετο, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει, μετά από διεξοδική συζήτηση με συναδέλφους, τις παρακάτω κύριες παραμέτρους: επίδομα ΣΤΕΓΑΣΗΣ για όσους είναι μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους ή την οικία τους και εφόσον πληρώνουν ενοίκιο, επίδομα επιχειρησιακής ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ, ανάλογο με τη βαρύτητα του έργου που είναι επιφορτισμένη η υπηρεσία και επίδομα ΘΕΣΗΣ (εδώ θα στεναχωρηθούν αρκετοί, κυρίως χαμηλόβαθμοι, αλλά οι περισσότεροι αποδέχονται τη διαφοροποίησή του που θα είναι ανάλογη των ευθυνών του κάθε στελέχους).

      Διαγραφή
    2. 7:15 ούτε το επίδομα των 100 ευρώ δεν επρεπε να παίρνει ο εβριτης και ο νησιώτης που παραμένει με την θέληση του στο μέρος του. Ας μετατίθεται ανά 3 χρόνια όπως οι περισσότεροι και μετά ας το πάρει. Και δεν εννοώ από τον νότιο στον βόρειο έβρο. Κανονική μετάθεση σε νησί στην θράκη πλην έβρου στην ηπειρωτική Ελλάδα. Κλπ. Οχι να μένεις σπίτι να έχεις την κλίκα σου και να κανεις μπόουλινγκ στους υπόλοιπους και το απόγευμα στο χωράφι σου και στην ιδιωτική στρωμένη δουλειά. Τα 100 ας τα πάρει αυτός που μετατίθεται ανά 3 χρόνια, όχι ο εβριτης και ο νησιωτης

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς έτσι είναι συνάδελφε. Έπρεπε να τον μεταθέσει για να καταλάβει.

      Διαγραφή
  6. Άχρηστοι. Ούτε μεταθεσεις δεν μπορούν να βγάλουν στην ώρα τους οι παναχρηστοι. 37 Σεπτεμβρίου θα τις ανακοινώσουν. Τα λέμε στις εκλογές. Τότε θα γελάσουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη γκρινιάζεις συνάδελφε. Έχει γίνει προετοιμασία αλλά δεν ξέρει κανεις πόσες εκλογικές αναμετρήσεις θα γίνουν. Οπότε πως θα υλοποιηθούν οι μεταθέσεις;

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα σας και καληνύχτα σας... Πρώτα το 600αρι και τώρα αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δώστε τις οικονομικές υπηρεσίες στο υπουργείο οικονομικών να τελειώνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λίγες μέρες μείνανε, μαύρη μαυρίλα καταφθάνει στην κάλπη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2 φορές στον Έβρο και τις 2 στο σουφλί. ερωτικά πανέμορφα μοναδικά.ακολουθουσα τα δρώμενα του τόπου παρακολουθούσα καθημερινά θέατρο και συναυλίες η αυθεντικότητα του τοπίου τον χειμώνα και το ειδιλιακο καλοκαίρι χαραγμένα στην μνήμη μου.να ξαναπάτε οποσδηποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή