Μεϊμαράκης–Χαρδαλιάς στον φράχτη του Έβρου και στο ΕΦ «ΠΕΤΑΛΟΥ ΠΕΠΛΟΥ» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεϊμαράκης–Χαρδαλιάς στον φράχτη του Έβρου και στο ΕΦ «ΠΕΤΑΛΟΥ ΠΕΠΛΟΥ» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τον φράχτη στον Έβρο και το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΠΕΤΑΛΟΥ ΠΕΠΛΟΥ» επισκέφθηκε ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, εν όψει και των εκλογών της Κυριακής, 21 Μαΐου 2023.

Tον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν οι Διοικητές του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Χρήστος Μπακιρτζής και της 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Λάζαρος Λαζαρίδης.

Κλικ για μεγέθυνση:

Λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της Κυριακής, 21 Μαΐου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρέθηκε στον Έβρο. Αφού ενημερώθηκε αρμοδίως και συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για το εθνικό τους έργο στον Έβρο, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο για να αντιμετωπιστεί ριζικά απαιτεί την αναθεώρηση της Συμφωνίας του Δουβλίνου.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι όταν έχεις έναν δύστροπο γείτονα, ο οποίος «εργαλειοποιεί» τη μεταναστευτική κρίση για να εκβιάζει και να απειλεί, αναγκαίο αποτρεπτικό εργαλείο είναι ο φράχτης.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων, και του φράχτη από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, γιατί – όπως επανέλαβε – τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, τα οποία πρέπει να προστατεύουμε με κάθε τρόπο και αυτό είναι κάτι που όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

Παρακολουθήστε απόσπασμα της δήλωσής του:

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς από τον φράχτη στην περιοχή του ελληνικού προγεφυρώματος Πετάλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η φύλαξη των συνόρων μας αποτελεί προτεραιότητα, είναι εθνική επιταγή. Γιατί πρεσβεύει όλα όσα νοιώθουμε και πιστεύουμε για αυτή την πατρίδα. Και αυτή η πατρίδα πρέπει να είναι θωρακισμένη, να φυλάει τα σύνορά της, και είθε να είναι ασφαλής και πάνω από όλα περήφανη!».

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Δώστε και κανένα ψιλό, βαγγελα
    .. με ευχές δε γεμίζει το ψυγείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως λένε και άλλοι συμφωνώ ότι ο ΥΕΘΑ είναι ανύπαρκτος. Όταν όμως βλέπεις τον Βαγγελα λες "και μη χειρότερα ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ. ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι αποκρουστικές φάτσες που τις βλέπεις λίγο πριν πάρουν πόδι και λες "φτάνει ρε με το θέατρο σας, μας χαλασατε το στομάχι" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ανώτατοι αξιωματικοι, περιχαρεις πλαισιωνουν τους πολιτικους, στις φωτογραφίες . τωρα τσιμουδια, πιεση στους υφισταμενους και χαμογελα. Σε 10 μήνες πού καποιοι θα αποστρετευθουν θ αρχισουν να στηλιτεύουν το σύστημα και τους πολιτικους…. ΑηδιΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή