«Η προσωπική διαφορά ήρθε κι έμεινε και με Μητσοτάκη»!

«Η προσωπική διαφορά ήρθε κι έμεινε και με Μητσοτάκη»!

Κάποτε υπήρχε κάποια «τάξη» στο ύψος των συντάξεων. Μετά το 2012 άρχισε η κατηφόρα η μεγάλη. Οι δανειστές μετά τη χρεοκοπία, έλυναν και έδεναν! Η έκδοση του Ν. 4093/12, απαρχή της σκληρής δοκιμασίας, ιδιαίτερα των συνταξιούχων. Μετά από προσφυγή στο ΣΤΕ, ο νόμος αυτός χαρακτηρίστηκε αντισυνταγματικός. Ακολούθησε σειρά προσφυγών ενδιαφερομένων. Οι κυβερνήσεις το αντιπαρήλθαν με κάθε τρόπο ώστε να μην ικανοποιηθούν οι προσφεύγοντες. Δεν άργησε ο νόμος αυτός, όμως, να γίνει και πάλι συνταγματικός από άλλη προσφυγή του Δημοσίου. Μια ακολουθία νόμων, τελικά, όλο και ψαλίδιζε τις συντάξεις. Εξουθενώθηκαν οικονομικά οι συνταξιούχοι.

Γράφει ο Π.Κ. Θύμα Προσωπικής Διαφοράς

Έγιναν πολλές οι προσπάθειές για επαναφορά των συντάξεων στο επίπεδο του Ιουνίου 2012. Ξεχνάτε το, η απάντηση. Μόνον προσφυγές, αγωγές κ.λ.π., ενημέρωναν οι αρμόδιοι. Έτσι σημαντικές δαπάνες για τους προσφεύγοντες και απώλεια χρόνου. Ενδιάμεσα δίνονται αλληλοαναιρούμενες υποσχέσεις δικαίωσης χωρίς προσφυγές! Αναιρέσεις του δημοσίου, όμως, πάντα σε κάθε δικαίωση! Περίοδος σκληρής δοκιμασίας αντοχής νεύρων και κατανόησης του κινδύνου επιβίωσης των συνταξιούχων με τις διαχρονικά μειούμενες έως και 50% συντάξεις!

Η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Κατρούγκαλου αποφάσισε επανυπολογισμό των συντάξεων. Με το νόμο 4387/16 επινοεί και εισάγει την προσωπική διαφορά. Θετική και αρνητική!! Ψάχνονται ακόμη οι συνταξιούχοι να καταλάβουν το «πνεύμα» Κατρούγκαλου. Τελικά, αλίμονο σε όποιον η προσωπική διαφορά είναι θετική. Η τύχη του για επιβίωση-έξοδο από την περιοχή της είναι άγνωστη.

Όμως, κ. Μητσοτάκη, θα γνωρίζετε πλέον και εσείς, μετά την άθλια επινόηση της γνωστής πια θετικής προσωπικής διαφοράς, ότι η σύνταξη (7,75%), που δώσατε μετά από μια δεκαετία, αυτή για πολλές χιλιάδες συνταξιούχους χάνεται στο λαβύρινθο του «τερατόμορφου Μινώταυρου» του Κατρούγκαλου. Καμία μεταβολή στο ύψος της σύνταξής των!

Κύριε Μητσοτάκη, διαπιστώσατε και εσείς το εξαιρετικά προβληματικό της επινόησης και διακηρύσσατε ότι ερχόμενος στην εξουσία θα τον καταργήσετε. Και ήρθατε. Δυστυχώς, όμως, γιατί με τις ευλογίες σας και τις «αλοιφές» – άγνωστο αν και αυτές είναι από το Άγιο Όρος – του κ. Βρούτση νομίσατε ότι «επουλώσατε» επαρκώς τη μερική αναπηρία που τελικά προκλήθηκε στις συντάξεις χιλιάδων κατηγοριών συνταξιούχων από την εφεύρεση του κ. Κατρούγκαλου!

Αυτή η προσωπική διαφορά, όμως, υποτίθεται ότι θα σκότωνε το Μινώταυρο στο λαβύρινθό του και θα ερχόταν η ώρα να δει ο συνταξιούχος αύξηση κάποια μέρα. Μέγα ψέμα! Γιατί; Θα το αναλύσουμε παρακάτω. Άρα ο Μινώταυρος είναι άτρωτος!!

Ξέρετε κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη ότι με το κατασκεύασμά σας θα έχουμε και συνταξιούχους δύο ταχυτήτων; Εκείνους που εξαιτίας της θετικής προσωπικής διαφοράς, για πολλά χρόνια ΔΕΝ θα αυξάνουν πια τη σύνταξή τους και εκείνους, οι οποίοι, καλώς και επιτέλους, όπως πρώτα γινόταν, θα αυξάνουν την σύνταξή τους με τις εκάστοτε νέες αυξήσεις; Όμως, το οικονομικό άνοιγμα-απόσταση που τους χώριζε, με κάθε αύξηση σύνταξης θα διευρύνεται τώρα όλο και περισσότερο, γιατί ο ένας δεν θα αυξάνει τη σύνταξή του (Μινώταυρος), ο άλλος, καλώς, θα την αυξάνει κανονικά!

Για να γίνει περισσότερο αντιληπτό, ας υποθέσουμε ότι πριν τον επανυπολογισμό συντάξεων οι δύο συνταξιούχοι από την ίδια εργασία και διαφορετικό χρόνο έξοδου από την υπηρεσία είχαν ενδεικτικά αποκτήσει συντάξεις 1000€ και 1200€ αντίστοιχα, ήτοι μια διαφορά συντάξεων των 200€. Ο πρώτος είχε (Μινώταυρο) θετική προσωπική διαφορά, ενδεικτικά, 250€. Μετά την πρόσφατη αύξηση του 7,75% ο πρώτος υποτίθεται ότι θα μειώσει αυτήν την προσωπική διαφορά κατά 7,75%, ή 77,5€ στα 172,5€ και ο δεύτερος θα αυξήσει τη σύνταξή του στα 1293€. Με επόμενη γενναία –για λόγους συντομίας – αύξηση 17,2% ο πρώτος θα καλύψει, κανονικά, όλη την προσωπική διαφορά (Μινώταυρο) των 172,5€, ο δεύτερος με τη σύνταξη των 1293€, η σύνταξή του θα γίνει 1515,4€. Η διαφορά μεταξύ των δύο, που από τώρα και οι δύο ουσιαστικά θα παίρνουν αύξηση συντάξεων θα έχει γίνει 515,4€ από 200€!! Δεν έχουμε ξεκάθαρα πια συνταξιούχους δύο ταχυτήτων; Μπράβο σας!!

Όμως έχουμε και τα ανεξήγητα «ψέματα»- που προαναφέρθηκαν. Διακύμανση του υπολοίπου της θετικής προσωπικής διαφοράς (Μινώταυρου), όταν εύλογα υποθέτουμε ότι με τις εκάστοτε αυξήσεις θα μειώνεται και η προσωπική διαφορά (Μινώταυρος). Εκ των πραγμάτων, όμως, (μηνιαία ενημερωτικά συντάξεως) προκύπτει ότι αντί μείωσης, αυτή επανέρχεται σχεδόν στο αρχικό ύψος της!! Έχει διακυμάνσεις, λοιπόν. Πότε θα βγούνε αυτοί οι συνταξιούχοι στην επιφάνεια να ανασάνουν; Ο σύγχρονος Μινώταυρος φταίει ή οι επινοητές του; Σύγχρονα, σημεία και τέρατα, ωστόσο!! Και εσείς κ.κ. Δημοσιογράφοι με το Μινώταυρο, είστε; Πού είναι οι ερωτήσεις σας;

Όμως, τι ήταν το τόσο βιαστικό, που σας εγκλώβισε και σας εξανάγκασε κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη σε αυτές τις fast track επινοήσεις; Γιατί δεν μελετήσατε σοβαρά και δεν συντάξατε αποδεκτό σύστημα επανυπολογισμού συντάξεων (επιβίωσης) των συνταξιούχων; Γιατί τόσο ανάλγητη η συμπεριφορά σας ιδιαίτερα σε συνταξιούχους, στην εσχατιά της ζωής των;

Ωστόσο, τόσο καιρό τώρα στις προεκλογικές διακηρύξεις σας και στις υποσχέσεις σας, ξεχάσατε ή δεν τολμήσατε να αναφερθείτε, όπως όλοι οι παθόντες περιμέναμε, να εξαγγείλετε κατάργηση αυτής της αθλιότητας και συνεχίζετε ασύστολα και σιωπηρά να την εφαρμόζετε πιστά!! Ο ένας, βέβαια, τώρα νομίζει ότι επούλωσε την μερική αναπηρία με το επίδομα-ασπιρίνη του κ. Χατζηδάκη!!. Ο άλλος τώρα ανταγωνιστικά έχει άλλη παραλλαγή «παροχής». Υπόσχεται ότι θα δώσει τη σύνταξη, υποτίθεται ύψους 7,75% ασφαλώς, αντί του επιδόματος του αντιπάλου!!! Κανένας, ΟΜΩΣ, δεν τόλμησε να υποσχεθεί κατάργηση του βάρβαρου Ν. 4387/16! Μήπως αυτό το λένε ΝΤΡΟΠΗ; Όμως και οι δύο σας ζητάτε ψήφο. Θα λέτε, βέβαια, μπόρα είναι και θα περάσει,!!

Είμαι ψηφοφόρος, ώριμος μάλιστα. Θα σας συμβούλευα και τους δύο και για το δικό σας καλό «εξαγγείλετε τώρα ότι το παίρνετε ΠΙΣΩ για αντικατάστασή του μέσα στη νέα τετραετία». Δεν μπορεί να επιβιώσει το χτικιάρικο κατασκεύασμά σας για πολύ!

Πού μας καταντήσατε!!! Πώς μας εμπαίζετε για τα ψηφαλάκια σας!!! Και εμείς…….. μας θεωρείτε ημέτερους??

ΩΣ ΠΟΤΕ!!??

ΠΗΓΗ: militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΑΡΘΡΟ.ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τον νομο 4472/17 ΣΥΡΙΖΑ ειχε ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η προσωπικη διαφορα δηλαδη θα σταματουσε να δινεται αφαιρουμενη απο τις συνταξεις!!!!!!!
    Ο νομος αυτος των ΣΥΡΙΖΟ -ΑΝΕΛ ευτυχως (για ποιους λογους αραγε???) καταργηθηκε καποιους μηνες πριν τις εκλογες του 2019 με την ψηφο ολων σχεδον των κομματων.
    Δεν εφαρμόστηκε ποτέ γιατί ήταν το δωράκι της Μέρκελ απέναντι στην επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος.
    Οι Ν 4024,Ν 4051,Ν 4093 έχουν καταργηθεί στις νέες και στις επανυπολογισμένες συντάξεις δηλ από 2018 και ανω.ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ...ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ?
    ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ απο το ΣτΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Ν4093/2012 σε συνταξεις οποιοι αποστρατευθηκαν εως το 2018 και συνταξιουχους χωρις κρατησεις Ν4093/2012 σε συνταξεις οσοι αποστρατευθηκαν μετα το 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα μερικοί δεν έχουν καταλάβει πως είναι ευνοημένοι με την προσωπική διαφορά έναντι των νέων συνταξιουχων από το 2019 και μετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά το έχουν καταλάβει. Όπως έχουν καταλάβει και ότι ο 43 χρονος συνταξιούχος δεν είναι στην εσχατιά της ζωής του ( πλάκα είχε αυτό). Απλά τα θέλουν όλα. Όπως τα ήθελαν και τα έπαιρναν όλα από το '80 ως το '10. Τώρα τί τα έκαναν είναι άλλη ιστορία.

      Διαγραφή
    2. @ 15 Μαι. 11.53: Πολύ σωστά! Δεκάρα δεν δίνουν για τους νέους συνταξιούχους που είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Όλα τα σχόλια αφορούν την προσωπική διαφορά και ελάχιστα προέρχονται από νέους συνταξιούχους.

      Διαγραφή
  4. Όσοι γκρινιάζετε, έμειναν 6 μέρες ως τις εκλογές. Αν συνεχιζετε με κουλη τσιπρα πασοκ κκε ελληνες μερα 25 κλπκλπ καλά να παθετε. Υποστηρίξτε μικρό κόμμα αφθαρτο, της αρεσκειας σας. Οχι αυτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούλης: Σ΄ ευχαριστώ πολύ που ψήφησες μικρό κόμμα . Μου έδωσες δύναμη να κυβερνήσω παρά τη θέλησή σου...

      Διαγραφή
  5. Μα αν σας κόψουν την προσωπική διαφορά έχετε καταλάβει πόση θα είναι η σύνταξη σας; Αν όχι ρωτήστε τους νέους συνταξιούχους από το 2019 και μετά. Εκτός αν υπολογίζεται στην ενσωμάτωση της δηλαδή να σας χαρίσουν ένα ποσό αγνοώντας τους νέους συνταξιούχους που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από εσάς. Θα πρέπει λοιπόν να δωθούν αυξήσεις στους νέους συνταξιούχους είναι ο μόνος τρόπος να μηδενιστεί και η προσωπική διαφορά των παλαιών συνταξιούχων. Μόνο έτσι θα έχουμε συντάξεις μιας ταχύτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To παραδειγμα στο αρθρο με τους δυο συνταξιουχους ''1000 ευρω και 1200 ευρω αντιστοιχα'' αποκλειεται να υπαρχει ειναι τελειως εκτος πραγματικοτητος. Για να υπαρχει συμφωνα με τον νομο 4387/16 (ν. Κατρουγκαλου) συνταξιουχος ΧΩΡΙΣ θετικη προσωπικη διαφορα επρεπε να εχει ΠΕΡΙΠΟΥ 43 (38+5) χρονια συνολικης συνταξιμης πραγματικης υπηρεσιας και ανω. Μονο εαν ο μισθολογικος του βαθμος ηταν ΓΕΠΣ ή ανωτερος τοτε τα χρονια υπηρεσιας μειονονται αναλογα διοτι ειναι μεγαλυτερη η βασικη συνταξη. Τα μεγεθη αυτα διαφοροποιηθηκαν καπως με τον νομο 4670/20 (ν. Βρουτση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα που θα ρθει ο νέος νόμος και θα προβλέπει ανώτατη σύνταξη 600 ευρώ και τα υπόλοιπά προσωπική διαφορά τι θα λέτε τότε θα φωνάζεται για τους παλιούς συνταξιούχους θα βγάζετε δακρύβρεχτα και περισπούδαστα άρθρα περί δικαιοσύνης στην απονομή συντάξεων πρόβατά ε πρόβατα, δεν μας κάναν χάρη κύριοι ούτε με ρουσφέτι μας έδωσαν τις συντάξεις τον ισχύοντα νόμο του Ελληνικού Κράτους εφάρμοσαν ο οποίος ίσχυε τουλάχιστον 50 χρόνια από την μεταπολίτευση μέχρι το 2016 και οποίος από τότε που μπήκαμε στα μνημόνια αλλάζει κάθε φορά σύμφωνα με τις υποδείξεις των δανειστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τώρα με τον ισχύοντα νόμο πληρώνεσαι

      Διαγραφή
    2. Και χάρες σας έκαναν και ρουσφέτια σας έκαναν και σεις κάτι τους δίνατε κάθε 4 χρόνια. Άστα μην τα σκαλίζεις

      Διαγραφή
    3. Μεγάλο μυαλό το κράτος χρεοκόπησε, και επειδή αυτός βγήκε με τον τάδε νόμο στην σύνταξη θα βγούνε στο κλαρί για να πληρώνεται αυτά που τον βολεύουν. Κόψιμο μέχρι να σβήσει ο ηλιος

      Διαγραφή
  8. Την επιστροφή των κρατήσεων του ν 4093/12 στις κύριες συντάξεις λόγω της κατάργησής τους από το ΜΤΣ από 1-1-2021 μέχρι και 31-3-2023 για όσους συναδέλφους δικαιούνται δεν βλέπω να τις δίνουν. Πάει να μας τις φάει κι αυτές ο κούλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε κάνει προσφυγή στα δικαστήρια για να πάρουμε τα κλεμμένα χρήματα του 4093, οποίος έχει κριθεί αντισυνταγματικός (πέντε χρόνια πίσω από το 2022 συν τους τόκους).
      Το ίδιο έγινε και 2014 με προσφυγή για το υπόλοιπο 50% του εφάπαξ, που έκλεψε η Νέα Δικτατορία από τους συναδέλφους. Το οποίο τελικά το κερδίσαμε και το πήραμε και με τόκο 6%, μέσα στο 2022. Τα χρήματα του 4093 είναι 10 χρόνια κλεμμένα χρήματα από τις τσέπες μας. Το ίδιο έχει γίνει και με την αντισυνταγματικότητα του ΕΑΣ. Κοροϊδεύουν το κόσμο πετώντας ένα ξεροκοματα ότι τάχα τους επιστρέφουν δύο χρόνια από τα ΜΤ χωρίς τόκο τόσων ετών, που στην ουσία είναι τα χρήματα μας μειωμένα από τον πληθωρισμό. Κλέφτες και απατεώνες . Θα πέσει πολύ μαύρο στις εκλογές με την ψήφο μας.

      Διαγραφή
  9. Προς 16 Μαΐου 11:37:00.
    Έχεις απόλυτο δίκιο.
    Κανείς δεν ασχολείται με αυτό το θέμα.
    Έχω στείλει email στην ΕΑΑΣ.
    Έχω στείλει email στον ΕΦΚΑ.
    Κανείς δεν μου έχει απαντήσει ακόμη για το τι θα κάνει ή το τι πρέπει να γίνει.
    Μάλλον πάλι στους δικηγόρους θα τρέχουμε.
    Εάν κάποιος ακούσει ή γνωρίζει κάτι για το θέμα παρακαλώ να μας ενημερώσει.
    Αρκεί η ενημέρωση να είναι έγκυρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί δεν σέβονται και δεν εφαρμόζουν τους νόμους που οι ίδιοι έχουν ψηφήσει ( αρθρο 34 ν.5018/23) περιμένετε να σεβαστούν τις δικαστικές αποφάσεις τις οποίες ελέγχουν από παντού. Μάταια κάθε προσφυγή μας στην "δικαιοσύνη" , έξοδα χωρίς λόγο...

      Διαγραφή
  10. και μετα τις εκλογες θα σας τα δωσουμε σε βαθος 4ετιας η σε 150 δοσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ απο το ΣτΕ Ν4093/2012 καταργηθηκε μονο απο μερισματα οχι απο συνταξεις που εχουν κρατησεις μονο οσοι αποστρατευθηκαν εως και το 2018 ενω οι υπολοιποι ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι παλιοί συνταξιούχοι να ρωτήσουν και να μάθουν πόσα είναι τα ποσά των συντάξεων μετά το 2019 των νέων συνταξιούχων. Θα εκπλαγούν. Ναι να πάρουν οι παλαιοί άλλα όχι εις βάρος των νέων. Αυτό είναι το δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταξχος ε. α. 37 συντάξιμα πληρβτέο σύνταξης Μαίου 1319,36. Παρακαλώ να μας πείτε και τα δικά σας για να σταματήσει ο καβγάς παλαιών-νέων

      Διαγραφή
    2. Αποστρατευτικος βαθμός υποστράτηγος ε.α. μετά το 2018, με 40 χρόνια και 7 μήνες και 12 μέρες, έλαβον 1.312.56€, έχεις ακόμα απορίες;

      Διαγραφή
  13. Πολλοί θα περίμεναν ειδικά από Κυβερνήσεις της Δεξιάς να φερθούν έτσι όπως θα έπρεπε σε ειδικές κατηγορίες ( Στρατό - Ναυτικό - Αεροπορία - Σώματα Ασφαλείας )
    και θα εφάρμοζε τις Δικαστικές αποφάσεις που έχουν βγει κατά καιρούς .
    Δυστυχώς όμως όχι δεν εφάρμοσε τις Δικαστικές αποφάσεις , όχι μόνο δεν φέρθηκε σωστά στο προσωπικό των Ειδικών κατηγοριών , όχι μόνο δεν έχει υπολογίσει ότι χωρίς τον Ανθρώπινο παράγοντα ότι πιο σύγχρονο υλικό και να έχεις δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει , δεν έχει υπολογίσει ότι η υπομονή έχει και όρια , δεν έχει υπολογίσει ότι η Κοροϊδία και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια , αλλά το χειρότερο πράγμα είναι Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΑΝ .
    ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΤΑΝ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ( ΡΕΥΜΑΤΟΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ - ΝΕΡΟΥ - ΚΙΝΗΣΕΩΝ ) ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΓΑΘΩΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή