ΣΑΣΜΥ προς ΥΕΘΑ: Eπιτακτική ανάγκη για Eπαναφορά Eπιδομάτων Χριστουγέννων-Πάσχα-Αδείας – Η Ακρίβεια χτύπησε κόκκινο

ΣΑΣΜΥ προς ΥΕΘΑ: Eπιτακτική ανάγκη για Eπαναφορά Eπιδομάτων Χριστουγέννων-Πάσχα-Αδείας – Η Ακρίβεια χτύπησε κόκκινο

Επιστολή προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα απέστειλε ο ΣΑΣΜΥ με την οποία ζητά την Επαναφορά των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας στους Στρατιωτικούς

Ειδικότερα:

Ο ΣΑΣΜΥ (Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών) μετά από παρότρυνση των μελών του, συνέταξε και είχε κοινοποιήσει στις 05 Δεκ 22 με Αρ. Πρωτ. 15 έγγραφο που αφορούσε την εξέταση για Επαναφορά των επιδομάτων, Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας.

Όπως σας είχαμε γνωστοποιήσει το επίδομα Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας ήταν ένα χρηματικό βοήθημα που δινόταν από τον εργοδότη προς τον εργαζόμενο, ενόψει των εορτών και της καλοκαιρινής άδειας. Η ιστορία καταβολής των δώρων ήταν μία κατάκτηση κατοχυρωμένη θεσμικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εδώ και δύο αιώνες, δεν ήταν κάτι πρόσκαιρο σύμφωνα και με το άρθρο Η αναγκαιότητα διεκδίκησης της επαναφοράς των επιδομάτων εορτών και αδείας,Χριστόφορου Σεβαστίδη, Βασίλη Φαϊτά, Βανέσσας Παναγιώτας Ντέγκα - Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ende.gr). Η δε καταβολή των δώρων συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση της εμπορικής κίνησης και με αυτό τον τρόπο μεγάλο μέρος των χρημάτων επέστρεφε στο κράτος ως έσοδο.

Στην γενική συνέλευση του συνδέσμου μας διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:

α. Στα μέλη μας εν ενεργεία στελέχη των ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζει να παρακρατείται η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης Άρθρο 38 Ν. 3986/11 όπου ενδεικτικά για κάποιον που φέρει τον βαθμό του Ταγματάρχη ανέρχεται στο ύψος των 54,90 ευρώ μηνιαία (συνημμένος πίνακας 1 στο συνημμένο έγγραφο) παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

Κλικ για μεγέθυνση:

β. Οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά για το χρονικό διάστημα 2022-23 σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ κυμαίνονται στο 16,8% για το ψωμί & τα δημητριακά, 20% στα κρέατα γενικά, 25,2% στα γαλακτοκομικά και αυγά, 25,3% στα στερεά καύσιμα (συνημμένος πίνακας 2 στο συνημμένο έγγραφο).

Κλικ για μεγέθυνση:

γ. Τα περισσότερα μέλη μας τα οποία βρίσκονται σε αποστρατεία δεν έλαβαν ουσιαστικά καμία αύξηση διότι η προσωπική διαφορά εκμηδένισε αυτή.

δ. Η εκρηκτική αύξηση των ενοικίων τα τελευταία έτη ροκανίζει το εισόδημα των μελών μας.

ε. Διαπιστώσαμε ότι με απόφαση της κυβέρνησης χορηγήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ σε ενστόλους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού και ειδικό επίδομα 250 ευρώ σε 2.300.000 συμπολίτες μας ενώ προγραμματίζεται αύξηση μισθού στους γιατρούς του ΕΣΥ. Ταυτόχρονα πρόσφατα διαπιστώσαμε την πρόθεση της κυβέρνησης για χορήγηση πριν το Πάσχα Εφάπαξ βοήθημα έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αλλά και τις κατά καιρούς δηλώσεις του κυρίου πρωθυπουργού ότι οι περικοπές έγιναν λόγω της επιδείνωσης των δημοσίων οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας που απειλούσε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα τόσο της ιδίας όσο και της ζώνης του ευρώ εν γένει, ότι η 20η Αυγούστου του 2022 «έξοδος της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία» είναι μία ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες αναφέροντας «Η σημερινή εξέλιξη σηματοδοτεί το τέλος των Μνημονίων και όσων επιβλήθηκαν στο όνομά τους: δυσβάσταχτοι φόροι και περικοπές μισθών και συντάξεων», ότι υπάρχει συνεχής βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και αναβάθμιση της από τους διεθνής οίκους αξιολόγησης (Δήλωση Πρωθυπουργού για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch) αλλά επειδή διαπιστώθηκε ότι υπάρχει και επιλεκτική χορήγηση επιδομάτων που προκαλεί την αντίδραση των μελών μας παρακαλούμε όπως εξετάσετε την θεσμική επαναφορά των επιδομάτων, Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας στη βάση της λογικής του Ν.1082/1980 για αποφυγή του αισθήματος πικρίας και ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού.

Στη γενική συνέλευση του συνδέσμου μας λήφθηκε απόφαση με την οποία δεν επιθυμούμε την επιλεκτική χορήγηση επιδομάτων που ενισχύουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και προκαλούν δυσφορία.

Αιτούμαστε την θεσμική κατοχύρωση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας.

Εάν παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για την θετική εξέλιξη της Ελληνικής οικονομίας δεν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα παροχής στη βάση της λογικής του Ν.1082/1980 σας προτείνουμε να θεσμοθετηθεί η χορήγηση τους αρχικά στο ύψος των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας.

Πιστεύουμε ότι η χορήγηση των εν λόγω επιδομάτων θα αυξήσει την αγοραστική δύναμη των μελών μας, θα ενισχύσει την εμπορική κίνηση και εν τέλει θα γίνει αποδεκτή και από τους ανθρώπους της αγοράς. Επίσης ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων θα επιστρέψει στον κρατικό προϋπολογισμό ως έσοδο λόγω αυξημένης καταβολής ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις.

Δείτε όλη την επιστολή του ΣΑΣΜΥ:

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΕΚΤΟ ΤΕΤΟΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΣΑΣΜΥ θα πρεπει διαρκως να δινει τα ρεστα της για καλυτερη βαθμολογικη εξελιξη αποφοιτων ΑΣΣΥ τριετους φοιτησεως ωστε να συναδει η αναβαθμιση των σχολων μονιμων υπαξιωματικων και με την βαθμολογικη τους αναβαθμιση.Οσο αφορα την επαναφορα των δωρων εορτων και των επιδοματων θερινης αδειας αυτο ειναι ονειρο θεριμης νυκτος ακομα και για την πανισχυρη ΑΔΕΔΥ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι σοβαρευτείτε ο εν λόγω παραλήπτης της επιστολής δε μπορεί να δώσει ουτε 50 λεπτά για τυρόπιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί της ΣΑΣΜΥ τι όνειρα είδατε πάλι ;;; Πλάκα μας κάνετε ;;; Το πρόσφατο νομοσχέδιο για την (υποτιθέμενη) μέριμνα προσωπικού ήταν κάτι σαν όνειδος έναντι των Υπαξιωματικών, αποφοίτων ΑΣΣΥ. Και μιλάμε για δώρα Χριστουγέννων ;;; Κάπου έλεος, ας είμαστε ρεαλιστές σε αυτά που ζητάμε. Εδώ αφαίρεσαν βαθμούς από τους Αποφοίτους ΑΣΣΥ, θα δώσουν λεφτά για δώρα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αλήθεια τώρα... φάγαμε δύο λεπτά από τη ζωή μας για να διαβάσουμε τις φαντασιώσεις της ΣΑΣΜΥ; Έλεος ρε παιδιά, δεν βλέπετε ότι δεν υπάρχουν ΕΔ για αυτούς; Δε μας βλέπουν καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όνειρα θερινής νυχτός, αυτοί δεν εφαρμόζουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και εσείς περιμένετε δώρα. Αίντε σοβαρευτείτε λίγο και τιμωρείστε τους όπως τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο καθενας με την σιγουρτζα του μισθου του γραφει τον πονο του.Για ρωτειστε τι γινεται σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξω απο τον "χορο" πολλα ...Τραγουδια ΛΕΣ....

      Διαγραφή
    2. Ρωτησα και μου ειπαν οτι παιρνουν τα δωρα τους και τις υπερωριες τους κανονικα

      Διαγραφή
  8. Με τελειωμένη κυβέρνηση τι συζητάνε άραγε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ούτε για τις επερχόμενες μεταθέσεις δεν έδωσε λύση, ώστε να ανακοινωθούν έγκαιρα πρίν τις εκλογές, με αποτελεσμα δεκάδες οικογένειες να ειναι στον αερα εν μέσω εκλογων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σοβαρά;;; αιτημα είναι αυτό που διαβάζω ;;; Οχι δεν είναι σοβαρό είναι πυροτέχνημα για συγκεκριμένους λόγους
    με ότι αυτό συνεπάγεται. Μέχρι και οι πέτρες το ξέρουν ότι αυτό είναι ουτοπία!! Απλά κάθε δίμηνο τρίμηνο ρίχνουμε ένα άρθρο άρα υπάρχουμε και όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επιτέλους ήρθε η ώρα. Θα σας στείλουμε με μεγάλη ευχαρίστηση στον αγύριστο μπλε καθάρματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάκα έχετε εκεί στη ΣΑΣΜΥ.Ειδικα ο ΠΑΣΟΚΟΣ ο γραμματέας ειναι ολα τα λεφτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυστυχως αυτο ηταν το τελευταιο που θα μπορουσε να ζητησει η ΣΑΣΜΥ και απο τον τελευταιο που θα μπορουσε να το ζητησει.Η βαθμολογικη αναβαθμιση των αποφοιτων ΑΣΣΥ τριετους φοιτησεως ειναι ενα δικαιο που πρεπει να γινει πραξη και χωρις αξιολογο οικονομικο κοστος για εκεινους που θεωρουν τους στρατιωτικους αποπαιδια.Αυτος ο υπουργος και αυτη η οργανωση αποφοιτων δεν ειναι οπως θα επρεπε να ειναι.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή