ΥΕΘΑ: Το συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ χρήζει διυπουργικής προσέγγισης και αποτελεί αντικείμενο επιτελικής μελέτης από τα ΓΕ

ΥΕΘΑ: Το συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ χρήζει διυπουργικής προσέγγισης και αποτελεί αντικείμενο επιτελικής μελέτης από τα ΓΕ

Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Καρασμάνης με θέμα «Επιστολή του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων, με την οποία καταθέτει την πρότασή της και ζητά λύση στο πρόβλημα των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), για τους οποίους προβλέπεται αυτεπάγγελτη αποστρατεία λόγω κατάληψης του 50ου έτους της ηλικίας τους», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Τα ζητήματα συνταξιοδοτικής φύσης και βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΠΟΠ χρήζουν διυπουργικής προσέγγισης, εντούτοις απασχολούν ήδη την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και αποτελούν αντικείμενο επιτελικής μελέτης από τα Γενικά Επιτελεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα πρόταση για το Όριο ηλικίας 50 ετών για τους ΕΠΟΠ – Τι αφορά

Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΕΘΑ για θέματα μέριμνας προσωπικού των ΕΔ, δεν εφησυχάζει και δεν περιορίζεται μόνο στην ψήφιση του πρόσφατου ν.5018/2023 (Α΄25). Αντιθέτως, λαμβάνοντας υπόψη και μελετώντας όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται, προχωρά στη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την επίλυση τυχόν αδικιών, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, συνεργαζόμενο με τη σοβαρότητα και διαβούλευση που απαιτείται με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Εχουν υπουργο οι στρατιωτικοι οπως εχουν τα σωματα ασφαλειας? Ρητορικο φυσικα το ερωτημα αφου ο φερομενος ως υπουργος εχει ξεπερασει και τον Τσιτσιπα στο τενις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο σοβαρο είναι ένα κράτος προσλαμβάνει κόσμο τον κάνει μόνιμο και δεν του δίνει πλήρη σύνταξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαγωθηκες εσύ. Εμάς τους υπόλοιπους μας ρώτησες?

      Διαγραφή
  3. Σε άλλα πέντε χρόνια.... αν είστε κυβέρνηση....θα το λύσετε; Ιδού η απορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ωραία αφού αφορά τα Γενικά επιτελεία σωθηκαμε.Οι Αξκοι θα βγάλουν το άχτι τους πάνω μας και θα φανεί σε κάθε απόφαση και νόμο που θα βγεί.Ευχαριστω δεν θα πάρω.σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που ζεις εσύ? Οι Αξιωματικοί στην πλειοψηφία τους μας βοηθάει μην λες ανακρίβειες...

      Διαγραφή
  5. Γελάσαμε πάλι με τον πολιτικό ηγέτη μας.
    Είναι τόση η κοροϊδία,που αξίζει κάποιος να χαλάσει κάποια χρήματα ώστε να κυνηγήσει τέτοιους υπουργίσκους όταν θα φτάσει η στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή