Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για τα «ΠΛΕΥΣΙΜΑ» ΠΝ και Ειδικές Δυνάμεις ΣΞ–Δείτε τα ποσά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για τα «ΠΛΕΥΣΙΜΑ» ΠΝ και Ειδικές Δυνάμεις ΣΞ–Δείτε τα ποσά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος B’ 1425/09.03.2023 η απόφαση με Αριθμ. Φ.841/26674/Σ.4145 που αφορά «Καθορισμός ύψους, όρων και προϋποθέσεων χορήγησης της προσαύξησης του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθήκων εργασίας για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή»

Ειδικότερα:

Άρθρο 1
Καθορισμός ύψους, όρων και προϋποθέσεων χορήγησης της προσαύξησης του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθήκων εργασίας για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή εντός και εκτός Περιοχής Ευθύνης Α/ΓΕΕΘΑ

1. Το επίδομα ιδιαιτέρων συνθήκων εργασίας προσαυξάνεται για το κάτωθι προσωπικό:

α. Τα πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων που ευρίσκονται σε αποστολή καθώς και το προσωπικό που αποσπάται σε αυτά, στο πλαίσιο εκτέλεσης της αποστολής τους.

β. Των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή.

2. Η προσαύξηση που χορηγείται στο προσωπικό της υποπαρ. 1α λογίζεται ως κατ’ αποκοπή χορήγηση αποζημίωσης για κάθε μέρα εκτέλεσης της αποστολής, όπως παρακάτω:

α. Είκοσι (20) ευρώ όταν ευρίσκονται σε αποστολή εντός Περιοχής Ευθύνης (ΠΕ) Α/ΓΕΕΘΑ

β. Εξήντα (60) ευρώ, όταν ευρίσκονται σε αποστολή εκτός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ.

3. Η προσαύξηση που χορηγείται στο προσωπικό της υποπαρ. 1β λογίζεται ως κατ’ αποκοπή χορήγηση αποζημίωσης για κάθε μέρα εκτέλεσης της ειδικής αποστολής, όπως παρακάτω:

α. Εξήντα (60) ευρώ για εκτέλεση ειδικής αποστολής εντός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ.

β. Εκατό (100) ευρώ για εκτέλεση ειδικής αποστολής εκτός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ, ανεξάρτητα εάν παρέχεται κατάλυμα στην ξηρά.

4. Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, μετά από εισήγηση των Ανώτατων Συμβουλίων των οικείων Κλάδων, καθορίζει τις αποστολές - ειδικές αποστολές της παρ. 1 για τη εφαρμογή της παρούσης, καθώς και το ετήσιο όριο ημερών αποζημίωσης ανά κατηγορία δικαιούχων, ώστε η ετήσια δαπάνη να μην υπερβαίνει τα 25.000.000 ευρώ ετησίως.

5. Η ανωτέρω προσαύξηση δεν καταβάλλεται στο προσωπικό που μετακινείται για εκτέλεση υπηρεσίας ή εκπαίδευση ή άσκηση ή σε ειδικούς πλόες, εφόσον στις περιπτώσεις αυτές λαμβάνει ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας, πλήρη ή μειωμένη.

Άρθρο 2
Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από 1 Ιανουαρίου 2023.

Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ ή να το δείτε παρακάτω:

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. Καλησπέρα για άλλη μια φορά ό Μητσοτάκης έδωσε χαρτζιλίκι 20 ευρώ αφού το εν πλω είναι 17,60 άρα πήραμε αύξηση 2,40 ευχαριστούμε χαχα άμα κάνω λάθος διορθώσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλαβε κανεις τιποτα?Ασαφες μου φανηκε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δίκαιο για όσους ταξιδεύουν.και άργησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή πόσο θα πάει η πλεύσιμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο πάει η ημέρα τελικά? Είναι προσαύξηση 20 ευρώ στα 17.5 δηλ. 37
    ή από 17 πάμε στα 20?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί αυτή η τεράστια διαφορά στην ημερήσια αποζημίωση με το στρατό ξηρας?
    Οι πανηγυρισμοί στα σάιτ ότι θα σταματούσαν οι παραιτήσεις ήταν για 2.46 ευρώ επιπλέον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως φαίνεται προσαυξανεται το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών κατά 20 ευρώ για κάθε μέρα πλου εντός ΠΕ ΓΕΕΘΑ και μόνο. Τα πλευσιμα κάθε μέρας μάλλον τέλος. Οπότε αναμονή διαταγών που θα εξηγούν περαιτέρω το υπόψη ΦΕΚ. Μεγάλοι κερδισμένοι όπως φαίνεται είναι οι ειδικές δυναμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ηταν τα πιο πολλα που θα μπορουσαν να δωσουν στους πιο λιγους κατι που εκαναν και για τα νυχτερινα κι ολα αυτα τα ψιχουλακια λογω προεκλογικης περιοδου...να τα λεμε κι αυτα.Οσο αφορα το νεο μισθολογιο απο την πρωτοχρονια ενα 5% αυξηση και πολυ τους παει αφου οι εκαστοτε κυβερνωντες τους εχουν για τα γιδια τους κι ο κοσμακης τους θεωρει υψηλομισθους χαραμοφαηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοροϊδία εσείς μαύρο εμείς απλά τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι πλέον αηδιαστικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυξάνεται το επίδομα Ι.Σ.Ε. κατά 20 ευρώ όταν ταξιδεύεις Ε.Χ.Υ. Όταν ταξιδεύεις Ε.Χ.Υ κατά 60 ευρώ. Είναι αύξηση επιδόματος για όσους ταξιδεύουν.
    Δεν προκύπτει από πουθενά ότι καταργείται η ημερήσια αποζημίωση των 17.6 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 5.Η ανωτέρω προσαύξηση δεν καταβάλλεται στο προσωπικό που μετακινείται για εκτέλεση υπηρεσίας ή εκπαίδευση ή άσκηση ή σε ειδικούς πλόες, εφόσον στις περιπτώσεις αυτές λαμβάνει ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας, πλήρη ή μειωμένη
    ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού σου δίνει επίδομα λογικό και επόμενο να κοπεί η ημερήσια.. ποιος ήθελε το επίδομα? Αύξηση αποζημίωσης χρειάζονταν..

      Διαγραφή
  14. Από τη στιγμή που μπήκε ως επίδομα (προσαύξηση επιδόματος) όπως ήθελε το γεν τη φάγαμε.. εφορία κλπ.. έχει επίδομα άρα δεν έχει πλευσιμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή