ΥΕΘΑ: Πρέπει να αυξηθούν οι αποδοχές στελεχών ΕΔ–Στην 4ετία δόθηκαν πάνω από 80 εκατ.€ για οδοιπορικά μόνο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΥΕΘΑ: Πρέπει να αυξηθούν οι αποδοχές στελεχών ΕΔ–Στην 4ετία δόθηκαν πάνω από 80 εκατ.€ για οδοιπορικά μόνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρεχώρησε σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 συνέντευξη στον δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3»

Δείτε τι απάντησε σε ερώτηση για το νέο μισθολόγιο των Στρατιωτικών (Από το 44:48 του παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ):

ΑΡΗΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Δύο ερωτήσεις, μια από το κοινό, μια δική μου και κλείνουμε. Για το υποσχεθέν μισθολόγιο των στρατιωτικών τι έχετε να πείτε, ρωτά άλλος ακροατής.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω πει ότι το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υπό επεξεργασία. Δεν το κάναμε τον πρώτο χρόνο, έπρεπε να φτάσουμε στον τρίτο χρόνο και βάλε της διακυβέρνησης της χώρας από αυτή την κυβέρνηση για να αρχίσουμε να κάνουμε υπολογισμούς.

Ασφαλώς και θεωρώ ότι πρέπει να αυξηθούν οι αποδοχές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ασφαλώς θεωρώ ότι ανταπεξήλθαν με επαγγελματισμό και αίσθημα καθήκοντος στην αποστολή τους όποτε αυτό ζητήθηκε και ζητήθηκε με όρους θα έλεγα έντασης τα τελευταία χρόνια.

Ασφαλώς και θεωρώ και το θεωρεί και η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός στο κάτω-κάτω που έκανε και σχετικές εξαγγελίες, ότι για να αισθανθούν ακόμα πιο απερίσπαστοι στο έργο τους θα πρέπει αυτό να συνοδευτεί από ένα θετικό αντίκτυπο στις αποδοχές τους.

Κι έχουμε πάρει και μέτρα τόνωσης των οικονομικών του προσωπικού μέχρι τώρα.

Εκτός από την εξαγγελία του νέου μισθολογίου που ασφαλώς και θα πρέπει να υλοποιηθεί σε σχέση με τη συνολική οικονομική δυνατότητα της χώρας, τον προγραμματισμό, τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και εντέλει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών που έχει τα λεφτά, πώς να το κάνουμε. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή τη συνθήκη. Και έτσι γίνεται και τώρα.

Μέχρι τώρα κάναμε κάποιες παρεμβάσεις οικονομικού χαρακτήρα. Ξέρετε ότι έχουν υλοποιηθεί κάποιες απαλλαγές ειδικών επιδομάτων, όπως ας πούμε των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, από τη φορολόγηση. Πρόσφατα περάσαμε από τη Βουλή στο πρόσφατο Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για τη μέριμνα του Προσωπικού, διάταξη για τη θέσπιση του επιδόματος αποστολών και ειδικών αποστολών που αφορά σε στελέχη και των τριών Κλάδων. Οι κυρίως ωφελημένοι θα είναι τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού που είναι όμως σε αποστολή, που πλέουν, που δεν βρίσκονται στην ξηρά ή στον Ναύσταθμο, αλλά εκτελούν αποστολές. Αυτό ήταν και το πνεύμα αυτής της Διάταξης που επεξεργαστήκαμε, αλλά αφορά και σε πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι έξω και επιχειρούν (κάθε μέρα αναχαιτίσεις όποτε γίνουν παραβιάσεις) και σε στελέχη του Στρατού Ξηράς και τα λοιπά και τα λοιπά.

ΑΡΗΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Αντιμετωπίστηκαν όλες εκείνες οι θέσεις. Είναι στην πρώτη γραμμή.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ασφαλώς και θεωρούμε ότι όπως μεριμνούμε για την ανανέωση των οπλικών μας συστημάτων και τη συντήρηση αυτών που έχουμε στα χέρια μας, ομοίως πρέπει να μεριμνούμε και για το Προσωπικό. Το προσωπικό έχει αντιμετωπίσει εις το παρελθόν πολλές μειώσεις, ίσως δυσανάλογα πολλές μειώσεις και πρέπει οι αδικίες αυτές να ανορθωθούν.

Έχουμε πάρει κάποια μέτρα αυτά τα χρόνια. Θυμίζω γιατί δεχόμαστε κριτική από την Αντιπολίτευση, κυρίως την Αξιωματική ότι δεν δώσαμε αυτό το καιρό ούτε ένα ευρώ για το προσωπικό. Εκτός από αυτά που μόλις σας προανέφερα, σας θυμίζω ότι στην τετραετία δόθηκαν πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ για οδοιπορικά μόνο. Ιδίως κατά το καλοκαίρι του 2020 όπου η ένταση είχε χτυπήσει κόκκινο, θυμόμαστε. Το Ναυτικό όλο ήταν στη θάλασσα, αλλά και οι άλλο Κλάδοι.

Επομένως, αυτή η κριτική είναι πολύ άδικη και αστήρικτη. Ασφαλώς και προτεραιότητα λόγω των συνθηκών ήταν να προχωρήσουμε με τα μεγάλα εξοπλιστικά και δεν σταματά αυτή η προσπάθεια. Δεν μπορεί όμως να μας προσάψει κανείς ότι δεν κάναμε ή δεν σχεδιάζουμε να κάνουμε τίποτα με το προσωπικό και το νέο μισθολόγιο, με συγχωρείται, θα είναι κάποια επανάσταση.

Άλλωστε μετά από ανομβρία τόσων ετών που έχει υπάρξει. Όπως και να το κάνουμε.

Το πλήρες κείμενο της συνεντεύξεως ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

25 Σχόλια

  1. Οδοιπορικά σε ΠΟΙΟΥΣ;;;;;;;;;;;ΣΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ;;Να δεις οδοιπορικά που έρχονται κ με 45 βαθμούς εκλογές να κάνετε ακόμη κ αν η κάλπη είναι στη Σαχάρα θα φάτε μαύρο ΜΑΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άιντε μαύρο που θα φάτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ανύπαρκτος "υπουργός", ο υπουργός που δεν ήταν αρμόδιος για τίποτα, υπόσχεται μισθολογικές επαναστάσεις λόγω μαύρου που έρχεται σε αυτόν και το κόμμα του..
    Οι κλασικές γελοιοτητες των πολιτικατζηδων.
    Αυτοί είναι.
    Εμείς όμως δεν είμαστε τιποταδες και πουθεναδες σαν αυτούς.
    Οπότε κύριε... "υπουργέ", να περιμένετε πολυυυυυυ μαυρίλα και κλάμα το βράδυ των αποτελεσμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο υπουργος ειναι μονο για τυπικα ζητηματα προσωπικου που δεν πρεπει να επιβαρυνουν οικονομικα το κρατος και ο...ευχετηριος λογος του ειναι ανευ ουσιας διοτι δεν εισακουεται οπως ο υπουργος των σωματων ασφαλειας που ξερει να χτυπαει το χερι στο τραπεζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι στρατιωτικοι θα επρεπε να αμοιβονται καλυτερα απο ολους τους δημοσιους υπαλληλους με τα ιδια προσοντα...ΔΙΟΤΙ και συνεχως διαθεσιμοι ειναι και νομαδες και δεν εχουν δικαιωμα σε στασεις εργασιας και απεργιες και ειναι η μονη κατηγορια δημοσιων υπαλληλων που πρεπει συνεχως να καταφευγουν στα δικαστηρια για να πληρωνονται τα νομιμα. που η επιθεωρηση εργασιας επιβαλλει να πληρωνονται απο ολους τους εργοδοτες.Αυτα τα δικαια που πρεπει να γινουν πραξη θα επρεπε να εκθεσει ο υπουργος στην συνεντευξη για το προσωπικο του και να εχει ενημερωσει απο την πρωτη στιγμη και τον πρωθυπουργο για αυτην την πραγματικοτητα που καθιστα τους στρατιωτικους τους πιο αδικημενους δημοσιους υπαλληλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχετικά με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που δόθηκε στους υγειονομικούς των δημόσιων νοσοκομείων, με αναδρομικότητα από 1.1.2023, και την διεύρυνση των ειδικοτήτων, έχει ακούσει κάτι ο υπουργός, ή μπα; Πότε θα βγεί σχετική αντίστοιχη απόφαση για τους στρατιωτικούς υγειονομικούς; Μετά τις εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλει τον υπουργο μιλανε για την σιδηροδρομικη τραγωδια μιλανε για τα σιδερα που χειριζονται οι στρατιωτικοι και στο τελος της συνεντευξης ελαχιστα για τους στρατιωτικους που θα επρεπε να εχουν καλυτερες απολαβες αλλα δεν γινεται τωρα αλλα μετα εαν κι εφ οσον ξανακυβερνησουμε...οποτε μηδεν εις το πηλικιον και ψηφιστε μας για να δωσουμε αυξησεις με βαση τα δημοσιονομικα....βεβαιως βεβαιως διοτι οι δημοσιονομικοι περιορισμοι παντα θα αφορουν μονο εσας.Αυτα μας ειπαν κι αυτα περιμεναμε να μας πουν και να ειμαστε ευχαριστημενοι που εκαναν...συμπονετικο λογο για εμας οταν μας θυμηθηκαν στο τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 80 εκατομυρια σε 4 χρονια για μετακινησεις στρατιωτικου προσωπικου ειναι...ψιλα σε σχεση με τις μετακινησεις αλλων κατηγοριων δημοσιων υπαλληλων που αμοιβονται αδιακριτα και κανονικα για ολα οπως μετακινησεις υπεραπασχοληση νυχτερινα βαρεα και ανθυγιεινα και ξερουν τι θα πει αργια κι εορτη και φυσικα δεν ειναι ολοι τους νομαδες με θεσμοθετημενη απληρωτη εργασια.Το φημολογουμενο νεο στρατιωτικο μισθολογιο που θα τεθει προς ψηφιση...να δημοσιοποιηθει πριν τις εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΧΕΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΆΝΤΕ ΡΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕ ! Που καθόμαστε και σε ακούμε να μας κοροϊδεύεις μέσα στα μούτρα μας και δε σε παίρνουμε με τις ντομάτες ! Ανύπαρκτη Μέριμνα προσωπικού και το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν οι εξοπλισμοί και ποιος ξέρει πόσες μίζες.

    Εξαφανιστειτε από τα μάτια μας γιατί πλέον μας θυμώνετε μόνο, τίποτε άλλο δεν καταφέρνετε. Γελοίοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το νέο μισθολόγιο είναι σε επεξεργασία...
    Ασφαλώς και θεωρεί ότι πρέπει να πάρουν οι στρατιωτικοί παραπάνω χρήματα...
    Ασφαλώς το θεωρεί και ο ίδιος και ο πρωθυπουργός που έκανε και εξαγγελίες...
    Έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να ξεκινήσουν να κάνουν υπολογισμούς...
    Ασφαλώς θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει στις εκλογές όποτε και αν της κάνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπουργέ που εισασταν τόσα χρόνια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΗΔΙΚΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ. ΜΤΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑnext month

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα μόνα οδοιπορικά που δίνετε ειναι τα δικά σας και των ανωτάτων. Και τα παίρνουν αμέσως. Εμείς παίρνουμε ψίχουλα και περιμένουμε μήνες για να τα πάρουμε. Το ίδιο και για τις δαπάνες , περιμένουμε 1 χρόνο για να παρουμε πίσω ψίχουλα. Τα λέμε στην κάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ότι ψευτοπ@π@ρλογίες και να αραδιάζουν κάποιοι, τώρα ειδικά με το τέλος της δυναστείας των καχραμάν-αλήδων θα ξαναγυρίσουν θέλοντας και μη, πίσω στην θλιβερή επαρχιακή μιζέρια του επαρχιακού χασοδίκη. Τέλος οι χαιρετούρες και οι προσοχές! Αλήθεια για να δώσει συνέντευξη στον πορδοσαλτάρα, πήρε την άδεια του κου ΑΓΕΕΘΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπηρξες ενας απο τους χειροτερους υπουργους που περασαν ποτε απο το υπουργειο εθνικης αμυνας...κανε προπονηση στο μαυρο θα σου χρειαστει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ...ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ....ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ ΤΟ 2017 ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕ ΑΠΟ ΤΟ 2018.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο υπουργος καμαρωνει επειδη εδωσε οδοιπορικα στο προσωπικο του λες και εκεινοι αποφασισαν να μετακινηθουν για να παρουν τα οδοιπορικα τους κι εκεινος τους εκανε την χαρη.Διολου παραξενο να καμαρωνει και καθε φορα που βγαζει μισθοδοσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχεις εναν υπουργο που σου λεει πως θα επρεπε να αμοιβεσαι καλυτερα μεν αλλα αυτο ειναι αλλου παπα Ευαγγελιο...ενω ειναι γεγονος οτι οι εκαστοτε δημοσιονομικοι περιορισμοι.ισχυουν μονο για εσενα κι εφ οσον εσυ εισαι κατωτερος των υπολοιπων δημοσιων υπαλληλων τοτε κι εκεινος ειναι κατωτερος των υπολοιπων υπουργων.Το τραγικο της υποθεσης ειναι πως εσυ ο φιλοτιμος ταπεινος και καταφρονεμενος νομας υπερασπιζεσαι την Εθνικη μας Αμυνα κι εκεινος μονο την καρεκλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ξεφτίλα σου Παναγιωτόμπαλε, είναι ότι δουλεύουμε μαύρα δεύτερη δουλειά για να πληρώσουμε ρούχα και φροντιστήρια για τα παιδιά μας οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ. Στα τσακίδια και η ΝΔ σας και ο μεγαλοϊδεατισμός σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αχ ξεχάστηκα....και στα 35 χρόνια τους υπηρεσία κάτι δις για οδοιπορικά πάνω κάτω, ποιον νοιάζει τώρα πόσα θα πω, αρκεί να είναι εκατομμύρια και κάτι, να ακούν οι γύρω βρε αδελφέ.😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι αργίες του έτους 21-22 που λέγατε...που είναι; Εδώ ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης ημερήσια αποζημίωση 35€ περίπου...και εσείς πληρώνετε 10,30€ την νυκτερινή αποζημίωση.. έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΚΑΛΠΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ?

    Ωραιο ανέκδοτο το μισθολογιο και οι αυξησεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή