Χαρδαλιάς για ΕΠΟΠ: «Δεν θα μείνει κανένας στο δρόμο το λέω με πολύ εκτίμηση και αγάπη»

Χαρδαλιάς για ΕΠΟΠ: «Δεν θα μείνει κανένας στο δρόμο το λέω με πολύ εκτίμηση και αγάπη»

Απαντώντας από το βήμα της ΒτΕ, στο Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη, ανέφερε πως η θέση της κυβέρνησης την οποία ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός πριν από μία εβδομάδα είναι ότι το θέμα θα επιλυθεί, τονίζοντας με νόημα όπως έκανε και στο παρελθόν ότι κανένας ΕΠΟΠ, δεν θα μείνει στο δρόμο.

Αναλυτικά ανέφερε στην Πρωτολογία του:

Έρχεστε σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο και καταθέτετε τροπολογίες εκπρόθεσμες για μία σειρά θεμάτων που έχουμε τοποθετηθεί. Εάν πω ότι ψαρεύετε σε θολά νερά θα ξεκινήσει μία αντιπαράθεση χωρίς λόγο και αιτία. Και ειδικά και για το θέμα των ΕΠΟΠ και για το θέμα των υπολοίπων ζητημάτων που αφορούν στα σταδιοδρομικά. Είναι ξεκάθαρη η θέση και της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, από αυτό εδώ το βήμα την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά μη μιλάτε και για πράγματα που στην τελική ανάλυση δεν τα γνωρίζετε. Δεν θα μείνει κανένας στο δρόμο, και το λέω με πολύ εκτίμηση και πολύ αγάπη. Λέτε φεύγουν όλοι οι ΕΠΟΠ, ποιοι ΕΠΟΠ; πόσοι είναι οι ΕΠΟΠ κύριε Μυλωνάκη; Πόσοι είναι οι ΕΠΟΠ; Πόσοι είναι; 26.104, φεύγουν δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού το 2024 και μετά το 2025 ξεκινάνε σιγά-σιγά. Γιατί χρειαζόμαστε χρόνο, γιατί με σοβαρότητα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό. Με τη σοβαρότητα και τη διαβούλευση που χρειάζεται με τα συναρμόδια υπουργεία. Και θα έρθουμε πολύ πριν την ψήφιση του ειδικού μισθολογίου, το οποίο εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, για να έχουμε θεραπεύσει όλα αυτά τα ζητήματα που δεκαετίες αποτελούν αρρυθμίες και παθογένειες ενός συστήματος το οποίο δεν δίνει λύσεις».

Αναλυτικά ανέφερε στην καταληκτική τοποθέτηση ο ΥΦΕΘΑ Νικολάος Χαρδαλιάς:

Κοιτάξτε αυτή η κυβέρνηση, εξασφαλίζει σταθερότητα εργασίας και ενισχύει με προσλήψεις 15.000 στελεχών νέων για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και ξέρετε πολύ εύκολα μιλάμε για τους ΕΠΟΠ, αλλά κάποιοι ασχολούμαστε καθημερινά με τις αγωνίες τους, ανησυχίες τους. Γιατί 26.104 ΕΠΟΠ, τα 18.567 στελέχη μας του Στρατού Ξηράς, τα 3.273 στελέχη μας του Ναυτικού, τα 3.872 στελέχη μας της Αεροπορίας και οι 392 εργαζόμενοι και στελέχη μας της Νομικής Υπηρεσίας, αποτελούν προτεραιότητά μας. Η αλήθεια όμως είναι, ότι το 2024 που ήδη θα έχει ψηφιστεί, θα έχει εφαρμοστεί το ειδικό μισθολόγιο, άρα ήδη θα έχουμε κλείσει τα σταδιοδρομικά θέματα, αποστρατεύονται 2 του Πολεμικού Ναυτικού. Το 2025 σας τα λέω, να σας βοηθώ στην κριτική σας, που εύχομαι κάποια στιγμή να γίνει δημιουργική, το 2025 φεύγουν 289 στελέχη του Στρατού Ξηράς, 62 του Πολεμικού Ναυτικού και 63 της Πολεμικής Αεροπορίας. Και το 2026, 648 του Στρατού Ξηράς, 78 του Πολεμικού Ναυτικού και 157 της Πολεμικής Αεροπορίας. Την ευαισθησία μας και τη μέριμνα μας για αυτό το προσωπικό, για αυτούς τους συνεργάτες μας, για αυτά μας τα στελέχη την εξέφρασε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από αυτά τα έδρανα πριν λίγες ημέρες, αλλά δείχνετε να το αγνοείτε.

Δείτε όλες τις τοποθετήσεις του ΥφυπουργούΕθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς που έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

25 Σχόλια

  1. Δεν καταλαβαίνουν,ότι δε ζητά κανείς τη λύπηση και τον οίκτο κάποιου. Ας τα κρατήσει για τον εαυτό της η κυβέρνηση κι η ιεραρχία,που δεν άλλαξαν αυτό που έπρεπε να είχαν αλλάξει δεκαετίες τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι έχουν γίνει ενέργειες για χορήγηση νέου τύπου σκηνακι αλλά το ναύλο δικό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πιστεύω ότι ο Χαρδαλιας θα ασχοληθεί πραγματικά. Ας το κάνει το συντομότερο γιατί πρέπει να συνεννοηθεί και με τα άλλα υπουργεία και δεν μπορεί να τους αφήσει λάσκα. Να κοιτάξει να πάρουμε μια αξιοπρεπή σύνταξη. Είναι κρίμα τα νιάτα μας στο στρατό να πήγαν χαμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελα να ήξερα εσένα τι σε κάνει τόσο αισιόδοξο?

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω ότι δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτόν που θα έπρεπε.Αλλα χορτάσαμε και από θα

      Διαγραφή
  4. Όταν θα καταλάβουν ότι κανείς δεν περισσεύει τότε θα ενισχυθεί η άμυνα. Αγοράζουν όπλα και απολύουν τα μόνιμα στελέχη σε μικρή και παραγωγική ηλικία. Η λύση είναι όλοι οι στρατιωτικοί παραμονή μέχρι τα 58. Δεν είμαστε στους ΒΠ και στο 1940. Όλοι οι στρατοί κρατούν τα στελέχη τους μέχρι τα 62 και στην Ελλάδα έχει βρει εφαρμογή η θεωρία "οι κουρασμένοι" που παίρνουν αστέρια και πάνε στα 50 τους στα καφενεία και στις λέσχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή σήμερα έχουμε πιο ικανά παλικάρια από το 1940 που αντέχουν να πολεμήσουν στα 58?😂😂😂

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα Πόσο άσχετος είσαι 8:44:00

      Διαγραφή
    3. Και γιατί δε λες μέχρι τα 62 όλοι τότε και λες μέχρι τα 58; Θα έχει πιο πολλή πλάκα.

      Διαγραφή
  5. Να τρώτε και να πίνετε υγιεινά. Είδατε τι έπαθε ο συνάδελφος ποιο πάνω φαντάζεται πράγματα από κακή διατροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αγάπη περισσεύει κε ΥΦΕΘΑ, το χρήμα μας λείπει και όπως λέει ο σοφός λαός, η αγάπη (έρωτας) μέσα απ' το στομάχι περνάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άσε ρε ευαίσθητε Χαρδαλιά να πούμε... τέσσερα χρόνια μας έχετε στην τελευταία προτεραιότητα σας και τάρα ξαφνικά μας θυμάστε... αντίο σας! Θέλουνε να σε κάνουν υπουργό ε; γιαυτό κόπτεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Χαρδαλιά πραγματικά κρίμα. Γίνατε χειρότερος από τους πολιτικούς. Ο εξευτελισμός προς τους ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΣΣΥ δεν θα μείνει αναπάντητη. Τους θεωρείτε όλους δεδομένους και αυτό είναι εξοργιστικό. Το άρθρο 53 του νομοσχεδίου θα έχει επιπτώσεις. Και τώρα και για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαρδαλια κατήργησε το αμεταθετο των τριτεκνων, μονογονεϊκών, ε.υ κ αυτών που παίρνουν επιμέλεια μέχρι κ των γιαγιάδων τους.Στρατος τσίρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς 16 Φεβρουαρίου 07:46. Άκου συνάδερφε, ΑΣΣΥ 91 είμαι αλλά ο υπουργός και η κυβέρνηση πολύ ορθά έπραξαν που έβαλαν μόνο εμάς 91,92,93 καταταγεντες στο άρθρο 53 (κατά την ψήφιση του έγινε άρθρο 52), διότι αφορούσε την αδικία όπου μας περνούσαν βαθμολογικά οι εθελόντριες. Πολύ ορθά λοιπόν μπήκαν οι Τάξεις 93,94 και η 95 ουσιαστικά μπήκε χαριστικά γιατί στην 94 είχαν μπει σε δύο δόσεις οι μαθητές τότε και υπήρχε λοιπόν στην ίδια χρονιά εισαγωγής και μαθητές της 94 και μαθητές της 95. Η αδικία βέβαια σε εσάς δεν είναι για τις εθελόντριες, γιατί όλες είναι αρχαιότερες σας, αλλά στο ότι δεν μπορεί να ισχύει νόμος που ψηφισθηκε το 2010 και μιλάω για τον 3883, να ισχύει αναδρομικά πριν 20 και πλέον χρόνια. Πιστεύω ότι αν ενωθείτε και το διεκδίκησεται όλοι ακόμα και αυτοί που μπήκαν το έτος 2010 (διότι μπήκαν 9 μέρες πριν την ψήφιση του νόμου 3883) θα δικαιωθούν. Εμείς δόξα τον Θεό είμαστε ουσιαστικά ήδη Ταγματάρχες (και πολύ αργήσαμε) και αναδρομικά μάλιστα από Οκτώβριο 2021. Απομένει σε δύο χρόνια να γίνουμε Αντισυνταγματαρχες και με το καλό να αποστρατευτουμε Συνταγματαρχες, όπως ο 2439/1996 νόμος ορίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από μόνος σου λες ότι η τελευταία σειρά μπήκε "χαριστικά". Καταλαβαίνω τι εννοείς και κάτι τέτοιο ισχύει και για την προηγούμενη σειρά. "Χαριστικά" και αυτή. Συμφωνούμε ως ένα σημείο. Αλλά είναι εντελώς ανυπόστατο νε λες "ορθά έπραξαν και έβαλαν μόνο εμάς". Εκεί είναι και η χαοτική διαφορά με τις υπόλοιπες σειρές. Ότι δεν κοιτάζει η μία να βγει εκτός η άλλη. Αλλά να δικαιωθούν όλες οι σειρές μέχρι του 2010. Αλλά πίστεψε με, το νομοσχέδιο έχει πολύ χειρότερα σημεία για τους ΑΣΣΥ. Γι'αυτό και θα υπάρχει αντίδραση όπως πρέπει.

      Διαγραφή
  11. Βρε πάλι εσείς με τις κλαρες? Αφήστε μας στο πόνο μας που σε ότι άρθρο υπάρχει σχολιάζετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Με εκτίμηση και αγάπη"..... Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια λόγια; Είναι δυνατόν κ. Χαρδαλιά μετά από τέτοιο νομοσχέδιο που φέρατε να λέτε "με εκτίμηση και αγάπη"; Ξεφτιλίσατε τους ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ και λέτε "με εκτίμηση και αγάπη"; Και οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ με εκτίμηση και αγάπη θα ψηφίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε 17 Φεβ 12:01. Την άλλη φορά που θα θελήσουμε να σχολιάσουμε κάτι θα περιμένουμε να μας δώσεις την άδεια σου. Λοιπόν για να μην κουράζεσαι εσύ και οι όμοιοι σου. Οταν πέρασα στην ΣΜΥ πέρασα με πανελλήνιες κύριε μου. Δεν μου ήρθε τίποτα ουρανοκατεβατο. Και ναι δεν θα απολογηθώ κιόλας που θα φορέσω χρυσά και κλαρες και γίνομαι ανώτερος Αξιωματικός, σε κανένα. Δεν ζήτησα και δεν έλαβα το παραμικρό που δεν δικαιούμαι. Αλλά όχι και σε αυτά που δικαιούμαι να βρίσκονται κάποιοι μην χαρακτηρίσω, για να λένε το μακρύ και το κοντό τους. Είτε το θέλετε λοιπόν κάποιοι είτε όχι το νομοσχέδιο ψηφισθηκε. Ουσιαστικά περνούμε πίσω αυτό ακριβώς που μας αναλογούσε και μάλιστα καθηστερημενα. Αυτή είναι η σταδιοδρομία μου και είμαι υπερήφανος για αυτή. Θα χαρώ ιδιαίτερα και όταν γίνω και Αντισυνταγματαρχης και απόστρατος Συνταγματαρχης. Πότε μου δεν ζήλεψα τους ανώτερους μου ούτε υποβαθμισα τους υφιστάμενους μου. Τους σέβομαι όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με πολλή εκτίμηση και με πολλή αγάπη γράφεται κατσαπλιάδες αρθρογράφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να αποστρατεύσουν τους ΕΠΟΠ στα 50 επιτέλους γιατί δε μπορούν να αποδώσουν για το βαθμό τους! Να ανανεωθεί το στράτευμα! Μόνο οι ειδικές κατηγορίες θέλουν να κάτσουν όπως αμετάθετοι με προβλήματα υγείας ,τριτεκνοι και αυτοί που δε κάνουν ασκήσεις και υπηρεσίες. Γεμίσαμε μπαρμπάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μπαρμπάδες είν'ανεξαρτήτως βαθμού. Και μην ακούσω τώρα ότι τα εμθ,που τώρα ψηφίστηκε να τους αποδώσουν βαθμούς, θα παράγουν έργο περισσότερο από εποπ.

      Διαγραφή
    2. Ενισχύεις την εντύπωση που προκαλούν τα εμθ. Δλδή ότι τίποτα δεν τους "πιάνει",ενώ την ίδια στιγμή έχουν το δικαίωμα να τα κρίνουν όλα,μα όλα. Μηδενός και τίποτα εξαιρουμένου,και πάντα από θέση ισχύος (.....)

      Διαγραφή
    3. Θα περνάνε έξω απ'τα στρατόπεδα,και θα κουνάνε το ενημερωτικό της σύνταξης,συνάδελφε μου

      Διαγραφή