5 νέες προκηρύξεις φέρνουν 8.894 προσλήψεις σε ΕΔ-Αστυνομία-Πυροσβεστική μέσα στο 2023 – 2.900 ΕΠΟΠ

5 νέες προκηρύξεις φέρνουν 8.894 προσλήψεις σε ΕΔ-Αστυνομία-Πυροσβεστική μέσα στο 2023 – 2.900 ΕΠΟΠ

Προσλήψεις 8.894 στελεχών: Μόνιμες θέσεις εργασίας σε πυροσβεστική αστυνομία και ένοπλες δυνάμεις

Σε διαδικασία αναμονής για την έκδοση πέντε νέων προκηρύξεων οι οποίες φέρνουν πάνω από 8.800 προσλήψεις σε ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, συνοριοφυλακή και πυροσβεστική.

Πιο αναλυτικά:

1.264 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία

Στην τελική ευθεία η έκδοση της προκήρυξης για την αστυνομία στους δήμους.

Ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου έχει δόθηκε η δυνατότητα στους δήμους να υποβάλλουν τα αιτήματά τους στο ΥΠΕΣ για το ένστολο προσωπικό και μένει η έγκριση του επόμενου σταδίου προκειμένου να γίνει η κατάταξη των θέσεων ανά δήμο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας και το 35ο έτος, για τον κλάδο ΔΕ Δημοτικής αστυνομίας 28ο και να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 οι γυναίκες και 1,70 οι άνδρες.

Σημειώνεται ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το υπουργείο Εσωτερικών θα κινήσει τις διαδικασίες για τις 1.264 προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών μέσω ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία επιλογής θα γίνει εξολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.

Συμμετέχουν πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ και απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Λυκείου.

Γίνονται δεκτοί, όλοι οι τίτλοι σπουδών.

Η μοριοδότηση των υποψηφίων γίνεται με βάση τον βαθμό τίτλου σπουδών, την εντοπιότητα, τη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας (εκτός εκείνης που αποτελεί απαραίτητη υπόθεση) και την ιδιότητα του πολυτέκνου ή του τέκνου πολυτέκνου.

2.900 ΕΠΟΠ

Ειδικότερα αναμένεται η έγκριση για την πρόσληψη 1.460 σπουδαστών στα ΑΣΕΙ- ΑΣΣΥ και παράλληλα δρομολογούνται οι ενέργειες υποβολής αιτήματος προς το υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη 2.900 ΕΠΟΠ εντός του 2023 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Παράλληλα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες απόφαση με τα απαιτούμενα προσόντα και τις ειδικότητες του Στρατού Ξηράς (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 1.438 σπουδαστών ΑΣΕΙ -ΑΣΣΥ, 1.600 ΕΠΟΠ και 1.288 ΟΒΑ, ενώ για την ανανέωση και ενδυνάμωση του προσωπικού Ε.Δ. έχει προγραμματιστεί σε βάθος 5ετίας, η αύξηση θέσεων κατά 2.580 για τα ΑΣΕΙ -ΑΣΣΥ και η πρόσληψη 8.000 ΕΠΟΠ και 5.000 ΟΒΑ.

3.630 μόνιμοι στην πυροσβεστική

Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις 3.600 μονίμων στην πυροσβεστική, εκ των οποίων οι 3.505 θέσεις εργασίας κατανέμονται στο πυροσβεστικό προσωπικό Γενικών Καθηκόντων και οι υπόλοιπες 125 στο πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων.

Πρόθεση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος είναι να προγραμματίσει προσλήψεις πριν την αντιπυρική περίοδο.

Όπως έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2023 η πλειονότητα των θέσεων θα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι οργανικές θέσεις Πυρονόμων - Αρχιπυροσβεστών - Υπαρχιπυροσβεστών - Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων προσαυξάνονται κατά τρεις θέσεις και καταλαμβάνονται από τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι κρίθηκαν επιτυχώς από τα αρμόδια συμβούλια προς ένταξη στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, κατ’ εφαρμογή των παραγράφων 7 και 8 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011.

Αντιστοίχως, καταργούνται 3 οργανικές θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και οι εναπομείνασες οργανικές θέσεις αυτών ανέρχονται σε 1.557.

400 προσλήψεις συνοριοφυλάκων

Την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων εντός του 2023 ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε σύσκεψη που είχε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης για θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης.

Οι 250 εκ των συνοριοφυλάκων θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους εντός του Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι 150 στους επόμενους μήνες.

700 μόνιμοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η δημιουργία της νέας προκήρυξης για την πρόσληψη 700 μονίμων στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι θέσεις αφορούν στο σύνολό τους τη Δικαστική Αστυνομία.

Με τη νέα προκήρυξη της Δικαστικής Αστυνομίας θα προσληφθεί ένστολο προσωπικό (600 θέσεις), αλλά και πολιτικό (100 προσλήψεις). Στο σύνολό τους οι 700 νέοι διοριστέοι θα επιλεγούν με γραπτές εξετάσεις και ψυχοτεχνικά τεστ.

Όσοι επιλέξουν τον αστυνομικό κλάδο θα περάσουν επιπλέον από αθλητικές δοκιμασίες. Η διαδικασία επιλογής γίνεται χωρίς την εμπλοκή του ΑΣΕΠ. Ολόκληρη η διαδικασία (δημιουργία προκήρυξης, αιτήσεις, αποτελέσματα) θα γίνει εξ΄ ολοκλήρου από το υπ. Δικαιοσύνης.

Ο νέος γραπτός διαγωνισμός του υπ. Δικαιοσύνης δεν πρέπει να συγχέεται με τον αναμενόμενο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου.

Ποιοι συμμετέχουν

Στην διαδικασία επιλογής μπορούν να συμμετάσχουν υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.

Τονίζεται ότι θα γίνονται δεκτοί όλοι οι τίτλοι σπουδών. Δηλαδή, οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ και όλοι οι τύποι απολυτηρίων Λυκείου και διπλωμάτων ΙΕΚ.

Τα προσόντα (μόνο για θέσεις ενστόλων) που διασφαλίζουν τη συμμετοχή στο διαγωνισμό:

Όριο ηλικίας: για το πολιτικό προσωπικό από 21 και πάνω, για το αστυνομικό από 21 έως 30 ετών

Ανάστημα: για το πολιτικό προσωπικό δεν υπάρχει, για το αστυνομικό είναι πάνω από 1,70 για τους άνδρες και 1,63 για τις γυναίκες

Γνώση χειρισμού Η/Υ: αφορά τη γνώση σε τρία απλά αντικείμενα - επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, διαδίκτυο (φροντίστε από τώρα όσοι δεν έχετε)

Γνώση ξένης γλώσσας: πολύ καλή γνώση (Advance) για πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και καλή (Β2) για αποφοίτους Λυκείου (φροντίστε από τώρα όσοι δεν έχετε). Σημαντικό: Για όσους επιλέξουν θέσεις Πολιτικού προσωπικού δεν ισχύουν τα όρια ηλικίας και αναστήματος. Αυτά αφορούν μόνο το ένστολο προσωπικό

Πως θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων

Για το πολιτικό προσωπικό: Ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις - Γραπτές εξετάσεις - Προφορικές εξετάσεις

Για το αστυνομικό προσωπικό: Ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις - Αθλητικές δοκιμασίες - Γραπτές εξετάσεις - Προφορικές εξετάσεις

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

 1. Εάν εξαιρέσουμε τους 2900 ΕΠΟΠ οι υπόλοιποι είναι αχρειαστοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ας λύσουν πρώτα το ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ των ΕΠΟΠ και μετά να παρούσα άλλους ΕΠΟΠ σε κανιά χώρα δεν γίνονται προσλήψεις και να παίρνουν ατομα χωρις να τους δίνουν πλήρη σύνταξη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι όμως γίνεται σε όλους τους ευρωπαϊκούς στρατούς.

   Διαγραφή
  2. 6:06:00 τότε να μη δίνονται και στους υπόλοιπους.

   Διαγραφή
 3. Καλά εδώ δεν έχουν λύση το ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ των ΕΠΟΠ και παρθένου άλλους ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή