Σταϊκούρας: Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα από κυβέρνηση για Στρατιωτικούς–Θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Σταϊκούρας: Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα από κυβέρνηση για Στρατιωτικούς–Θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα (19-02-2023) το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ», του Γιώργου Αυτιά, αναφέρθηκε σε νέα οικονομικά μέτρα από την κυβέρνηση, κάνοντας και ειδική αναφορά στους Στρατιωτικούς:

Στο 10:26 του ΒΙΝΤΕΟ: Αυτιάς σε Σταϊκούρα: «Θέλω να μου προσέξετε τους Στρατιωτικούς σαν τα μάτια σας κ. Υπουργέ, εντάξει;» - Σταϊκούρας: «Γνωρίζετε ότι υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα από την Ελληνική Κυβέρνηση και γιαυτό το τμήμα των συμπατριωτών μας (Στρατιωτικούς), είχαμε νομοσχέδιο στην Βουλή πρόσφατα και νομοθετήσαμε και θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις μελλοντικά»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «τα επτά κοινωνικά μέτρα είναι επιπλέον παρεμβάσεις ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ. Βρήκαμε με ασφάλεια δημοσιονομικό χώρο, έτσι ώστε να μη διαταράσσετε η αναγκαία κοινωνική ισορροπία και αυτός ο δημοσιονομικός χώρος επιστρέφει στο σύνολό του στην κοινωνία, στους συνταξιούχους, δανειολήπτες, καταναλωτές, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες».

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος «προέρχεται από επιπλέον φορολογικά έσοδα, 9 έως 10 δις ευρώ το 2022, καλύτερα από τις αρχικές μας εκτιμήσεις και απόρροια της καλύτερης πορείας της οικονομίας, των αυξημένων φορολογικών εσόδων εξαιτίας της αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, της καλής πορείας του τουρισμού, της αύξησης κατανάλωσης και εν μέρει, περίπου 15%, από την ακρίβεια».

Εκτίμησε επίσης ότι «θα προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος». «Εκτιμώ ότι στην πορεία του χρόνου, έτσι όπως κινείται η ελληνική οικονομία, θα προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος. Το πότε όμως θα προκύψει με ασφάλεια, είναι ένα άλλο στοιχείο. Εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι, κανείς δεν είναι βέβαιος πως θα κινηθούν οι τιμές του φυσικού αερίου και κυρίως του πετρελαίου, το οποίο έχει αρχίσει και αυξάνει. Διότι το β΄ τρίμηνο του 2023, και αυτό είναι μία ανησυχία σε όλη την Ευρώπη, η ανάκαμψη της Κίνας μπορεί να έχει επιπτώσεις στο κόστος πετρελαίου. Άρα, πρέπει να έχουμε και εφεδρείες για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουμε μπροστά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι συνολικές παρεμβάσεις στους συνταξιούχους είναι 3 δις ευρώ – Νέα μόνιμη αύξηση τον επόμενο χρόνο

Αναφερόμενος στους συνταξιούχους, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι «είναι προφανές ότι δεν έχουμε τελειώσει με τις συντάξεις. Ενδεικτικά θα πω ότι του χρόνου με βάση τον πληθωρισμό και τον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης φέτος, θα υπάρξει μία νέα μόνιμη αύξηση στις συντάξεις περίπου 3,4%».

Πάνω από 1δις ευρώ η βοήθεια στους δημοσίους υπαλλήλους – Ιδιαίτερη μέριμνα στους στρατιωτικούς

«Όλοι οι συμπατριώτες μας έχουν βοήθεια από αυτή την κυβέρνηση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, για μία δεκαετία και πλέον, είχαν περικοπές και δεν είχαν καμία βοήθεια. Φέτος, για πρώτη φορά, καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης στους δημοσίους υπαλλήλους, 200 εκ. ευρώ. Καταργήσαμε το 1% ως εισφορά στο Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας: «Τις επόμενες εβδομάδες θα μπουν και άλλες κατηγορίες που θα τις δείτε να ξεδιπλώνονται από το υπουργείο Οικονομικών με τα συναρμόδια υπουργεία. Η βοήθεια στο δημόσιο για τα βαρέα και ανθυγιεινά ήταν 170 εκ. ευρώ και γίνεται 250 εκ. ευρώ. Και έχουμε την πρόβλεψη, από 1-1-2024 για ένα νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, που θα καλύπτει όλους τους συμπατριώτες μας στο Δημόσιο, αρχικού κόστους 500 εκ. ευρώ. Πάνω από 1 δις ευρώ βοήθεια και στους δημοσίους υπαλλήλους».

«Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα από την κυβέρνηση και για τους στρατιωτικούς και θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις», σημείωσε (10:26 του ΒΙΝΤΕΟ) ο κ. Σταϊκούρας.

Τον Απρίλιο οι 72 και 120 δόσεις – Κάναμε την πιο γενναιόδωρη εφικτή ρύθμιση

«Ήταν η πιο δύσκολη συζήτηση που είχαμε με τους θεσμούς. Το ότι έχουμε βγει από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, όπως ισχύει στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, δεν σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία δεν αξιολογείται. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη αυτό το πλαίσιο ρυθμίσεων. Κάναμε την πιο γενναιόδωρη εφικτή ρύθμιση έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας που πράγματι έχουν δυσκολίες εξαιτίας και της τρίτης κρίσης, να κρατήσουμε την κουλτούρα πληρωμών και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε αυτούς που ήταν συνεπείς φορολογούμενοι. Εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσει τον Απρίλιο», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

«Η ρύθμιση θα αφορά και φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Θα επιδιώξουμε να επεκταθεί και για τα χρέη στους Δήμους. Αν κάποιος πολίτης μπήκε στη ρύθμιση των 24 δόσεων τα τελευταία δύο χρόνια, μπορεί να κάνει μετάπτωση στις 72 δόσεις» διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Δημοσίευση σχολίου

39 Σχόλια

  1. που να μην υπήρχε και ιδιαίτερη μέριμνα τι είχε να γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και από εμάς του στρατιωτικούς υπάρχει ειδική μέριμνα για την υπάρχουσα κυβέρνηση,να πάει γρήγορα στην αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τύπος ακούει στρατιωτικούς κ του κόβεται η μιλιά. Τα 200€ στους ταβλαδορους τα βρήκες σε χρόνο μηδέν. Στους υγειονομικούς αύξηση στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας έως 80€ .Εμείς τι πήραμε ΡΕΕΕ;;; Θα δεις τι θα γίνει στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν ενδιαφεεθηκατε και περιμένετε όπως λέτε στο μέλλον. Αλήθεια για πόσο σίγουρους μας έχετε και πόσο υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν ενδιαφεεθηκατε και περιμένετε όπως λέτε στο μέλλον. Αλήθεια για πόσο σίγουρους μας έχετε και πόσο υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ δεν ήσουν αναπληρωτής υπουργός οικονομικών επί Σαμαρά που δεν αποδέσμευες 13 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες των αργιών;Δε χρειάζεται να σου θυμίσω τι έγινε στις εκλογές εεε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια χαρά συνεχίζει το παραμυθακι η συκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μεριμνήσουμε και εμείς, όπως πρέπει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιδιαίτερη μέριμνα ήταν και το 4*8=21 όσον αφορά τις νυχτερινές υπηρεσίες; Για να μην ξεχάσω να αναφέρω τα 158 ευρώ ως "δώρο" έναντι των 600 ευρώ των υπολοίπων Σωμάτων ασφαλείας!!! Σωστά ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για την διπλή μεγάλη μείωση το 2012 των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣΤΕ εκ των υστέρων όλες οι αποφάσεις του δεν μας είπε τίποτα. Τώρα μπροστά στις κάλπες τάζει ψίχουλα ... Αλλά πιστεύω θα πάρει και πάλι την απάντηση από τους στρατιωτικούς . Μαύρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαύρο μέχρι εκεί που δεν πάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εεεεεεεεελλλλλληηηηνεςςςςςςςςςς. Θα πονεσετε ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να σας πω κι εγω ενα ανέκδοτο με τον Τοτο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΛΟΙ οι στρατιωτικοι συνδικαλιστες θεωρουν το νομοσχεδιο απαξιωση κι εμπαιγμο των στρατιωτικων κι ο υπουργος αμυνας το χαρακτηρισε...αποπειρα επιλυσης μερικων προβληματων.Το ΘΑ υπαρξουν κι αλλα μετρα...ειναι ναχαμε να λεγαμε και μετα την απομακρυνση εκ της καλπης...που σε ειδα που σε ξερω.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ολα αυτα ειναι για τα ματια του κοσμου που νομιζει οτι η κυβερνηση βολεψε τους στρατιωτικους και κανονιζει λιαν προσεχως για να τρωνε και με χρυσα κουταλια.Τους πολιτες εξαπατουν κι οχι τους στρατιωτικους που απαιτουν ισονομια και να αμοιβονται κανονικα οπως οι υπολοιποι δημοσιοι υπαλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο υπουργος θεωρει ικανοποιημενους τους στρατιωτικους με το νομοσχεδιο μεριμνας προσωπικου και πως τον πιστευουν οτι μετα τις εκλογες θα ληφθουν κι αλλα μετρα υπερ τους.Ο Αυτιας που οφειλε να φιλοξενει και στρατιωτικο συνδικαλιστικο αντιλογο δεν το επραξε βασιζομενος στην υπουργικη αναξιοπιστια.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο πάτος της αλητείας του συνονθυλεύματος που μας κυβερνάει είναι απύθμενος.Και δεν είναι ότι βγαίνουν και να λένε είναι που τα πιστεύουν κιόλας. Πόσο ξευτιλίκι πια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. θα βογκηξουν οι καλπεσ απο το μαυρο που θα φατε ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαχαχαχα
    Το Circo Medrano που αυτοονομαζεται "κυβέρνηση", μετράει τους τελευταίους μηνες ζωης.
    Το ιδιο και το απόκομμα της ΝΔ που ακολουθει την πορεία του μπατσοκ.
    Οποτε σταικουρα ετοιμαζε βαλιτσες για καμια ευρωπαϊκή θεση μπας και βγαζεις μεροκάματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ουαααααααααχαχαχαχαχα. Τρέξτε ζωντανά να ψηφίσετε τα μπλε καρτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλά ναι.. πηγαίνετε τώρα με τις γυναικούλες σας και όλο το σόι και ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΝΔ και ντάξει. Επανάσταση μόνο στο πληκτρολόγιο. σας ξέρουμε ! άξιοι να σας δουλεύουν είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κρεσέντο υποκρισίας και αερολογίας από το δίδυμο αυτιά, σταϊκούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με 3,4%...... μόνιμη αύξηση στις συντάξεις , πότε μηδενίζεται το ποσό προσωπικής διαφοράς πχ.136,45€ του 2/2023 με(παλαιό ποσό 1319,03 νέο ποσό 1258,06 κράτηση περίθαλψης 75,48).
    1/2024(στα 96,25 η ΠΔ και78,05 περίθαλψη)
    1/2025(στα 54,67 η ΠΔ και 80,70 περίθαλψη)
    1/2026(στα 11,69 η ΠΔ και 83,45 περίθαλψη)
    1/2027(στα 3,03 η ΠΔ με 38,08 ΕΑΣ και 84,00 περίθαλψη)
    1/2028(μηδενίζεται η ΠΔ. με 44,61 ΕΑΣ, 86,64 περιθ και αύξηση μεικτά 36,79€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. έρχετε ο Κατρούγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ, γατάκια και θα σας βάλει νέες προσωπικές διαφορές για να το απολαύσετε ακόμα μία φορά ...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yποθετω δεν το λες για αστειο. Με το νομο 4472/2017 η προσωπικη διαφορα θα σταματουσε να καταβαλετε. Εγινε η συμφωνια των Πρεσπων ? και πηραν πισω αυτον το νομο. Εμεινε κατι αλλο να πουλησουν? Το αστειο ειναι οτι τοτε ολοι θα την απολαυσουν την προσωπικη διαφορα, και κανεις δεν θα μιλαει.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ?

      Διαγραφή
    3. Τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΕΝ πρόκειται για τους γνωστούς λόγους (δυστυχώς) να καταργήσουν την προσωπική διαφορά. Κατά τα υπόλοιπα να χουμε να λέμε!

      Διαγραφή
  25. Αφού δεν την ήθελαν και την επικαλούνται ως αρνητικό μέτρο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ την προσωπική διαφορά γιατί δεν την καταργούσε τέσσερα χρόνια τώρα, αφού όπως λέει βγήκαμε από τα μνημόνια , ο καλός ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ; Τίποτε δεν θα κόστιζε αφού το πληρωτέο των συντάξεων δεν θα είχε μεταβολή. Απλά τους βολεύει για να μας πετάνε το ξεροκόμματο και να μαζεύουν ψηφαλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το ειδες και ποιος απο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ειπε οτι η προσωπικη διαφορα ειναι αρνητικο μετρο? Μηπως το ειπε ο Ανδρουλακης?

      Διαγραφή
  26. Αυτός ο απερίγραπτος που δήθεν κόπτεται για τους Ενστολους, ήταν αυτός που σαν Υπουργός Οικονομικών το 2012 μας έκοβε τις συντάξεις μας κατά 50%......απλά θα πάρει αυτό που του αξίζει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ούτε το 1% των ενστολων γενικα δεν προκειτε να σας ψηφίσει. Στον στρατό ξηράς δε, πιστεύω ουτε το 0,1%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές τις μαλ,,,,,,κιες να λες εσύ,,, είσαι μόνος εσύ εκπρόσωπος των στρατιωτικών δεν είσαι μόνο τόν εαυτό σου εκπροσ ωπεις και άσε την προπαγάνδα,,,,

      Διαγραφή
  28. ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΙ ΚΛΑΜΑ ΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΧΩΡΑΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το να αποκαλεί ένας στρατιωτικός τον εαυτό του ενστολο είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Με εκτίμηση και αγάπη" που είπε και ο κ. Χαρδαλιάς, λες και μιλάει σε αποβλακωμένα σκουπίδια. Τις μειώσεις μερισμάτων, την κοροϊδία των ΕΠΟΠ, το δήθεν νέο μισθολόγιο, το ΑΡΘΡΟ 53, την κοροϊδία των αποφοίτων ΑΣΣΥ, την αναδρομικότητα νόμων του 2010 για απόφοιτους ΑΣΣΥ του 1996 και 1997, την αντιμετώπιση των στρατιωτικών ως δεδομένους ψηφοφόρους της δεξιάς ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Με εκτίμηση και αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αφιερωμένο σε όσους μας έχουν ζαλίσει ότι θα ρίξουν μαύρο: Κάποιος μπαίνει να κλέψει ένα σούπερ μάρκετ. Ο Σταλόνε που ήταν αστυνομικός πάει να τον συλλάβει. Ο κλέφτης απειλεί: ''Θα ρίξω χειροβομβίδα!'' Ο Σταλόνε του απαντά: ''ΚΑΝΤΟ, δεν ψωνίζω από δω!!!''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτά τα μυαλά στον αντίλογο, ίσως βρίσκετε έξυπνο το άσχετο αστείο (;) σας.

      Διαγραφή
  32. Η πιο επιζήμια κυβέρνηση για τους στρατιωτικούς που έχει υπάρξει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή