Μητσοτάκης: Ειδικό μισθολόγιο για τις ΕΔ το 2024–Σύντομα πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για τους ΕΠΟΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητσοτάκης: Ειδικό μισθολόγιο για τις ΕΔ το 2024–Σύντομα πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για τους ΕΠΟΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ειδικό μισθολόγιο αναπροσαρμοσμένο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1η Ιανουαρίου 2024 προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίας, την ελληνική βοήθεια προς τη γείτονα χώρα, αλλά και την επικοινωνία που είχε τόσο ο ίδιος όσο και η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. «Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή καταστροφή. Ήδη το πρώτο C-130 έχει φθάσει στην Τουρκία, είναι σίγουρο όμως πως θα απαιτηθεί μεγάλη κινητοποίηση από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας» είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως «κάθε τέτοια μεγάλη φυσική καταστροφή μας υπενθυμίζει πως ως πολιτεία πρέπει να επενδύουμε στις δομές της Πολιτικής Προστασίας».

Στη συνέχεια -και αφού αναφέρθηκε και στον χαμό των δυο πιλότων της Ελληνικής Αεροπορίας με το μοιραίο Φάντομ, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο συζητιέται στη σκιά αυτού του θλιβερού δυστυχήματος- τόνισε: «Βρίσκομαι εδώ για να μιλήσω για δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα έπρεπε να ενώνουν τις πολιτικές δυνάμεις». «Η μία ρυθμίζει σημαντικά ζητήματα των στελεχών των Ε.Δ., η δεύτερη έρχεται να θωρακίσει τη δημοκρατική ομαλότητα από τους εχθρούς της. Η πρώτη έρχεται να ρυθμίσει κρίσιμα ζητήματα σχετικά με τη σταδιοδρομία και τα μισθολογικά ζητήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» συμπλήρωσε.

Εξειδικεύοντας τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρωθυπουργός είπε πως σε ό,τι αφορά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, «στις οικονομικές ενισχύσεις, που έχουν ήδη δοθεί, προστίθενται και η αποζημίωση και στο εξειδικευμένο προσωπικό για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και καταργείται η παλιά παρακράτηση υπέρ των στρατιωτικών». «Οι απόφοιτοι ακαδημιών εμπορικού ναυτικού θα μεταφέρονται αυτόματα στο πολεμικό ναυτικό για να υπηρετούν εκεί τη θητεία τους, ενώ και η εθνοφυλακή εκσυγχρονίζει την εκπαίδευση των μελών της με τις τάξεις της να ανοίγονται και στις γυναίκες. Σύντομα θα καταθέσουμε πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για τους ΕΠΟΠ» (09:55' του ΒΙΝΤΕΟ), τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτές οι παρεμβάσεις καθρεφτίζουν την επιτελική κυβερνητική αντίληψη για τους ένστολους, από την υγεία έως την οικονομική τους ανακούφιση» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Μιλώ για συγκεκριμένες και χειροπιαστές ενέργειες με στόχο τη θωράκιση των αμοιβών τους που βρίσκονται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα σχετικά με την αποστολή που επιτελούν. Αυτή η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη μη φορολόγηση πτητικών και άλλων επιδομάτων. Εν μέσω των πολλών κρίσεων κάνουμε αυτά που μπορούμε και αυτά που επιτρέπουν οι αντοχές της χώρας μας. Προσπαθούμε για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ναι, θα υπάρξει αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1/1/24».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

62 Σχόλια

  1. Θα σε γκρεμίσουμε.Θα τρίβεις τα μάτια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γτ οχι από 1 Απριλίου 2023?
    Θαθαθαθαθα
    και μεις θα....σας ... ψηφισουμε από 1 Ιανουαρίου 2024. Οχι πάντως φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΕ παιδιά και ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ...σε αυτή τη χώρα όλα γίνονται............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν τα εμθ πάντως,να διεκδικούν πράγματα που δεν δικαιούνται, δεν είναι.

      Διαγραφή
    2. Η μαγκιά είναι να διεκδικείς πράγματα και να τα παίρνεις.Οι ΕΜΘ σύντομα θα γίνουν και ανώτεροι αξιωματικοί.Γιατι το αξίζουν.Και θα τρίβετε τα μάτια σας.

      Διαγραφή
    3. Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 9:19:00 μ.μ. το αν το αξίζουν ή όχι,δε συγκρίνεται με τους εποπ. Βγαίνετε χαμένοι.

      Διαγραφή
    4. Εσύ τι είσαι ρε; Ειδήμων; Για να μας κρίνεις.Χαμενος είσαι εσύ.

      Διαγραφή
    5. Γάντι στα εμθ ταιριάζει αυτή η ευχή

      Διαγραφή
  4. Χαχαχαχαχαχα....τώρα το θυμήθηκε λίγο πριν τις εκλογές...είναι σαν να μας λέει πόσο δεδομένα ανθρωπάκια είμαστε και μας ταίζει σανό......έ όχι .....είμαστε αξιοπρεπείς και μη δεδομένοι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καταψηφίστε τους ! μόνο αυτό τους αξίζει ρε, τίποτε άλλο στους αλήτες αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα τσακίδια μαζί με τους παρατρεχάμενους γυμνοσάλιαγκες της αυλή σας αλήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε να δούμε και κανέναν εμθ να αναλαμβάνει καθήκοντα, όπως Δκτής Λόχου στον Έβρο και στα νησιά, όχι μόνο παροχές.
    Όσον αφορά δε το νέο μισθολόγιο γελάνε και οι ρέγγες. Περιμένουν ότι τα στελέχη των ΕΔ θα τους ψηφίσουν;; Σίγουρα έχουν και κάποιους καθυστερημένους ανάμεσά μας που θα το πράξουν αλλά επί το πλείστον, θα τρίβουν τα μάτια τους. Ντροπή του Μανωλακου επίσης που εκπροσωπεί αυτό το κόμμα, καμία ουσιαστική πρόταση για μέριμνα ούτε από αυτόν... Αλλά ξέχασα ο τύπος έχει εξασφαλίσει εφάπαξ και σύνταξη, δεν έχει ανάγκη!
    Όσο για τους ΕΠΟΠ ας απολαύσουν ότι έχουν,πλέον μπορούν να πηγαίνουν και στις λέσχες αξιωματικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί παροχές έχουν οι ΕΜΘ; Για πες μας, κάτι ξέρεις εσύ.

      Διαγραφή
  8. Μας περνάνε τελείως για ηληθιους και μας κάνουν χαρές, δηλαδή κάτι θα πάρετε, όπως το έλεγε και οι προηγούμενοι κλέφτες των συντάξεων και των εφάπαξ μας. Έπρεπε να τρέχουμε στ δικαστήρια για να δικαιοθουμε, αλλά τελικά τα καταφέραμε.
    Το ίδιο θα κάνουμε κι με τα κλεμμένα χρήματα των μετοχικών, αντί να μας τα δώσουν από το 2013 με κάνουν χάρη και μας δίνουν καραμελιτσες.
    Το δικά τους παιδιά τα έχουνε διορισμένα στην ευρωβουλή με 7.000 το μήνα.
    Τα δικά μας παιδιά στον άσο, δηλαδή στην πείνα.
    Μαύρο στις εκλογές με χέρι και με πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν θέλουμε νομοθετική ρύθμιση ρε χριστιανέ!!!! Οφουυυυυυυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι μελετάται τα αυτονόητα ;άμεση ρύθμιση για τους ΕΠΟΠ όχι σε μειωνενη συνταξη πείνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουμε κι εμείς που δεν θέλουμε καμία αλλαγή αλλά δεν μας ρωτάει κανείς. Αφήστε τα όπως είναι.

      Διαγραφή
  11. Ο Π/Θ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ”ΠΑΛΙΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΥΠΕΡ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ"!!ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;;ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να θυμίσω πόσοι από Ντελιβεράδες της Ν.Δ έταζαν χωρίς αντίκρισμα προκειμένου να κερδίσουν ψήφους ? Βαρβιτσιώτης ( δεν υπέγραφε το Υπουργείο Οικονομικών )
    Μειμαράκης ( Εάν δεν γινόντουσαν εκλογές νωρίτερα θα δίναμε αυξήσεις ) - Μητσοτάκης ( το Μισθολόγιο θα αλλάξει το 2024 εάν εκλεγεί ) 600,00 ευρώ δεν είχε για τις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί έκαναν διακοπές στην Μύκονο , χρήματα για τις Ειδικές Δυνάμεις δεν είχε , τα Πλεύσιμα εγκρίθηκαν κατόπιν μεγάλων πιέσεων ,
    η προσωπική Διαφορά αφορά κυρίως το 80% των αποστράτων που δεν είδαν ούτε
    ένα ευρώ αύξηση , νόμοι που έπρεπε να έχουν καταργηθεί και αφορούν παράνομες κρατήσεις συνεχίζουν να ισχύουν , για τα στελέχη του ΜΤΣ υπάρχει άλλος Θεός σε αντίθεση με τα στελέχη των ΜΤΝ - ΜΤΑ , Ημερήσια αποζημίωση
    των στελεχών εν σχέση με άλλον δημόσιο τομέα , μηνιαίες απολαβές των μαθητών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με αυτών των Σωμάτων ασφαλείας .
    Πόσα ακόμη υπάρχουν που δεν είναι δυνατόν να γραφούν αξιότιμε ΚΥΡΙΕ ΨΕΥΤΗ - ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΚΡΙΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι ΕΠΟΠ βγάλατε τα μάτια σας με τα ίδια σας τα χέρια.Εκει που θα φεύγατε στα 50 με κάνα 800αρι σύνταξη τώρα θα σας κρατήσει και θα σας πίνει το αίμα μέχρι τα 60.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας ΕΠΟΠ που μπήκε στα 28 φεύγει στα 50 με γύρω στα 650 άντε να πληρώσει και θητεία και να πάει στα 700 .Με αυτά τα χρήματα δεν ζεις και δεν θέλουν όλοι να κάθονται στα 50 .Αν θελει κάποιος να παραμείνει οποίος νομίζει με 700 ζει ας φύγεις ,ας δώσουν επιλογή

      Διαγραφή
    2. Τι μας λες!! Απ'τους κάλπικους βαθμούς των εμθ,εμείς απλά ζητήσαμε οτι κάνει όλος ο κόσμος σ'όλα τα κράτη : ίδια χρόνια υπηρεσίας με όλους τους άλλους.Εσύ φίλε μου πεσ΄το όπως σου αρέσει,αλλά αν στο κάνανε ούτε σύ ο ίδιος δεν ξέρεις πως θα αντιδρούσες.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή 12:07 έχεις σκοπό αν μπήκες στα 28 να μείνεις μέχρι τα 68? Ίδια χρονιά υπηρεσίας λες. Πλάκα θα έχει να το δούμε κι αυτό

      Διαγραφή
    4. 12:07:00 Προβληματικός ο θεσμός σου φίλε.Τι να σε κάνει πάνω απ'τα 50; Που θα έχεις χίλια προβλήματα; Όταν σκέφτεσαι να πάς κάπου, πρέπει να το σκέφτεσαι καλά.Οσο για τους ΕΜΘ που λες είναι καλπικοι οι βαθμοί, να μην τους πιάνεις στο στόμα σου.Εισαι πολύ μικρός.Οι ΕΜΘ είναι άλλος θεσμός, δεν έχει καμία σχέση με εσάς.Ψαξε να βρεις τον θεσμό των εθελοντών υπαξιωματικών για να μάθεις τι είναι αυτό.Οι ΕΜΘ είναι πολύ κοντά στο μόνιμο υπαξκο.Σχεδον το ίδιο.Να σας δώσει εσάς έστω και το βαθμό του ανθυπασπιστή δεν γίνεται, γιατί είστε χιλιάδες.

      Διαγραφή
    5. Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2023 1:06:00 π.μ.Συνάδελφέ μου τρελλέ,τα 'πες μόνος σου. Σας ανεβάζουνε βαθμούς γιατί πλέον δε μείνανε πολλά εμθ,αλλιώς,σφυρί και καλέμι... Όσο για το όνομα "εθελοντής",σημαίνει ότι μπαίνει όπου είναι επειδή το θέλει ο ίδιος,και στην κρίση του επικεφαλής του φορέα/οργανισμου/τμήματος να τον κάνει ότι θέλει°όχι οτι ο ίδιος ο εθελοντής θέλει..Όχι αυτό που είπες,ειδάλλως θα σας είχανε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ως υπαξ.Η κρίση και εκτίμηση του καθενός,αφορά τον ίδιο.Αυτά για τον εθελοντισμό.Ωστόσο,ποιος σας πιάνει στις μονάδες. Η αντίδραση κάποιων συναδέλφων σου,και το καμάρι στυλ "σκεπάρνι γύφτικο",εκτιμώ οτι θα δώσει πολύ γέλιο στον περίγυρο.

      Διαγραφή
    6. Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2023 12:07:00 π.μ Γιατί,ο επυ που μπήκε στα 25 και περίμενε πως και πως να ψηφιστεί ο νόμος για να μη φύγει στα 50 του,τι θα προσφέρει/πρόσφερε???
      Ίσα-ίσα,ένα χαμένο μεροκάματο ακόμα είναι.

      Διαγραφή
    7. Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2023 1:06:00 π.μ Κανένας δε θέλει να τον λένε εμθ φίλε μου,στο υπογράφω.Να μη σου πω τι δείγματα γραφής έχω να σ' πω(εκτός στρατού εννοούμε),κι όχι μόνο στην αρχή της θητείας τους.... Θα κλαιγες απ'τα γέλια κ τα κλάματα.

      Διαγραφή
    8. Δεν υπαρχει περιπτωση να κρατησουν ΕΠΟΠ πανω απο τα 50 ετη τους.Το κρατος δεν ειναι ασυλο!!!Με πολυ λιγοτερα χρηματα προσλαμβανει νεο αιμα στο θεσμο των ΕΠΟΠ .

      Διαγραφή
    9. Το 80 % των ΕΜΘ έχει απολυτήριο λυκείου και κάτω, To 85% Των ΕΜΘ δεν έχει πτυχίο σε ξένη γλωσσά, το 90% δεν γνωρίζει Word, Excel, και PowerPoint ,το 100% δεν πιστεύει ότι υπάρχει διακλαδικος Κανονισμός Αλληλογραφίας, Πειθαρχίας, Στολών κλπ.
      ΕΛΣΤΑΤ 2023

      Διαγραφή
  14. Το παραμύθι των Αδελφων Γκριμ με το βοσκό και το λυκο το εχετε διαβασει ?
    Σας συμβουλεύω να το διαβάσετε.....
    Μετα απο τοση ασυνέπεια για το προσωπικό των ΕΔ, ποιος περίμενετε να σας πιστεψει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξεκίνησαν τα φερέφωνα (tv + έντυπα εφοπλιστών) και ονομάζουν τις αόριστες και ανέξοδες υποσχέσεις σαν αυξήσεις που ήδη παίρνουμε . Έλεος πια ... Μαύρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα.Ειναι σιγουρο οτι παιρνουμε συνταξη στα 50; Να πω και εγω την αποψη μου. Να μας δωσουν το δικαιωμα σε οποιον θελει να πληρωσει για αλλα 5 χρονια. 5+5 τι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κοι ΕΜΘ,μην το παίρνετε τοις μετρητοίς οτι "αξίζουν " και "δικαιούνται" και και και... Η κατάσταση είναι τέτοια που ο Κ@λης μαζεύει ψήφους με κάθε τρόπο,δυνατό ή αδύνατο.Που θα το 'χατε ξαναδεί,κάποιος χωρίς αμιγή στρατιωτική εκπαίδεύση,παρά μόνο με την τρέχουσα καθημερινότητα της υπηρεσίας να γίνεται λοχαγός??!! Ούτε του παπά αυτό μη το πούμε.Τ'ελος πάντων,στην ελλάδα ζούμε,και εδώ συμβαίνουν αυτά,καλώς ή κακώς.Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. xaxaxaxaxaxa.....σανό στα πρόβατα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. θα υπάρξει αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1/1/24».
    Προς τα πανω ή προς τα κατω ;;;;
    δε μας ειπες ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι ΕΠΟΠ είναι η ραχοκοκαλιά του στρατεύματος.Η ηγεσία πρέπει να τους υποστηρίξει, ώστε οι άνθρωποι να μην έχουν κανένα πρόβλημα.Και να τους χρησιμοποιεί μόνο στην ειδικότητα τους, ώστε να είναι αξιομαχοι και το στράτευμα να είναι λειτουργικό και επιχειρησιακό.Για μένα πρώτα πρέπει να υποστηρίξει τους ΕΠΟΠ και μετά τους άλλους θεσμού Πιστεύω ότι η μοναδική λύση που υπάρχει είναι να τροποποιήσει τον ασφαλιστικό νόμο, το υπουργείο εργασίας και οι άνθρωποι στα 50 να αποστρατεύονται και να συνταξιοδοτούνται άμεσα.Να τους δίνει 5 χρόνια πλασματικά, βαθμό αποστρατευτικο ανθυπασπιστή,συν τη θητεία,θα συμπληρώνουν 30 έτη συνταξιμα το μίνιμουμ.Θα παίρνουν μια αξιοπρεπή σύνταξη και θα μπορούν να κάνουν και μια άλλη δουλειά γιατί θα είναι νέοι.Αλλα δεν ξέρω με το νόμο του Κατρουγκαλου,τι σύνταξη θα βγάλουν.Μπορει εκεί να υπάρχει πρόβλημα.Αλλα το χιλιάρικο στη χειρότερη περίπτωση, μαζί με μερίσματα θα το πάρουν.Προβλημα δεν έχουν ειδικές δυνάμεις, υποβρύχια,ναρκαλιευτες που έχουν διπλα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν και αυτοί πρόβλημα γιατί νε το όριο των 50 δεν συμπληρώνουν όλοι 25 πραγματικά χρόνια

      Διαγραφή
  21. Δεν είπε και τίποτα,απλά πέταξε το μπαλλάκι στην επόμενη κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα βογκηξουν οι κάλπες από το μαύρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 01:06:00 πολύ την έχεις δεί η μου φαίνεται. Μέσα η έξω στη κοινωνία ρώτα κανέναν να σου πει πως δεν σε βλέπει για τίποτα. Εκτός αν ρωτάς μόνο τον εαυτό σου Ανθυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 03:29:00 Πολύ την έχω δει εποπακι.Φταινε οι ΕΜΘ που δεν σας σ@@ζουν τον κ........ Ήθελα να σε είχα εγώ στη μονάδα, να σου έλεγα τι καλά θα περνουσες.Εσένα θέλω να μου πεις πως σε βλέπει ο κόσμος, μέσα και έξω; Έχετε σκάσει από το κακό σας! Αλλά τώρα για μερικούς μα........ δεν μας φταίνε σε τίποτα οι υπόλοιποι και ένας ολόκληρος θεσμός.

      Διαγραφή
    2. 2023 8:46:00 μ.μ. δεν είμαι αυτός που έγραψε το σχόλιο,αλλά μ' αρέσει που δείχνετε μερικοί εμθ το πραγματικό σας επίπεδο.Πρόσεξε,πληθυντικός,όχι μόνο εσύ,έχεις και συναγωνιστές/συμπολεμιστές στο σκέφτεσθαι και στο λέγειν.Πιστεύεις ακόμα οτι σας αξίζουν οι βαθμοί που μόλις ψηφίστικαν για να πάρετε??!!! Ειλικρινά να με πεις...

      Διαγραφή
    3. Απορώ πως ασχολείσαι με τους τελειωμένος 45 χρόνων κ είναι επιλοχιες τους βλέπω κ κλαίω από τα γέλια

      Διαγραφή
    4. 9:54:00 μ.μ.Εδώ όλα τα εμθ ψοφάνε για δόξα μεγαλεία ππιστεύοντας οτι είναι το ανφάν γκατέ του στρατού χωρίς καν παιδεία,ένα δείγμα σε πείραξε??

      Διαγραφή
    5. Τετάρτη 08, 2023 9:54:00 μ.μ.Μπα,τα ΕΠΟΠ είναι πολύ πιο τίμια στη δουλειά τους παρά των ΕΜΘ.οπότε,καλό είναι να μη λέμε οτι να 'ναι..

      Διαγραφή
    6. Ότι και να λέτε δε μας ενδιαφέρει φάτε την σκόνη μας. Αρχίστε να παρακαλάτε όχι για βαθμούς αλλά έστω για σύνταξη.Γιατι νομίζατε είστε πιο έξυπνοι. Προσωπικά εύχομαι να σας κρατήσουν τουλάχιστον όσοι το επιθυμείτε.

      Διαγραφή
    7. 10:30:00 μ.μ.έτσι για την ιστορία,κανείς δε νομίζει οτι είναι πιο έξυπνος.Πιο μορφωμένος,ναι,αλλά κι αυτό μένει στην αφάνεια όταν δε ζητείται.Τι απωθημένα κουβαλάτε σεις τα ΕΜΘ??!!

      Διαγραφή
    8. 2023 9:54:00 μ.μ.Χωρίς να 'χω τη διάθεση να σε προσβάλω,αυτό δείχνει και τον επαγγελματισμό σου και την οπτική σου απέναντι σε πιο μικρόβαθμους συναδέλφους,κύριε συνδλφε.

      Διαγραφή
    9. 9:54:00 Εγώ τους ΕΠΟΠ πάντα τους υποστήριζα πάρα πολύ, γιατί και εμείς εκείνα τα πέτρινα χρόνια έτσι ξεκινήσαμε και πολύ χειρότερα ακόμα.Ειχα στη μονάδα το 1ο γραφείο και ο Δκτης τους έβαζε 7-8 υπηρεσίες το μήνα.Και μαλωνα με το Δκτη, ήθελα να τους μειώσω τις υπηρεσίες σε 3-4 το μήνα.Τον πήγαινα διαταγές και προσπαθούσα να τον πείσω, γιατί θυμόμουν τα δικά μου.Ημασταν ΟΠΥ καναμε 7 υπηρεσίες και ήμασταν όλο μέσα. Και αν στην υπηρεσία έτρωγες και καμιά καμπάνα απο κάνα δόκιμο, έμεινες όλο το μήνα μέσα.Και αυτοί τώρα βγαίνουν και μας βρίζουν,μας κατηγορούν κλπ κλπ.Το παίζουν πτυχιούχοι, εγγράμματοι.Και κατέληξαν να πάνε ΕΠΟΠ, επαγγελματίες φαντάροι.Ενταξει να μη γράψω και άλλα.Αν είσαι πτυχιούχος επιστήμονας, μελετηρός, δεν θα πας ΕΠΟΠ, να φυλάς σκοπιά και να σε διώχνουν χωρίς σύνταξη.Ενταξη να μη γράψω κι άλλα.

      Διαγραφή
    10. 11:31:00 μ.μ. Τα δεδομένα μεταξύ 1985 και 2001 και μετά ήταν πολύ διαφορετικά,και μιλάμε για μόνο 15 χρόνια. Τώρα,για παράδειγμα,ανεβάσαν τα απαιτούμενα προσόντα(όλες οι δουλειές,όχι μόνο τα ΣΑ) αλλά κατέβηκε κατακόρυφα η προσφορά στην εργασία,οπότε,ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν αλλαγές ως προς τις απαιτήσεις των ΣΑ,ΕΔ,εργοδοτών γενικότερα.

      Διαγραφή
    11. 8:46:00 μ.μ. πάρε καμιά άδεια φίλε μου,γιατί βλέπω τους συνεργάτες σου να σε πυροβολούν.

      Διαγραφή
    12. 01:07:00 μμ Έχω ζητήσει από το Λοχαγό μου

      Διαγραφή
  24. Επόμενες σκηνές: ο Κoύλhς βγαίνει αυτοδύναμος λόγω των εμθ. Κι εντός μονάδων... Στελέχη προελεύσεως ΕΠΥ θεωρούν εαυτόν κράτος εν κράτει,μη επιδεχόμενοι διαταγές κ' παραινέσεις,παρά μόνο τεμενάδες και υποκλίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι οι ΕΜΘ διεκδικούμε τα αυτονόητα, η υπηρεσία πρέπει να μας κάνει μέχρι αντισυνταγματάρχες με ότι αυτό συνεπάγεται από τις προβλεπόμενες τιμές και οφέλη. Οι πτυχιουχοι τριτοβαθμιας εκπαίδευσης συνταγματάρχες και αρχαιότεροι των ΑΣΣΥ. ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΑΣΕΙ,ΕΜΘ ΚΑΙ εποπ .

      Διαγραφή
    2. 2023 10:39:00 π.μ. ΑΝΤΕ παιδιά και ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ...σε αυτή τη χώρα όλα γίνονται............

      Διαγραφή
    3. 10:39 Να βγάλουμε και τους ΑΣΕΙ; Θα είστε μόνο ΕΜΘ και ΕΠΟΠ.

      Διαγραφή
  25. Δεν έλυσε κάτι για μένα η κυβέρνηση.Ας πήγαινε το όριο ηλικίας στα 53-4-5. Παραμένω η μόνη επαγγελματική ομάδα που δεν την αφήνουν να φτάσει το όριο των ετών μιας πρόωρης συνταξιοδότησης(βάσει τ. πρηγούμενου ασφλστκού συστήματος τουλάχιστον).Δε μ' ενδιαφέρει να πάρω μια σύνταξη των 800€,όταν μπορω να βγάλω παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς ετσι είναι και εμάς μας αποστρατευσαν με 30 χρόνια παρά τη θέλησή μας αδικίες !!!

      Διαγραφή
  26. Περιμενα να φυγω στα 50 αλλα καποιοι συναδερφοι που προφανως τους αρεσει να φορουν την παραλλαγη εως τα βαθια γεραματα φροντισαν με καταλληλες ενεργειες να μας κρατησουν εως τα 60 θελοντας και μη .Τωρα πληρωνω ηδη 5ετια και αργοτερα θητεια και τριετια οτι μπορω θα πληρωσω για να φυγω με συμπληρωμενα 40 συνταξιμα. Σεν ελαβε κανεις υποψη τι ποσοστο ΕΜΘ επιθυμει να φυγει στα 50 και τωρα το ιδιο γινεται με τους ΕΠΟΠ και ξερω οτι οι περισσοτεροι θελουν να φυγουν μια ωρα αρχυτερα για πολλους λογους και για μενα εχουν δικιο οπως και εμεις που θελαμε να φυγουμε στα 50 ειχαμε δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να δειτε κατι εμθ στα πολεμικα πλοια τι γνωση κατεχουν του αντικειμενου να βαλετε τα γελια( και τα κλαμματα μαζι).Μια ζωη στην πλατη τωμ ΕΠΟΠ επιβιωνανε!!ΕΜΘ αφηστε τα σαπια ,φασινες και ιδρυματα εχετε καταντυσει και οταν σκαει κανας ελεγχος απο εξω μαχητικης ικανοτητας σας εξαφανιζουν γνωριζοντας οτι θα εκθεσετε την μοναδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρε δρόμο τώρα με μειωμένη κ μην ασχολείσαι με ΕΜΘ

      Διαγραφή