Αναρτήθηκε η προκήρυξη εισαγωγής ιδιωτών στις Αστυνομικές Σχολές. Πόσοι εισάγονται-Προθεσμίες

Αναρτήθηκε η προκήρυξη εισαγωγής ιδιωτών στις Αστυνομικές Σχολές. Πόσοι εισάγονται-Προθεσμίες

Μέχρι την ώρα 15.00 της 17-02-2023, η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στα Αστυνομικά Τμήματα, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο. Θα εισαχθούν φέτος 910 συνολικά σπουδαστές. Συγκεκριμένα, θα εισαχθούν: α. 850 στη Σχολή Αστυφυλάκων και β. 60 στην Σχολή Αξιωματικών

Προκηρύσσουμε

Διαγωνισμό για την κατάταξη ιδιωτών (ανδρών - γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία και εισαγωγή τους στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως ακολούθως:

Ο αριθμός των ιδιωτών υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε οχτακόσιους πενήντα (850) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών σε εξήντα (60). Η κατανομή των θέσεων ανά σύστημα συμμετοχής και κατηγορία υποψηφίων περιγράφεται λεπτομερώς στο Παράρτημα 2 της παρούσας Προκήρυξης.

Να μην υπερβαίνουν το 26° έτος της ηλικίας τους, κατά την 31η Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή όσοι/ ες γεννήθηκαν από 01-01-1998 και μεταγενέστερα.

Να έχουν ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες, αμφότεροι/ ες χωρίς υποδήματα.

Οι υποψήφιοι/ ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα το δελτίο εξεταζομένου/ης υποψηφίου/ ας του Υ.ΠΑΙ.Θ. ή φωτοαντίγραφο της Αίτησης - Δήλωσης που υπέβαλαν στο Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή τον κατά περίπτωση νόμιμο τίτλο παραμονής για τους ομογενείς, από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την ώρα 15.00 της 17-02-2023.

Μετά τις καταληκτικές ημερομηνίες δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Επιπλέον, αίτηση που υποβάλλεται με τρόπο διαφορετικό από τον οριζόμενο στην παρούσα προκήρυξη, όπως ενδεικτικά με συστημένη επιστολή, ηλεκτρονική αποστολή ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, δεν γίνεται δεκτή.

Οι υποψήφιοι/ ες, πριν την διαδικασία επιλογής (συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου) για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές όπως ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.), θα υποβληθούν σε προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ), δεσμευτικά εντός του χρόνου λειτουργίας των αρμόδιων Επιτροπών. Οι εξετάσεις αυτές είναι υποχρεωτικές και περιλαμβάνουν ψυχομετρικές δοκιμασίες (TESTS), υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις διαρκούν κατά κανόνα για κάθε υποψήφιο/ α συνολικά τέσσερις (4) ημέρες και διεξάγονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Βέροια.

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις είναι ενιαίες και κοινές για τους/ ις υποψήφιους/ ες και των δύο Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας (Αξιωματικών και Αστυφυλάκων).

Για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων και για το πρόγραμμα εξέτασης, οι υποψήφιοyες θα ενημερώνονται με δική τους ευθύνη από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr ή www.astynomia.gr και από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας και τα Αστυνομικά Τμήματα, όταν εκδοθεί. Το πρόγραμμα θα εκδοθεί αμέσως μετά την καταληκτική ημερομηνία (17-02-2023) υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό και οι προκαταρκτικές εξετάσεις εκτιμάται ότι θα διεξαχθούν από τις αρχές μηνός Μαρτίου τ.έ.

Για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης οι υποψήφιοι/ ες υποβάλλονται στα εξής αγωνίσματα:

1. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16'' (μία προσπάθεια).

2. Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4' και 20'' (μία προσπάθεια).

3. Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).

4. Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).

5. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ, ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες την σχετική προκήρυξη:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή αστυνομικών (Ανθυπαστυνόμων, Αρχιφυλάκων, Υπαρχιφυλάκων και Αστυφυλάκων) στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ), κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια