Ανοικτή Επιστολή προς Επιτροπή Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων για καταταγέντες ΕΜΘ τα έτη 1988-1989-1990

Ανοικτή Επιστολή προς Επιτροπή Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων για καταταγέντες ΕΜΘ τα έτη 1988-1989-1990

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας staratalogia.gr - Εστάλη με email:

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες βουλευτές, αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Εθνικής Αμύνης, καλημέρα σας...

Εν μέσω της συζητήσεως στην ΒτΕ του νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ με τίτλο "Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξ ορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις", αναφορικά με το άρθρο 53, επιτρέψετε μου να σας επισημάνω, ότι υπάρχουν και στελέχη εκ των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), τα οποία:

- Εμπίπτουν ομοίως στο Σώμα των Αξιωματικών βάσει του Ν.4609/19 από την 3/5/19...

- Είναι ομοίως εν ενεργεία στις τάξεις των ...

- Προέρχονται επίσης από μονιμοποίηση εθελοντών από το 2011...

- Έχουν επίσης συμπληρώσει 25 πραγματικά έτη υπηρεσίας, πριν την 31/12/15...

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους/τις καταταγέντες τα έτη 1988, 1989, 1990.

Πρόκειται για την μοναδική κατηγορία μονίμων εξ εθελοντών, η οποία εξαιρείται των ρυθμίσεων του άρθρου 53, παρότι η τροποποίηση του άρθρου 13 στον Ν.1848/89 (Α΄112) πιστοποιεί το όμοιο της προελεύσεως με τα στελέχη του Ν.705/77...

Συνεπώς, η μέριμνα προσωπικού για τους συγκεκριμένους, ατυχώς καθίσταται ανύπαρκτη ( ; )

Γιατί να οδηγούνται εκ των υστέρων στην δικαστική διεκδίκηση του αυτονόητου... ;;;

Θεωρώ, πώς έστω και τώρα, υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης τροπολογίας ώστε να επέλθει η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου επί του συγκεκριμένου ζητήματος...

Σας ευχαριστώ.

Δημοσίευση σχολίου

59 Σχόλια

  1. Κάντε τους ΕΜΘ Στρατηγούς. Κανονικά ούτε για αρβυλο φυλακες υποδεκανεις δεν έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ΕΜΘ τώρα θα γίνουν Λοχαγοί, αργότερα θα γίνουν Ταγματάρχες και μπορεί και Αντισυνταγματάρχες.Γιατι το αξίζουν.Εκρινε η υπηρεσία και η πολιτεία ότι πρέπει να εξελίσσονται μέχρι εκεί, για αυτά που πρόσφεραν.Τωρα εσύ σκάσε από το κακό σου.Και μπες μέσα στην τρύπα σου.

      Διαγραφή
    2. Σάββατο, Φεβρουαρίου 04, 2023 10:29:00 μ.μ και αν τους ρίχνουμε λίπασμα και τους ποτίζουμε κάθε μέρα,φτάνουν μέχρι ταξίαρχοι.

      Διαγραφή
    3. Πότε θα προλάβουμε; Οι πιο νέοι δεν έχουν γίνει ούτε Ανθστες και έχουν 25 χρόνια

      Διαγραφή
    4. Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2023 6:38:00 π.μ. Αν ίσχυαν οι προαγωγές βάσει της προκήρυξης τότε,στα 34 χρονια υπηρεσίας έπρεπε να γίνουν ανθλγοί.

      Διαγραφή
    5. Αν στα 34 γίνουμε Ανθλγοι, πότε θα προλάβουμε να γίνουμε Λοχαγοί; Υπάρχουν και τα ηλικιακά όρια. Πρέπει στα 25 Ανθλγοι.

      Διαγραφή
  2. Εμθ ταξίαρχος??? Οι μονάδες έχουν πλημμυρίσει απ'αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καθένας ότι αιτείται ή αναφέρει ότι θέλει, βάσει του ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η λαϊκή παροιμία λέει: "δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ'ανέβει στο κρεβάτι". Ο νοών νοείτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι τι?? Ο καθένας γράφει ότι θέλει σε μια κόλα χαρτί και το στέλνει όπου θέλει. Αν το κράτος έπαιρνε σοβαρά υπόψη τη γνώμη ενός πικραμένου,θα 'χαμε χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ΕΜΘ είναι ο μπαμπάς σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για παππούδες μοιάζουν οι περισσότεροι. Συμπαθητικά γεροντακια που σε λίγο θα είναι παρελθόν

      Διαγραφή
    2. Οι εμθ είναι ο φτωχός συγγενής των ΕΔ,που του δώσαν υπέρμετρα και καταλάθος πολλούς βαθμούς.Οι λάθος άνθρωποι στη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο.

      Διαγραφή
  7. Αυτό που λες είναι φιλαράκι,δώσε θάρρος στον χωριάτη κτλ.Είμαι σίγουρος ότι είσαι από ΣΜΥ.Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών;Με 2 χρόνια και μου φτάνεις Συνταγματάρχης από Λοχίας κι άλλοι τελειώνουν Ευελπίδων,Πανεπιστήμιο δηλ 4 χρόνων και πολλοί αποστρατεύονται με αυτό τον βαθμό.Επρεπε να το περάσει ο Στεφανής να φτάνετε μέχρι Ανθυπασπιστές που θα ήταν το δίκαιο αλλά κάνατε χαμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα φιλιά μας σε σένα και σε αυτόν που αναφέρεις....

      Διαγραφή
    2. Ρε φιλαράκι, ότι λέει η προκήρυξη. Στους ΕΜΘ δεν τα έλεγε αυτά. Οι ΑΣΣΥ έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασαν όπως και οι αξιωματικοί που έγραψαν λίγα μόρια παραπάνω.Η προκήρυξη έλεγε συγκεκριμένα μέχρι τι βαθμό φτάνουν οι απόφοιτοι. Ποιος είναι αυτός ο Στεφανής που θα αλλάξει την προκήρυξη; Από τότε που μπήκαν οι σχολές υπαξιωματικών στις πανελλαδικές το επίπεδο έχει ανέβει κατακόρυφα. Μη λες χαζομαρες λοιπόν

      Διαγραφή
    3. Πλέον οι σχολές των ΑΣΣΥ είναι τριετείς και οι επιτυχόντες εαν δεις φτανουν τα 17000 μορια (ΣΜΥΑ/ ΕΦΟΔ -ΣΤΡΑΤ-ΤΑΜ) παραπάνω και απο σχολες ΑΣΕΙ . Εσύ που είσαι ΕΜΘ τι θέλεις να πείς (ότι στη καλύτερη περίπτωση τελειωσες ενα ΙΕΚ) η εγκύκλειος που προσλήφθηκες χωρίς εξετάσεις, με πληρωμή απο την αρχή της θητείας σου και με καταλυτικό βαθμό Ανθστή πρέπει να αποστρατευτείς με βαθμό Λοχαγού και ο ΑΣΣΥ που μπήκε με πανελλήνιες, έφαγε την στρατιωτική εκπαιδευση τρία χρόνια ,ποιος πρέπει να είναι ο βαθμός αποστρατείας του; Να σοβαρευτούμαι λίγο.

      Διαγραφή
    4. Ο στρατός υπήρχε και πριν τα εμθ.Κόψτε γιατί θα βρείτε.

      Διαγραφή
    5. Εσείς των ΑΣΣΥ, τώρα έγιναν οι σχολές σας τριετούς φοίτησης.Παλιοτερα ήταν διετους, μονοετούς και πάει λέγοντας, Απολυτήριο Γυμνασίου και εισαγωγή με ένα τενεκέ τυρί.Και η εκπαίδευση στη σχολή ήταν αέρα στο βουνό.Αυτοι δηλαδή μέχρι που έπρεπε να φτάσουν;

      Διαγραφή
  8. Όποτε υπάρχει κάποια δημοσίευση για βαθμολογική εξέλιξη ΕΜΘ πέφτουν όλες οι απελπισμένες και κλαίγονται "γιατί αυτοί και όχι εμείς κ.λ.π". Τι να κάνουμε κύριοι, να πηγαίνατε κι εσείς ΕΠΥ όταν γίνονταν προσλήψεις και να μην τους κοροϊδεύατε όσους πήγαιναν και το παίζατε υψηλή θεωρία στις καφετέριες και αναγκαστήκατε να πάτε ΕΠΟΠ στα 26-27. Τώρα εκείνοι που κοροϊδεύατε θα είναι Αξιωματικοί κι εσείς οπλίτες έως την (σύντομα) αποστρατεία σας. Όσον αφορά στους εξ ΑΣΣΥ να μην μιλούν γιατί εκτός από τα τελευταία έτη όπου έχουν ανεβεί οι βάσεις, οι παλαιότεροι είναι επιπέδου ΛΥΒ με μόρφωση ΙΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιμάστε κι ονειρεύεστε εποπ.Μην τους πιάνετε στο στόμα σας γιατί σας απαλλάξανε απ'όλα τα καθήκοντα[με περισσότερες βασικές γνώσεις(ούτε καν ΤΕ-ΠΕ δλδή)],κι ακόμα τους βρίζετε.Ας μετράει κάποιος τα λόγια του.

      Διαγραφή
    2. Οι απόφοιτοι των ΑΣΣΥ και σαν διετία ειναι από το 1992 με πανελλαδικές εξετάσεις . Πριν το 1992 γινόντουσαν με εξετάσεις (έκθεση, άλγεβρα, γεωμετρία,φυσική και χημεία) όπως και οι ΑΣΕΙ από το 1982 με πανελλήνιες. Οι εθελοντές-εθελόντριες και μετέποιτα ΕΜΘ χωρίς εξετάσεις. Τώρα ποιος κουβάλαγε ντενεκέ τυρί ή λάδι ;
      Η αδικία είναι στους ΕΠΟΠ που δεν πρέπει να φεύγουν στα 50 χωρίς να έχουν συμπληρώσει συνταξιωδοτικό δικαίωμα. Επίσης η υπηρεσία σας δίνει την δυνατότητα εφόσον κατέχεται πτυχίο να εισαχθείται στην επετιρίδα των μονίμων υπαξιωματικών ,όπως και οι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί των παραγωγικών σχολών με την απόκτηση πτυχίου αντίστοιχο στην επετιρίδα Αξιωματικών. Αυτο που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι, είναι διαφορετικό να κάνεις στρατιωτική εκπαίδευση 20 μέρες 2χρόνια 3χρόνια 4χρόνια ή 6χρόνια . Τέλος όταν με το καλό αποστρατευτείς φρόντισε να έχεις κάνει τα κουμάντα σου γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.

      Διαγραφή
    3. Σιγά μην άφηναν και το Μετσόβιο οι ΑΣΣΥ πριν το 1992. Κόψε κάτι.

      Διαγραφή
    4. 01:46:00 Πριν το 1992 οι σχολές ΑΣΣΥ ήταν εξετάσεις έκθεση, μαθηματικά, ιστορία, γεωγραφία τάξεων α, β και γ γυμνασίου.Οι δε γραμματικές γνώσεις ήταν απολυτήριο γυμνασίου.Και πριν τις γραπτές εξετάσεις ήταν ιατρικές εξετάσεις, αθλητικές και Μάτριξ τέστ.Για τους ΕΠΥ ήταν απολυτήριο Γ'γυμνασίου, ιατρικές εξετάσεις, αθλητικές εξετάσεις και Μάτριξ τέστ.Δηλαδη ήταν τα ίδια με τη ΣΜΥ , εκτός των γραπτών εξετάσεων της α,β και γ γυμνασίου.Για να θυμούνται οι παλιοί, να μαθαίνουν οι νεότεροι και να μην γράφουν χαζά εδώ μέσα.Οσο για τα καθήκοντα στις μονάδες,οι ΕΜΘ είχαν τα ίδια καθήκοντα με τα στελέχη εκ ΑΣΣΥ.Αλλα ειχαν και τα καθήκοντα της ειδικότητας τους.Παραδειγμα οδηγός, πυροβολητής άρματος.

      Διαγραφή
    5. Οι ΑΣΣΥ πριν το 1992 έδιναν εξετάσεις σε ύλη Γ Γυμνασίου και γίνονται Συνταγματάρχες. Οι ΕΠΥ δεν έδιναν ούτε καν αυτές και γίνονται Λοχαγοί. Λέω τα παιδιά που μπαίνουν τώρα ΑΣΣΥ ,αναλογικά με τις εξετάσεις που δίνουν και τους βαθμούς που γράφουν,να φθάνουν ως Υπουργοί.

      Διαγραφή
  9. Όποτε υπάρχει κάποια δημοσίευση για βαθμολογική εξέλιξη ή νομοτεχνική βελτίωση κάποιας κατηγορίας στρατιωτικών, φαίνεται πως αναδύεται ένα πεδίον δόξης λαμπρό για όσους θέλουν τον διαχωρισμό και την φαγωμάρα εντός του στρατεύματος. Εγώ προτείνω να σηκώσουμε λίγο τα μανίκια και να δουλέψουμε όλοι για το κοινό καλό, αφήνοντας την φαγωμάρα. Πρέπει να ξέρουμε ότι η εξέλιξη κάθε θεσμού συνεισφέρει και στην εξέλιξη των υπολοίπων. Οι ΕΠΥ προσλήφθηκαν για να συμπληρώσουν τον αριθμό των Μονίμων Υπαξ., φτάνοντας έως τον βαθμό του Ανθστή με 25 έτη με αποδοχές στην αποστρατεία τα 2/3 του Ανχη. Λογικό και νόμιμο είναι με 35 πραγματικά που απαιτεί ο νόμος για πλήρη σύνταξη τώρα και την παύση των μισθολογικών προαγωγών να φτάνουν έως τον βαθμό του Λγου για να μην υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην σύνταξη (2/3 Ανχη με του Λγου) και για να μειωθεί η αδικία που υφίστανται σε σχέση με τις εθελόντριες (αποστρατευτικός Ανχη). Οι εξ ΑΣΣΥ να γνωρίζουν ότι αντίστοιχα η βαθμολογική τους εξέλιξη δεν θα ήταν αυτή που έχουν εάν οι ΕΜΘ έφταναν έως Ανθστές, αλλά θα πήγαιναν εκείνοι έως Λγοί, γιατί η λογική της ύπαρξης των ΑΣΣΥ είναι ότι υπάρχουν για να συμπληρώνουν σε αριθμό κατωτέρων Αξκών. Επίσης οι ΕΠΟΠ προσλήφθηκαν να συμπληρώσουν τον αριθμό των στρατιωτών, λόγω μείωσης της απόδοσης των ΕΣΣΟ, οπότε με την σειρά τους δικαιούνται την αποκατάστασή τους κάποια στιγμή στο μέλλον με την παραμονή τους μετά τα 50 ή και με την απονομή αποστρατευτικού βαθμού Ανθστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με το σκεπτικό σου και οι ΕΠΟΠ θα πρέπει να φτάνουν το βαθμό του Λγού (αποστρατευτικό) αφου ο όρος εθελοντής,εθελόντριες, ΕΠΥ, ΕΜΘ δεν υπάρχει πλέον στις προκυρύξεις προσληψης.

      Διαγραφή
    2. Από το 1950 οι ΑΣΣΥ έφταναν ως Συνταγματάρχες. Πριν καν ανακαλυφθούν οι υπόλοιποι θεσμοί. Δεν έχτισαν όλη τη βαθμολογική κλίμακα πάνω στους ΕΜΘ. Τώρα πάνε να το κάνουν.

      Διαγραφή
    3. 12:55:00 Διόρθωση:Οι ΕΜΘ μισθολογικό βαθμό 2/3 Συνταγματάρχη όχι Αντισυνταγματάρχη.Και οι εθελοντριες στην αεροπορία αποστρατευτικο Σμηναρχου.

      Διαγραφή
    4. Ας αφήσουν τα κλάματα οι συνάδελφοι εμθ. Το οτι η ηγεσία τους αναγνώρισε ΚΑΠΟΙΑ ομοιότητα με τις γυναίκες συναδέλφους της προελεύσεως τους,δεν τους κάνει αυτόματα συνταγματάρχες ταγματάρχες ή πυρηνικούς φυσικούς.Ξεκινήσαν απ'αλλού,κατέληξαν αλλού(ευτυχώς ή δυστυχώς),και λένε οτι άλλο.

      Διαγραφή
  10. Τα λες λίγο καταπώς σε συμφέρει αλλά εντάξει.
    Οι κληρωτοί μειώνονταν ραγδαία απ'το '80 κι έπειτα.Τους τότε ΟΠΥ τους έβαλαν ακριβώς γι'αυτό, να συμπληρώσουν θέσεις στρατιωτών,και όχι υπξκων.Με τα πολλά-με τα λίγα,την κερδίσανε την αλλαγή του ονοματός τους(προελεύσεως) κι έκτοτε συνεχίζει εως τώρα.Οι πιο παλιοί το θυμούνται στο πετσί τους αυτό.Οι προαγωγές τους δε,ρυθμίζονταν ανα 8 χρόνια στον κατεχόμενο βαθμό(πλην του δνέα,που ήταν δύο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχηγέ καλά τα λες, αλλά δεν τα λες όμως όλα.Δεν λες ότι μετά τα 5 πρώτα χρόνια αρχίζαμε και καλυπταμε διοικητικές θέσεις όπως συνέφερε την υπηρεσία και τον κάθε διοικητή.Διευθυντες γραφείων, βοηθοί γραφείων, διαχειρησεις κλπ κλπ κλπ.Τρωγαμε όλη την ευθύνη και το τρέξιμο στη μάπα.Και κάτι ΑΣΣΥ στις μονάδες δεν τους βαζανε σε κανένα πόστο!Γυρνουσαν στον ορχο όλη τη μέρα; Και κάνανε και ζωαρα! Και αυτό που λες για το όνομα,το όνομα το άλλαξε το ίδιο το κράτος.Οχι οι ΕΠΥ.Μετα τις πρώτες σειρές που φάγαμε το μέγιστο γαμ....σι δεν πήγαινε κανείς.Και αναγκάστηκαν να αλλάξουν μέχρι το όνομα από ΟΠΥ σε ΕΠΥ.Αλλα μαγκιά μας, αυτά που τραβήξαμε, που εμείς το ξέρουμε μόνο,αγωνιστηκαμε και τώρα φτάνουμε μέχρι Λοχαγοί στο βαθμό.

      Διαγραφή
    2. Και να ξέρεις και κάτι άλλο.Το κράτος δεν άλλαξε μόνο το όνομα για να προσελκύσει κόσμο.Ειχε βγάλει και νόμο από την 4η και 5η σειρά νομίζω, που ήταν αμεταθετοι! Αυτό μετά όμως δεν τηρήθηκε.Γιατι είδε ο κόσμος ότι ο θεσμός είναι μαλ.....ια και δεν πήγαινε.Και επειδή ο θεσμός είναι παραπλησιος των εθελοντριων,αυτά τώρα γίνονται,να εξαλειφθεί κατά κάποιο τρόπο η αδικία.Οι εθελοντριες εξελίσσονται μέχρι Σμηναρχοι στην αεροπορία.

      Διαγραφή
    3. Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2023 6:49:00 μ.μ αγαπητέ,τα είπες όλα μόνος σου : ο θεσμός είναι παραπλησιος των εθελοντριων!!! Τι λοχαγούς και τι λαγούς με πετραχήλια ονειρεύεστε!!!... Ο νηστικός ΠΑΝΤΑ ονειρευότανε καρβέλια στον ύπνο του,άσχετο αν τα αξίζει ή όχι. Οι τωρινοί(οι εποπ) τραβάνε τα ίδια με του λόγου σας κι είναι και πιο εύκολοι στη διαχείρισή τους.Τι παραπάνω έχετε ,και τι δίνετε κιόλας στην υπηρεσία,είναι το θέμα.Απ'το 2004-5 και μετά, ήδη οι καινούριοι ανέλαβαν πόστα σαν κι αυτά που ανέφερες.

      Διαγραφή
    4. Πηγαίνετε και σεις να γίνετε εθελόντριες,τότε.Προλαβαίνετε.Και τότε θα το δικαιούστε κανονικά,με καμία παρερμηνεία του νόμου.

      Διαγραφή
    5. Δεν τηρήθηκε γιατί σας είχανε δώσει βαθμό ,και γκρινιάξαν οι ΣΜΥ.Δε μπορούσατε να τα είχατε όλα δικά σας.

      Διαγραφή
    6. Λάθος κάνεις. Η προκήρυξη το αναγράφει ξεκάθαρα ότι συμπληρώνουν κενές θέσεις Μονίμων Υπαξκων.

      Διαγραφή
    7. Και για τα εποπ το έγραφε,άσχετα αν δεν τους άλλαξαν το ονομά τους.Ο πνιγμένος απο μια τρίχα περιμένει να σωθεί,αυτό μου λες.

      Διαγραφή
    8. Προς ανώνυμο 08:46:00 Εγώ τι είπα από μόνος μου! Αλήθειες σου λέω.Οι ΕΜΘ είναι το ίδιο με τις εθελοντριες και έπρεπε να εξελίσσονται το ίδιο.Το θέμα είναι οι ΑΣΣΥ τι παραπάνω έχουν και τι δίνουν στην υπηρεσία.Εγω απ'ότι θυμάμαι ανευθυνότητα,ασχετοσυνη με όλα, τεμπελιά, γνώσεις μηδέν,οι διοικητές τους κάλυπταν, δεν τους έκοβαν τα πόδια.Και αν έβγαλαν μια σχολή και τι έγινε! Στην υπηρεσία τι πρόσφεραν!Τους βαθμούς του Αξιωματικού δεν τους αξίζουν.Οταν έφθαναν Ανθυπασπιστές τελείωνε ο στρατός για αυτούς.Για αυτό ο κ.Στεφανης όταν ήταν στην κυβέρνηση ήθελε να τροποποιήσει το νόμο να εξελίσσονται μέχρι Ανθυπασπιστές.Ηταν ο άνθρωπος πολύ γνώστης και είχε πάρα πολύ δίκαιο.Υπηρχαν και εξαιρέσεις.Οσο για τους ΕΠΟΠ ,οι ΕΠΟΠ είναι οπλίτες.Τους προσέλαβαν για να αντικαταστήσουν τους κληρωτούς, να μειωθεί η θητεία.

      Διαγραφή
    9. Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 1:38:00 μ.μ.Στελεχος που να φέρει βαθμό,δεν είναι οπλίτης.Το λέει ο ΣΚ. Αν είναι τώρα τα εποπ, εισασταν κι εσείς μέχρι τον σνθστή. Έτσι,για την ιστορία, γιατί για το συμφέρον ενός δε μπορεί να καταπατούνται όλα τα υπόλοιπα πράγματα.

      Διαγραφή
  11. Μεταξύ 1985-1991 .ΣΤΥΑ απόφοιτος γενικού λυκείου μαθήματα εισαγωγής όλη η ύλη β Λυκείου, άλγεβρα γεωμετρία ( ένα από τα θέματα γεωμετρικός τόπος, θέμα Γ λύκειου ) χημεία ,φυσική και έκθεση. Ενας Αποτυχών τότε έγινε ΕΜΘ μετά .ΜΑΓΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το όνομα γραμμένο πάνω- πάνω με κεφαλαία για να φαίνεται.

      Διαγραφή
    2. Εγώ γνωρίζω έναν αποτυχών που πέρασε μετά ΣΜΥ (απολυτήριο Β΄Λυκείου) και είναι Τχης τώρα. Καλό παιδί, φέτος τελειώνει και το εσπερινό και το παίζει διανόηση σε συναδέλφους ΕΜΘ με μεταπτυχιακό κι έναν ΕΠΟΠ με πτυχίο.

      Διαγραφή
  12. Μάλλον,σύνταξη με το που κάνατε τα χαρτιά για επυ έπρεπε να σας δώσουν.Τόση συνεισφορά και τόσο έργο πια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλοι όσοι φοράνε στολή σας γλεντάνε, για το λόγο του ότι δεν παραδέχεστε ότι θέλετε τους βαθμούς για μεγαλύτερη σύνταξη, αλλά το πάτε δια της "πλάγιας οδού",ότι τους δικαιούστε δλδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη ανεξάρτητου θεσμού, Πόσοι πραγματικά Αξίζουν βαθμολογική εξέλιξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι ΕΠΥ τώρα που γίνανε ανθυπολοχαγοί τους λενε μπαίνεις επικεφαλής αγήματος και τσινιζουν με το πρόσχημα:Εγώ είμαι 50 χρόνων και θα τρέχω στα αγήματα; Θέλουν γαλόνια για να αράξουν.....Ακούω και πολλούς να λένε για τους ΕΠΟΠ ότι αντικαθιστουν τους φαντάρους....Όχι Επάκια αν δεν ήταν οι ΕΠΟΠ θα πήγαινεαν τα αγήματα, περίπολα κτλ μέχρι την αποστρατεία σας.Πειτε και ένα ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις μεγάλο λάθος.Αν δεν υπήρχαν .ΕΠΟΠ τα αγήματα,οι παρελάσεις και τα περίπολα πάνε κατά βαθμό.Πρωτα θα μπουν οι Λοχίες (ΣΜΥ),Επχιες (ΣΜΥ),Αλχιες (ΕΜΘ,ΣΜΥ), Ανθστες (ΕΜΘ,ΣΜΥ).Οι ΕΜΘ μέχρι την αποστρατεία τους αποκλείεται να έμπαιναν, γιατί συμφέρει εσάς.Παντως είστε πολύ κακοψυχοι άνθρωποι.Και όσο για τους Ανθλγους πρώτα θα πάνε οι πιτσιρικάδες για να μαθαίνουν και μετά θα πάνε οι μεγαλύτεροι.Το θέμα το δικό σας είναι να μην δουλέψετε.

      Διαγραφή
    2. Κι όμως δεν γίνεται έτσι. Θα το πιείτε το ποτηριον. Βέβαια υπάρχουν και τα ΕΥ ,ΕΑ. Γνωστά πράγματα.

      Διαγραφή
    3. Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023 9:28:00 μ.μ Τα εμθ πλέον,δε χωράνε πουθενά.Τε θεωρούν όλα δικά τους,και δε δέχονται κάτι λιγότερο,ούτε τις εργασίες που τους ανατίθενται πλέον δεν κάνουν,παρά μόνο συνδικαλισμό και φούμαρα.Όσο για το ποιος πρέπει να πάει να δουλέψει,ήδη έχει απ' τον κανονισμό και τις διαταγές.Το οτι η διοίκηση είναι ελαστική απέναντι στα χρόνια υπηρεσίας,πρέπει να εκτιμάται,κι όχι να υπερεκτιμάται και να καταχράζεται.Αυτή είν'η αξία η τωρινή των εμθ.

      Διαγραφή
    4. 02:01:00 Γιατί δεν γίνεται έτσι ρε Φίλε; Στα δικά μου τα χρόνια έτσι γίνονταν.Δηλαδη θα κάθεται ο μόνιμος λχιας (ΣΜΥ) και θα τρέχει ο Αλχιας (ΕΜΘ) στο τμήμα αποδοσεως τιμών η στην παρέλαση; Εμείς τότε δεν είχαμε κανένα πρόβλημα,οι προελεύσεις υπαξκων.Μονο με μερικούς Ευέλπιδες είχαμε.Και εκεί λόγω έλλειψης προσωπικού.Αλλα τώρα με τους ΕΜΘ ,οι ΑΣΣΥ, λόγω εξελίξεως σε Αξκους έχετε σκυλιασει.Αλλα δεν έχετε καθόλου δίκαιο.Ουτε την εξέλιξη σας κλέβουν, ούτε το μισθό σας παίρνουν.Και αυτοί το δικαιούνται για τους δικούς τους λόγους.Και αυτό το ξέρει η κυβέρνηση.

      Διαγραφή
    5. Είσασταν που είσασταν τραγικοί,τώρα με τις προαγωγές θα υποτροπιάσετε.Ούτε σε πόσα χρόνια ακόμα δε φαίνεται να λύσετε τα ψυχολογικά σας και να αποδώσετε στην υπηρεσία αυτό ακριβώς που ζητά.

      Διαγραφή
  16. Βρίζετε τους ΕΜΘ αλλά στη μονάδα κρύβεστε σαν τα ποντίκια. ΕΜΘ σας υπογράφουν τις άδειες κ τις απαλλαγές αρουρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη ξεχάσεις να παίρνεις τα χάπια σου, γιατί υποτροπιάζεις,κι είναι κρίμα να σε πληρώνει το κράτος (όλοι οι άλλοι εκτός από σένα, δλδή)

      Διαγραφή
  17. Σχόλιο γραμμένο σε άλλο άρθρο : "ΑΝΤΕ παιδιά και ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ...σε αυτή τη χώρα όλα γίνονται........."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρός αξιότιμο συνάδελφο ΕΜΘ (Σάββατο, Φεβρουαρίου 04, 2023 7:01:00 μ.μ.).Είναι εύκολο να μας πεις πόσες μεταθέσεις έχεις κάνει κατά τη διάρκεια της θητείας σου στον ελληνικό στρατό; Να σου απαντήσω εγώ. 1 το πολύ 2 και άν! Γιατί; Υπάρχει κάποιος σοβαρός υπηρεσιακός λόγος; Όσο για αυτόν που αναφέρεις άστον, αυτός σχεδιάζει ακόμη το φράχτη στη θάλασσα! Άκου μέχρι το βαθμό του ανθυπασπιστή οι ΑΣΣΥ, με 3 χρόνια ακαδημαική και στρατιωτική εκπση. Άντε όπως θέλετε, μέχρι ανθυπασπιστές οι ΑΣΣΥ και Λοχαγάρες οι ΕΜΘ. Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη Ξέρεις τι σημαίνει στρατιωτική σχολή; Άστο καλύτερα. 3 χρόνια χωρίς μισθό (τους δίνουν ένα επίδομα 107 ευρώ) και σύ από την πρώτη μέρα κατάταξής σου ο μισθός κανονικά έεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφοσον εισαι εκπαιδευμενος και μενεις μεσα στην σχολη,πως θα εχεις μισθο απο την 1η μερα? σε δινουν εκπαιδευτικο επιδομα, το οποιο οταν αποφοιτησης θα το κρατανε απο οτν μισθο σου, ,εμεις οι επυ-εμθ ειμαστε αλλος θεσμος,με την καταταξη μας απο την 1η μερα γραφαμε μεροκαματο- πληρωναμε για ασφαλεια-περιθαλψη,δημοσιο-ικα,μτς λεσχη κ.α.ασχετα που εχουμε τις ιδιες ειδικοτητες,και με βαθμο,να εκτελουμε καθηκοντα υπαξ/κων,και στρατιωτων,μην τα μπερδευεις,τι κολλημμα εχετε φαει με τους επυ-εμθ,δεν μπορω να σας καταλαβω,επειδη εχουν δικαιωμα να γινουν στα 25 αξιωματικοι? δεν σας πηραν την επετηριδα, αλλοι εχετε εσεις,αλλοι εμεις,να πηγαινατε και εσεις η εποπ η οβα,και απο την 1η μερα να περνατε μισθο,κ.α.,στα ζωρια ομως εμθ σας ξελασπωνουν,τα εχω ζησει 12 χρονια.

      Διαγραφή
  19. Πρός Ανώνυμο Κυριακή, Φεβρουαρίου 12, 2023 4:40:00 π.μ
    Αγαπητέ φίλε, εγώ συγκεκριμμένα, δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα με το συνάδελφο ΕΜΘ. Ίσα ίσα συνεργάσθηκα άψογα με τους περισσότερους ΕΜΘ στα 30 και πλέον χρόνια υπηρεσίας μου και σε όλες τις φρουρές που υπηρέτησα ανά την επικράτεια. Απάντησα όμως στο άκρως επιθετικό και ειρωνικό σχόλιό σου προς τους εκ των ΑΣΣΥ προερχομένους. Κακώς κατά την άποψή μου ξεκίνησε αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών προέλευσης υπαξιωματικών, γιατί δεν ωφελεί κανέναν. Συναδελφικότητα, ομόνοια και αγάπη μεταξύ σας γιατί "οι καιροί ου μενετοί". Καλό βράδυ και καλή συνέχεια στη θητεία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τροχάδην μέχρι να πατήσετε μαύρο χιόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή