Σε απόγνωση οι Απόστρατοι–Οι μηδαμινές αυξήσεις εξανεμίστηκαν από την Προσωπική Διαφορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε απόγνωση οι Απόστρατοι–Οι μηδαμινές αυξήσεις εξανεμίστηκαν από την Προσωπική Διαφορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε απόγνωση οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων - «Βιώνουμε συνταξιοδοτική φτώχεια»

Παγκρήτια Σύσκεψη, Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, Περιφέρειας Κρήτης, για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023.

Εξαπατημένοι από όλες τις κυβερνήσεις που δεν έχουν ακόμη αποκαταστήσει τις αποδοχές τους δηλώνουν οι απόστρατοι Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν χθες στην παγκρήτια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για συνταξιοδοτική φτώχεια και μηδαμινές αυξήσεις οι οποίες εξανεμίστηκαν από την προσωπική διαφορά.

«Όπως όλοι οι συνταξιούχοι, βιώνουμε την «συνταξιοδοτική φτώχεια», που έχει να κάνει με την μείωση των εισοδημάτων μας στο μισό από τα μνημόνια και την ολοένα μειούμενη αγοραστική δύναμή μας ένεκα του πληθωρισμού», αναφέρουν.

Η αύξηση του 7,75%, είναι κάτω από τον πληθωρισμό και απορροφήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων από την προσωπική διαφορά.

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. Η αυξηση στο πληρωτεο ποσόν ειναι 3,35% και ΟΧΙ 7,75% ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο κόστισαν τα χρόνια που αναγνώρισαν οι παλιοί ασφαλισμένοι;

      Διαγραφή
    2. Να είσαι και ευχαριστημένος πήρες 3,35% , υπάρχουν και αυτοί με μεγάλη προσωπική διαφορά που δεν θα δούν αύξηση ποτέ. Καλοφάγωτη η αύξηση και μην ξεχάσουμε την ψήφο στα πρώην και νυν αληταριά.

      Διαγραφή
    3. Να μη σού πω ακόμη λιγότερο, έτσι πού τα υπολογίζω ούτε το 3%

      Διαγραφή
  2. Η αυξηση στο πληρωτεο ποσόν ειναι 7,75% οχι λιγοτερο που γραφει καποιος και μειωσαν την θετικη προσωπικη διαφορα. Εκει που χρωσταγαν τωρα παραπονουνται ? Με τον νομο 4472/17 ειχε ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η προσωπικη διαφορα δηλαδη θα σταματουσε να δινεται αφαιρουμενη απο τις συνταξεις!!!!!!!
    Δηλαδη με απλα λογια επρεπε να λαμβανουν συνταξη λιγοτερη απο 18% εως 30%.
    Ο νομος αυτος ευτυχως για καποιους καταργηθηκε καποιους μηνες πριν τις εκλογες του 2019 με την ψηφο ολων σχεδον των κομματων.
    Ο νόμος Βρούτση (4670/2020) εφερε την δικαιοσυνη.
    Οι Ν 4024,Ν 4051,Ν 4093 έχουν καταργηθεί στις νέες και στις επανυπολογισμένες συντάξεις δηλ από 2018 και ανω.
    Οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά άγγιζαν το 2019 το 1,5 εκατομμύριο. Σήμερα, έχουν μειωθεί κατά 600.000 περίπου, αφού 280.000 με την εφαρμογή των βελτιωμένων ποσοστών αναπλήρωσης του ν. Βρούτση και άλλοι 320.000 περίπου με τις αυξήσεις του 7,75% που δίνονται, μηδενίζουν την προσωπική τους διαφορά και θα δουν κάποιες αυξήσεις.Απο τους 910.000 συνταξιούχους που διαθέτουν σήμερα προσωπική διαφορά σε σύνολο 2.630.000 συνταξιούχων, 260.000 από αυτούς έλαβαν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα και το Πάσχα του 2022 ενω 515.000 είδαν αύξηση συντάξεων, μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.Τέλος για τους 135.000, οι οποίοι κινούνται μεταξύ 800 και 1.000 ευρώ και δεν έχουν το παραμικρό όφελος, ο Κ. Χατζηδάκης «φωτογράφισε» κάποιο έκτακτο επίδομα όταν θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα για επιπλέον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο στα τελη Φεβρουαρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Εκει που χρωσταγαν τωρα παραπονουνται ?" Επειδή επαναλαμβάνεσαι συνεχώς σε ξένα χωράφια κατά κάποιον τρόπο και επειδή νομίζεις ότι περνάς μια ιδεολογική γραμμή τονίζοντας αρλούμπες, θα σου συνιστούσα να το κοιτάξεις λιγάκι όσο είναι νωρίς. Όσο για τη σαφέστερη εικόνα σας και τον δημοσιονομικό σας χώρο, το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να σας χαριστούν από όλους εδώ μέσα.

      Διαγραφή
    2. Κυρίως οι ένστολοι που έχουν προσωπικές διαφορές μεταξύ 200-300 ευρώ η συνταξή τους είναι περίπου 1000 και κάτι, επομένως από εεα πήραν 1 ,2 ευρώ, βοήθημα 250 τίποτα και από τα λεγόμενα χατζηδάκη πάλι τίποτα . Επομένως μην προσπαθούνε κάποιοι να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο δικαιολογώντας όλους αυτούς που λήστεψαν και συνεχίζουν τους συνταξιούχους.

      Διαγραφή
  3. Υπάρχουν και αυτοί των 1100 - 1200 ευρώ που πήραν αύξηση 5 - 10 ευρώ από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης , την οποία δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς αύξηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ΑΝΏΝΥΜΟΣΚυριακή, Ιανουαρίου 29, 2023 7:39:00 μ.μ.> το παρον ειναι σχολιο συναδελφου ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ αντιγραφη επικολληση τα δε κατωτερω ειναι συνεντευξη Υπ Εργασιας ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.Η 5η φαλαγγα των πορταλ να σταματησει.Δεν φορανε μονο αυτοι στολη ουτε ολοςο κοσμος τους χρωσταει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα συγνώμη όσοι έχουν προσωπική διαφορά δεν έχουν πάρει προκαταβολικά την αύξηση που λαμβάνουν όσοι δεν έχουν προσωπικη διαφορά οι οποίοι με τις αυξήσεις που βλέπουν ελπίζουν κάποια στιγμή να φτάσουν τα ποσά των συντάξεων αυτών με την προσωπική διαφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάπου έχεις μπερδευτεί με το δίκιο σου μπορώ να πω γιατί έτσι που μας διαχώρισαν τους συνταξιούχους, χάνει η μάνα το παιδί....και ο γέρος τη σύνταξη του.

      Διαγραφή
    2. Νεε, εχεις κρατηση του ν.4093/12 ?

      Διαγραφή
  6. Εγω παντως με προσωπικη διαφορα δεν πηρα ουτε σεντς αυξηση ,ουτε επιδομα Χριστουγεννων ουτε τιποτα ,οποτε και αυτοι θα παρουν απο εμενα ενα.....τιποτα απο ψηφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ είχα 210 προσωπική διαφορά και δεν πήρα τίποτα, εγώ λοιπόν με όλες τις προηγούμενες αλχημείες που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και που τροποποιείται με τόν νόμο βρουτση θα πάρω αύξηση του Αγίου ποτέ, δηλαδή μετά θάνατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εν τέλει θέλω νά δώ ποιοί θά συμπεριληφθούν καί ποιοί θά μείνουν έξω από τό ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ PASS

    ΑπάντησηΔιαγραφή