ΕΥΠ: Νέοι υποδιοικητές ο Αντγος ε.α. Γεώργιος Κέλλης και o πρέσβης Ιωάννης Ραπτάκης με απόφαση Μητσοτάκη

ΕΥΠ: Νέοι υποδιοικητές ο Αντγος ε.α. Γεώργιος Κέλλης και o πρέσβης Ιωάννης Ραπτάκης με απόφαση Μητσοτάκη

Νέα πρόσωπα στις θέσεις των υποδιοικητών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, έπειτα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται ο Πρέσβης κ. Ιωάννης Ραπτάκης και ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Γεώργιος Κέλλης (ΦΩΤΟ) στις θέσεις των δύο Υποδιοικητών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι Υποδιοικητές θα συνεργαστούν με τον Διοικητή για την εκπλήρωση τής αποστολής τής Υπηρεσίας για την προάσπιση της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, στο πλαίσιο και των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ΕΥΠ που έλαβε η Κυβέρνηση, με στόχο τη ριζική αναδιάρθρωσή της.

Το βιογραφικό του Αντγου ε.α. Γεώργιου Κέλλη

Ο πρώην Υπαρχηγός του ΓΕΣ και Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης γεννήθηκε το 1964 στην Ξάνθη. Εισήλθε το 1982 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1986 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Μηχανικού.
Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κατέχοντας Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών με ειδίκευση στα Νέα Υλικά και Τεχνολογίες στο Σχεδιασμό Έργων από Οπλισμένο Σκυρόδεμα και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Δ.Π.Θ.
Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του ΜΧ. Παράλληλα έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού.
Το 2000 υπηρέτησε ως Επιτελής του Τμήματος Σχεδιάσεως της SEEBRIG στη Φιλιππούπολη Βουλγαρίας ενώ το 2004 αποφοίτησε από την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός, υπηρέτησε ως Διευθυντής στην 732 Διεύθυνση Στρατιωτικών ‘Εργων στην Ξάνθη, και ως Διοικητής στον 25 ΛΜΧ και στο 724 ΤΜΧ της Ξάνθης.
Το 2008 υπηρέτησε ως Διευθυντής Εκπαιδεύσεως του Κέντρου Αριστείας Μηχανικού του ΝΑΤΟ, στο Iνγκολσταντ Γερμανίας.
Με την προαγωγή του σε Συνταγματάρχη το 2011, φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως Διοικητής Μηχανικού στο Δ΄ΣΣ.
Το 2016 προάγεται σε Ταξίαρχο και τοποθετείται ως Διοικητής της Ταξιαρχίας Μηχανικού στο Γ΄ΣΣ/NRDC-GR, και στη συνέχεια ως Διευθυντής Διεύθυνσης Υποδομής και Προστασίας Περιβάλλοντος στο ΓΕΣ.
Το 2019, έχοντας προαχθεί σε Υποστράτηγο, τοποθετείται στο ΓΕΣ, ως Διευθυντής Διεύθυνσης Μηχανικού. Το 2020 του ανατίθενται τα καθήκοντα του Διευθυντή Γ΄ Κλάδου του ΓΕΣ.
Την 01 Μαρτίου 2021 προάγεται σε Αντιστράτηγο και με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΣ από την οποία αποστρατεύτηκε με τις τελευταίες κρίσεις στις 17/1/2023.
Με την αποστρατεία του φέρει τον τίτλο του Επίτιμου Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού
Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Βουλγαρικής γλώσσας.

Το βιογραφικό του Πρέσβη Ιωάννη Ραπτάκη

Ο Ιωάννης Ραπτάκης έχει διαγράψει μακρά πορεία στο Διπλωματικό Σώμα.
Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και Διεθνείς Σχέσεις και Διεθνές Δίκαιο στη Διπλωματική Ακαδημία της Βιέννης. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.
Εισήλθε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1985.
Συγκεκριμένα έχει διατελέσει:
• Ακόλουθος Πρεσβείας στο Υπουργείο Εξωτερικών (1985)
• Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (1985)
• Γραμματέας Πρεσβείας Γ΄, Διπλωματικό Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (1985)
• Πρόξενος στην Πέρθη - Αυστραλία (1989 – 1993)
• Αναπληρωτής Επικεφαλής – Πρεσβεία της Ελλάδος στο Δουβλίνο, Ιρλανδία (1993 – 1996)
• Αναπληρωτής Επικεφαλής – Πρεσβεία της Ελλάδος στο Μπουένος Άιρες, Αργεντινή (1997 – 1999)
• Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄ για τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και για το Συμβούλιο της Ευρώπης (1999)
• Αναπληρωτής Επικεφαλής της Διεύθυνσης Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Schengen (2000)
• Γενικός Πρόξενος στο Βουκουρέστι, Ρουμανία (2001 – 2003)
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ: • Πρόεδρος των Ομάδων Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιολόγηση Θεωρήσεων και Schengen (2003)
• Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. για την Αξιολόγηση της ορθής εφαρμογής του Κοινοτικού Κεκτημένου για Θεωρήσεις από την Πορτογαλία και την Ισπανία (2003)
• Γενικός Πρόξενος στο Σίδνεϋ, Αυστραλία (2004 – 2007)
• Πρόεδρος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. για τη διεξαγωγή στοχευμένων αποστολών Αξιολόγησης της Επιτόπιας Προξενικής Συνεργασίας (2004 – 2006)
• Διευθυντής για θέματα Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (2008)
• Διευθυντής για θέματα Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Schengen (2009 – 2011)
• Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. για την Αξιολόγηση της ορθής εφαρμογής του Κοινοτικού Κεκτημένου για Θεωρήσεις από την Ισπανία (2011)
• Πρέσβυς της Ελλάδος σε Ινδία, Σρι Λάνκα, Νεπάλ, Μπαγκλαντές και Μαλδίβες (2012 - 2015)
• Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. για την Αξιολόγηση της ορθής εφαρμογής του Κοινοτικού Κεκτημένου για Θεωρήσεις από τη Λιθουανία και τη Λετονία (2012)
• Διευθυντής για θέματα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Πολιτικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2015 - 2017)
• Πρέσβυς της Ελλάδος σε Βιετνάμ και Λάος (2017 - 2019)
• Διευθυντής για Χώρες Νοτιοανατολικής Ευρώπης (2019 – 2020)
• Πρέσβυς της Ελλάδος στο Λονδίνο (2020 έως σήμερα)

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Δεν φαίνεται πουθενά η συνάφεια αυτών που έχει σπουδάσει ή με τις θέσεις που έχει υπηρετήσει ο Αντγος Κελλης με την ιδιότητα του Υδκτη της ΕΥΠ. Μάλλον σε κάποια κατασκευαστική εταιρία ή στο Υπουργείο πολιτικής προστασίας να ήταν πιο χρήσιμος, καθώς φαίνεται ότι καμία σχέση δεν έχει με πληροφορίες - ασφάλεια. Μάλλον «μπάρμπας στην Κορωνη θα έπαιξε με άκρες στου Μαξίμου». Αχ Ελλάδα τι τραβάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ο κύριος "πρέσβης" από ότι διαβάζουμε στο Bio του, είναι "δόχτορας" στην συλλογή και ανάλυση πληροφοριών και έχει διατελέσει και διοικητής σε υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών. Άσε μας ρε τύπε. Τουλάχιστον ο στρατηγός έχει πλήρη στρατιωτική εκπαίδευση και είναι από τους καλύτερους σε ότι αντικείμενο έχει ασχοληθεί και σε όποια καθήκοντα του έχουν ανατεθεί. Είναι με άλλα λόγια ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ και ορθώς τοποθετήθηκε εκεί. Άντε τώρα για "γκαφέ" στο "γκαπσιμί" ή στο "γκυλικείο" της διαλυμένης υπηρεσία σου, προβοκάτορα.

      Διαγραφή
  2. Κατ'αρχή θα του ευχηθώ ότι τι καλύτερο στην νέα του θέση.
    Δευτερευόντως θα επισημάνω ότι ήταν λάθος εισήγηση του Στεφανή γιατί δεν κάνει για αυτή τη θέση.!!!Θα ήταν καλός στον ΑΟΟΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, ο Στεφανής έχει αποκαθηλωθεί από τον Π/Θ. Δεν είναι λίγο να σε διώχνουν στη 2ετία για τις υπηρεσίες σου στο ΥΠΕΘΑ, υπουργείο εύκολο και που υποτίθεται ότι το γνώριζε.
      Αλλιώς προωθήθηκε ο Αντγος Κέλλης.

      Διαγραφή
  3. Μακάρι να τα καταφέρει καλύτερα απ'ότι τα κατάφερε ως αντιπρόεδρος του ΔΣ/ΜΤΣ βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του υπέρ της κατακρεούργησης του ΒΟΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών και τον χρησιμοποιεί ο πρώην υφεθα για να στοιχειοθετήσει την αποπομπή και ταπείνωση του τσαλακωμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν αλλάζει τίποτα σ'αυτή τη χώρα !! Τόσοι εξειδικευμένοι στις πληροφορίες πάνε χαμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Γιώργο, άστους να λένε ζηλεύουν, καλή επιτυχία και καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή