Αλλαγές στα σκαριά για το επίδομα Στόλου–Τι συζήτησαν ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ

Αλλαγές στα σκαριά για το επίδομα Στόλου–Τι συζήτησαν ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ

Σε τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου για τη χορήγηση επιδόματος προς τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) που υπηρετούν στον Στόλο οδηγείται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έπειτα από μια τελευταία συζήτηση ανάμεσα στον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο

Σε τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου για τη χορήγηση επιδόματος προς τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) που υπηρετούν στον Στόλο οδηγείται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έπειτα από μια τελευταία συζήτηση ανάμεσα στον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Υπενθυμίζεται ότι το λεγόμενο επίδομα Στόλου (στην πραγματικότητα αφορά τις εν πλω ώρες των στελεχών του Π.Ν.) ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, με σκοπό να διορθωθεί μια πολυετής αδικία αλλά και να ανακοπεί η υπαρκτή τάση πρόωρης φυγής πολύτιμων στελεχών του Π.Ν. που υπηρετούν κάθε χρόνο πάνω από 180 ημέρες στη θάλασσα.

Μόλις προχθές από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι το κονδύλι των 19 εκατ. ευρώ (το ποσό υπολογίστηκε βάσει μελέτης που εκπόνησε το ΓΕΝ) που αναλογεί στο Π.Ν. έχει διασφαλιστεί και μπορεί να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα επίδομα που μπορεί να διαφοροποιήσει σημαντικά την τελική αμοιβή των αξιωματικών και υπαξιωματικών οι οποίοι υπηρετούν σε μονάδες επιφανείας και υποβρύχια, και υπολογίζεται –ανάλογα με τον βαθμό– ανάμεσα σε περίπου 100-120 ευρώ έως 400-450 ευρώ ανά μήνα για την περίοδο που θα βρίσκονται σε εν πλω αποστολές. Ο μέσος όρος των εν πλω αποστολών των πληρωμάτων του Στόλου είναι περίπου 200 ημέρες ετησίως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πολεμικό Ναυτικό: Έρχεται επίδομα στα πληρώματα Πολεμικών πλοίων–Δείτε τον πίνακα με ποσά και δικαιούχους

Από το ΓΕΕΘΑ κατατέθηκε συμπληρωματική πρόταση προκειμένου να ενταχθούν στην ίδια κατηγορία δικαιούχων επιδόματος και τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας. Βασική αιτιολογία ήταν να υπάρχει μια πρόβλεψη που να περιλαμβάνει όλα τα Όπλα. Η κατεύθυνση στην οποία φαίνεται να καταλήγει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι το 80% του «επιδόματος ειδικών αποστολών», όπως θα ονομαστεί, να πιστώνεται στα πληρώματα του Στόλου του Π.Ν. και το υπόλοιπο 20% να αποτελεί παροχή στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων που κάνουν συγκεκριμένες αποστολές, οι οποίες θα το αιτιολογούν. Τα υπόλοιπα χρήματα που θα κατευθύνονται στις Ειδικές Δυνάμεις υπολογίζονται στα 5-6 εκατ. ευρώ και για τη διασφάλισή τους θα πρέπει να γίνει νέο αίτημα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς το υπουργείο Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Τί επίδομα μωρέ? Τα ποσά αυτά θα ανεβάσουν την φορολογία και στο τέλος μην πούμε τί θα μείνει.. δώστε όπως πρέπει ημερήσια αποζημίωση ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει ο τίτλος "Συζήτησαν". Για όσους δεν ξέρουν δεν έχουν ποτέ υπάρξει αυτά που κάνει ο νυν. Κοιτάζει να δώσει κάτι τις στους δικούς του αλλά δεν καταλαβαίνει ότι επί της ουσίας τους κάνει μεγάλη ζημιά, γιατί και ο +1 χρόνος θα περάσει και μετά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελικά μόνο οι ειδικές δυνάμεις υπάρχουν για τον κ.φλωρο.
    το ίδιο κ για τον πρώην υφεθα -πρώην α ΓΕΣ,υπήρχαν μόνο οι απόφοιτοι ασει. εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ειδικές δυνάμεις παίρνουν επιδόματα ακόμα και όταν δεν υπηρετούν σε μαχιμες υπηρεσίες...όλοι το γνωρίζουν...επίσης παίρνουν επιδόματα υπερήλικες που δεν εχουν σωστή σωματική κατάσταση που επιβάλλεται για τις ειδικές δυνάμεις μέχρι να αποστρατευτουν !!!!....όλοι το γνωρίζουν....όλοι τους βλέπουν και θέλουν να τους δώσουν και άλλα...έλεος...προτείνω όπως να τους βάζουν να περνούν κάνα στοιβο μάχης να τρέχουν κάνα 3μιλο και όσοι τα καταφέρνουν να πηγαίνουν ταμείο...για αρχή κύριοι κάντε ένα διαχωρισμό για το ποιοι το αξίζουν και μετά δείτε τις ΔΙΑΦΟΡΕΣ των εισοδημάτων με τα πληρώματα των ΠΠ. καθώς και των άλλων μαχιμων στελεχών που δεν είναι ειδικοι αλλα θα πολεμησουν και αυτοί...και πάρτε σωστές αποφάσεις επιτέλους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού έκανε πάρα που καλό όνομα στις Ένοπλες Δυνάμεις με εμπρακτες κίνησης μέριμνας υπέρ προσωπικού:

    Εξαίρεση μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων από τα 600 ευρώ.

    Μη πληρωμή νυχτερινών 6 ετών μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Μη πληρωμή αργιών παρελθόντων ετών μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Έκδοση ΚΥΑ ντροπής, θα δουλεύεις 8 ώρες νύχτα αλλά θα πληρώνεσε μόνο τις 5 Μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Πληρωμή ΕΜΘ Αξκων ως υπξκους μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Κυνική παραδοχή απόλυσης Επαγγελματιών Οπλιτών από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Υφυπουργων στα 50 χωρίς δικαίωμα σύνταξης παρά μόνο στην ηλικία των 60 και καμία απολύτως μέριμνα επιλύσεις του θέματος.

    Τι την νοιάζει τη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας αν έχουμε οικογένειες, παιδιά, υποχρεώσεις και στα 50 μας θα ψάχνουμε να βρούμε μεροκάματο.

    Δεν τους νοιάζει ούτε στο παραμικρό το γεγονός τις ψυχολογικής πίεσης που ασκείται στους Επαγγελματίες οπλίτες για το τι θα μας ξημερώσει σε 1-2 χρόνια από τώρα και τους άγχους που δημιουργούν σε βαθμό που λες ότι είναι σαν να το κάνουν επίτηδες και εκδικητικά.

    Αυτό είναι το ευχαριστώ της Πατρίδας που δώσαμε τα καλύτερα μας χρόνια, άνεργοι και χωρίς δικαίωμα σύνταξης στα 50.

    Μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις σε πλημμύρες, φωτιές, βροχές, χιόνια, σεισμούς, μεταναστευτικό, υπέρ εργασία, υπερωρίες, πάρεργα αριστερά δεξιά, 24 ώρες υπηρεσίες, φυλάκια, βραχονησίδες, μήνες ολόκληρους πάνω σε πλοία, 4ημερα, 5νθηνερα, 12ημερα, πραγματικός υποχρεωτικός χρόνος εργασίας ο οποίος όχι μόνο δεν πληρώνετε ανάλογα αλλά ούτε και αναγνωρίζετε ως συνταξιμος.

    Μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις ημερίσια αποζημίωση 29 ευρώ σε αντίθεση με όλο το υπόλοιπο δημόσιο και Σώματα ασφαλείας που λαμβάνουν 40.

    Σε λίγο καιρό όμως θα ζητάνε την ψήφο όχι μόνο τη δικιά σας αλλά και των οικογενειών σας, σκεφτείτε το καλά.

    Βάφτισαν ένα κείμενο ντροπής ως νομοσχέδιο μέριμνας προσωπικού και λένε ότι νοιάστηκαν για εμάς.

    Πόσο ακόμα εμπαιγμός;; Όταν μόνο για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσχετο, αλλά γιατι δεν στέλνουν εκεί στο γεεθα τις ΕΔ για να αποκαταστήσουν το Τατόι για την κηδεία του Βασιλιά σε dt χρόνο και μάλιστα με συνέπεια και ακρίβεια; Εδώ τις έστειλε για την αττική λαμογιοδό και για υπηρέτριες στους λάθρο, η κηδεία ενός πρώην ανώτατου και μάλιστα Αρχηγού (κανονικού, όχι όπως τους μεταπολιτευτικούς) τους πείραξε; Αχ βρε ραγιάδες ....... τραγουδούσε η Μελίνα προφητικά πριν από χρόνια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζουν ότι θα ξαναπάμε σε περιόδους σεισμών πλημμυρών πυρκαγιές χιόνια κτλ .....θα πάω και θα κάθομαι..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι ειδικές δυνάμεις διπλάσια χρόνια,
    Οι ειδικές δυνάμεις επιδόματα των 2500€ με μια πτώση το 6μηνο
    Οι ειδικές δυνάμεις περιορισμένες μεταθέσεις πλησίον της Αθήνας
    Οι ειδικές δυνάμεις τώρα "κλέβουν" και το επίδομα στόλου.
    Πολύ αντικείμενος ο αρχηγός των ειδικών δυνάμεων απέναντι στους ομοιους του!
    Εύγε!!
    Οι λοιποί να πάτε να..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή