ΥΕΘΑ: Κάθε 6μηνο «τρέχει» μία νέα προκήρυξη ΕΠΟΠ η πλειοψηφία των οποίων ενισχύει τις μονάδες της Θράκης

ΥΕΘΑ: Κάθε 6μηνο «τρέχει» μία νέα προκήρυξη ΕΠΟΠ η πλειοψηφία των οποίων ενισχύει τις μονάδες της Θράκης

Ν. Παναγιωτόπουλος: Δεν έκλεισαν κι ενισχύθηκαν τα στρατόπεδα του Έβρου–Τι είπε για την απόφαση να μην εκπαιδεύονται νεοσύλλεκτοι στον Έβρο

«Έχουμε υπαρκτές παρούσες απειλές κατά της ασφάλειας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην εκδήλωση για το «Σχέδιο ΑΜΘ 20230» παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι’ αυτό, όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση εργάζεται σε δύο άξονες, πρώτον διπλωματικά οικοδομώντας κι ενισχύοντας συμμαχίες, και δεύτερον ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με εξοπλιστικά προγράμματα και προσωπικό.

Ο υπουργός θυμήθηκε τα γεγονότα των Καστανεών στα οποία όμως η Ελλάδα βρέθηκε προετοιμασμένη, κάνοντας λόγο για «απόπειρα παραβίασης των συνόρων».

Σε πιο τοπικά ζητήματα, ξεκαθάρισε πως «δεν έκλεισε κανένα στρατόπεδο στον Έβρο, αντιθέτως ενισχύθηκε με τη μεταφορά κι εγκατάσταση περισσότερων μονίμων οπλιτών και στελεχών». Αναφορικά με την απόφαση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να μην εκπαιδεύονται νεοσύλλεκτοι στα στρατόπεδα του Έβρου, ο υπουργός εξήγησε στόχος των στρατοπέδων αυτών δεν είναι ν’ ασχολούνται με την εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων αλλά να διατηρούν στελεχωμένες κι αξιόμαχες μονάδες.

Τέλος, για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με νέο προσωπικό, σημείωσε πως κάθε εξάμηνο «τρέχει» μία νέα προκήρυξη ΕΠΟΠ, η πλειοψηφία των οποίων ενισχύει τις μονάδες της Θράκης.

ΠΗΓΗ: xronos.gr

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Κάθε 6 μήνες έχουμε επιβάρυνση του προϋπολογισμού του κράτους για αποφοίτους Γυμνασίου που πληρώνονται καλύτερα και από τους δασκάλους....Τα ψηφαλακια να ναι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο το να κρινουμε... Ανθρωπους...
      Κ κοινωνικες ομαδες.. Με ξεπερναει...
      Πηγαινε εσυ στον Εβρο... Με 800ευρω...κ εχοντας κ ενοικιο

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν πας και εσύ να φάει η σκοπιά, φαντάρος έχεις στον Έβρο πάει εσύ που τα λες ; Δεν νομίζω γι'αυτό βγάζεις χολή.

      Διαγραφή
    3. Δεν έχεις σχέση όχι μόνο με ΕΔ, αλλά και την έννοια της Πατρίδας! Λυπάμαι, άρχισε να διαβάζεις ιστορία και λίγο διεθνείς σχέσεις.
      Κανείς υποψήφιος ΕΠΟΠ δεν είναι απόφοιτος μόνο γυμνασίου. 'Ηταν υφιστάμενοί μου στον Στρατό και ήταν καθόλα άξιοι. Επίσης, αν έχεις κότσια, πήγαινε εσύ ΕΠΟΠ ή ο κάθε δάσκαλος με 500 Ευρώ. Τόσα παίρνουν, αφαιρουμένου του ενοικίου. Και, αν τολμάς, κάνε τα μισά από αυτά που κάνουν!

      Διαγραφή
    4. Άνθρωπε μου , από το πώς σχολιάζεις μπορεί κανείς να γνωρίζει και το προφίλ ενός τέτοιου ατόμου που δεν είναι και πολύ καλό για τον κόσμο που ζούμε.Επισης για να έχεις το δικαίωμα να κρίνεις πρέπει πρώτα να είσαι Έλληνας, να πιστεύεις στον Θεό και στην οικογένεια αλλιώς μιλάμε για ασυμβίβαστο και μηδενιστή.Ελπιζω να σε φωτίσει ο Θεός να βρεις τον δρόμο σου.

      Διαγραφή
    5. Όπως πληρώνεις ασφάλεια για το αυτοκίνητο σου έτσι πρέπει και το κράτος να προσλαμβάνει αξιόμαχο προσωπικό και μέσα για να είναι όλοι οι Έλληνες ασφαλείς. Τώρα αν θες δοκίμασε να κάνεις αυτό που κάνουμε και μετά κρίνεις...

      Διαγραφή
  2. Γιατί ΕΠΟΠ 25? Αφού υπάρχουν τόσες ανάγκες γιατί δεν αυξάνονται οι μαθητές στις σχολές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μπαίνουν με πανελλαδικές και όχι με τον σωστό τον τρόπο

      Διαγραφή
    2. Γιατι η αποφοίτηση απο τις σχολες υπξκων θελει πρωτα 3ετη φοιτηση, αργει πολυ να αποδωσει η παραγωγη στελεχων ετσι, ο ΣΞ ανεκαθεν επαιρνέ υπξκους εκτος παραγωγικων σχολων.

      Διαγραφή
    3. Το γιατί είναι ευκολονο'υ'το και δεν χρειάζεται να το ρωτάς.

      Διαγραφή
  3. Γιατί κάθε εξάμηνο και οχι κάθε μήνα; Έξαλλου τι χρειάζονται γιατροί νοσηλευτές κτλ....Μόνο ΕΠΟΠ.Απολυτα λογικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη και νοσηλευτές ΕΠΟΠ παίρνουν..

      Διαγραφή
    2. Το κράτος χρειάζεται στρατό για να κοιμάσαι εσύ ασφαλής. Ελα εσύ και αν αντέξεις έστω ένα χρόνο θα σου βγάλω το καπέλο. Πολλοί θέλησαν λίγοι έμειναν...

      Διαγραφή