Εξώδικο Αξκου ε.α. προς Δντρια Νομοθετικής Πρωτοβουλίας ΥΠΕΘΑ για μη αναγραφή ημερομηνίας κατάργησης διάταξης ν.4093/12 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Εξώδικο Αξκου ε.α. προς Δντρια Νομοθετικής Πρωτοβουλίας ΥΠΕΘΑ για μη αναγραφή ημερομηνίας κατάργησης διάταξης ν.4093/12 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Εξώδικο κοινοποίησε προς την διευθ. της νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΥΠΕΘΑ ο Πλωτάρχης ε.α. και Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΝ Π. Σταμάτης για την μη αναγραφή ημερομηνίας κατάργησης της διάταξης του ν.4093/12, στην έκθεση ανάλυσης του ν/σχ στην ΒτΕ, καθώς με την συγκεκριμένη της πράξη εάν δεν διορθωθεί με το άμα, θα παρασύρει Βουλευτές να ψηφίσουν ένα άρθρο προδήλως αντισυνταγματικό, καθώς μην καταχωρώντας την ημερομηνία κατάργησης, δεν υπάρχει αιτιολογία για ποιο λόγο τέθηκε εμβόλιμα η 1.1.2022 και θα τη ψηφίσουν οι κ.κ. Βουλευτές, αφού θα θεωρήσουν ότι ελέγχτηκε η νομιμότητα της ημερομηνίας κατάργησης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦ/ΞΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, Πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού

Π Ρ Ο Σ

Την, Διευθύντρια Γραφείου Νομοθετικής Πρωτοβουλίας ΥΠΕΘΑ

Αναρτήθηκε από το ΥΠΕΘΑ, για δημόσια διαβούλευση στις 15 Δεκεμβρίου 2022 και στις 21.15, σχέδιο νόμου με τίτλο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις»

Με το Άρθρο 35 Καταργούνται οι μειώσεις του ν.4093/2012 για τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και τους οικείους Ειδικούς Κλάδους

Συγκεκριμένα,

«Από την 1η.1.2022 καταργούνται οι μειώσεις που επιβάλλονται, σύμφωνα με την υποπαρ. Β.3 της παρ. Β του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α΄ 222), στα μερίσματα και στην οικονομική ενίσχυση που καταβάλλουν στους μερισματούχους τους τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και οι Ειδικοί Κλάδοι Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας».

Όμως στην Αιτιολογική Έκθεση του ανωτέρω σχ/ν, που κατατέθηκε από το γραφείο Σας, σύμφωνα με τις αρχές της καλής νομοθέτησης και σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4622/2019 «για το επιτελικό κράτος» που επιτάσσουν τον έλεγχο νομιμότητας από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής, παραλείφθηκε η έναρξη της κατάργησης, όπως φαίνεται και ευκόλως συμπεραίνεται για προφανέστατο λόγο.

Σύμφωνα με το άρθρο 62 παρ. 2 περ. στ του ν. 4622/2019, η έκθεση νομιμότητας εστιάζει στη συνταγματικότητα των διατάξεων και τη συμφωνία τους με το ενωσιακό και διεθνές δίκαιο, τη συναφή νομολογία των ανωτάτων και άλλων εθνικών δικαστηρίων, καθώς και αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών.

Με την κατατεθειμένη Αιτιολογική Έκθεση, δεν παρουσιάστηκε η ημερομηνία κατάργησης της κράτησης του ν.4093/12 και όπως φαίνεται με αυτό το «τέχνασμα» αποκρύφτηκε από την Επιτροπή η νόμιμη ημερομηνία κατάργησης 1.1.2013, γιατί η από 1.1.2022 δεν θα ήταν σύννομη, κοινώς δεν θα πέρναγε!!!...

Διαβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την σχετική εξώδικη δήλωση του Πλωτάρχη Π. Σταμάτη ΠΝ ε.α.:

Δημοσίευση σχολίου

21 Σχόλια

  1. To ΓΝΠ του ΥΠΕΘΑ είναι για γέλια και για κλάματα μαζί. Αν εξαιρέσεις έναν του ΓΕΣ οι άλλοι δεν πρέπει να διασχίζουν τις γραμμές του ΡΟΥΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για αγωγές αποζημίωσης από την συγκεκριμένη! Έτσι ΔΕΝ θα χρειαστεί να τα καταβάλουν τα Μ.Τ. Ωφέλιμο αυτό, τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι στο ΠΝ που δεν είναι δεδομένοι κακομοίρηδες......ΜΠΡΑΒΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς υπάρχουν κάποια πρώην στελέχη που δεν τά αφήνουν αυτά τά κουτοπόνηρα του υπουργείου τής συμφοράς. Μπράβο στον κύριο και οι ηγεσίες των μετοχικών ταμείων να μην κοιμούνται όρθιοι και πράττουν μόνο για τό προσωπικό τους συμφέρον. Ή απάντηση μας στον υπουργό για την μέριμνα μας θα είναι να πάει στο σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε να ακολουθήσουμε το δρόμο του κ. Σταμάτη. Αρχικά να δούμε πως θα κατατεθεί στην ΒτΕ για ψήφιση, εάν θα υπάρχουν αντιδράσεις επι του συγκεκριμένου άρθρου από Βουλευτές της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια επί του έργου (μηνύσεις, ψήφο τιμωρίας στην Κυβέρνηση κλπ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι βλαπτική, για τα συμφέροντα των Αποστράτων Αξιωματικών, η ρύθμιση της υποπ. Β3 παρ. Β του πρώτου άρθρου του Ν:4093/12, (Επιβολή κράτησης υπέρ Μ.Τ./Ε.Δ.) και η >>> μη επιστροφή των αναδρομικών από 1.1.2013,<<< δεδομένου ότι >>>η κράτηση αυτή, κρίθηκε, καθολικά, αντισυνταγματική και άδικη<<< και δεύτερον >>>διαμαρτυρόμαστε<<<, έντονα, για την κατάργηση της εν λόγω κράτησης, τελικά, από 1.1.2022, και >>> όχι από 1.1.2021, όπως, ως προαναφέρεται, δήλωσε ο Κος ΥΦΕΘΑ<<<.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια κ Σταμάτη. Αν πάμε δικαστικά θα τα πάρουμε και με τόκο αλλά θα έπρεπε τον τόκο να τον δώσουν αυτοί που δίνουν συμβουλές για μη καταβολή, μήπως τελειώσει κάποτε αυτό το παραμύθι των συμβούλων που αποπροσανατολίζουν χωρίς κανένα κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το χαράτσι υπέρ ΝΙΜΤΣ 1% επί των καταβαλλομένων συντάξεων πάνε να το περάσουν και αυτό στα μουλωχτά! Να πληρώνουν οι απόστρατοι του Στρατού και της ΠΑ την περίθαλψη των πολιτών, αστυνομικών, βουλευτών κλπ Οι νομοθέτες του ΥΠΕΘΑ εγκληματούν κατά των αποστράτων και τους βάζουν νέο χαράτσι χωρίς ανταπόδοση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΥΓΕ ΠΛΩΤΑΡΧΑ!!!! Τίμησες και τιμάς τη στολή σου και το Ένδοξό μας Ναυτικό.
    Μην ορρωδείς προ ουδενός!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοιμηθείτε εκεί στην ΕΑΑΣ τον ύπνο του δικαίου άνευ τύψεις. Όταν κάποια στιγμή έρθει στη φόρα -γιατί θα έρθει - η μελέτη έκτρωμα από Σεπ 22 τότε το παραμύθι του Κουτρή και της ΕΑΑΣ θα είναι το γνωστό δεν ξέραμε - δεν είδαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ότι γίνεται με ΕΑΣ, πρέπει να γίνει και με κρατήσεις 4093/12. Θα πάρουν οι δικηγοροι, θα πάρουμε και εμείς. Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο γνωστός δικομανής ναυτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο δικαιομανης και άλλο δικομανης

      Διαγραφή
    2. Και εσυ ο γνωστός βλαξ !!!!!!

      Διαγραφή
    3. Να σου γνωρίσω δύο σούργελα στην γειτονιά μου και θα καταλάβεις την διαφορά. Συλλαμβάνεσαι αυτόφωρο, επειδή υποθέτουν και στοιχειοθετούν επιστημονικά, ότι ΘΑ παρανομήσεις.

      Διαγραφή
    4. Ο γνωστός και χρήσιμος ηλίθιος σχολιαστής!

      Διαγραφή
  13. Πέραν από το προφανές των όσων αναφέρει ο κ.Πλωταρχης ε.α.,το σίγουρο είναι ότι όσοι ψηφίσουν τον απαράδεκτο αυτό νομο,θα πάνε μια ώρα γρηγορότερα στα σπίτια τους,στις επερχόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λέτε: "Εξώδικο κοινοποίησε προς την διευθ. της νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΥΠΕΘΑ....".
    Δεν κοινοποίησε, απέστειλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευγε Κε Σταματη ,,,,οι Ανωνυμοι τι ειναι Ζομπι ,,,,, Πρεπει Ολοι οι Τιμησαντες τις Ενοπλες Δυναμεις και Σωματα Ασφαλειας Υπηρετωντας απο Οιανδηποτε Θεση να Εχουν Καταλαβη Πλεον οτι τα Πολιτικα Οντα τις Βουλης δεν Εχουν Ιχνος Εκτιμησης για το Πρωσοπικο των ε.ε και ε.α Αυτο Φαινεται απο τα Εργα των . Εχουν Βεβαια την Σιγουρια που τους Δινουν τα Δεδομενα Χρυσοψαρα την Ημερα των Εκλογων ,,,,,ας Βαλουμε Μνημη Τσαμπα ειναι !!!! και ας Σκεφτουμε μια Φορα το Δικο μας Δικιο,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τουλάχιστον κάποιος προσπαθεί ενώ κάποιοι σχολιαστές ασχολούνται με την βλακεία τους και στην ώρα της πληρωμής θα είναι εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή