Δείτε απάντηση Σκυλακάκη για αύξηση ημερησίας αποζημίωσης Στρατιωτικών στα 40€ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Δείτε απάντηση Σκυλακάκη για αύξηση ημερησίας αποζημίωσης Στρατιωτικών στα 40€ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Μέχρι την έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος, εξακολουθεί να ισχύει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τον τρόπο αποζημίωσης των μετακινήσεων των στελεχών ΕΔ. Επιπλέον, μέχρι την έκδοση του ως άνω προεδρικού διατάγματος, τόσο ο τρόπος των μετακινήσεων των ως άνω στελεχών όσο και το ύψος των προαναφερομένων δαπανών θα πραγματοποιούνται με βάση όσα ίσχυαν μέχρι 31-12-2015

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΙΚ:

Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ. 1501/20-12-2022 Ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Μπούμπα, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Με τις διατάξεις του άρθρου 15 της υποπαραγράφου Δ.9 του άρθρου 2 του ν.4336/2015 (Α΄ 94), όπως αυτό διαμορφώθηκε με το άρθρο 87 του ν.4864/2021 (Α΄ 237), ορίζεται ότι με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, καθορίζονται το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και η αποζημίωση εκπαίδευσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Μέχρι την έκδοση του εν λόγω προεδρικού διατάγματος, εξακολουθεί να ισχύει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τον τρόπο αποζημίωσης των μετακινήσεων των ανωτέρω στελεχών.

Επιπλέον, με τις διατάξεις του εδαφίου γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 65 του ν.4554/2018 (Α΄ 130), ορίζεται ότι, μέχρι την έκδοση του ως άνω προεδρικού διατάγματος, τόσο ο τρόπος των μετακινήσεων των ως άνω στελεχών όσο και το ύψος των προαναφερομένων δαπανών θα πραγματοποιούνται με βάση όσα ίσχυαν μέχρι 31-12-2015. Ειδικότερα, το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής οδοιπορικών εξόδων (συμπεριλαμβανομένης της ημερησίας αποζημίωσης για εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας) στα μετακινούμενα στο εσωτερικό στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθορίζονται με τις διατάξεις του Π.Δ. 200/1993 (Α΄ 75), όπως είχαν τροποποιηθεί και ίσχυαν κατά την ανωτέρω ημεροχρονολογία.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικότερα θέματα που αφορούν επανακαθορισμό ύψους, όρων και προϋποθέσεων καταβολής δαπανών μετακίνησης (συμπεριλαμβανομένης της ως άνω ημερήσιας αποζημίωσης) στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζονται εντός του πλαισίου κατάρτισης και έκδοσης του ανωτέρω προεδρικού διατάγματος, σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι αιτήματα μισθολογικού εν γένει περιεχομένου που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, εξετάζονται κάθε φορά με βάση την Κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας, κατά την κατάρτιση προπαντός του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ OIKONOMIΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. ασε μας.....ρε σκυλακομουρη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δημοσιονομικοι περιορισμοι αφορουν μονο τους στρατιωτικους που απαιτουν να πληρωνονται κανονικα οπως ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι που αμοιβονται ανεξαιρετως και για υπεραπασχοληση και για τα νυχτερινα τους και οταν απασχολουνται Κυριακες και αργιες κι οσοι δικαιουνται βαρεα και αθυγιεινα τα εχουν.Μονο για τους στρατιωτικους το ταμειον ειναι μειον κι αυτο επειδη δεν εχουν δικαιωμα στην απεργια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα !
      Το ταμειον ειναι μειον και "πενια τεχνας κατεργάζεται"....
      Αφου ειναι τοσο πιστοι τηρητες των νομων, τα νομιμα και δικαιουμενα καθυστερουμενα απο την εκτελεση υπηρεσιων γιατι δεν μας τα δινουν ?

      Διαγραφή
  3. Οι δημοσιονομικοι περιορισμοι αφορουν μονο τους στρατιωτικους κι οχι τους υπολοιπους δημοσιους υπαλληλους που λαμβανουν ημερησια αποζημιωση 40 ευρω και δεν τους τρωνε φραγκο αφου για οσο δουλευουν τοσο πληρωνονται και στην υπεραπασχοληση και στα νυχτερινα τους δεν ισχυει κανενα πλαφον ουτε υπαρχουν αστερισκοι που αποκλειουν την συντριπτικη τους πλειονοτητα.Η απληρωτη εργασια ειναι εργασιακος κανονας των στρατιωτικων που περιμενουν απο το 2017 το νεο δικαιο μισθολογιο που τους εταξε Ο Κυριακος και τωρα παραμονες εκλογων θα τους πει οτι ειναι ετοιμο για ψηφιση.....μετα τις εκλογες δηλαδη ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβες φιλτατε.....για να λέει ο υπουργός ΥΕΘΑ για συζήτηση περί μισθολογίου....θα φέρει νομοσχέδιο σε άλλα 4 χρόνια...σωθηκαμε......

      Διαγραφή
  4. Ρε Σκυλακάκη σταμάτα να μιλάς πια. Σταμάτα ρεεεεεεεεεε!!!!!! Τρεις μήνες έμειναν και θα πας σπίτι σου!!!! Σταμάτα επιτέλους ρεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο υπουργος την ειπε φορα παρτιδα στους στρατιωτικους οτι ειναι τα αποπαιδια του δημοσιου τομεα.Η ανιση μεταχειριση υπαλληλων του δημοσιου ειναι ρατσισμος και μακαρι η δυσαρεσκεια των αδικημενων να φανει μονο στις εκλογες κι οχι σε πεδια μαχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θυμαμαι τον υπουργο να λεει πως οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι προνομιουχοι και για αυτο κοπηκαν τα δωρα εορτων και τα θερινα επιδοματα των ιδιων και των συνταξιουχων δημοσιου.Σε ερωτηση γιατι δεν επαναφερονται τα δωρα εορτων και τα θερινα επιδοματα στους συνταξιουχους του ιδιωτικου τομεα αφου τα εισπραοτυν οι εργαζομενοι του ιδιωτικου τομεα...δεν μπορεσε να απαντησει κι αν απαντουσε θα ελεγε...τι να σας πω κι εγω υπαλληλος ειμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με αυτήν την πολιτική θα έρθουν και η κάλπες να δούμε τότε τη θα λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάμε φύλλο πορείας με το πολιτικό προσωπικό και ενώ κάνουμε την ίδια εργασίας ,εγώ αμείβομαι με 27.5 ευρώ ενώ ο συνάδελφος με 40 ευρώ , για να μην αναφέρω την αποζημίωση του ξενοδοχείου , αν είναι δυνατών το 2023 ακόμη να είναι στα 35 ευρώ κ το καλοκαίρι στα 42 ευρώ , ούτε γιαπί δεν μας δέχεται . Όσο αφορά την καραμέλα δημοσιονομικοί περιορισμοί ας σταματήσει ... αρκετά όλα να είναι ενάντια των στρατιωτικών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πότε θα εκδοθεί το ΠΔ δεν μας είπε ο Σκυλακάκης!
    Χοντρό δούλεμα πέφτει, συνάδελφοι!
    Δείτε πώς θα αναπροσαρμοσθούν όλοι οι μισθοί, από βασικό στον ιδιωτικό τομέα μέχρι νεοδιόριστου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο δημόσιο. Θα αντιληφθείτε πού έχουν γραμμένο τον ΕΠΟΠ, ΕΜΘ, ΑΣΣΥ και ΑΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή