Ανακοίνωση Συνδέσμου Αξκων ΣΣΕ/1983 για τη συκοφαντική επίθεση κατά του Συμμαθητή τους Α/ΓΕΕΘΑ

Ανακοίνωση Συνδέσμου Αξκων ΣΣΕ/1983 για τη συκοφαντική επίθεση κατά του Συμμαθητή τους Α/ΓΕΕΘΑ

Ο Σύνδεσμος των αποφοίτων ΣΣΕ Τάξεως 1983, Συμμαθητών του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την συντονισμένη και κατευθυνόμενη, αήθη και αυθαίρετη επίθεση κατά του προσώπου αλλά και κατά του θεσμού του Αρχηγού και κατ' επέκταση κατά των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.

Η επίθεση αυτή, η οποία εκπορεύεται από τα γνωστά παράκεντρα εξουσίας και εκδηλώθηκε πρόσφατα μέσω κίτρινων δημοσιευμάτων, όχι τυχαία, αφού επίκειται η ανανέωση της θητείας του Α/ΓΕΕΘΑ, αποσκοπεί προφανώς στο να επηρεάσει αρνητικά την Κυβέρνηση για να μην ανανεώσει τη θητεία του Αρχηγού ή να ωθήσει τον ίδιο τον Α/ΓΕΕΘΑ σε παραίτηση, επειδή η ΕΥΠ φέρεται να τον παρακολουθούσε και αυτό προσβάλλει τον θεσμό!

Βέβαια, δεν μας λένε αν έχουν να προτείνουν από ποιόν μη παρακολουθούμενο πρέπει να αντικατασταθεί, αν ξέρουν βέβαια κάποιον που να μην παρακολουθούσαν και δεύτερο, δεν μας λένε ποιός προσβάλλεται πράγματι, αυτός που φέρεται να παρακολουθείται ή αυτός που έκνομα φέρεται να παρακολουθεί και μάλιστα τον Α/ΓΕΕΘΑ;

Έναν Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος έχει αποδείξει στο διάστημα της Αρχηγίας του την στρατηγική του επάρκεια, οργανώνοντας και διευθύνοντας πολύ απαιτητικές διακλαδικές, πολυεθνικές και διασυμμαχικές ασκήσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, εθνικής και διπλωματικής (ενδεικτικά αναφέρουμε την πτήση και προσγείωση μαχητικών αεροσκαφών μας στην Κύπρο, δύο φορές μάλιστα, μετά από πολλά χρόνια, τη συμμετοχή σε ασκήσεις αεροσκαφών αραβικών χωρών και κυρίως την ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της Αλεξανδρούπολης για τη Συμμαχία μέσω της παράκαμψης των Στενών), την αποτελεσματικότητά του επί του πεδίου όποτε απαιτήθηκε (όπως η επιτυχής αποτροπή της μεταναστευτικής εισβολής στον Έβρο τον Φεβρουάριο του 2020, με την προσωπική του παρουσία μάλιστα στην περιοχή και την επί τρίμηνο ανάπτυξη σχεδόν του συνόλου των ενόπλων δυνάμεων κατά ξηρά, θάλασσα και αέρα το καλοκαίρι του ίδιου έτους, κατά το οποίο επιτεύχθηκαν ουκ ολίγες μικρές νίκες, όπως η απηνής καταδίωξη των τουρκικών υποβρυχίων, ο εμβολισμός της τουρκικής ναυαρχίδας, το «ξύλο» στον αέρα κ.α), τη σύλληψη, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της νέας δομής των ΕΔ (υλοποίηση ενός πρωτοφανούς σε έκταση και ποιότητα εξοπλιστικού προγράμματος, ενίσχυση της δύναμης των μονάδων μέσω 15.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και αυξήσεως του αριθμού εισακτέων στις παραγωγικές Σχολές των Ε.Δ, κατασκευή νέων υποδομών, δημιουργία της ΔΕΠ), την ανάπτυξη πυκνής στρατιωτικής διπλωματίας πλήρως συντονισμένης με το ΥΠΕΞ κτλ.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε εκατοντάδες σελίδες αλλά θα ήταν κουραστικό. Παρά ταύτα, δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε ότι η παρουσία του Αρχηγού όλη τη διαρρεύσασα τριετία, η έντονη κινητικότητά του σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας και κυρίως οι δημόσιες παρεμβάσεις του με τις κατά καιρούς δηλώσεις, ομιλίες και ημερήσιες διαταγές του, έχουν εμπνεύσει τους υφισταμένους του, έχουν ανυψώσει το ηθικό Στρατού και Λαού και έχουν εμπεδώσει στη συνείδηση των πολιτών αίσθημα ασφάλειας, σιγουριάς και απόλυτης εμπιστοσύνης στις Ε.Δ της χώρας καθώς και την πίστη στην ικανότητά τους να υπερασπίσουν με απόλυτη επιτυχία την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας. Τρέφουν δε προς το πρόσωπο του Αρχηγού αισθήματα αγάπης, εμπιστοσύνης, αναγνώρισης και αποδοχής, όπως φαίνεται εξ άλλου σε χιλιάδες αναρτήσεις και σχόλια απλών πολιτών και τις θερμές εκδηλώσεις που του επιφυλάσσουν σε κάθε περίσταση, όπως πρόσφατα στο Ίδρυμα Σαμαρά.

Όλα αυτά μας κάνουν να νιώθουμε βέβαιοι για τον συμμαθητή μας Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, την εντιμότητα, ήθος, ευθύτητα, αποφασιστικότητα, καρτερία, αντοχή, εργατικότητα, αποτελεσματικότητα, ψυχραιμία, προνοητικότητα, ευφυΐα, αλτρουισμό και πατριωτισμό του οποίου γνωρίζουμε απόλυτα μέσω του κοινού στρατιωτικού μας βίου 40 και πλέον ετών και εγγυόμεθα ανεπιφύλακτα.

Είμαστε υπερήφανοι για τον Αρχηγό συμμαθητή μας και προσβλέπουμε στην ανανέωση της θητείας του, όπως όλος ο Ελληνικός Λαός. Με τις σκέψεις αυτές προσυπογραφουμε ομοθύμως την ανακοίνωση της ΕΑΑΣ για την υπόθεση της ανοίκειας και συκοφαντικής επίθεσης κατά του Α/ΓΕΕΘΑ, θα μας επιτραπεί όμως με μια μικρή παραφθορά του τίτλου της «ΚΆΤΩ ΤΑ ΚΊΤΡΙΝΑ ΧΈΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΆΞΙΟ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΌ Κ. ΦΛΏΡΟ».

Το ΔΣ του Συνδέσμου Αξκων
ΣΣΕ Τάξεως 1983

ΥΓ. 1) Την ώρα που γραφόταν η ανακοίνωσή μας, γνωστό σάϊτ του χώρου της άμυνας, που πρωτοστατεί στην προσπάθεια δυσφήμισης του Α/ΓΕΕΘΑ, έκανε κριτική στην ανακοίνωση της ΕΑΑΣ που και εμείς επικαλούμεθα στην ανακοίνωσή μας. Οπότε, μας επιτρέπεται να ρωτήσουμε. Πόθεν προκύπτει ότι η ΕΑΑΣ δεν δικαιούται να υπερασπίζεται τον Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά δικαιούται να τον κατηγορεί έωλα ο κάθε στρατευμένος δημοσιογράφος;

2) Αναρωτιέται το σάϊτ τι θα κάνει η ΕΑΑΣ αν αποδειχθούν τελικά αληθή όσα υφέρπονται εναντίον του Αρχηγού (τα οποία όπως φαίνεται υιοθετεί και το σάϊτ). Θα απαντήσουμε ότι εμείς θεωρούμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως αδύνατο. Αλλά αν παρ' ελπιδα συμβεί, εμείς θα είμαστε αυτοί που θα ρίξουμε τον πρώτο «λίθο». Το ερώτημα είναι τι θα πράξει ο ίδιος και οι ομόσταυλοί του άν αποδειχθεί ότι τα φερόμενα ως αναγραφόμενα στα σημειώματα της Κοντολεόντειας ΕΥΠ, τρομάρα τους, είναι συκοφαντικά και παντελώς ψευδή; τι θα πράξετε τότε κύριοι;

3) Διαβάζουμε για την ντοκουμέντεια απαίτηση να παραιτηθεί ο Αρχηγός, διότι με την κατ' αυτούς διαπιστωμένη παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, προσβάλλεται ο θεσμός που υπηρετεί, τον οποίο θα πρέπει να προστατεύσει δια της παραιτήσεως. Μάλιστα! Μα φέρεται ως παρακολουθούμενος και ο κ. Α/ΓΕΣ, άξιος επίσης αξιωματικός τον οποίο τιμούμε εξίσου και ο Ναύαρχος ε.α Δντής της ΓΔΑΕΕ και ο προϊστάμενος του Αρχηγού Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Γι αυτούς γιατί δεν ζητήσατε να παραιτηθούν; δεν υπηρετούν θεσμούς; Γιατί άραγε οι ευαισθησίες σας εξαντλούνται στον Α/ΓΕΕΘΑ;

4) Τέλος, μια παραίνεση προς τους κυρίους εργολάβους.

Αγαπητοί μας, οι προσπάθειές σας να δημιουργήσετε σκιές μεταξύ της Κυβερνήσεως και του Αρχηγού θα πέσουν στο κενό. Όσο επιμένετε τόσο θα εκτεθείτε στο τέλος. Η κυβέρνηση ήδη έχει αφήσει να διαρρεύσει η πρόθεσή της για ανανέωση της θητείας του Αρχηγού για ένα χρόνο. Όμως κυρίως ο Ελληνικός λαός ξέρει ότι είναι τύχη αγαθή που στην ηγεσία των ΕΔ της χώρας βρίσκεται ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε. Το νιώθει, το αισθάνεται, το πιστεύει. Το αντιλαμβάνεται και η πολιτική ηγεσία. Επομένως, μάταια λασπολογείτε.

Έχουν γνώση οι φύλακες!

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. Παρέλειψαν να μας πουν αν για το προσωπικό έκανε κάτι... Καμιά πρόταση έστω...
    Για τις συντάξεις των αποστράτων που βαίνουν μειούμενες ... Άξιος ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ όλοι το ίδιο μόνο για τίς φιλοδοξίες τους ενδιαφέρονται

      Διαγραφή
  2. Καλά και σωστά όλα τα αναγραφόμενα στο άρθρο από τους συμμαθητές του Α/ΓΕΕΘΑ.
    Λησμόνησαν να αναφερθούν οι συμμαθητές στο τι έχει κάνει για το προσωπικό επί τρία χρόνια, συνολικά!!!! και όχι ειδικά, που με αυτό έχει υλοποιήσει όλα αυτά τα απαραίτητα και απολύτως αναγκαία λόγω πολιτικής της γείτονας χώρας ο κ Αρχηγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μην τα παραλές. Έκανε τη ΔΕΠ και τη ΔΔΕΕ= 2 θέσεις Ανωτάτων

      Διαγραφή
  3. Μπα τι είναι και τούτο πάλι; Σαν μανιτάρια φυτρώνουν κι αναδύονται γκρουπάκια των παιδικών μας χρόνων! Γκρουπάκια της παιδικής χαράς και του σχολείου μας, γκρουπάκια του λυκείου, του πανεπιστημίου και του ουζερί της γειτονιάς μας! Ανακοινώσεις, μπιλιετάκια και φιρμάνια αιωρούμενα πάνω απ'την κεφαλή μας! Μα καλά που ήταν που κοιμόντουσαν μια δεκαετία τώρα; Μήπως να συνέχιζαν τον ύπνο τον βαθύ τους; Σαν αρκετά δεν ανεχτήκαμε από αυτούς, τους άλλους, τους όμοιους τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν βλέπεις διάφορους εν υπνώσει να ξυπνούν κάτι συμβαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝ.ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΩΡΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΙΑΣ ΚΟΜΑΤΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτος ο συνδεσμος καμια ανακοινωση που να αφορα τα πραγματικα θεματα των αποστρατων(π.χ μειωση του ΒΟΕΑ)(αλλα τι λεω εγω,τα παιδια τους εχουν παντελωνιασει ολοκληρο το ΒΟΕΑ)εχει βγαλει ποτε;Συνδεσμος-Γραφικοτητα λοιπον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΑΞΚΩΝ ΣΣΕ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΤΩΝ,ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ;ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ ΝΠΙΔ ΜΕ ΔΣ Κ.Λ.Π Η ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ;ΤΙ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι και οι πολιτιστικοί ανά χωριό. Έχουν κατά βάση ενημερωτικό, κοινωνικό και επικοινωνιακό έργο μεταξύ των μελών τους(clubs με ετήσια εισφορά ), με καταστατικό και εκλεγμένο ανά τακτο διάστημα προεδρείο. ΔΕΝ είναι συνδικαλιστικο όργανο.

      Διαγραφή
  8. Πάντως στη συγκέντρωση τάξης όπου παρευρέθηκε δεν μαζεύτηκαν πάνω από 50 συμμαθητές και κανένας εκ των Αντιστρατήγων 83. Αυτό δεν δείχνει και πολύ αλληλεγγύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ασχολήθηκε ο κύριος αυτός έστω και λίγο με τα τεράστια θέματα του ΜΤΣ; Με τα χαράτσια που πάνε να βάλουν υπέρ ΝΙΜΤΣ; Για το ίδιο το ΝΙΜΤΣ; Με τα θέματα της ΕΑΑΣ; Σε λίγο καιρό θα είναι απόστρατος και θα καταλάβει την γλύκα! Εκτός και αν στοχεύει σε κάποια θεσούλα στην πολιτική όπως πήραν και άλλοι! Έχει γίνει και της μόδας τελευταία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΟ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΒΑΦΕΣΤΕ ΜΠΛΕ, ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ... ΓΙΝΕΣΤΕ ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι τάξεως 83, κλάψτε μόνοι σας και ήσυχα. Κανείς δεν ας ζήτησε να κάνετε φασαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή