Δείτε την ΚΥΑ για νυχτερινά Στρατιωτικών–Όροι-Προϋποθέσεις-Διαδικασία καταβολής–Σε ποιους δεν καταβάλλεται

Δείτε την ΚΥΑ για νυχτερινά Στρατιωτικών–Όροι-Προϋποθέσεις-Διαδικασία καταβολής–Σε ποιους δεν καταβάλλεται

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη νυχτερινή αποζημίωση των στρατιωτικών ύψους 2,77 € ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης και με κρατήσεις 10%. Η ισχύς θα είναι από 1-1-2023.

Ειδικότερα:

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Καθορισμός του ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης και των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

…5. Το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από την υπ' αριθμ. 469/2022 εισηγητική έκθεση του προϊσταμένου των οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από την έκδοση της παρούσας απόφασης προκαλείται ετήσια επιβάρυνση σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, ύψους 24.552.823€ για το έτος 2023, καθώς και για κάθε ένα από τα επόμενα έτη του Μ.Π.Δ.Σ., η οποία αναλύεται ως εξής: ΓΕΣ ΕΦ 1011 202 00 000 00: 14.591.430 €, ΓΕΝ ΕΦ 1011 203 00 000 00: 5.730.576 €, ΓΕΑ ΕΦ 1011 204 00 000 00: 4.230 817 €, επί ΑΛΕ 2120205010 του Π/Υ τους. Η προκαλούμενη δαπάνη θα καλυφθεί από τις πιστώσεις που θα εγγραφούν στους προϋπολογισμούς κάθε έτους των ΕΦ των Γενικών Επιτελείων, ενώ δε θα επηρεαστούν τα ανώτατα δεσμευτικά όρια πιστώσεων του ισχύοντος ΜΠΔΣ, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1
Καθορισμός ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης

1. Το ανώτατο όριο ωρών νυχτερινής απασχόλησης για την καταβολή ειδικής αποζημίωσης ύψους δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυχτερινές ώρες (στο εξής: ειδική αποζημίωση) καθορίζεται ως εξής:

α. Στις είκοσι οκτώ (28) ώρες για τα στελέχη που εκτελούν από πέντε (5) και άνω υπηρεσίες το μήνα.

β. Στις είκοσι μία (21) ώρες για στελέχη που εκτελούν τέσσερις (4) υπηρεσίες το μήνα.

γ. Στις δεκαπέντε (15) ώρες για τα στελέχη που εκτελούν τρεις (3) υπηρεσίες το μήνα.

δ. Στις δέκα (10) ώρες για τα στελέχη που εκτελούν δύο (2) υπτηρεσίες το μήνα.

ε. Στις πέντε (5) ώρες για τα στελέχη που εκτελούν μία (1) υπηρεσία το μήνα.

στ. Στις τέσσερις (4) ώρες για τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που εκτελούν μία (1) υπηρεσία το τρίμηνο.

2. Οι αποζημιούμενες ώρες νυχτερινής εργασίας δεν μπορούν να υπερβαίνουν συνολικά τις 738.653 κατά μήνα, ήτοι τις 438.972 ώρες για το στρατιωτικό προσωπικό του ΓΕΣ, τις 172.400 ώρες για το στρατιωτικό προσωπικό του ΓΕΝ και τις 127.281 ώρες για το στρατιωτικό προσωπικό του ΓΕΑ.

Άρθρο 2
Όροι και προϋποθέσεις καταβολής

1. Η ειδική αποζημίωση χορηγείται στα μόνιμα στελέχη των Ε.Δ. για νυχτερινή απασχόληση που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο εικοσιτετράωρης διατεταγμένης υπηρεσίας με διανυκτέρευση.

2. Ως νυχτερινή απασχόληση νοείται η εργασία που παρέχεται μεταξύ 22:00 μ.μ. και 06:00 π.μ.

3. Η ειδική αποζημίωση δεν καταβάλλεται:

α. Στους υπηρετούντες ή εκπαιδευόμενους στο εξωτερικό.

β. Στους μετακινούμενους για εκτέλεση υπηρεσίας ή εκπαίδευση ή άσκηση ή σε ειδικούς πλόες, εφόσον στις περιπτώσεις αυτές λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας, πλήρη ή μειωμένη.

γ. Στους μαθητές Παραγωγικών Σχολών των Ε.Δ., που εκτελούν υπηρεσίες στο πλαίσιο της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης, στους τελούντες σε κατάσταση πολεμικής διαθεσιμότητας ή πολεμικής αποστρατείας, στους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους οπλίτες βραχείας ανακατάταξης.

δ. Στους συμμετέχοντες σε ασκήσεις, νυκτερινές εκπαιδεύσεις και λοιπές έκτακτες δραστηριότητες στο πλαίσιο επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και σε έκτακτες υπηρεσίες διάρκειας μικρότερης του εικοσιτετράωρου που περιλαμβάνουν νυχτερινή απασχόληση.

ε. Στα στελέχη που εργάζονται με κυλιόμενο ώράριο, για εργασία που παρέχουν στο πλαίσιο του νυχτερινού τους ωραρίου.

Άρθρο 3
Διαδικασία καταβολής

1. Για τη διαπίστωση συνδρομής των προϋποθέσεων καταβολής της ειδικής αποζημίωσης, στην αρχή κάθε μήνα όλες οι Μονάδες ή Υπηρεσίες των Ε.Δ. υποβάλλουν στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τις μεταβολές μισθοδοσίας του στρατιωτικού προσωπικού εκάστου Κλάδου ονομαστικές καταστάσεις υπογεγραμμένες από τον προϊστάμενο της οικείας Μονάδας ή Υπηρεσίας ή τον νόμιμό αναπληρωτή του, με τα απαιτούμενα στοιχεία για τις εικοσιτετράωρες υπηρεσίες με διανυκτέρευση που εκτελέστηκαν κατά τον προηγούμενο μήνα.

2. Η ειδική αποζημίωση καταβάλλεται στους δικαιούχους βάσει των μισθολογικών καταστάσεων μαζί με τις λοιπές αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού.

Δείτε όλη την Υπουργική Απόφαση όπως δημοσιοποίησε σε πρόχειρη μορφή η ΠΟΜΕΝΣ:

Δημοσίευση σχολίου

47 Σχόλια

  1. Δηλαδή τι εννοεί ο ποιητής από 1-1-23? Τα αναδρομικά από το 2017 έως και το 2022?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο δικαστικά, εκεί βρίσκεται μόνο λύση!!!

      Διαγραφή
    2. Δεν ισχυουν αναδρομικα αν δεν κανει καποιος δικαστικη διεκδικηση

      Διαγραφή
  2. Οι 3 υπηρεσίες υπεθα πληρώνονται 2 δημ.ταξης μαθηματικά από τα λιντλ. ΜΑΥΥΥΡΡΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε καν 2 κλέβουν μια ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχαχαχαχα γελάνε και τα παράθυρα του ΥΠΕΘΑ. Δουλεύεις παραπάνω για να πληρώνεσαι λιγότερο. Ρε ξεφτέρια και γιατί τόσο καιρό για να βγάλετε αυτή την ΚΥΑ;;;; Όπως καταλάβατε έχει να πέσει πολύ γέλιο....και το βράδυ, το βραδάκι που λέει ένα άσμα και ένα σύνθημα.Ξέρετε εσείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουν να πέσουν αγωγές που θα τρίβουν τα μάτια τους!!
    Πάνε να μας πετάξουν ένα 20€ το μήνα για τα μάτια του κόσμου;!!
    Θα γυρίσουν κ οι κακοπροαιρετοι και θα λένε ότι οι στρατιωτικοι είναι ευνοούμενοι!
    Τί καραγκιοζιλίκια είναι αυτά ρε; Δεν ντρέπεστε καθόλου;;! ΛΊΓΗ ΤΣΙΠΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1. Δλδ για να καταλαβουμε και εμεις οι... "αυτιστικοι στρατιωτικοι" ( οπως ελεγε ο τιτανομεγιστος πουθενας Πάγκαλος το παχύδερμο με την ροζουλι ρομπα), εσας τους μαυρογιαλουρους πολιτικους:
    α. Τοσα χρονια περιμεναν ολοι για 3 αρθρα 6 παραγραφεων;;;
    β. Τα μαθηματικα που τα μοστραρετε σε αυτην την "υπουργικη αποφασισαρα σας", ποιος σας τα εμαθε;;;
    γ. Αντε ο ενας μαρμαρας ειναι.. Ο άλλος ολοκληρος υποικ με τετοια μαθηματικα που πας ρε καραμητροοοοοο ρεεεεεε
    Αντε με τετοια τυπακια να πας μπροστά ως χωρα...
    3x8= 15 !!!
    Σταικουρα;;; Ε ψιτ Σταϊκούρα;;
    Ναι εσυ που εισαι και υπουργαρα οικονομικων..
    Που εισαι;;;
    Ξανα απο 4η δημοτικου να μαθεις αριθμητική..
    Πουθεναδες ρε φιλε..
    Δεν σωνοναστε με τιποτα λεμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ συνάδερφε 2:10 εννουν ότι δεν θα πάρεις δυστυχώς ούτε σεντσ. Εμείς κάναμε προσφυγή στα δικαστήρια και ήδη για το έτος 2017 και 2018 πληρώθηκα ε μέχρι τελευταίο ερω. Προσωπικά έλαβα 2.024 ευρώ. Γραφτείτε στις ενώσεις και μην ακούτε χαζομάρες. Κανένας δεν προκειτε να σας δώσει κάτι αν δεν το διεκδικήσετε. Δυστυχώς βέβαια αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Υπόψη ότι σε λίγο ολοκληρώνεται και το δικαστήριο για τα έτη 2019 και 2020 και του χρόνου τέλος Δεκεμβρίου θα πληρωθούμε και πάλι ενώ για τα έτη 2021 και 2022 θα υποβαλουμε τα χαρτιά μας αρμόδιος και πάλι δικαστικά και δεν θα χάσουμε ούτε ευρώ. Όσοι νόμιζαν η κορόιδευαν που κάποιοι πήγαμε δικαστικά, ότι θα πληρωθούν και αυτοί απλά έχασαν. Αυτά. Δυστυχώς ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ καθώς θεωρώ ότι ασφαλώς θα έπρεπε χωρι καμία δικαστική συνδρομή να συμβαίνουν τα παραπάνω. Αλλά είπαμε. Εκλογές έρχονται και αν τολμάτε ξανά ψηφίστε τα ίδια σκουπίδια και μετά δεν θα έχετε ούτε ψωμί στο σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίστευτη κλεψιά. Μετά πώς απαιτεί το κράτος εφαρμογή των νόμων;

      Διαγραφή
    2. Το ποσό που πήρες έχει κρατήσεις;;;

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα, πώς ειναι δυνατον να πηρες για δυο χρονια 2000€? Αφου και 5 υπηρεσίες να εκανες στα δυο χρονια ειναι καπου 1200€.

      Διαγραφή
  8. Θα μας πει κάποιος της πομενς ποες κλπ τι θα γίνει με τα αναδρομικά των προηγούμενων ετών;δεν υπάρχει αναδρομική ισχύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντροπή.....Γιατί οι 5 ώρες και όχι και οι 8 που πληρώνονται όλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψίχουλα, ψίχουλα! Δούλεμα στην ψύχρα.Δηλαδη 3 υπηρεσίες το μήνα,15 ώρες, που δεν είναι 15 ώρες.Απο 2,77ευρω την ώρα, έχουμε 41,55 ευρώ.Εχουμε κράτηση 10%, 4,155 =37,55 ευρώ από 3 υπηρεσίες.Ψιχουλα. Στο δημόσιο αν κρατήσουν κάποιον δημόσιο υπάλληλο τρία 24ωρα υπηρεσία θα πληρωθεί μόνο 37,55 ευρω;; Κανονικά τρεις υπηρεσίες, τρία ημερομίσθια.Δουλεμα ψηλό γαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυλιόμενο ωράριο ,τι εννοεί ο ποιητής άραγε συνάδελφοι που εκτελούν κυλιόμενο ωράριο σε στρατιωτικά νοσοκομεία (π.χ:νυχτερινη βάρδια) μένουν εκτός, είναι στην απ'έξω δηλαδή.Ραντεβου στην κάλπη,να δούμε ποιός θα γελάσει τελευταίος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πού να ξέρατε εκεί στην κυβέρνηση,τι μαύρισμα θα πέσει στην κάλπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι να πει κάποιος και τι όχι!!!!
    Και ξάφνου, εμφανίζονται από τχη και πάνω να κάνουν 6 κ' βάλε υπηρεσίες το μήνα,και άλλοι (βλ.ΟΒΑ) να έχουν κάνει μόλις 2....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κοροϊδία στο φουλ... παίζουνε οπως παντα με τις ένοπλες δυναμεις....ΞΕΦΤΙΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απλά ο χειρότερος ΥΕΘΑ του ελληνικού κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να τραβάς τα μαλλιά σου!!!!!πως πήραν πτυχίο στα οικονομικά αυτοί οι άνθρωποι!!!!σαν το καλάθι της νοικοκυράς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δηλαδή μία υπηρεσία θα πληρώνεται 5 ώρες,με τις κρατήσεις πάνω κάτω 10€ η 24ωρη υπηρεσία,και τον πιο ταλαίπωρο λαθροαφροασιατη να βάλετε να δουλεύει για 24 ώρες με 10€ θα σας βρίσει.Δεν πάει άλλο αυτή η εξαθλίωση και εκμετάλλευση έτσι όπως έχετε κάνει τον στρατό.Μαυρο από 50000χιλ στελέχη και τις οικογένειές τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συνεχιζετε να μας κοροιδευετε μεσα στην μουρη μας. Αυτο επεξεργαζοσασταν απο 17 εως σημερα τελη 22? Λυπαμαι για ολους που δινουν την ψυχη τους στο στρατευμα μερα νυχτα, διχως ωραριο, με μεταθεσεις παντου και αυτη ειναι η μεριμνα προσωπικου οπως την εχετε υποψιν σας.... Ενα εγγραφο απλα για να πουμε οτι το εκδωσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μάλιστα....!!!! Η πιο φτηνή λύση απ'τους πιο φτηνούς πολιτικούς!!! Δλδή,αυτοί που δεν θα κάνουν ένσταση δεν θα τα πάρουν,ας τα έχουν δουλέψει διπλά και τριπλά απο κάποιους που θα κάνουν ένσταση, είναι έτσι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι!!! όποιος δεν έχει προσφύγει δικαστικά δεν παίρνει αναδρομικά.

      Διαγραφή
  20. ΑΓΕΣ,ΑΓΕΕΘΑ, παραιτηθείτε!!!!!!το στράτευμα είναι στα κάγκελα, φτάνει η κοροϊδία και η εξαθλίωση, είστε η χειρότερη ηγεσία που πέρασε ποτέ από τις ένοπλες δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι θα παραιτηθούν οι τωρινοί Αρχηγοί; Είναι πολύ γλυκιά η θεσούλα και όλα τα πλεονεκτήματα της...Δεν τους καίγεται καρφακι για τα υπόλοιπα στελέχη.Μονο χτύπημα στην πλάτη,κουράγιο και πολλα μπράβο για την υπομονή που δείχνουμε σε όλα όσα ζούμε...Το δόγμα του πρώην ΑΝΥΕΘΑ ξεχνιέται; Ο Στρατός δεν περνάει κρίση και το δόγμα "γίνεται".... Βέβαια σαν Α/ΓΕΣ ήθελε να ράψει πολιτικό κοστουμάκι οπότε μια χαρά τα κατάφερε στις δικές μας πλάτες... Οπότε μια από τα ίδια να περιμένουμε και από τους τωρινούς ιδίως τον Α/ΓΕΕΘΑ με τις μεγαλόσχημες δηλώσεις που νομίζει ότι με καταρακομένο ηθικό και εξαθλιωμένο οικονομικά προσωπικό θα καταφέρει να ανακόψει τις ορδές των βαρβάρων....

      Διαγραφή
  21. Κυλιόμενο ωράριο χαχαχα ,οι συνοδοί σκύλων μέχρι πρότινος έκαναν 24 υπηρεσία και εδώ και λίγους μήνες τους έδωσαν κενό το Μεσημέρη να πηγαίνουν σπίτι τους για φαγητό ,οπότε αυτό πλέων είναι κυλιόμενο ωράριο και δεν το δικαιούνται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όπως και όσοι κάνουν (τουλάχιστον στην αεροπορία) αρχιφύλακας πύλης, παρατηρητής κάμερας ασφαλείας,

      Διαγραφή
  22. Σύμφωνα με αυτή την εγκύκλιο,θα πρέπει και οι ΕΔ όταν θα έχουν υπηρεσία,να κάθονται μόνο πέντε(5) ώρες όταν η μονάδα τους τους βάζει να κάνουν υπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ξέραμε εξαρχής,με την εκλογή σας ότι δεν μας <> μία...Ανέκαθεν συνέβαινε αυτό,το γνωρίζαμε... Αλλά ειλικρινά είστε ότι χειρότερο κυκλοφορεί σαν υπουργείο και λοιποί που συνέβαλαν να εκδοθεί αυτή η ΚΥΑ. Νομίζετε ότι ψάχνουμε για ελεημοσύνη, την ελεημοσύνη θα την ζητάτε ΕΣΕΙΣ σε λίγους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάποιοι λένε ότι κάνανε προσφυγη και πηρανε χρήματα. Ο στρατός δουλευει σαν συνολο με αυτήν την λογική εγώ μπορώ να κάνω μήνυση τον ΥΕΘΑ για όλα αυτά που γίνονται ατομικά. Ο καθένας θα μπορεί ατομικά να προσφευγει για ότι γουστάρει. Ο ΥΕΘΑ πρεπει να παραιτηθει τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η μόνη αλήθεια που βγήκε από το στόμα του ελεεινού Πάγκαλου, ήταν αυτή που ξεστόμισε μέσα στη Βουλή, τον πρώτο καιρό μετά την υπαγωγή μας στα μνημόνια και ως απάντηση στα μεγάλα κραξίματα του ξεσηκωμένου λαού των Αγανακτισμένων:
    «Τα φάγαμε όλοι μαζί! Σας διορίσαμε! Σας ταΐσαμε!»

    Αν όλοι μας είχαμε μέσα μας έστω και μια στοιχειωδώς ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ συνείδηση, λίγο καθαρή κρίση και κάμποσο ατόφιο σκεπτικισμό, είτε ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΑΜΕ και τα δύο μεγάλα κόμματα τότε εφ’ όσον τα είδαμε στην εξουσία από δύο φορές το κάθε ένα στην περίοδο 1974-1989 και το πού μας είχαν πάει, είτε ΘΑ ΑΠΕΙΧΑΜΕ της εκλογικής διαδικασίας μέχρι να παρουσιαζόταν επιτέλους κάποιος φορέας, που να είχε στοιχειώδη πατριωτική συνείδηση, πρόγραμμα ουσίας που να είχε στόχους και αληθινά οράματα για το μέλλον της πατρίδας. Εμείς αντίθετα, ψηφίζαμε ό,τι μας…υποσχόταν «τάϊσμα»! Τάϊσμα, βόλεμα και …καλοπέραση!

    Μας αξίζουν λοιπόν στο ακέραιο όλα όσα σήμερα τραβάμε. Έχω βαρεθεί να σας διαβάζω να κλαίγεστε ενώ εσείς οι ίδιοι θα ξαναπάτε να τους ψηφίσετε. Μέχρι και τα παιδιά σας θα βάλετε να τους ψηφίσουν μπας και τα βολέψετε σε καμιά θεσούλα. Οι ελληνούληδες είναι ο χειρότερος απόπατος των Βαλκανίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αστεία γεγονότα από αστείους πολιτικούς σε μια χώρα με αστείους νόμους,που η εφαρμογή τους είναι ακόμα αστειότερη. Μας κάνετε ρεζίλι ανά την υφήλιο με τέτοια αντιμετώπιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σοβαρά τώρα, περιμένω να δω κάτι ανχες-σχες που ούτε ώρα δεν κάθονται το βράδυ στο γραφείο, να λαμβάνουν αποδοχές που αντιστοιχούν σε 7 υπηρεσίες το μήνα,και κάτι ΕΠΟΠ χαμηλόβαθμους να παίρνουν λεφτά για 2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κυλιόμενες βάρδιες τους πετάει έξω. Αυτοί είναι που βγάζουν την λατζα στους θαλάμους επιχειρήσεων. Θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τα εκπαιδευτικα ξενυχτια των στρατιωτικων δεν ειναι ξενυχτια και οσοι εχουν κυλιομενες υπηρεσιες οταν εκτελουν νυχτερινη υπηρεσια δεν ειναι νυχτερινη.Αυτο αναφερεται στο Δ και στο Ε που το υπουργειο δεν θελει να πληρωνει νυχτερινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. για να το πάρεις θα πρέπει να έχεις 24 συνεχόμενη υπηρεσία ,μάλλον μόνο όσοι κάνουν ΣΚ υπηρεσία το δικαιούνται γιατί σε όλους τους υπόλοιπους χορήγηται 1 ώρα το Μεσημέρη άδεια να πάει σπίτι του για φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. για να το πάρεις θα πρέπει να έχεις 24 συνεχόμενη υπηρεσία ,μάλλον μόνο όσοι κάνουν ΣΚ υπηρεσία το δικαιούνται γιατί σε όλους τους υπόλοιπους χορήγηται 1 ώρα το Μεσημέρη άδεια να πάει σπίτι του για φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ντροπή πραγματικά.νυχτερινα όπως οι αστυνομικοί τι δεν καταλαβαίνεις υπουργέ; τόσο απλό και δίκαιο.αυτοι πολύ καλά κάνουν και μπράβο τούς εμείς γνωστά σαλιγκάρια για καριέρα.γελαει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αντί για 8 ώρες που πρέπει να παίρνει κάποιος νυχτερινά ανά 24ωρο θα παίρνει μόνο 5..Αν κάνει πολλές υπηρεσίες θα χαρίζει και άλλες ώρες γιατί το υπεθα βάζει κόφτη(όριο) και σε όλα αυτά θα υπάρχει και κράτηση 10%.βρε μας δουλεύετε;Και βγαίνετε έξω και λέτε ότι δίνετε;Τσεκούρι στο τσεκούρι δεν θα δώσετε τίποτα..Στις αυξήσεις που βλέπουμε κάθε εβδομάδα στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν θα τις καλυψουμε ούτε με το 10% από τα νυχτερινά που μας δίνετε..Δεν ντρέπεστε καθόλου;Την ώρα που ξενυχτάμε εμείς μέσα στο κρύο τον χειμώνα εσείς είσαστε στην ζεστουλα σας και βλέπετε όνειρα..Ξυπνήστε λίγο και ελάτε στην πραγματικότητα.
    Πόσο πιο κάτω θα τον πατε τον Έλληνα Στρατιωτικό;
    Και εσείς Κύριοι που είσαστε στις υψηλές θέσεις και τα αξιώματα σαν και εμάς στρατιωτικοί;θα βγείτε να πείτε κάτι;θα συμφωνείτε συνέχεια;5 χρόνια που αυτός ο νόμος είχε ψηφιστεί δεν πήραμε και ούτε θα πάρουμε κάτι.Και τώρα μας πετάτε λίγα ψίχουλα ίσα να σας πούμε και από πάνω ευχαριστώ;Δυστηχως είναι κατάντια όλα αυτά που γίνονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γνωρίζει κανείς αν θα βγάλει ευχαριστήρια επιστολή η σειρά ΑΣΣΥ 1993 ;;;; Δεν μπορεί !!! Λογικά κάτι ετοιμάζουν ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ που πέρασε ποτέ από την χώρα !!! ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ !!! Περιμένουμε με ανυπομονησία την επιστολή ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ξανά πάταγο !!! Θέλουμε κάτι πιο δυνατό αυτή την φορά !!! Μπορείτε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πέφτει τέτοιο ψέμα αυτή τη στιγμή για εμάς προς τους έξω ότι "κονομησαμε"ούτε κατά διάνοια φυσικά ,και μετά λύπης βλέπω επειδή γινόμαστε τχες όπως φαίνεται μερικοί από εμάς να στολίζουν με ωραία λόγια την ηγεσία αλήθεια τα υπόλοιπα για τον υπόλοιπο ΕΣ μας ικανοποιούν..? Έχω 30 έτη απλά τους σιχαθηκα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μου λέει ο πατέρας μου τώρα που θα εισπράξεις νυχτερινά δεν μου πληρώνεις τα τέλη κυκλοφορίας? Έτσι δουλεύει το σύστημα της προπαγάνδας. Θα πάρουν οι στρατιωτικοί χρήμα με ουρά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προς ανώτατους αξιωματικούς ενόπλων δυνάμεων όλων των σωμάτων:

    Χωροταξική σύμπτωση και μόνο η παρουσία σας στα μέρη που μεγαλούργησαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Δεν έχετε καμία σχέση ηθικής ή αξιοπρέπειας με τους προγόνους σας. Έχετε τόση σχέση με τους Έλληνες Στρατιώτες του παρελθόντος, όση έχει ένας Φαραώ με έναν σημερινό Αιγύπτιο που σου κλέβει το πορτοφόλι στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Λίαν επιεικώς Απαράδεκτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή