Ο ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς σε Δέλτα Έβρου-Νέα Σάντα Ροδόπης-Κομοτηνή-Ξάνθη-Καβάλα (ΦΩΤΟ)

1. Ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Φυλάκια στο Δέλτα Έβρου, στη Νέα Σάντα Ροδόπης και στην Κομοτηνή

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, επισκέφθηκε Σχηματισμούς και Μονάδες του Στρατού Ξηράς στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ), στη Θράκη.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις για τις τρέχουσες εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές δραστηριότητες των Σχηματισμών και των Μονάδων και αντήλλαξε ευχές με τα στελέχη, τους οπλίτες θητείας, τους πολιτικούς υπαλλήλους και τους εθνοφύλακες, ενόψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων και την έλευση του νέου έτους.

Πρώτος σταθμός των επισκέψεων του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, ο χώρος εκπαίδευσης ποτάμιων επιχειρήσεων στην περιοχή Νεραϊδότοπος Έβρου της 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε σε εκπαιδευτική πλεύση και επισκέφθηκε καλύβες στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, οι οποίες ως «προκεχωρημένα φυλάκια» επιτελούν εθνικό έργο στην ευαίσθητη αυτή παραμεθόρια περιοχή. Επίσης, παρακολούθησε επίδειξη των παραληφθέντων πρόσφατα Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117 και ενημερώθηκε για τη χρησιμοποίησή τους στο μεγάλο εύρος αποστολών αναγνώρισης και επιτήρησης της περιοχής και των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, ενισχύοντας παράλληλα την αμυντική θωράκιση της χώρας. Τέλος, συναντήθηκε με στελέχη μεικτού κλιμακίου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX), που συμμετείχαν σε κοινές επιχειρήσεις ελέγχου των ελληνοτουρκικών συνόρων κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Ακολούθως, μετέβη διαδοχικά στην έδρα του 1ου Λόχου Βάσης Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Σάντα Ροδόπης και στα Στρατηγεία των 29 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας και ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Κομοτηνή.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης κ. Νικόλαο Τσαλικίδη και τους Δημάρχους Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη, Μαρώνειας Σαπών κ. Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο, Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη, Αβδήρων κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη, Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν και Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου.

Επίσης, συμμετείχε:

Σε γεύμα εργασίας με τους Διοικητές των XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Θεόδωρο Χατζηγεωργίου, 29 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Παναγιώτη Λιόντο και τον Υποδιοικητή της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Συνταγματάρχη Σπυρίδωνα Παπαγεωργίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής.

Σε δείπνο εργασίας με τον Υποδιοικητή του Δ΄ ΣΣ Υποστράτηγο Γεώργιο Τριάντη, τον Επιτελάρχη του Δ΄ ΣΣ Ταξίαρχο Δημήτριο Αραμπατζή, τους Διοικητές της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Γεώργιο Βασιλειάδη, της IV Ταξιαρχίας Υποστήριξης Ταξίαρχο Νικόλαο Τυροπάνη, της Διοίκησης Πυροβολικού του Δ΄ ΣΣ Ταξίαρχο Απόστολο Τσουλουβή και της Διοίκησης Διαβιβάσεων του Δ΄ ΣΣ Ταξίαρχο Μιχαήλ Μπουτσικούδη, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν οι Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU–OHQ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και του Δ΄ ΣΣ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος. Παρόντες ήταν κατά περίπτωση οι τοπικοί Διοικητές Σχηματισμών του Στρατού Ξηράς.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ο κ. Χαρδαλιάς είχε συνάντηση εργασίας με τους Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, του Δ΄ ΣΣ Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο, της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Ιωάννη Παπουτσάκη, της 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Σπυρίδωνα Σαλίβερο και της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Γεώργιο Βάσιο, στην Αλεξανδρούπολη.

Κλικ για μεγέθυνση:

2. Ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς σε Σχηματισμούς και Μονάδες στην Ξάνθη και την Καβάλα

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς ολοκληρώνοντας τον διήμερο κύκλο επισκέψεών του σε Σχηματισμούς και Μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, βρέθηκε σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης και Καβάλας, και επισκέφθηκε:

Το Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης, όπου, αφού ενημερώθηκε από τη Διοίκηση της ΧΧV ΤΘΤ επί των διεθνών δραστηριοτήτων της Ταξιαρχίας, παρακολούθησε από το Κέντρο Ελέγχου Βολής, βολές πληρωμάτων αρμάτων LEOPARD. Για την παρακολούθηση των βολών έγινε χρήση του ψηφιακού συστήματος παρακολούθησης βολής. Στη συνέχεια, παρακολούθησε άσκηση μικρής κλίμακας με βολές αρμάτων LEOPARD 2HEL και TOMA MARDER 1A3, αξιολογώντας στην πράξη τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης στο νεοπαραληφθέν ΤΟΜΑ. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δυνατότητες του Πεδίου Βολής Αρμάτων και τις δυνατότητες των μέσων.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στο Στρατηγείο της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στην Καβάλα και στην έδρα του Αεροπορικού Αποσπάσματος στη Χρυσούπολη, όπου τον υποδέχθηκαν οι Διοικητές τους, Υποστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης και Αντισμήναρχος (Ι) Θωμάς Κασιγεωργόπουλος, αντίστοιχα. Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για τις δράσεις τους και αντήλλαξε ευχές με στελέχη, οπλίτες θητείας και πολιτικό προσωπικό ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και την έλευση του νέου έτους.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν οι Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU–OHQ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και του Δ΄ ΣΣ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Τόσες βόλτες δεν κάνουν ούτε οι ταρίφες στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάει για το επικρατείας ή ευρωβουλευτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα τα λεφτά είναι η επιταγμένη "πλάβα" από fiberglass με το βομβιδοβόλο και τους χοντρούς επάνω, που την έχουν τερματίσει. Πάτα το γκάζι λοχία, μας κυνηγούν τα νερόφιδα και τα σαζάνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή