ΜΤΣ: Η αλλαγή τρόπου υπολογισμού ΒΟΕΑ κρίθηκε απαραίτητη για λόγους ισότητας (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

ΜΤΣ: Η αλλαγή τρόπου υπολογισμού ΒΟΕΑ κρίθηκε απαραίτητη για λόγους ισότητας (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Δείτε την παρακάτω ανακοίνωση του ΜΤΣ:

Διευκρινίσεις επί Νέων Νομοθετικών Ρυθμίσεων

Με αφορμή ανακριβή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού προέβη αυθαίρετα σε μείωση, τόσο του Βοηθήματος Οικονομικής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) όσο και του αριθμού μεριδίων που συνθέτουν το μέρισμα, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

1. Όλες οι σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του ΜΤΣ ήταν ομόφωνες και ψηφίστηκαν και από τους εκπροσώπους των συνταξιούχων Στρατιωτικών και Αστυνομικών.

2. Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του ΒΟΕΑ, κρίθηκε απαραίτητη για λόγους ισότητας και δεδομένου ότι οι εισφορές των συνταξιούχων, μέσω του μερίσματος, υπολείπονται σε ποσοστό 80% περίπου, σε σχέση με τα εν ενεργεία στελέχη. Ακόμη και μετά την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τα τέκνα των συνταξιούχων εξακολουθούν να επωφελούνται μεγαλύτερων αποδόσεων των εισφορών που έχουν καταβληθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι συμβαίνει με το ΒΟΕΑ: Νέα ΚΥΑ το μειώνει σημαντικά από 1 Ιαν 2023–Παρέμβαση ΕΑΑΣ σε ΥΕΘΑ

3. Στο σχέδιο νόμου που έχει τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση:

α. Η μικρή αύξηση των μεριδίων στους Ανώτατους Αξιωματικούς, μετά την προσθήκη κλιμακίων που αντιστοιχούν στο βαθμό του Ταξχου, ήταν επιβεβλημένη για λόγους σχετικής διαβάθμισης από το βαθμό Σχη και άνω.

β. Δεν υπάρχει καμία διάταξη που να επιφέρει μείωση μεριδίων, σε οποιοδήποτε κατηγορία στελεχών, αντιθέτως προβλέπεται ρητά η μη καταβολή μικρότερου μερίσματος από το καταβαλλόμενο με βάση τις προϊσχύουσες διατάξεις.

Αθήνα, 29 Δεκ 2022

-Ο-
Γενικός Διευθυντής

Ταξχος Δημήτριος Αντώνογλου

Δημοσίευση σχολίου

141 Σχόλια

  1. Τι θελει να μας πει ο παιχταρας του ΜΤΣ δηλαδη;Γνωριζει αραγε οτι σύμφωνα με τον Α.Ν. 559/1937 η αποστολή του ΜΤΣ είναι διττή, ήτοι η οικονομική ενίσχυση διά παροχής μερίσματος, προικοδότησης (νυν ΒΟΕΑ), χρηματικού βοηθήματος στις απορφανιζόμενες οικογένειες μερισματούχων (δηλ. βοήθημα θανάτου) και η άσκηση κοινωνικής μέριμνας υπέρ μετόχων και μερισματούχων; Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται ούτε προϋποτίθεται ο ρόλος της σχέσης εισφορών-παροχών στον καθορισμό του ΒΟΕΑ!!!ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θελει να μας πει ο παιχταρας του ΜΤΣ δηλαδη;Γνωριζει αραγε οτι σύμφωνα με τον Α.Ν. 559/1937 η αποστολή του ΜΤΣ είναι διττή, ήτοι η οικονομική ενίσχυση διά παροχής μερίσματος, προικοδότησης (νυν ΒΟΕΑ), χρηματικού βοηθήματος στις απορφανιζόμενες οικογένειες μερισματούχων (δηλ. βοήθημα θανάτου) και η άσκηση κοινωνικής μέριμνας υπέρ μετόχων και μερισματούχων; Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται ούτε προϋποτίθεται ο ρόλος της σχέσης εισφορών-παροχών στον καθορισμό του ΒΟΕΑ!!!ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι είναι.Αυτά όμως συμβαίνουν όταν αγράμματα τ@@@@@ διοικούν το ΜΤΣ

      Διαγραφή
    2. Ρε ανώνυμε έξυπνε λένε οι αποφάσεις να δίνει κάποιος 3.000 ευρώ και να περνάει 14.000 και εγώ να δίνω 10.000 ευρώ και να περνώ 13.000.

      Διαγραφή
  3. Αυτό που δεν λέει είναι ότι σε έναν Υπξκο που υπηρέτησε Εξωτερικό γίνονται κρατήσεις 7400 υπέρ ΜΤΣ οι οποίες δεν υπολογίζονται στα παρακρατηθεντα πόσα και θεωρούνται ως δωρεά για να απολαμβάνουν οι Στρατηγουληδες μεγαλύτερα μερίδια....... Για να έρθουμε να πούμε Τι ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΙΞΑΤΕ ΡΕ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΣ ΕΤΣΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι τέτοιους στέλνουμε στο εξωτερικό ντροπή
      έφτιαξες την οικογένεια σου και θέλεις και τα ρέστα .....που υπηρετείς τώρα στας Αθήνας μάλλον ...

      Διαγραφή
  4. Εφάπαξ προκαταβολή γιατί δεν δίδεται κάθε χρόνο όπως παλιότερα; Πώς θα καλύψουμε τρέχουσες οικογενειακές ανάγκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε διευθυντίκ-ογλού, αντε παραπέρα και φτιάξτε φωτοτυπίες το χαρτί των οικονομικών (αν κατάλαβατε τι σπούδασατε εντελώς τζάμπο τζάμπα, κα δεν το εκτιμάτε, στην πλάτη της πατρίδας, του ΣΞ και του ΜΤΣ και σε βάρος άλλων παιδιών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και παλεύουν μονάχα τους) για να έχετε χαρτί υγείας μπόλικο εκεί στο ΜΤΣ. Και πού'σαι αυτές τις σαχλαμαρες να τις λες και σε κάτι άλλους, αξιωματικαρες ανωτατηκάρες που αφού παντελόνιασαν τα ΒΟΕΑ του 25.000+€ και τα εφάπαξ του κα τα εξωτερικά τους, τώρα γυρνάνε και λένε (για να συμφωνούν και με τον μεγάλο Βεζύρη φυσικά) ότι το ΒΟΕΑ δεν πρέπει να είναι ούτε 5.000€ και το εφάπαξ μέχρι 20.000€ το πολύ, αυτό δηλαδή που όπως ακούγεται, λένε όλοι σχεδόν εκεί στο υπεθα. Τι δεν είναι έτσι; Κάνουμε λάθος; Συγνώμη κύριε μέα κούλπα, θα φτιάξουμε και φανουρόπιτα!!!!
    Άντε για φτηνό γκαφέ τώρα στο ΕΚΕΜΣ που περνάει ακόμη η μπογιά σας, γιατί και στο ΜΤΣ σας το χρεώνουν πολύ έμαθα και γκρινιάζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος και γνωστός ανώνυμος ...μπαρουφολογια και οι ανόητοι χαμογελούν.

      Διαγραφή
  6. Ο τύπος είναι επικίνδυνος, όχι επειδή δεν ξέρει, αλλά επειδή δεν συμβουλεύεται όσους γνωρίζουν. Η νομική υπηρεσία του ΜΤΣ γνωρίζει, ότι δεν κατοχυρώνεται συνταγματικώς στην κοινωνική ασφάλιση η ευθεία αναλογία (αμιγής ανταποδοτικότητα) μεταξύ ασφαλιστικών εισφορών και ασφαλιστικών παροχών (ΟλΣτΕ 3487/08- 600/15 - 2287/15), ενώ είναι επιτρεπτή - υπό το πρίσμα της αρχής της ισότητας - η μεγαλύτερη , σε αναλογία προς την καταβαλλόμενη παροχή , οικονομική επιβάρυνση εκείνων των ασφαλισμένων που έχουν καταβάλλει περισσότερες εισφορές (ΣτΕ 364/05)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε ανώνυμε ανθρωπάκι που προσβάλεις τους άλλους πίσω από το Ανώνυμος τι λένε οι αποφάσεις να δίνει κάποιος 3.000 ευρώ και να περνάει 14.000 και να δινω εγώ 10.000 ευρώ και να περνώ 13.000 .

      Διαγραφή
    2. Εσύ που δεν είσαι ανθρωπάκι και έχεις πάρει και βάζεις τα μηνύματα copy-paste κάτω από κάθε σχόλιο ή σε σύγχυση είσαι και δεν ελέγχεις τον θυμό σου ή βιβλίο δεν άνοιξες στη ζωή σου για να συντάσσεις και να τονίζεις όπως πρέπει, οπότε που να διαβάζεις αποφάσεις ΣτΕ, άφησέ το καλύτερα, είναι πικνογραμμένες και δυσνόητες.

      Διαγραφή
    3. Τι χαζομάρες είναι αυτές ;

      Διαγραφή
  7. Είσαι άσχετος παραιτήσου τώρα. Φυσικά και οι ε.ε πληρώνουν περισσότερα αφού και οι αποδοχές που παίρνουν είναι κατά πολύ περισσότερες των αποστράτων. Σταματά τέλος να κάνεις τον υπερασπιστή της δικαιοσύνης λες και οι προηγούμενοι από εσένα ήταν οι διασπαθιστές του χρήματος. Είσαι άσχετος και εκεί που σε βάλανε και επικίνδυνος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε το ενημερωτικό υπογράφτηκε από 50 ατομα μέχρι να δημοσιευτεί....πόσα σου λείπουν πόσα θέλεις να πάρεις με τα 5 ευρώ που δίνεις από το μέρισμα ...θέλεις τα 10.000 να τα κάνουμε 15.000 ευρώ και τα νέα στελέχη να μην πάρουν ούτε 5.000 ευρώ.. θέλεις να σου δώσουν όλοι οι εν ενεργεία από 5 ευρώ να είσαι ευχαριστημένος;

      Διαγραφή
  8. Πιό γελοία ανακοίνωση δεν φαντάζομαι ότι μπορεί να γίνει. Λυπάμαι για λογαριασμό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έρχεται το ΜΤΣ, πιθανόν υπό το βάρος του μπάχαλου που προκάλεσε ή και λόγω άνωθεν πίεσης να βγάλει ανακοίνωση. Στις παρ. 2 και 3 της ανακοίνωσης δεν είναι να στέκεται κανείς, γιατί φανερώνουν σύγχυση, πανικό αλλά και άγνοια. Εκεί που πρέπει να δώσουμε ως απόστρατοι προσοχή είναι στην πρώτη παράγραφο που αναφέρει, ότι η απόφαση μείωσης (πετσόκομμα καλύτερα θα έλεγα εγώ) του ΒΟΕΑ υπογράφηκε και από τον εκπρόσωπο της ΕΑΑΣ (ομόφωνη απόφαση). Έρχεται λοιπόν η ανακοίνωση του ΜΤΣ να διαψεύσει επί της ουσίας την ΕΑΑΣ, η οποία στην παρ. 5 της εκ των υστέρων παρέμβασής της «https://www.staratalogia.gr/2022/12/1-2023.html» διατυπώνει το ερώτημα « Γιατί το ΜΤΣ αγνόησε την επισήμανση του μέλους ΔΣ/ΜΤΣ και εκπροσώπου της ΕΑΑΣ, ότι χρειάζεται να εξετασθεί η τελική λύση;» Πως ερμηνεύεται το παραπάνω? Ότι ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ απλά διατύπωσε μία άλλη λύση και ταυτόχρονα υπερψήφισε τη μείωση? Όταν προτείνεις άλλη λύση τότε ψηφίζεις ΚΑΤΑ της εισήγησης και αντιπροτείνεις κάτι άλλο. Νομίζω ή το ΜΤΣ ή η ΕΑΑΣ (να μην πω ότι ο ένας από τους δύο ψεύδεται) να πω απλά, ότι δεν μας τα λένε πολύ καλά. Θεωρώ ότι η ΕΑΑΣ θα πρέπει να τοποθετηθεί οριστικά για να μην μένουν σκιές και να γνωρίζουμε τι πράττουν οι εκπρόσωποί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρομερός ο ανώνυμος ψυχολόγος,
      Εσύ πρέπει να πας σε ψυχαναλυτή και να τον τρελάνεις . Μπαχάλο δεν είναι το ΓΕΣ αλλά το μυαλό σου που θέλεις να πληρώνεις 5 και να περνεις 10 .....και άλλοι 8 και να περνούν 9 .Αλλά μάλλον και στο ΕΚΟΕΜΣ το ίδιο κανείς δεν πληρώσεις σεντς και μόνο εισπρατεις Ας είναι καλά τα κορόιδα που όταν θα έρθει η σειρά τους δεν θα πάρουν τίποτα

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμο Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2022 12:51:00 π.μ. Η σύγχυσή σου είναι μεγάλη και η οργή σου ακόμη μεγαλύτερη. Να το δεις δεν σου κάνει καλό. Απλά επέτρεψέ μας να πιστεύουμε ότι υπήρχαν και άλλες λύσεις για το ΒΟΕΑ από το πετσόκομμα κατά 50%. Αν ζητούνταν η συνδρομή των εε και εα συναδέλφων στη διατύπωση προτάσεων ίσως και κάτι να έβγαινε ουσιαστικότερο από τη λύση εκπτωτικό χωριό -50%. Για τα νεύρα χαμομηλάκι καταρχήν....

      Διαγραφή
  10. Κύριε Ταξιαρχε δεν απευθύνεσαι σε ηλιθιους. Το ποσό που πληρώνουν οι εν ενέργεια και το πόσο που πληρώνουν οι απόστρατοι το καθορίσατε ΕΣΕΙΣ, δηλαδή το ΜΤΣ. Αλλάξτε τα ποσά αν αυτό είναι το πρόβλημα. Η κάνετε έναν άλλο όχι παράλογο τρόπο υπολογισμού που κινδυνεύει ενδεχομένως να ακυρωθεί από τα δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτούς δεν τους πιάνει ούτε αγιασμός, μόνο το μαύρο στην κάλπη τους πονάει και τους διώχνει. Δεν θα δουν ψήφο ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και τι σημαινει ομοφωνη η αποφαση, οτι ειναι και δικαια αυτη η αποφαση? τι αραγε ισχυει στα μετοχικα ταμεια ναυτικου και αεροποριας γιατι απο οσο γνωριζω και μεγαλυτερα μερισματα αποδιδουν στους μετοχους τους και μεγαλυτερο βοεα αποδιδουν στα παιδια και να μην σχολιασουμε οτι το δινουν απο τα 18 τους ετη ,εσεις αντι να κοιταξετε να φτασετε αυτους κοιτατε την καταβαραθρωση του ταμειου και μην τολμησει κανεις να μας πει οτι το ταμειο δεν εχει λεφτα να τα παρετε απο αυτους που το κατακλεψαν και απο αυτους που πηραν τα θαλασσοδανεια. ΚΥΡΙΟΙ υπαρχουν ευθυνες τοσο σε αυτους που εμπνευστηκαν αυτην την θλιβερη τροπολογια οσο και σε αυτους που την εκτελεσαν,για αυτο λοιπον παραιτηθειται απαντες ειστε υπολογοι στην συνειδηση ολων των μερισματουχων και οι ερινυες θα σας κυνηγουν για παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διατυπώσεις του κειμένου σας είναι όλη η αλήθεια Ξυπνητήρι για τους υποτακτικούς που εκτίθενται χωρίς ντροπή.

      Διαγραφή
  13. Είσαι άσχετος και εμπαθής διευθυντή, θα μας τα εξηγήσεις στα Δικαστήρια. ΜΤΑ, ΜΤΝ είναι σε άλλο Γαλαξία;;;Ντροπή και αίσχος. Που σε πέτυχαν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τα θυμήθηκες τα ΜΤΝ και ΜΤΑ όταν τόσα χρόνια δίνουν διπλάσια μερίσματα να πας και γι'αυτό στα δικαστήρια

      Διαγραφή
  14. 1.ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΛ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 7500 ΕΥΡΩ? (50%) ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.
    2.ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΥΠΗΡΧΕ ΑΔΙΚΙΑ ΕΝΩ ΑΠΟ 1-1-2023 ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΩΣ 7500 ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ?
    3.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΕΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο πουθενάς πρόεδρος της ΕΑΑΣ κ. Κουτρής (εκπρόσωπος στο ΔΣ του ΜΤΣ και που συμφώνησε, αφού η απόφαση ήταν ομόφωνη) που εξαφανίστηκε; Τουλάχιστον δεν υπέγραψε την επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΑΑΣ αυτός, αλλά ο δια τον απουσιάζοντα Αντιπρόεδρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σσσσσ μην τους ξυπνήσουμε στην ΕΑΑΣ. Έκαναν ανάρτηση στη διαβούλευση για το άρθρο 31 το έκτακτο μέρισμα. Αυτό είναι που δεν έχουν πάρει κάποιοι για αυτό κόπτονται. Για τους υπόλοιπους έχει ο Μεγαλοδύναμος.

      Διαγραφή
  16. Ανακριβή δημοσιεύματα λέει ο τύπος που βάλανε να παριστάνει τον Διευθυντή στο ΜΤΣ. Γιατί δεν αναρτά στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ τις αποφάσεις του ΔΣ? Τι φοβάται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ΜΤΑ προβλέπει κλιμακωτή κράτηση για ΒΟΕΑ (16% για τα δύο πρώτα παιδιά-12% για το τρίτο - 6% για το τέταρτο κλπ.) Το ΜΤΣ 5% επί του ακαθάριστου μερίσματος. Εάν το πρόβλημα ήταν οι εισφορές γιατί βρε άσχετοι δεν αυξάνετε την εισφορά αλλά πετσοκόβεται την παροχή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όταν περνάς για 9 μήνες τουρίστας από Στρατιωτικά Σχολεία και φτάνεις ανώτατος χωρίς ουδεμία άλλη στρατιωτική εκπαίδευση, αυτά είναι τα αποτελέσματα. Κάποιοι τα είχαν πει. Αν μείνουν τα μπετά του ΜΤΣ στη θέση τους θαύμα θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο αγαπητέ συνάδελφε. Ο εν λογω στερείται Στρατιωτικής Αγωγής και Παιδείας. Το ίδιο όμως ισχύει και για τα μέλη του ΔΣ/ΜΤΣ.

      Διαγραφή
    2. περίμενε τους "γαλαζοαίματους" με τη στρατιωτική αγωγή.....

      Διαγραφή
  19. 'ήταν επιβεβλημένη για λόγους σχετικής διαβάθμισης από το βαθμό Σχη και άνω."
    Για τους υπόλοιπους η έννοια του δικαίου, της ισότητας και της ισονομίας δεν είναι επιβεβλημένη?
    Είναι δυνατόν να χαρίζεται εισφορές στους Ανώτατους Αξκους!
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ τα παραπάνω μερίδια που τους χαρίζετε.
    Εάν θέλει η πολιτεία να τους χρηματοδοτήσει ας τι κάνει με κάποιο κληροδότημα του ελληνικού δημοσίου για ενίσχυση όπως άλλοτε των Λόρδων και Βαρώνων.
    Να αφήσει ανέγγιχτες τις εισφορές των στελεχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανακοίνωση γραμμένη στο πόδι απλά και μόνο για να δημοσιευτεί κάτι. Τι λέει η ανακοίνωση? το απολύτως τίποτα. Λυπάμαι ειλικρινά για το κατάντημα του ΜΤΣ. Και λυπάμαι περισσότερο που ότι χτίστηκε μετά κόπων και βασάνων από εξαιρετικούς Γενικούς Δντές, τους οποίους διακατείχαν υψηλές αξίες, όπως ο σεβασμός στον συνάδελφο, κατακρεουργούνται με βίαιο τρόπο από άσχετους και επικίνδυνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα ...ένα ΜΤΣ με μια τράπεζα στην κατοχή της ....με τεράστια ακίνητη περιουσία και οι εξαιρετικοί δντες το έκαναν φτωχό μαγαζάκι ..πόσο ανόητος είσαι ρε φίλε.

      Διαγραφή
    2. Είπαμε ότι ορισμένοι έχουν πρόβλημα διαχείρισης του θυμού τους π.χ Ανώνυμος Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2022 11:45:00 π.μ.. Αφού λοιπόν αποκαλείς τους άλλους ανόητους, εσύ που προφανώς δεν είσαι, θεωρείς και προφανώς ξέρεις, ότι εάν το ΜΤΣ μετατράπηκε σε φτωχό μαγαζάκι έφταιγαν οι Δντές του. Τα ΔΣ-οι εκάστοτε στρατιωτικές και πολιτικές αρχές- καμία ευθύνη. Είπαμε εσύ δεν είσαι ανόητος, απλά έχεις θέμα θυμού.

      Διαγραφή
    3. εννοείς αυτούς που είχαν κάνει το Μέγαρο "μαγαζάκι " τους? Ή αυτούς που το "νοίκιασαν" στην Τράπεζα Πειραιώς ? για να καταλάβω το "εξαιρετικοί"!

      Διαγραφή
    4. @ Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2023 12:59:00 μ.μ όποιος έχει αποδείξεις για πρώην Γ.Δ ο δρόμος ανοιχτός είναι. Τα υπόλοιπα να'χαμε να λέγαμε

      Διαγραφή
  21. Μήπως ακολουθεί κανά ξεπούλημα του ΕΚΟΕΜΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επιτέλους κάτι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση! Ας εξορθολογιστούν επιτέλους τα οικονομικά του ΜΤΣ με ορθά οικονομικοτεχνικά κριτήρια, ώστε να καταστεί κάποια στιγμή το ταμείο βιώσιμο και να μπορέσουν να απολαύσουν και οι μελλοντικοί απόστρατοι κάποιο ελάχιστο βοήθημα. Φτάνει πια με τη λογική "να αρπάξουμε ότι προλάβουμε"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάξ του ΜΤΣ είσαι? Μάλλον και αγράμματος όπως το αφεντικό.

      Διαγραφή
    2. Υποδεκανέας είμαι και σερβίρω καφέδες στο κυλικέιο του ΜΤΣ. Δυστυχώς τα γράμματα δεν τα έμαθα καλά μέχρι τη Δευτέρα Δημοτικού που πήγα και ευτυχώς με βοηθάει αυτός ο καλός κύριος το αφεντικό μου να γράφω στον υπολογιστή.

      Διαγραφή
    3. Το κυλικείο αποδείξεις κόβει ή μαύρα για το ΤΑΠ του αφεντικού?

      Διαγραφή
    4. Δεν ντρέπεσαι ρε; Ντροπή σου να γράφεις τέτοια πράγματα.Αν το ταμείο ειχε πρόβλημα εξορθολογισμού, να αυξήσουν τις εισφορές των αποστράτων.Οπως στους ε.ε. Εξυπναδα είναι αυτό να κόψουν τα χρήματα από τα παιδιά;

      Διαγραφή
    5. @ 30 Δεκ. 1:08: Σωστα τα λετε! Οταν ομως λες ντροπη σε καποιον που απαδεδειγμενα δεν εχει του λες μια αγνωστη λεξη. Δηλαδη ειναι σαν να μην του λες τιποτα.

      Διαγραφή
    6. Καλα αυτος ο απαραδεκτος, πανασχετος και ανοητος εισηγητης του μετρου δεν καταλαβαινει τιποτα. Ολοι οι αλλοι στο ΔΣ του ΜΤΣ δεν καταλαβαινουν οτι ανοιξαν τους ασκους του Αιολου? Τοσο δυσκολο ειναι? Τι χειροτερο θα επρεπε να κανουν?

      Διαγραφή
    7. Βεβαίως βεβαιως!
      Ασφαλως και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση....
      Την κατεύθυνση του πλανητη Κρονου....
      Μονον οι εξωγήινοι κατοικοι αυτου του πλανητη θα ειναι ευχαριστημενοι απο τετοια απόφαση....

      Διαγραφή
  23. ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΤΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ? Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΕΡΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δυστυχώς κατώτερη των περιστάσεων τοποθέτηση. Λυπάμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο ένας κατηγορεί τον άλλο και όλοι μαζί δουλεύετε εμάς τους μερισματούχους που κανένας σας δεν μας ρωτάει τι θέλουμε και τι όχι... Άντε παραιτηθείτε όλοι μαζί μήπως σώσετε τουλάχιστον την αξιοπρέπειά σας γιατί όπου πηγαίνετε θα σας φτύνουν από εδώ και πέρα... Με την ΕΑΑΣ και αυτούς που την απαρτίζουν θα τα πούμε στις επόμενες εκλογές ανίκανοι όλοι σας. Κλείστε την να ησυχάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και ένας σχολιαστής να υπάρχει που σχολιάζει υπέρ αυτής της απόφασής, είναι εγκαθετος και κακοήθης .Γιαυτό λοιπόν καλύτερα να το βουλώνει και να κάθεται ήσυχος στην λαγούμι του..Θα τα πούμε όπως και με το συμπληρωματικό εφάπαξ στα δικαστήρια.Ακόμα και μεις να φύγουμε θα τα διεκδικήσουν τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν ανώνυμε δικαστήρια που αποφασίζουν εσύ να δώσεις 3.000 ευρώ και να πάρεις 14.000 και εγώ να δώσω 10.000 ευρώ και να πάρει το παιδί μου 13.000. αυτά μόνο στο μυαλό σου

      Διαγραφή
    2. Ακροδεξιός φασίστας πιο καφρος πεθαίνεις κ.Ανωνυμε. Συγνώμη αν έχω άλλη άποψη

      Διαγραφή
  27. Ντροπή στους εκπροσώπους των συνταξιούχων Στρατιωτικών και Αστυνομικών, εάν ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το ΜΤΣ φαίνεται ότι τους χρησιμοποίησε και τους πέταξε σαν στημένες λεμονόκουπες.Όσο για τα μερίδια των ανωτάτων σιγή ιχθύος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αν και το θεμα δεν με αφορα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ να πληρωνουν την νυφη τα παιδια.Τα ελλείμματα του ΜΤΣ μειωνονται με αυξηση εισφορων ολων και σιγουρα δεν φταινε αποστρατοι και εν ενεργεια στελεχη.Το ΜΤΣ λειτουργησε σαν παρατραπεζα της τοτε κυβερνησης την δεκαετια του 1990-2000.(Γενικη τραπεζα κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριοι μία είναι η λύση να τους ταράξουμε στις ομαδικές αγωγές λόγω ένομου συμφέροντος και τους εισηγητές και αυτούς που ομόφωνα αποφάσισαν να καταδικάσουν τα παιδιά μας. Πήραν τα παχυλά ΕΦΑΠΑΞ πήραν τα αναβίωσης, τα παιδιά τους πήρανε τα 15αρια και τώρα θυμήθηκαν ότι είναι άδικο το σύστημα παροχής ΒΟΕΑ. Κάποιο ΔΣ/ΜΤΣ παλιότερα αποφάσισε το πόσες θα είναι οι εισφορές και μας τις επέβαλλε.... Εμείς που φτιάξαμε??? Ότι μας ζήτησαν το πληρώναμε. Αφού είναι τόσο ξεφτίλες που για 50-80 ευρώ ξεπούλησαν τους συναδέλφους τους να τα φάνε στους δικηγόρους αυτά που θα πάρουν. Ειδικά της ΕΑΑΣ που υποτίθεται ότι είναι και εκπρόσωποι των αποστράτων περίμεναν την τελευταία στιγμή να μας πούνε ότι παραπλανήθηκε ο υπουργός. Από ποιόν παραπλανήθηκε ??? Από αυτούς που ομόφωνα αποφάσισαν τις περικοπές? Δηλαδή ομολογούν ότι παραπλάνησαν τον υπουργό να κάνει αυξήσεις σ' αυτούς και μειώσεις σε εμάς ??? Ντροπή στο ΔΣ του ΜΤΣ και 3 φορές ντροπή στην ΕΑΑΣ. Όπου πηγαίνετε θα σας φτύνουν.... Ελάτε να ζητήσετε την ψήφο μας σε λίγο καιρό να δείτε τι θα πάρετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικηγορικό γραφείο είσαι; σε καταλάβαμε πρέπει να ζήσετε και εσείς, με φανφάρες για να εισπράξετε κάνα 30αρι Δεν ξέρεις ούτε τι σημαίνουν τα αρχικά ΒΟΕΑ. Τώρα αν βρεις δικαστήριο που θα σε δικαιώσει να δώσεις 1 και να πάρεις 10 τι να πω. Η βλακεία είναι ανίκητη

      Διαγραφή
  31. Να βγει το καφενείο η ΕΑΑΣ και να μας πει τι ψήφισε ο εκπρόσωπός της. Ο οποίος εννοείται πως ήξερε την εισήγηση. Οπότε ως προς τι η υστερόχρονη παρέμβαση της ΕΑΑΣ προς τον κ. ΥΕΘΑ? Πέραν αυτού, που σίγουρα είναι μεγάλο ζήτημα, δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος. Η μπακαλίστικη ρύθμιση του ΔΣ/ΜΤΣ (ποιος εισηγήθηκε άραγε ο γνωστός κάποιος?) ζημιώνει σφόδρα τα παιδιά που αναμένουν το ΒΟΕΑ. Οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν πως υπήρχαν άλλες λύσεις (όπως η αύξηση των εισφορών) αλλά δεν υιοθετήθηκαν με προφανή μοναδικό σκοπό το πετσόκομμα του ΒΟΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θα παραδεχόμουν εάν έβγαινε έστω ένας από αυτούς που ψήφισαν υπέρ του πετσοκόμματος του ΒΟΕΑ και να έλεγε το παιδί μου δεν έχει πάρει την παροχή αλλά έβαλα το προσωπικό συμφέρον κάτω από τη βιωσιμότητα της παροχής. Έστω ένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τα άλλα κόμματα δεν βλέπουν; Βγείτε και πάρτε θέση τώρα. Οι κυβερνώντες βλάπτουν νέους και μόνο νέους, τους κλέβουν από το μέλλον τους. Ποια η άποψη σας; Συμφωνείτε με το αποφασίζουμε και διατάσσουμε της ΝΔ; Περιμένουμε την θέση σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Απόστρατοι στρατηγοί. ''κομάντα ''της πλάκας, είστε ανεκδιήγητοι, ποιο χαμηλά δεν έχει, παντούφλα και πιτζάμα για όση ζωούλα σας απέμεινε. Καταστρέψατε παιδιά και νέους ανθρώπους για να αρπάξετε το βοήθημα που ανέμεναν για να ξεκινήσουν. Άπληστοι, αδιάφοροι, μνησίκακοι. Γελάτε και χαίρεστε καημένοι, αλλά όλα εδώ πληρώνονται και βγαίνουν . Γιορτές και ευχές θα δείτε στις εκλογές ατρόμητοι της πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι στρατιωτικός εσύ η τίποτα κανένας άσχετος.
      Γιατί δεν λες το όνομα σου
      Το ξέρεις ότι ο αρχηγός ΓΕΣ παίρνει 1.400 ευρώ σύνταξη και 270 ευρώ μέρισμα..με 45 χρόνια και εσύ με 25 χρόνια υπηρεσίας 1.200 ευρώ σύνολο

      Διαγραφή
  35. Ανακοινώσεις του τύπου όλοι μαζί το ψηφίσαμε είναι κατώτερες των αναμενόμενων. Καλύτερα να έλεγε ο εισηγητής του πετσοκόμματος όλοι μαζί το ψοφήσαμε. Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Οταν η ΕΑΑΣ λεει οτι θα στειλει επιστολη στον ανυπαρκτο υπουργο, ο οποιος μαλιστα δεν εχει καταδεχθει να τους δει, αυτο ειναι το πιο ωραιο ανεκδοτο που εχουμε ακουσει. Σιγα μην στειλουν επιστολη και στον Σκυλακακη. Ομως επειδη στο ΔΣ της ΕΑΑΣ υπαρχουν και αξιολογοι συναδελφοι θα πρεπει μαζι με την ΠΟΣ (η οποια εχει και εργο και επιτυχιες) να κινηθουν καταλληλα για αρση αυτης της τεραστιας και πρωτοφανους αδικιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο κύριος που είναι τοποθετημένος στη θέση του Δντή του ΜΤΣ φαίνεται από την προχειρότητα της ανακοίνωσης ότι και από άγνοια διακατέχεται και από πανικό (δυστυχώς για όλους μας). Όσο για τους κκ της ΕΑΑΣ αφού τα τέκνα τους έχουν εισπράξει το ΒΟΕΑ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ανεβάσουν σχόλια στη διαβούλευση για να πάρουν το έκτακτο μέρισμα του 2022 εντός του 2023. Ντράπηκε και η ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπάντηση στο σχόλιο 30 Δεκ. 11:20:00: Ολα σωστά και ωραία. Ομως το ''ντράπηκε και η ντροπή'' είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας απο τον μη εξαιρετέο αρθρογράφο τον γνωστό και σαν επί ''παντός επιστητού''. Βέβαια εδώ και η ΠτΔ τον αντέγραψε, όπως και ο ίδιος τόνισε σε ένα απο τα ανώνυμα σχόλια του, σε εμάς τα φτωχατζίκια θα κολήσουν. Καλή χρονιά.

      Διαγραφή
    2. Έχω έδωσα 10.000 και πήρα 13.500
      πόσα θέλεις να δώσεις εσύ πόσο σε ευχαριστεί ..3.000 και να πάρεις 20.000 γράψε το όνομα σου να πάρω τηλέφωνο τον Μητσοτάκη να το κανονίσουμε.

      Διαγραφή
  38. Οταν λεμε για εξορθολογισμο οκ. Αλλα εξορθολογισμος δεν ειναι σε καμμια περιπτωση μεχρι 31 Δεκ. να ισχυει το ΒΟΕΑ και απο 1 Ιαν. με τις ιδιες ακριβως εισφορες να μειωνεται μεχρι και 50%. Οταν 40 και πλεον σχολιαστες διατυπωνουν τις αντιρησεις τους....... στο μετρο και ενας μονο ο 29 Δεκ. 8:18 το επικροτει, αυτος συμφωνα με οσα διδασκει η Κοινονιολογια ονομαζεται νουμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σωστά νούμερα είναι ότι από τα 45.000 εν ενεργεία στελέχη και 100.000 συνταξιούχιυς .υπάρχουν 29 άτομα που μάλλον είναι 5 6 που σχολιάζουν

      Διαγραφή
    2. Γι' αυτό δεν μας υπολογίζει κανένας.

      Διαγραφή
  39. Ο Στρατός κύριοι Διοικούντες των Μετοχικών Ταμείων, δεν ξεκινάει από τον βαθμό του Ταξιάρχου! Διαβάθμιση υπήρχε ήδη κι εφόσον κρίνατε ότι ήταν "επιβεβλημένη" κάποια μεγαλύτερη διαβάθμιση ανα βαθμό, τότε η διαβάθμιση αυτή θα έπρεπε να επεκταθεί σ' όλη την κλίμακα της ιεραρχίας (από τον Δεκανέα μέχρι τον Στρατηγό) και να είναι ισόποση (η διαβάθμιση) ανά βαθμό. Όλα τ' άλλα είναι απαράδεκτα και εκ του πονηρού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος!!!
      Και δεν εξναι η μονη φορα που γινεται τετοια "διαβαθμιση"....
      Ειναι η πολλοστή......

      Διαγραφή
  40. Τα ιδια λεφτα αν τα διναμε σέ μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία θα ειχαμε παρει πολυ περισσότερα χρήματα στη ληξη του συμβολαίου.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω, προτείνω το ΒΟΕΑ να γινει προαιρετικο και οχι υποχρεωτικό....
      Να δοθει δυνατότητα επιλογης μεταξυ ΒΟΕΑ και μιας σοβαρης ασφαλιστικης εταιρείας.

      Διαγραφή
  41. Με προσοχή διάβασα λέξη προς λέξη την παρούσα ανακοίνωση καθώς και την παρέμβαση της ΕΑΑΣ. Τα συμπεράσματα ποικίλα το εξής ένα: άσχετος εισηγητής, τρομοκρατημένο ΔΣ, πανηγυρτζήδες εκπρόσωποι ΕΑΑΣ. Το μείγμα δολοφονικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να μου πεις το όνομα σου να σου πω λέξη λέξη πόσο παραπάνω εφάπαξ πήρες.... πόση παραπάνω σύνταξη πήρες με προσωπική διάφορα πόσο παραπάνω ΕΚΟΕΜΣ πήρες χωρίς να πληρώσεις και πόσα χρόνια πήρες 14 μισθούς που εγώ δεν πήρα ποτέ ..και συνεχίζεις ανόητε για να μην πάρω ούτε μέρισμα ποτέ

      Διαγραφή
    2. Γνωριζεις εσυ που βριζεις καποιον που εχει αντιθετη αποψη, πολλους που πρωτα αποστρατευονται και μετα κανουν παιδια? Και δεν εννοω οσους εφευγαν παλια με 25 χρονια, που για καποια χρονια των παιδιων τους μεχρι το 25ο θα ηταν αποστρατοι. Γνωριζεις εμεις που παιρνουμε τωρα μερισμα ποσα χρηματα χανουμε καθε μηνα λογω των αστυνομικων που απομυζουν το ΜΤΣ? Αν οχι διαβασε την επιστολη του Προεδρου της ΕΑΑΣ για το θεμα αυτο και θα μαθεις. Επι της ουσιας του προβληματος σου, θα επρεπε να ειχες γεννηθει 3, 4 και πλεον δεκαετιες νωριτερα αλλα επ' αυτου μαλλον δεν υπαρχει λυση.

      Διαγραφή
    3. ''..εκπροσώπους των συνταξιούχων Στρατιωτικών και Αστυνομικών..'' Πληροφορηθηκα απο την παραπανω ανακοινωση του ''αξιωματικου'' αυτου οτι δεν ειμαι πλεον αποστρατος, οπως νομιζα αλλα συνταξιουχος. Ειμαι του στρατου Ξηρας για να μην παρεξηγηθω με τους αστυνομικους. Κακως λοιπον η ΕΑΑΣ λεγεται ετσι, και θα πρεπει να γινει ΕΣΑΣ δηλαδη Ενωση Συνταξιουχων Αξιωματικων Στρατου. Καλη Χρονια και ναμαστε καλα!

      Διαγραφή
  42. Αγαπητοί/ές φίλοι/φίλες, η λύση που επιλέχτηκε φανερώνει κατά την άποψή μου και χωρίς πρόθεση να προσβάλω κανέναν ένα και μόνο πράγμα ΑΓΝΟΙΑ. Πότε δεν είναι κακή η άγνοια? Όταν την αναγνωρίζεις. Σε αντίθετη περίπτωση καθίσταται μέχρι και καταστροφική (όπως τώρα). Η λύση που επιλέχθηκε πέραν του πρόχειρου (μπακαλίστικου κατά άλλους) χαρακτήρα της, φανερώνει κατ’εμέ, επιπλέον και άγνοια. Η άγνοια συγχωρείται στην επιτροπή που ακούγεται ότι έκανε μελέτη, (υπάλληλοι έμαθα κατά τα 2/3 μήνας μπαίνει – μήνας βγαίνει το ΜΤΣ θα τους πληρώνει δεν ζημιώνονται δηλ. κάπου οι ίδιοι προσωπικά για τις εισηγήσεις τους). Συγχωρείται και στον εισηγητή, γιατί άλλο να βγάζεις δγες για το κεφάλαιο ΚΨΜ και την ΒΣΟ στον Σχηματισμό και άλλο τα διοικείς ΝΠ. Η άγνοια συγχωρείται και στα μέλη ΔΣ ( δεν προλάβαμε να διαβάσουμε το θέμα, είχαμε άλλες υποχρεώσεις κλπ). Συγχωρείται και στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ(ποιο ΓΕΕΘΑ θα μου πείτε ε αυτό που είναι, αυτό έχουμε), συγχωρείται και στη ΓΔΟΣΥ (ναυταίοι και αεροπόροι κατά βάση ποιος ασχολείται με τον ΣΞ) είχαν όλοι τους να κλείσουν πιστώσεις τέλος έτους. Σε ποιους δεν συγχωρείται η άγνοια? Στους νομικούς από τους οποίους πέρασε η ΚΥΑ. Γιατί δεν συγχωρείται? Για τον απλούστατο λόγο (με απλά λόγια) ότι δεν σημαίνει πως αν πλήρωσα/πληρώνω περισσότερες εισφορές θα πάρω και μεγαλύτερο ΒΟΕΑ, αυτά τα θέματα έχουν κριθεί από το ΣτΕ οριστικά (ευτυχώς ή δυστυχώς όπως το δει ο καθένας). Τι γίνεται για όσους θίγονται? Ένας αν προσφύγει δικαστικά είναι σίγουρο πως θα δικαιωθεί. Θα επιβαρυνθεί το ΜΤΣ με δικαστικά έξοδα, αμοιβές δικηγόρων κλπ? ΝΑΙ θα επιβαρυνθεί. Ποιος θα πρέπει να επωμιστεί τα παραπάνω έξοδα ο απλός μέτοχος και μερισματούχος? Ξεκάθαρα ΟΧΙ. Θα πρέπει να τα επιβαρυνθούν όλοι αυτοί που δεν ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ για να γυρίσουν σε θέσεις που δεν επηρεάζουν τις εξελίξεις. Και πάλι χωρίς πρόθεση να προσβάλλω κανέναν. Καλή Χρονιά με Υγεία και λιγότερους άσχετους σε κρίσιμες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kορυφαιο σχολιο, ετσι ακριβως!!!

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε τα λες σωστά πλην όμως έχω μια μικρή ένσταση! Εάν αυτά που γράφεις ίσχυαν, τότε το ίδιο ακριβώς θα έπρεπε να γινόταν και το συμβούλιο των κάθε ετήσιων κρίσεων. Δυστυχώς όμως επειδή ζούμε σε μπανανία, ξεφραγο οικόπεδο που το διοικούν οι απόγονοι των παλιών κοτζαμπάσηκων οικογενειών, αυτά τα πράγματα ΔΕΝ ισχύουν και το ντόπιο δικαιϊκό σύστημα από τα βαλκανικά λιντλ έχει τις "νόμιμες" λύσεις σε κάθε αίτημα των νεοραγιαδων.

      Διαγραφή
    3. Από τις καλύτερες προσεγγίσεις που έχουν ανέβει.

      Διαγραφή
    4. Εσύ που τους ονοματίζεις όλους σαν άχρηστους γιατί δεν μας λες το όνομα σου να δούμε πόσα έχεθς δώσει και πόσα έχεις πάρει από τον στρατο που κατηγορείς τόσο εύκολα...μαγκάκι της πενταρας

      Διαγραφή
    5. Αυτό κατάλαβες "Παρασκευή, Δεκεμβρίου 30, 2022 7:43:00 μ.μ" ? μήπως έχεις και εσύ λίγο λερωμένη τη φωλίτσα σου για το πετσόκομμα του ΒΟΕΑ? ή απλά σε έπιασε ο πόνος?

      Διαγραφή
    6. Σε εμας γιατι δε συγχωρειται η αγνοια νομου αν μας ερθει καμμια επιθεωρηση απο ανωτερο κλιμακιο ?
      Ολους αυτους κακως τους δικαιολογειτε.

      Διαγραφή
  43. Με αφορμή...... διατάξεις, τάδε έφη αντωνογλούστρας. Ο μικρός (στο μυαλό και στον χαρακτήρα ) "αξιωματικός" (αξιωματικός λέμε τώρα και κανένα ανέκδοτο να περάσει η ώρα) με το πτυχίο των οικονομικών από τα λίντλ! Ο βοηθός του λογιστή μου που έχει ένα χαρτί από τα ΙΕΚ έχει περισσότερες οικονομικές γνώσεις και σαφώς καλύτερη παιδεία στο δημόσιο λογιστικό και καταλαβαίνει ακριβώς τι γίνεται. Εσείς ούτε μια τροποποιητική δήλωση δεν είστε ικανοί να συντάξετε! Γι'αυτό και θα σας την κλείσουν την ΣΣΑΣ, τετοια μπουμπούκια που βγάζει, άσε δεν θα πάρουμε, προτιμούμε τα παιδιά του λαού που σπούδασαν χωρίς καμμία βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι σίγουρος ρε μάγκα ότι πέρασε από τη ΣΣΑΣ? Πόσες σκοπιές έκανε, πόσες παρελάσεις, πόσα αγήματα, πόσες θερινές? Μην γενικεύεις αν δεν ξέρεις. Δυστυχώς το ελληνικό κράτος -για εμένα- έκανε λάθος να παίρνει πολίτες και να τους περνάει τουρίστες από στρατιωτικά σχολεία, λάθος που το πληρώνουμε και θα το πληρώνουμε για κάποια χρόνια ακόμη.

      Διαγραφή
    2. Έστω ότι είμαι Δντής στο Μετοχικό Ταμείο Κυνηγών(ΜΤΚ). Εισάγω θέμα στο ΔΣ του ΜΤΚ για το έκτακτο μέρισμα του 2022 που δεν πήραν οι δικαιούχοι μέσα στο 2022 να δοθεί το 2023. Τα κουτορνίθια που έχω στο ΔΣ το ψηφίζουν γιατί βιάζονται να πάνε στο καρτέρι μπεκάτσας. Αμέσως τσιμπάνε την καραμέλα 2-3 ηγετικές μορφές κυνηγών από αυτούς τους παλιούς με τα μονόκανα και αρχίζουν τις αναρτήσεις στα κυνηγετικά νέα. Εν συνεχεία, κάνω χαρτί προς τον προϊστάμενο και αναφέρω πως θα έχω πολλά έξοδα το 2023, γιατί περικόπτονται πηγές, γιατί τα φυσίγγια ακρίβυναν, το ίδιο και οι σκυλοτροφές κλπ και ότι σε αυτά τα έξοδα δεν έχει συνυπολογιστεί και το έκτακτο μέρισμα του 2022. Σημειώνω τέλος, ότι η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί με εξωτερική χρηματοδότηση και με προτάσεις που ΚΑΠΟΙΑ στιγμή ΘΑ υποβληθούν. Αν λοιπόν τα έχω γράψει όλα αυτά. Τι νομίζετε ότι είμαι? Άσχετος ή επικίνδυνος? Τι νομίζετε ότι είναι τα μέλη του ΔΣ που τα ψηφίζουν? Ευτυχώς που αυτά συμβαίνουν σε φανταστικά Μετοχικά Ταμεία και όχι στο δικό μας. Καλή Χρονιά με χαμόγελα και καλά κυνήγια

      Διαγραφή
    3. Για να περάσεις στην ΣΣΑΣ βρε ανόητε
      χρειάζονται ατελείωτες ώρες διαβάσματος και εργασίας και τεράστιο κόστος μαθημάτων στο ελληνικό σύστημα παιδείας για να βγεις και να παιρνεις 950 ευρώ δηλαδή 100 ευρώ παραπάνω από εσένα το παιδί του λαού . Μην μιλάς για θέματα που δεν ξέρεις.

      Διαγραφή
    4. Αντονογλουστρας .....πρέπει να καταλάβεις ανώνυμο πλασμα ότι εδώ δεν λέμε ονόματα ...εκτός και αν μας πεις το δικό σου ....όταν προσβάλεις χωρίς κόστος με κουκούλα .... ....το site πρέπει να το κρατάμε σε μια σοβαρότητα ...

      Διαγραφή
    5. Απύθμενη η βλακεία σου

      Διαγραφή
  44. Νομίζω ότι όλοι οι στρατιωτικοί στον βαθμό βαριά του Υπλγού και αντιστοίχων αναλόγως προέλευσης αποκρυσταλλώνουν άποψη για τη διαβάθμιση των εγγράφων (ΑΔ-ΕΠ-ΑΠ κλπ). Όταν φτάνει κάποιος να γίνει ανώτατος και δεν έχει καταλάβει τι χαρακτηρίζεται ως απόρρητο και τι όχι, όταν κάνει προτάσεις αόριστες, ακοστολόγητες για δημιουργία εντυπώσεων, όταν μιλάει για νομιμοποίηση πηγών εσόδων ωσάν να ήταν παράνομες, όταν το σύνολο των κινήσεών του χαρακτηρίζονται από αδικαιολόγητη σπουδή και προχειρότητα, διολισθαίνοντας σε μονοπάτια που μπορούν να προκαλέσουν αθεράπευτες συνέπειες, όπως και προκάλεσαν, τότε θεωρώ πως αυτός ο στρατιωτικός είναι όχι απλά άσχετος αλλά μάλλον και επικίνδυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά από την ΔΟΙ του ΓΕΣ τι ωραία τα λέτε ανώνυμα χωρίς συνέπειες
      Και εγώ στην ΔΟΙ είμαι αλλά δεν λέω ψέματα ...και δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου ....θα ήταν καλά να βγητε με το όνομα σας και θα πάρετε τις απαντήσεις .

      Διαγραφή
    2. είσαι και εσύ στη ΔΟΙ? και ορθογραφείς ως "βγήτε"? Ευτυχώς που το word έχει ορθογραφικό έλεγχο

      Διαγραφή
    3. Ναι στη ΔΟΙ είμαι ...και καλά είναι να σκεφτόμαστε και αυτούς που δεν θα πήραν ήδη εφάπαξ 120.000 ευρώ , δεν λαμβάνουν ήδη από το ΕΚΟΕΜΣ χωρίς να έχουν δώσει τίποτα σε αυτό, δεν περνούν μεγαλύτερες συντάξεις με προσωπικές διαφορές, Γι'αυτό παλεύει η ΔΟΙ για να μην υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δώσουν 3.000 ευρώ και το παιδί τους να πάρει 14.000..ενω εγώ έχω δώσει 10.000 και θα πάρω τα ίδια
      και ίσως λιγότερα . Για να υπάρχει μέρισμα και αύριο .

      Διαγραφή
    4. Αποκλείεται στη ΔΟΙ να υπάρχουν τέτοια μπουμπούκια.

      Διαγραφή
    5. Ρε'σύ "ΔΟΙ είσαι" ίσως λέω ίσως εάν το φετινό "περίσσευμα" του ΜΤΣ των 8.500.000€ και το περσινό περίπου, και κάθε πέρσι φυσικά, όπως λέχθηκε και στην βουλή από κάποιον βουλευτή, δεν το "απαλλοτριώναν" ο κάθε "σκυλομούρης" για να έχουν επιδοματικη πολιτική για τους γιουφτους και τους λάθρο, εάν η εισφορά αλληλεγγύης δεν υπήρχε για να καταλήγει σε άσχετα ταμεία εκτός ΕΔ, τότε μήπως θα υπήρχαν άνετα χρήματα για τα παιδιά μας και τα μερίσματα; Άντε τώρα ρούφα το αυγουλάκι σου "ΔΟΙ είσαι" και πήγαινε να εισπράξεις τα επιγλείφτρια από τα γραφεία των υπουργών, αρχηγών και όποιων άλλων εσύ έχεις αποθέσει τις ελπίδες σου για ΕΟΘ.

      Διαγραφή
    6. Συνάδελφε δεν κατάλαβα το σχόλιο σου

      Διαγραφή
    7. αφού είσαι ΔΟΙ. δεν θα σου χαλάσω το χατήρι-εξάλλου ότι δηλώσεις είσαι σ'αυτον τον τόπο - πήγαινε στο τμήμα νομικών προσώπων και ζήτα τις γνωμοδότησεις που αφορούν το θέμα εισφορών-παροχών να ενημερωθείς.Μιας που είσαι ΔΟΙ...

      Διαγραφή
    8. Ρε παιδιά εκεί στην ΔΟΙ την ΚΥΑ εσείς την εισηγήθηκατε στον Υπουργό; την περάσατε από τον νομικό σας σύμβουλο ;...και τώρα φταίει μόνο το ΜΤΣ που την πλειοψηφία στο ΔΣ την έχει το ΓΕΣ, εσείς την πήγατε στο Αρχηγό;....πόσο ανδρακια είστε εσείς
      Και βάλατε το ΜΤΣ να βγάλει ανακοίνωση και να το βρίζουν
      Καλή χρονιά στην καλύτερη Δνση του ΓΕΣ

      Διαγραφή
  45. https://www.kranosgr.com/πασοκ-κιναλ-νομοσχέδιο-υπεθα-κατώτερ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. κύριοι του ΜΤΣ και της ΕΑΑΣ αποτύχατε, τα υπόλοιπα να είχαμε να λέγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Kαποιοι, ευτυχως ελαχιστοι μεταξυ των οποιων και τρολ, κανουν οτι δεν καταλαβαινουν ΔΥΟ απλα πραγματα. Οτι με τις ιδιες εισφορες μεχρι σημερα τα παιδια θα παρουν ολοκληρο το ΒΟΕΑ, και με τις ιδιες εισφορες απο αυριο θα παρουν σημαντικα μειωμενο. (Μαλιστα ενα ΒΟΕΑ για το οποιο ορισμενοι περιμενουν πως και πως να το λαβουν). Και οτι αυτες τις εισφορες και για τους ενεργεια και τους αποστρατους το ΜΤΣ τις εχει καθορισει ΟΧΙ οι ιδιοι. Καποιοι εκλεκτοι σχολιαστες αναφερουν πιο πολλα - χρησιμα και απο πλευρας νομολογιας και τι γινεται στους αλλους κλαδους. Το να συζηταμε για αλοτρια δεν κανει το ''εγκλημα'' αυτο μικροτερο. Ειναι το δευτερο χειροτερο μετρο που εχει ληφθει τα τελευταια 12 χρονια μετα τις μειωσεις των μισθων-συνταξεων. Τωρα ομως τα οικονομικα μεγεθη ειναι καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ξέρω να διαβάζω εγώ δεν βλέπω ότι απόφαση είναι αναδρομική
      γιατί λες πράγματα που δεν ξέρεις

      Διαγραφή
  48. τραγική πρόταση Κ τραγική απόφαση που μας έκανε να τρωγομαστε. ΚΥΑ είναι αλλάζει το θέμα είναι ο ξερόλας του ΜΤΣ να καταλάβει το λάθος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τους άλλους 50 που έβαλαν υπογραφή τι θα κάνεις;;

      Διαγραφή
  49. μπαίνει στα 18 Κ είναι αλέξ/της στα 43 είναι απόστρατος με αναγνώριση εξαμήνων.Δεν σας λέω με τι γόνατα μέση κλπ αφήστε τα αυτά.Τι ΒΟΕΑ θα πάρουν τα παιδιά του το σκέφτηκε ο μπαχαλακιας του ΜΤΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα 43 συνταξιούχος επειδή πονάνε τα γόνατα σου και εγώ θα πάρω σύνταξη στα 68 ενώ είμαι με ένα νεφρό
      και η δουλειά που κάνω δεν είναι γραφείου. Δηλαδή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ο Σούπερμαν που κάθεται ο άνθρωπος ;

      Διαγραφή
  50. Ναι έχεις δίκιο κ συνάδελφε θα πρέπει να τα βάλουμε όλα κάτω να δούμε ποιοι πλήρωσαν ΕΚΟΕΜΣ και ποιοι όχι...
    ποιοι περνούν συντάξεις μεγάλες χωρίς να έχουν δουλουψει ...να δούμε το ΒΟΕΑ και ποιοι πληρώνουν παραπάνω από όσα περνούν ...
    Και αν μας μένει χρόνος να δούμε και τα νέα στελέχη που αν συνεχιστεί όλο αυτό το πάρτε κόσμε
    ....θα πάρουν τα αρχιδια τους ...Για να γίνει κάτι νόμος έχουν πέσει 100 υπογραφές ..όλοι αυτοί είναι εγκάθετοι και εσύ ο ανώνυμος ο σωστός
    Καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Η ανακοίνωση είναι χειρότερη από τα ίδια τα μέτρα. Ακόμη χειρότερη, όμως, η ανακοίνωση της ΕΑΑΣ ότι δεν ήξερε, δεν είδε. Ε ρε ποιοι διαχειρίζονται τα χρήματά μας και κυρίως το μέλλον των παιδιών μας. Απλά να βγαίνετε στα τηλέφωνα εκεί στο ΜΤΣ για ευχές σας παίρνουμε μην φοβάστε. Ο Έλλην Αξκός δεν φοβάται να συνομιλήσει με συναδέλφους έστω εε. Καλή Χρονιά με λιγότερη ανευθυνότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μέλλον των παιδιων σου το έχεις αφήσει στο ΜΤΣ;, μάλλον δεν μας τα λες καλά
      Εκτος αν έφυγες από τα 45 οπότε έχεις δίκιο ....το ΜΤΣ θα σώσει τα παιδιά όλων μας .....καλή χρονιά

      Διαγραφή
    2. Το ΜΤΣ ανώνυμε Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2022 6:09:00 μ.μ. να κοιτάξει να απαντά στα τηλέφωνα και να μην κρύβεται ο Γ.Δ. Οι Γενικοί Δντές δεν κρύβονται έχουν το θάρρος να υποστηρίξουν τις εισηγήσεις τους. Όσο για το τι θα σώσει ο συγκεκριμένος θα σου έλεγα αλλά άντε μέρες που είναι...

      Διαγραφή
  52. Αλήθεια επιστήμονες του ΜΤΣ έχετε ποτέ απευθυνθεί σε μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία και να πείτε με αυτά και αυτά τα δεδομένα τι λαμβάνει ένα παιδί στα 25? Αυτά τα πράγματα απαιτούν γνώσεις. Δεν είναι έλα εδώ εσύ που είσαι στα ΒΟΕΑ και βγάζεις μία τυποποιημένη πληρωμή για κάνε μου μία μελέτη. Ωω φοβερή μελέτη έκανες μπράβο. Και να λέει η μελέτη σαν να είναι το εκπτωτικό χωριό -50% όλοι οι εα. Σκεφτείτε το για το καλό σας το λέω. Για να απαλλαγείτε από την ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω πως βγαίνει το ΒΟΕΑ αλλά εγώ θα πάρω μικρότερη σύνταξη από σένα, μικρότερο εφάπαξ, δεν έχω πάρει ποτέ δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, και πληρώνω ΕΚΟΕΜΣ για να παίρνεις εσύ που δεν έχεις δώσει μια
      Εκτός ότι κάποτε έπαιρνες διπλάσιο μέρισμα .Όλο γκρίνια καταστρέψατε την χώρα και τωρα θέλετε και άλλα .
      Και εγώ θα βγω στα 40 χρόνια υπηρεσίας.

      Διαγραφή
  53. Διαβάζω σχόλια του τύπου τόσα έδωσα εγώ τόσα εσύ, πλήρωσα ΕΚΟΕΜΣ δεν πλήρωσες ΕΚΟΕΜΣ βάλτα στη ζυγαριά να δούμε πόσα θα πάρεις και πόσα πήρα εγώ, πόσα έδωσες και πόσα θα δώσω κλπ. Μέχρι ένα σημείο καταλαβαίνω τους συναδέλφους αλλά εδώ μιλάμε για το ΒΟΕΑ των παιδιών, το μέλλον του τόπου και όχι γενικά και αόριστα. Λύσεις υπήρχαν και υπάρχουν για ένα βιώσιμο και κυρίως αξιοπρεπές ΒΟΕΑ, αρκεί οι ιθύνοντες να αφήσουν κατά μέρος στενόμυαλες εγωιστικές πρακτικές. Άραγε για ποιο λόγο να υπάρχει μία αναγκαστική εισφορά για το ΒΟΕΑ? Μήπως θα πρέπει να δούμε και τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της κράτησης? Η υιοθετήσασα λύση, κατά την άποψή μου, και ας στεναχωρήσω κάποιους, φανερώνει σπουδή, δείχνει αδικαιολόγητη προχειρότητα. Προκειμένου να μην καταλείπονται σκιές, όχι απλά είναι καλή πρακτική, αλλά είναι και από τον νόμο επιβεβλημένο να αναρτώνται τα πρακτικά του ΔΣ/ΜΤΣ και οι όποιες μελέτες στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ, ούτε διαβαθμισμένα είναι ούτε κακό είναι να ενημερωνόμαστε. Καλή Χρονιά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο Γ.Δ ο οποίος έκανε την εισήγηση (και υπογράφει την ανακοίνωση) και όσοι την ψήφισαν και την υπέγραψαν, όφειλαν να γνωρίζουν και θεωρώ ότι γνωρίζουν τον πανικό που γίνεται με τις διοικητικές αποκαταστάσεις και με τις προσφυγές για συμπληρωματικό ΕΦΑΠΑΞ. Καταφέρατε λοιπόν κκ με το έκτρωμα που φέρατε να ανοίξετε νέο φαύλο κύκλο προσφυγών. Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Εσείς θέλετε τρόικα μέχρι να τα τινάξετε έχετε ξεζουμίσει τα πάντα ασχολούμαστε μονίμως με το ΜΤΣ πως θα αρπάξετε εξτραδακι μέρισμα , πως θα φάτε κανένα έξτρα εφάπαξ , προσωπικές διαφορές κ μονίμως κλάψα. Φορούσατε κ στολή.....ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μπράβο ρε φίλε μια ζωή κλαψα οι βολεμενοι με 2.000 μισθό και 1200 σύνταξη από τα 43 .....και εγώ στα 65 να περνώ τα 1.100 μου και μετά 800 σύνταξη .....βρε ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αφού διάβασα ΟΛΑ τα σχόλια, μερικά ανάξια λόγου γιατί αντιμάχονται φίλιες δυνάμεις, ΜΙΑ πρόταση έπρεπε να γίνει και να εφαρμοστεί: ΑΠΌ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ κάθε παιδιού ΣΤΑΘΕΡΉ κράτηση για όλα ανεξαρτήτως βαθμού γονέα και ΊΔΙΑ απόδοση ΒΟΕΑ σε ΟΛΑ. πχ 50€ κράτηση ΟΛΑ το μήνα, 15.000€ ΒΟΕΑ όλα. Η δε κράτηση ΊΔΙΑ είτε είσαι ε.ε είτε ε.α μέχρι το 25ο έτος. ΤΕΛΟΣ. Ολα τα παιδιά είναι το ίδιο και το λέω εγώ που είμαι Στρατηγός. ΑΡΚΕΤΆ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Στρατηγέ να έχετε μια καλή χρονιά με υγεία, έχετε δίκιο
    Καθαρό μυαλό χωρίς προκαταλήψεις
    Ας δούμε και την νέα γενιά των στελεχών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Στρατηγούς δεν έχει Κ το ΔΣ/ΜΤΣ?γιατί δεν τα λέτε σε αυτούς στρατηγέ αλλά τα γράφετε εδώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Τα είπα και τα ξαναείπα, αλλά δυστυχώς ενεργούν με την αρχαιότητα, μιας και είμαι νεότερης τάξης. Για μεν την ΕΑΑΣ στις προσεχείς εκλογές θα πάρουν δρόμο οι παρτάκηδες, για δε το ΜΤΣ δυστυχώς κουμάντο κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση με το διορισμό ημετέρων οσφυοκαμπτών, γιαυτό και είναι μια αγιάτρευτη πληγή . Αυτή είναι η αλήθεια και είμαστε πάντοτε πρόβατα επί σφαγή. ΔΥΣΤΥΧΩΣ πληρώνουμε πάντα τα κατορθώματα εντολοδόχων, ασχέτως βαθμών.

      Διαγραφή
  60. Καλή Χρονιά σε όλους. Παρακολουθώ τις αποφάσεις (jumbo εκπτωτικό χωριό -50%) και τις μετέπειτα ανακοινώσεις (ΜΤΣ και ΕΑΑΣ) και ειλικρινά θλίβομαι για το κατάντημα, αν και δεν επηρεάζομαι προσωπικά, από τις αποφάσεις του Μέχρι Τελικής Συντριβής (ΜΤΣ) των παιδιών. Προκύπτουν ορισμένα, όμως, ερωτήματα καθόσον είμαι άσχετος. Είναι το ΒΟΕΑ χωριστός λογαριασμός του ΜΤΣ? προφανώς και ΟΧΙ, τα έσοδά του αποτελούν μέρος των συνολικών εσόδων του ΜΤΣ και τα έξοδά του προαφαιρούνται από τα συνολικά έσοδα του ΜΤΣ για να προκύψει το προς διανομή μέρισμα. Άρα? Πετσοκόβοντας το ΒΟΕΑ (jumbo εκπτωτικό χωριό -50%) τι επιτυγχάνουμε? Το εξής απλό, αυξάνουμε τα έσοδα για μέρισμα, για αύξηση μεριδίων ανωτάτων και για έκτακτα μερίσματα (καημός αβάσταχτος ΕΑΑΣ και ΠΟΣ), διότι αυτός που το εισηγήθηκε, αλλά και αυτοί που το ψήφισαν, έχοντας πάρει το ΒΟΕΑ, τί είναι αυτό που τους ενδιαφέρει πλέον αποκλειστικά? ΜΟΝΟ το μέρισμα. (Α ξέχασα και το έκτακτο και αναδρομικά μάλιστα για το 2022). Αυτά τα απλά. Και για να μην κουράζω κάποιους του ΜΤΣ να γράφουν απαντητικά σχόλια (είμαι ανόητος, ανθρωπάκι, πανίβλακας, θα βγω στα 95, θα χω πληρώσει και δεν θα πάρω ΕΚΟΕΜΣ, θα πάρω μέρισμα cents, θα με σώσει το ΜΤΣ κλπ κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Έχεις δίκιο είναι ωραίο άθλημα να κατηγορείς επώνυμα φορώντας κουκούλα .Σε λίγο είναι οι εκλογές της ΕΑΑΣ ...εδώ σε θέλω βάλε υποψηφιότητα .....αλλά φοβάμαι ότι δεν θέλεις να βγάλεις την κουκούλα
    Καλή χρονιά να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ.ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΤΣ Κ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ 3ΟΡΟΦΟ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΟΛΑ -50% ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 25.ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΟΕΜΣ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΜΕΛΕΤΗ.ΞΕΡΕΙ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ρε συνάδελφε στην ΔΟΙ μην βγάζεις τα απλητα της Δνσης για κρυμμένες και απόρρητες μελέτες ....σου είπα στην ΔΟΙ είμαι ακόμα για λίγο και εγώ.Εσύ δεν γνωρίζεις ούτε πόσους ορόφους έχει το ΜΤΣ...4 ορόφους έχει και ένα υπόγειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και roof garden να το αξιοποιήσουμε και αυτό. Εκτός και εάν θα κόβει την κίνηση από τα γνωστά ξενοδοχεία με προσφορές για μετόχους και μερισματούχους. Δεν ξέρω, ότι πει η απόρρητη μελέτη.

      Διαγραφή
  64. Προτάσεις υπήρχαν και υπάρχουν πολλές για ένα αξιοπρεπές ΒΟΕΑ, αλλά ορισμένοι νομίζουν ότι κατέχουν ακόμη και αυτά για τα οποία δεν έχουν δυστυχώς ιδέα. Λυπάμαι ειλικρινά που για ένα τόσο σοβαρό θέμα λήφθηκαν αποφάσεις στο πόδι, αντί το θέμα να ανοιχτεί προς τη βάση των μετόχων για να διατυπώσουν -όσοι ήθελαν και γνώριζαν – προτάσεις. Για να λέμε, όμως, την αλήθεια δεν ευθύνεται μόνο το ΜΤΣ, φταίνε και τα παραπάνω κλιμάκια. Καλά ξεμπερδέματα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Απαιτείται να γίνει σοβαρή μελέτη για το ΒΟΕΑ. ΣΟΒΑΡΗ. Λύσεις υπάρχουν για αξιοπρεπές ΒΟΕΑ. Δεν μπορεί κάποιος να λαμβάνει ΒΟΕΑ που υπολογίζεται με τιμή μεριδίου 7,619 αλλά να πληρώνει εισφορές επί ακαθαρίστου μερίσματος που υπολογίζεται με τιμή 5,1524. Να ξυπνήσουν οι εν υπνώσει εκεί στο ΜΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Η μείωση για κάποιους είναι πολύ σημαντική. Κατά την άποψή μου, το θέμα απαιτείται να παγώσει και να εκπονηθεί σοβαρή μελέτη - όπως λένε και άλλοι - ακόμη και εάν απαιτηθεί να ανατεθεί σε εξειδικευμένη (ανεπηρέαστη) ιδιωτική εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Για να είναι μία παροχή βιώσιμη και σε αξιοπρεπή επίπεδα υπάρχουν διάφορες λύσεις. Εδώ - και κατά πάγια πρακτική του ΜΤΣ- επιλέχθηκε η εύκολη λύση, που δεν είναι άλλη από αυτή της μείωσης. Τα περί ισότητας του ΓΔ σε εμένα ακούγονται φτηνές δικαιολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή