Παναγιώτης Σταμάτης: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Παναγιώτης Σταμάτης: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Παναγιώτης Π. Σταμάτης, Αξιωματικός ΠΝ και συγγραφέας

Ας αρχίσουν να είναι πιο έντιμοι οι πολιτικοί, στις προεκλογικές εξαγγελίες τους, έχοντας υπόψη ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να τους ελέγξει.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 1.12.2022 εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών, η Έφεση που έχω καταθέσει κατά του Γεωργίου Παπανδρέου, για την εξαπάτηση των εκλογέων το έτος 2009 (το γνωστό «Λεφτά υπάρχουν») και για δυσφήμιση της χώρας.

Δεν μπορεί ένας πολίτης στις συναλλαγές του να λέει πάντα την αλήθεια και να τιμωρείται, είτε με την ποινική απάτη, είτε με την αστική απάτη, εάν πει ψέματα, με συνέπειες στην περιούσιας του και ο πολιτικός που διαχειρίζεται τις τύχες όλης της χώρας να χειραγωγεί έτσι την κοινή γνώμη, εξαπατώντας την, με αυξήσεις και παροχές και που την επομένη των εκλογών κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που έχει υποσχεθεί.

Γιατί το πρόβλημα σε αυτή την χώρα είναι ότι αυτοί που έχουν τις ευθύνες εκατομμυρίων ανθρώπων είναι πιο ανεύθυνοι από ένα βρέφος και δε διστάζουν να κάνουν πράξεις που εάν τις έκανε ένας πολίτης, θα είχε υποστεί αυθωρεί και παραχρήμα τις συνέπειες του νόμου.

Γιατί το βαθύτερο νόημα της παραπάνω δίκης είναι να αρχίσουν να μπαίνουν κάποια όρια, «στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» των πολιτικών που προκειμένου να αναλάβουν την εξουσία δεν ορρωδούν προ ουδενός, ρυπαίνοντας τις συνειδήσεις και μεταβάλλοντας το φρόνημα των ψηφοφόρων.

Και από τη στιγμή που δεν βάζουν κάποια όρια, κάποιος θα πρέπει να τους τα επιβάλλει, και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν συνέπειες έστω και στην περιουσία τους.

Ας αρχίσουν να είναι πιο έντιμοι οι πολιτικοί, στις προεκλογικές εξαγγελίες τους, έχοντας υπόψη ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να τους ελέγξει.

Θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη διαθέτει πολλούς δικαστές σαν τον Πολυζωίδη και τον Τερτσέτη και θα σταθούν στο ύψος τους.

ΠΗΓΗ: dikastiko.gr

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Τον Παπανδρέου βρήκες να μηνύσεις βρε αθεοφοβε ναυαρχε. Τους πριν απ' αυτόν και τους μετά που λένε και έλεγαν ότι λεφτά δεν υπάρχουν και τάιζαν κάτω απ' το τραπέζι ένα σωρό δικό τους κόσμο, ούτε μια μήνυση. Και στο κάτω κάτω, με τις τόσες δυσκολίες η κυβέρνηση Παπανδρέου, έκοψε τα λιγότερα απο όλους τους μετέπειτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις και όχι μόνο αυτό, τελικά λεφτά ΥΠΗΡΧΑΝ και ΥΠΑΡΧΟΥΝ, απλώς τα δίνουν στα λαμόγια τους κολλητούς τους λαμογιοπατσηβούριδες, τους καπακοκαπάτοσακάηδες, τους παπασπιτούληδες και ότι υπάρχει στην μπανανία. Τουλάχιστον ο Γιώργαρος έφτιαξε και το μισητό, σχεδόν για όλους, "Διαύγεια" και πολλοί προσπαθούν ακόμη να το καταργήσουν και να το προσπερνούν με δικολαβίστικα τερτίπια. Και το κερασάκι, ΜΟΝΟ με το ΠΑΣΟΚ είδαμε πραγματικά χρήματα εμείς οι στρατιωτικοί, το ΠΑΣΟΚ, όχι τα σημιτοειδη που έρπονται όπως οι παρασιτικός κισσός και αλλάζουν κρεβάτια όπως οι ...... Γι'αυτό κε πλοίαρχε πάρτο αλλιώς, βρήκες, στοπ στο πάση δυνάμει και κράτει οι μηχανές, αρόδου το "παμπόρι"!!!

      Διαγραφή
  2. Τον παναγιωτοπουλο τον αρχιψευταρο από τον Ιούνιο δεν του έκανες μύηση. Θα του κάνουμε εμείς σε δύο τρία μηνακια. Και θα είναι σε μαύρο χαρτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς κάποιοι συνάδελφοι καταλαβαίνουν τι παίχτηκε και παίζεται σε τούτη τη χώρα και τους ευχαριστώ. Μόνο ο ναύαρχος κάνει πως δεν καταλαβαίνει η έχει παρωπιδες. Μόνο με τους Παπανδρέου ναυαρχε μου είδαμε χρήματα στις Ε.Δ, αλλά και Σ.Α. και όχι μόνο. Μήπως θυμάσαι ναυαρχε μου τι ίσχυε πριν το 1981, στις Ε.Δ. Ούτε να παντρευτούμε δεν μας επέτρεπαν, δίχως την έγκριση των 2ων γραφείων. Να μην πω κι άλλα. Ατελείωτα είναι αυτά που άλλαξαν προς το δημοκρατικοτερο. Εσύ τουλάχιστον τα θυμάσαι. Οι νεώτεροι ίσως όχι αν δεν ασχολούνται. Ο Γιώργος Παπανδρέου, πάρε και μελέτησε, τις 100 αλλαγές που έκανε στα δύο χρόνια που κυβέρνησε. Και να σας ενημερώσω ότι η μόνη οικογένεια που δεν χρωστάει σε κανέναν παρά μόνο στον λαό, και δεν έκανε λεφτά απ' την πολιτική είναι μόνον αυτή. Αυτά πληρώνει, επειδή δεν χρωστάει σε κανέναν. Εδώ θέλουν να χρωστάς, για να σ εχουν στο χέρι. Πάρε έναν έναν όλους τους άλλους και θα δεις, ποιες οικογένειες πολιτικών έχουν φτιαχτεί, μέχρι και τα δυσεγγονα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή