Παναγιωτόπουλος: Δώρο το πρώτο κομμάτι της φρεγάτας Belh@rra στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Παναγιωτόπουλος: Δώρο το πρώτο κομμάτι της φρεγάτας Belh@rra στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Στον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Ένα δώρο με μεγάλη συμβολική αξία, καθώς πρόκειται για το πρώτο μέταλλο που κόπηκε για τις υπό ναυπήγηση φρεγάτες FDI-ΗΝ, τύπου “Belh@rra”, κλάσεως «Κίμων», δώρισε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σήμερα στη Σχολή Ναυτικών Δοκιμών, μετά το πέρας της τελετής για τον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου.

Ο Υπουργός λοιπόν, απευθύνοντας έναν πολύ σύντομο χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους, ανακοίνωσε τη δωρεά του προς τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του πρώτου μετάλλου που είχε κοπεί στα ναυπηγεία της “Naval Group”, στο Λοριάν της Γαλλικής Βρετάνης, για την υπό ναυπήγηση φρεγάτα τύπου FDI-HN, τον περασμένο Ιανουάριο. Μάλιστα το κομμάτι αυτό φέρει την υπογραφή τόσο του Ν. Παναγιωτόπουλου και της τότε Γαλλίδος ομολόγου του Φλοράνς Παρλί.

Μάλιστα ο Ν.Παναγιωτόπουλος έσπευσε άμεσα να εξηγήσει μία «μικρή», αλλά εξαιρετικά… «σημαντική» λεπτομέρεια: «Αυτό εδώ το δώρο θα υπενθυμίζει και θα εμπνέει στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, καθώς συμβολίζει αυτό που έρχεται, τη νέα προοπτική του Πολεμικού Ναυτικού. Θα είναι τυχεροί να αποφοιτήσουν από τη Σχολή και κατά πάσα πιθανότητα στη συνέχεια θα κληθούν να στελεχώσουν αυτά τα νέα μέσα που χρειάζεται το Πολεμικό Ναυτικό και στα οποία αναμένεται να προστεθούν κι άλλα, όταν ληφθούν σύντομα και οι νέες αποφάσεις για το πρόγραμμα των κορβετών και όχι μόνο».

Και πρόσθεσε: «Εδώ στο τέλος της υπογραφής χρησιμοποιώ πάντα τον αριθμό τέσσερα. Αριθμό που συμβολίζει τον αριθμό «4» που φορούσα στο σκουφάκι μου όταν έπαιζα γουώτερ πόλο, αλλά μπορεί και να συμβολίζει την ευχή για να αποκτηθεί και η τέταρτη φρεγάτα της κλάσης που θα είναι κατασκευασμένη και αυτή από ένα μέταλλο σαν και αυτό», κάνοντας όλους τους αξιωματικούς και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού να ελπίζουν για το…καλύτερο και τον Αρχηγό Αντιναύαρχο Στ.Πετράκη να γελά πλατιά!

Να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός στα νιάτα του υπήρξε αθλητής της υδατοσφαιρίσεως στο Ν.Ο.Καβάλας και έπαιξε μέχρι και την Εθνική Νέων, πριν στραφεί πλέον αποκλειστικώς με τις σπουδές του στη Νομική.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Κόψε φάτσες και βγάλε συμπέρασμα! Ο ένας αποτυχημένος υπουργός-βουλευτής-πολιτικός και ο άλλος γουάναμπι βουλευτής-ΥΠΕΞ-ΠΘ-σελεμπριτη γενικά κάτι σε κυβέρνηση, σε όποια κυβέρνηση. Δεν σωνόμαστε με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή