Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Διατάραξη ιεραρχίας και αδικίες στις τάξεις των ΑΣΣΥ με την ψήφιση του άρθρου 53

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Διατάραξη ιεραρχίας και αδικίες στις τάξεις των ΑΣΣΥ με την ψήφιση του άρθρου 53

Επιστολή αποφοίτων ΑΣΣΥ 2002

Ήδη από τα πρώτα 24ωρα της δημοσίευσης του νομοσχεδίου που βγήκε προς διαβούλευση, τα εκατοντάδες σχόλια τόσο στην σελίδα του νομοσχεδίου, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και τον προβληματισμό για το άρθρο 53 σχετικά με την σταδιοδρομία των ΑΣΣΥ.

Ενώ λοιπόν το εν λόγω άρθρο βγήκε για να καλύψει φαινομενικά μια αδικία του παρελθόντος, αυτό καταφέρνει να κάνει το ακριβώς αντίθετο.... Ο νόμος 3883/2010 ήταν μια ταφόπλακα στην σταδιοδρομία των ΑΣΣΥ από τους καταταγέντες του 1990 και μετά....

Αυτό που όμως γίνεται αντιληπτό στην κοινή γνώμη είναι ότι η εξαίρεση μιας μικρής μόνο ομάδας από ένα νομοσχέδιο, φαντάζει μόνο ως εξυπηρέτηση συμφερόντων και ευνοϊκή μεταχείριση για λίγους...

Τώρα με το νομοσχέδιο αυτό αντί να γίνει μια ολιστική αναδιάρθρωση των προαγωγών όλων των αποφοίτων ΑΣΣΥ, βλέπουμε με θλίψη ότι αυτό προτίθεται να συμβεί μόνο για τους καταταγέντες μέχρι της 31/12/1993. Προφανώς οι συνάδελφοι που προέρχονται από τις εν λόγω τάξεις να αισθάνονται δικαιωμένοι και να εκφράζουν τα ευχαριστήρια προς τον κύριο Υπουργό, διότι δεν αντιλαμβάνονται ότι την αδικία που ένιωσαν οι ίδιοι όταν αυτό είχε γίνει με τους παλαιότερους, τώρα κάνουν στους υπολοίπους, αυτό ακριβώς που είχαν κάνει και οι παλαιότεροι εν αγνοία τους, στους ιδίους....!!!

Τα 500-600 Στελέχη που τώρα δείχνουν ευγνωμοσύνη ,θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τον Κ. Υπουργό, καθώς υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που είτε τώρα διαμαρτύρονται για την συνέχιση της αδικίας, είτε η σιωπή τους δεν θα πρέπει να αγνοηθεί.

Εμείς λοιπόν οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ όλων των Τάξεων αισθανόμαστε έντονη πικρία, στεναχώρια και απογοήτευση και δεν θα συμμετάσχουμε στον κοινωνικό αυτοματισμό....

Εμείς οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ όλων των Τάξεων θεωρούμε ότι η ΛΥΣΗ είναι ΚΑΙ πρέπει να είναι κοινή για όλους και όλες...

Να υπενθυμίσουμε δε, ότι την τελευταία 5ετία οι Σχολές ΑΣΣΥ έχουν γίνει 3ετής φοίτησης και το επίπεδο έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο από το ήδη υψηλό που ήταν!

Για αυτούς τους λόγους λοιπόν και προς αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου αλλά και ηθικού που πρέπει να διακρίνει όλους τους Έλληνες Στρατιωτικούς ζητάμε από τον κύριο Υπουργό ένα νομοσχέδιο που να δίνει συνολική αποκατάσταση με προαγωγή σε ΤΧΕΣ και αντίστοιχους στα 32 έτη πραγματικής υπηρεσίας και ΑΝΧΕΣ και αντίστοιχους στα 34 έτη πραγματικής υπηρεσίας...!!!!

Επίσης ο χρόνος Διοικήσεως στους βαθμούς, αποτελεί αναγκαίο προσόν προαγωγής, ενώ στο νομοσχέδιο εξαιρείται ως προσόν προαγωγής μόνο για τους εν λόγω καταταγέντες. Ήδη αρκετοί συνάδελφοι δεν έχουν προαχθεί εξαιτίας αυτού του θέματος, η λύση και εδώ πρέπει να δοθεί ολιστική για όλους, καθώς είναι αυτό που αναγκάζει τους συναδέλφους σε υποχρεωτική μετάθεση με κόστος, τόσο στα οικονομικά της οικογένειας αλλά και στην γαλήνη της.

Απόφοιτος ΑΣΣΥ Τάξεως 2002

Δημοσίευση σχολίου

34 Σχόλια

  1. Αποκλείετε να εισακουστεί το αίτημα σας. Τελευταία και κερδισμένη Ταξη η δική μας ΑΣΣΥ 1995. Ταγματάρχες στα 30 χρόνια τον Οκτώβριο 2023. Μετά game over.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα σχόλιο για την γλοιώδη επιστολή που έστειλε συμμαθητής σου στο kranos?που εξυμνεί τον ΥΕΘΑ γιατί σας έκανε ταγματάρχες;για πες μας βολεμενε συνάδελφε.

      Διαγραφή
    2. Για αυτό λοιπόν γράψε άλλη μια ευχαριστήρια επιστολή......

      Διαγραφή
    3. Είμαι σίγουρος ότι ο ως άνω υπογράφων το σχόλιο, δεν έχει σχέση με τους εισαχθέντες 1995 και σκοπό έχει να τσιγκλίσει κόσμο και συνειδήσεις. Μην ενδίδετε σε τέτοια σχόλια.

      Διαγραφή
  2. Καλά τα λες, αλλά ποιος να σε ακούσει . Ειδικά και η καραμέλα του χρόνου διοίκησης σε αποφοίτους ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ που σου επικαλούνται όταν είναι για μετάθεση, έχει παραπαίει . Λύση για όλους τώρα με μετάθεση σε τόπο επιθυμίας στα 30 χρόνια υπηρεσίας. Άλλωστε όπως έχουν τα πράγματα πάνω από 35 πραγματικά χρόνια δεν θα μας αφήσουν τους περισσότερους να μείνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πιο πολλοι αποφοιτοι των Σχολων Αξιωματικων - πανω απο το 80%- φθανουν εν ενεργεια Σχες και μετα αποστρατευονται. Δηλαδη κατα την διαρκεια της σταδιοδρομιας τους εχουν εξη προαγωγες. Το αρθρο αναφερει, οι εξ Υπαξκων να φθανουν μεχρι Ανχες δηλαδη εννεα προαγωγες. Αυτη η διαφορα απο το 6 στο 9 κατι λεει. Απλα κανω την συγκριση χωρις να λεω πιο ειναι το σωστο και πιο λαθος κτλ, απλα κανω μια συγκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας ΑΣΣΥ είναι για 12 χρόνια υπαξιωματικός με ότι συνεπάγεται αυτό σε υποχρεώσεις, περνωντας από διάφορα κλιμάκια Διοικήσεως . Επιπλέον όλοι ξέρουμε ότι θεωρούνται αξκοι β κατηγορίας και όχι ΑΞΚΑ. Όταν θέλεις να συγκρίνεις καταστάσεις να αναλύεις και άλλα δεδομένα και όχι ότι σε συμφέρει.

      Διαγραφή
    2. @ 20 Δεκ. 11:11:00: Κατα την γνωμη μου δεν υπαρχουν Αξκοι α' ή β' ή γ' κατηγοριας. Χαιρεταμε τον βαθμο οχι τον ανθρωπο. Αν γινεις Αξκος εισαι Αξκος........ Μια που μιλας για συγκρισεις σε ποσους στρατους στην Ευρωπη, για να μην σου πω και ευρυτερα εχεις δει καποιος Λοχιας ( αν δεν παει στη συνεχεια σε Σχολη Αξκων) να γινεται Ανχης ή και Σχης? Πες μου εναν. Εκει ακριβως φαινονται οι παθογενειες του συστηματος.

      Διαγραφή
  4. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβώς έτσι να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα... (όχι οτι δεν έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και αλλους το νομοσχεδιο) αλλα το γιατί συμπεριλαμβάνει αυτους... Αυτες τις τάξεις ειναι αυτο ακριβώς για την κατσικα του γειτονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΚΑΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΗΛΘΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2010 ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ 93 94 95 ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου.Αρχικα να συγχαρώ τους συναδέλφους εκ των οποίων αρκετοί είναι φίλοι και συνεργάτες για την ευόδωση των προσπαθειών τους μετά από πολύχρονη αναμονή.Εκτιμώ πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα ισχύσει για όλους τους ΑΣΣΥ η ίδια ιεραρχική εξέλιξη κυρίως στο βαθμό του Τχη(32 έτη) και Ανχη(34 έτη) ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί δίκαια και ισόνομα σε αποφοίτους της ίδιας σχολής ώστε να δίνεται το δικαίωμα προαγωγής στους καταληκτικούς βαθμόύς έως τα 35 έτη (ας μην ξεχνάμε ότι για αποφοίτους ΑΕΙ όπως και εγώ θα πρέπει να προαχθουμε μέχρι τον βαθμό του Σχη).Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ΑΜΕΣΑ όλοι μας να γίνουμε μέλη των 1ο βάθμιων ενώσεων, διότι μόνο τότε θα δυναμώσει η φωνή μας και θα αρχίσει τόσο η Στρατιωτική όσο και η εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία να δίνει σημασία στα δίκαια αιτήματα μας.Μεχρι τότε δυστυχώς, θα βασιζόμαστε στις προσωπικές σχέσεις και γνωριμίες του κάθε στελέχους που ίσως για να καταφέρει να ικανοποίησει προσωπικά δίκαια αιτήματα να ευεργετηθεί μαζί του και η υπόλοιπη τάξη...Σε ένα κράτος δικαίου όλα αυτα τα ζητήματα θα έπρεπε να τα επιλύει το ίδιο τα κράτος τόσο οικονομικά όσο και σταδιοδρομίας, όμως μέχρι τότε θα πρέπει ενωμένα να τα διεκδικήσουμε..
    Εύχομαι καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος σε όλους μας και κυρίως υπομονή και επιμονή διότι πάρα πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η ισονομία στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού.
    Απόφοιτος ΑΣΣΥ τάξης 2001

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα σχόλια των ευνοημένων κ η επιστολή στο κράνος ξεχειλίζουν από γλίτσα κ δυσωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα προηγμένα κράτη ο θεσμός του υπαξιωματικού δεν σημαίνει να κάνει τον χαμάλη του Αξκου , ενημερωσου . Αρέσει η όχι στον ΕΣ υπάρχει διάκριση σύμφωνα με την προέλευση.

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα σας!Άρχισαν τα όργανα...Από ότι φαίνεται κάθε τάξη θα πρέπει να περάσει ότι και οι τάξεις 93-94 μέχρι να αποφασίσει η εκάστοτε ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να δώσει οριστική λύση για όλους τους αποφοίτους ΑΣΣΥ....Δεν μπορεί η τάξη πχ 95 που είχε τους ίδιους όρους προκήρυξης με την τάξη πχ 2003 να έχει άλλη σταδιοδρομική εξέλιξη ενώ και οι 2 μπήκαν με Πανελλήνιες εξετάσεις είναι νέοι ασφαλισμένοι και φοίτησαν 2 έτη στην ΣΜΥ.Εκτιμώ ότι μέχρι την τάξη που έκανε 2 έτη ΣΜΥ θα πρέπει να έχει ίδια εξέλιξη διότι όλες οι προϋποθέσεις είναι ακριβώς οι ίδιες....Ίσως για τους εισακτεους στη ΣΜΥ με 3 έτη να υπάρξει σταδιακή διαφοροποίηση και μεταξύ μας κάτι τέτοιο μυρίζομαι δηλαδή ότι σε λίγα χρόνια από τους επιτυχόντες του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016...Εκεί βλέπω να γίνεται η νέα ρύθμιση του νόμου περί Σταδιοδρομικής Εξέλιξης και Προαγωγών που να τους ονομάζει Μον.Επιλοχίες και όχι Μον.Λοχίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα σωστο σχολιο. Αντιστοιχα θα πρεπει και οι αποφοιτοι των Σχολων Αξκων αφου τελειωσουν και το σχολειο εφαρμογης να γινονται απ' ευθειας Λοχαγοι παραλειποντας τους βαθμους του Υπολοχαγου και Ανθυπολοχαγου. Ουτως ή αλλως κατα κανονα ασκουν καθηκοντα Δκτου Λοχου. Ομως θα προκυψουν ετσι και κενες θεσεις στους δυο αυτους βαθμους και θα υπαρχει και ευκολια εξελιξης και για τους υπολοιπους των σχολων Υπαξκων.

      Διαγραφή
    2. Τρίτη, Δεκεμβρίου 20, 2022 2:30:00 μ.μ. έτσι για την ιστορία, έχει άλλη ωριμότητα στο βαθμό του ανθλγού και τ υπγού, αντί για το βαθμό του Μ.Λχία κ' επχία, κάτι που όμως δεν δίνεται βαρύτητα.

      Διαγραφή
  10. Το θέμα που απασχολεί και τρώει το 90% των συναδέλφων είναι η 2η μάχιμη πενταετία,τα έχω πει και θα τα λέω μέχρι να πεθάνω,δεν μπορεί να τσουβαλιαζει πυροσβέστες, αστυνομικούς, λιμενικούς,υγειονομικους, γεωγραφικού κλπ που είναι μια ζωή σπίτι τους και πολύ από αυτούς σε πολύ χαλαρές θέσεις (όλοι το γνωρίζουμε) με τους υπόλοιπους ταλαίπωρους που έχουν 25 και πάνω χρόνια συνεχών μεταθέσεων στα χειρότερα και πιο απομονωμένα μέρη της Ελλάδας,με παιδιά στο λύκειο, γυναίκα που να μήν είναι στο δημόσιο για να μπορεί να ακολουθήσει,σε δύσκολες μονάδες με απίστευτη πίεση,άγχος, ατελείωτες υπερωρίες κλπ κλπ κλπ.... Άμεσα 2η πενταετία σε όλους αυτούς τους ανθρώπους...... εκεί πρέπει να πιέσουν οι ενώσεις.Το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων, ειδικά αυτών που περιγράφω παραπάνω δεν τους νοιάζει οσα αστέρια και να τους δώσουν, έχουν ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ σωματικά και ψυχολογικά που το μόνο που θέλουν είναι να φύγει όσο είναι ακόμα γεροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρίτη, Δεκεμβρίου 20, 2022 11:58:00 π.μ.
    Η ημιμάθεια είναι πράγματι χειρότερη της αμάθειας .
    Για τους μη γνωρίζοντες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών δεν υφίστανται σε ξένους Στρατούς εκεί οι Υπαξκοί διορίζονται και εκπαιδεύονται σε ειδικά κέντρα εκπαίδευσης αναλόγως των αναγκών επάνδρωσης.
    Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο Σχολή Υπαξκών 3τους πλέον φοίτησης, για τον απλούστατο λόγο ότι προκειμένου να ανταποκριθεί κανείς στα καθήκοντα του Υπαξκού δεν απαιτείται ιδιαίτερη ακαδημαϊκή εκπαίδευσή διότι δεν υπάρχει προοπτική εξέλιξης και προαγωγών.
    Στην Ελλάδα προβλέπονται Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών διότι ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ η εξέλιξη των αποφοίτων σε Αξιωματικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δεκ. 20 3:06:00: Μαλλον δεν διαβασες αλλα σιγουρα ΔΕΝ καταλαβες τι γραφω. Το ενα δεν αναιρει το αλλο. Κατ' αρχας δεν εγραψα (αλλα ουτε και υπονοω) οι της Σχολης Υπαξκων να μην γινονται Αξκοι. Μιλαω για ''παθογενεια του συστηματος'' η οποια αυτο ακριβως σημαινει. Αφου λοιπον εισαι ενημερωμενος και γνωστης θα ξερεις οτι λιγο πριν το 1970 οι της Σχολης Υπαξκων (διετους φοιτησεως τοτε) αρχισαν να γινονται Αξκοι. Μεχρι τοτε αποστρατευοταν Ανθυπασπιστες. Ειναι λοιπον σωστο αυτο που γινεται μονο στην Ελλαδα. Ολοι οι αλλοι στρατοι λειτουργουν στραβα? Εφόσον σου αρέσει να το πιστεύεις δεν μπορεί να σου το απαγορεύσει κανείς.

      Διαγραφή
    2. 20 Δεκ 2022 04:49μμ Μέχρι και το 1981 οι σχολές υπαξιωματικών ήταν μονοετούς φοιτήσεως.Απο το 1982 καταταγεντες και μετά έγιναν διετούς.Η εκπαίδευση ήταν δύο εξάμηνα.

      Διαγραφή
    3. @ 20 Δεκ. 9.47. Εαν εννοεις οτι μεχρι το 1981 ηταν δυο εξαμηνα, δεν αντιλεγω.

      Διαγραφή
  12. Δεν προκειτε να κερδίσετε τίποτα από εδώ και πέρα. Ούτε οι ΑΣΣΥ ούτε οι ΕΜΘ. Μόνο εμείς Ταγματάρχες οσονούπω. Η Τάξη ΑΣΣΥ 1996 θα μας ακολουθεί στον βαθμό του Λοχαγου για 4 επιπλεον χρόνια μέχρι να προαχθουν σε ανώτερους αξιωματικους. Αν δεν το καταλάβατε δεν θέλουν πολλούς σε βαθμούς ανωτέρων αξιωματικών αλλά το πολύ μέχρι Λοχαγους και εκεί για πολλά χρόνια. Αφού τους ξεζουμισουν λίγο πριν την σύνταξη θα τους κάνουν Ταγματάρχες. Για τους ΕΜΘ φυσικά ουδέποτε θα γίνουν ανώτεροι Αξιωματικοι με κλαρες. Αυτά. Ενας ΑΣΣΥ τάξης 1995. Οι τελευταίοι των Μοϊκανών. Για μας είναι η ζωή. Καλές γιορτές σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΜΥ Ταξη 1995 είμαι. Πράγματι η δικιά μας Ταξη είναι η ποιο κερδισμένη. Και εξηγούμε. Η Τάξη ΣΜΥ 1993 έπρεπε να είναι Ταγματάρχες από Οκτώβριο 2021, αρα άργησαν πάνω από 1 χρόνο και λογικά θα γίνουν σε δύο μήνες από τώρα αναδρομικά φυσικά από Οκτώβριο 2021. Η Τάξη ΣΜΥ 1994, έπρεπε να γίνουν Ταγματάρχες από Οκτώβριο 2022. Και αυτοί καθηστερησαν λιγότερο από τους πρώτους βέβαια. Και αυτοί θα γίνουν Ταγματάρχες σε δύο μήνες αναδρομικά από Οκτώβριο 2022. Οι μόνοι που θα γίνουμε κανονικότατα χωρίς να χάσουμε ούτε μια μέρα αλλά ούτε και χρήματα είμαστε εμείς. Τον Οκτώβριο 2023, πρώτα ο Θεός, θα είμαστε Ανώτεροι Αξιωματικοι. Μετράει όπως και να το δει κανείς. Άλλο Λοχαγός και άλλο Ταγματάρχης. Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχαρητήρια στον κ. Υπουργό! Πολύ σωστό το άρθρο 53. Κέρδισε η τάξη 94 καθώς και η επόμενη 95.Ταγματαρχης κατευθείαν μόλις ψηφισθεί το νομοσχέδιο για τις τάξεις 93 και 94. Το 2023 η 95.Οι υπόλοιποι Ταγματάρχες στα 34 έτη.Ετσι πρέπει να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποια διατάραξη ιεραρχίας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είμαι απόστρατός Συνταγματαρχης εξ ΑΣΣΥ, Τάξεως ΣΜΥ 1984. Προσωπικά και χωρίς να θέλω να επεκταθώ για τους κακεντρεχείς το έτος 1985 είχα περάσει στην Ευελπίδων, δεν ήταν δα και πολύ δύσκολο για όσους νομίζουν ότι χρειάζεται να ξέρεις αστροφυσική, αλλά λόγω σοβαρού θεματος υγείας της μητέρας μου αποφάσισα να μην εισαχθω εκ νέου σε σχολή γιατί και ο πατέρας μου είχε απεβιωσει και δεν είχα άλλον να την φροντίζει. Δυστυχώς και η μητέρα μου απεβίωσε τον Ιουνιο του 1986, αλλα για εμένα χάθηκε η ευκαιρία ανέλιξης μου στην ιεραρχία καθόσον αγαπούσα και αγαπάω τον Ελληνικό Στρατό. Τελος καλό όλα καλά. Στο θέμα μας. Δυστυχώς δεν αξίζει πλέον για την νεολαία να ακολουθήσει σχολές ΑΣΣΥ αλλά και γενικά θέσεις ΕΠΟΠ, ΟΒΑ κλπ. καθόσον δεν έχει καμία σχέση ο στρατός του σήμερα με αυτόν πριν 25 και 35 χρόνια πριν. Ιδιαίτερα οι των ΑΣΣΥ η απαξίωση που υφίστανται είναι απίστευτη. Χίλιες φορές αστυφύλακας η συνοριοφυλακας η πυροσβέστης η στο λιμενικό ακόμα και αγροφύλακας (μακάρι να υπήρχε) πάρα στην ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ κλπ. Έχω φίλους ΕΜΘ, και γυναίκες εξ εθελοντων οι οποίες αποστρατευτηκαν με τον βαθμό του Αντισυνταγματαρχη παρακαλώ χωρίς κανένα προσόν καμία σχολή και τίποτα άλλο. Πραγματικά είναι ντροπή σήμερα ένα νέο παιδί με τρία χρόνια, στην ΣΜΥ να μην μπορεί να φθάσει στον βαθμό του Ταγματάρχη. Οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα με τους ΑΣΣΥ. Βγάζουν αφρούς ρε παιδί μου. Δεν θέλουν να βλέπουν ανώτερους αξιωματικούς από ΑΣΣΥ, Ταγματάρχες, Αντισυνταγματαρχες πόσο μάλλον Συνταγματαρχες. Προσωπικά είχα προαχθεί στα 33,5 μέχρι τα 35 χρόνια στον βαθμό του Συνταγματαρχη. Μεγάλο πανηγύρι παιδιά. Τριβανε τα μάτια τους οι των ΑΣΕΙ. Δεν μπορούσαν να χωνεψουν ότι υπήρχαν εν ενεργεια Συνταγματαρχες από ΣΜΥ. Σε κοιτούσαν με μισό μάτι. Μετά έμεινα ΕΟΘ, για 5 χρόνια ξανάγυρισα βέβαια στον βαθμό του Αντισυνταγματαρχη αλλά πριν αποστρατευτω πριν ένα μήνα τα ξαναφορεσα και αποστρατευτηκα Συνταγματαρχης. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι ασφαλώς και σχεδόν το σύνολο των παιδιών σήμερα που βγάζουν την ΣΜΥ θα έπρεπε στα 38 χρόνια να προαγονται στον βαθμό του Συνταγματαρχη, αφού βέβαια έχουν βγάλει όλα τα προβλέπομενα σχολεία και είναι άριστοι στις βαθμολογίες τους. Αν αυτό δεν γίνει με το παρόν νομοσχέδιο, γνώμη και πεποίθηση μου είναι κανείς άξιος νέος να μην εισάγετε σε σχολές ΑΣΣΥ γιατί προκοπή δεν θα δει. Ας αφήσουν τους γαλαζοαιματους να βγάλουν το κάρο από την λάσπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους ΕΜΘ γιατί τους βάζεις στο στόμα σου; Την ίδια εξέλιξη έχουν οι ΕΜΘ με τις εθελοντριες; Οι εθελοντριες φθάνουν Σμηναρχοι στην αεροπορία.Το μεγαλύτερο ποσοστό των ΕΜΘ, 60 έως 70% έχουν αποστρατευτεί Ανθυπασπιστές.Αφου έχουν περάσει τα πάνδεινα.Απο την πρώτη ημέρα αβεβαιότητα.Καταλαβαινουν όσοι γνωρίζουν.Και τώρα οι λίγοι εναπομείναντες, εξελίσσονται μέχρι Υπολοχαγοι ,με τις ευθύνες του Υπολοχαγού και μισθό Ανθυπασπιστου.Αφου έχουν αποστρατευτει οι πιο πολλοί.Οι ΑΣΣΥ τι κακό έχουν δει.Ξεκινουν από Λοχίες και θα εξελιχθούν μέχρι Αντισυνταγματάρχες αποστρατευτικο.Σωστο και δίκαιο.Τριετους φοιτήσεως για να είναι ισότιμοι με ΑΕΙ.Γιατι να μην επιλέξει η νεολαία τις ΑΣΣΥ;Η ανεργία,η αβεβαιότητα που μαστίζει σήμερα τη νεολαία, να μην προτιμήσει, γιατί δεν θα γίνονται συνταγματάρχες; Άστοχο το σχόλιο σου φίλε μου.

      Διαγραφή
    2. Συνέχεια Και όπως παραπονιέσαι εσύ για τις εθελοντριες που εξελίσσονται Συνταγματάρχες,έτσι παραπονιενται και οι ΑΣΕΙ που το 80% εξελίσσονται μέχρι Συνταγματάρχες.Να είστε ομοιοβαθμοι, εσύ από ΑΣΣΥ διετούς φοίτησης με μαθήματα εισαγωγικων εξετάσεων α,β,γ γυμνασίου, γραμματικές γνώσεις
      ,το 1982 για πολλούς, γ'γυμνασίου και εξέλιξη Συνταγματάρχης.Και οι ΑΣΕΙ Συνταγματάρχες, με απολυτήριο Λυκείου τότε και εισαγωγικές εξετάσεις επιπέδου πανεπιστημίου και τετραετής φοίτηση.Πολυ άστοχο και άτοπο το σχόλιο σου φίλε μου.

      Διαγραφή
  17. Αγαπητοί "συνάδελφοι"...
    Αγαπητοί "συνάδελφοι" των υπό ρύθμιση σειρών ΑΣΣΥ...

    "Οι σειρές καταταγέντων 1994-1995 δικαίως παραμένουν οι μεταβατικές σειρές του ν.3883/2010 και αδίκως διαμαρτύρονται"

    Αλήθεια γράφετε τέτοια σχόλια στην διαβούλευση του νομοσχεδίου ?

    Μέχρι χθες δεν ήσασταν (και δικαίως) στα κάγκελα για τα ίδια ακριβώς πράγματα ?

    Είναι δυνατόν ? Είναι δυνατόν να γράφετε τέτοια σχόλια ?

    Μιλάτε για μεταβατικές σειρές (που δεν υπάρχουν καν μεταβατικές σειρές αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα) ΣΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2010 (!!!) και λέτε ότι η Σειρά του 1994 αδίκως διαμαρτύρεται ? Σειρά που μπήκε πριν 28 χρόνια στο στράτευμα και λέτε ότι αδίκως διαμαρτύρεται για Νόμο του 2010 ? Νόμος που ψηφίστηκε 16 χρόνια μετά ?

    Νομίζω πως τα λόγια είναι περιττά.

    Απλά, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποσοι εισαγωνται τα τελευταια χρονια (2020 και μετα) περιπου στην ΑΣΣΥ? Δεν γνωριζω τον αριθμο αν μπορει καποιος να απαντησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και μετά λένε γιατί παραιτούνται τόσα πολλά στελέχη, ειδικά νέα.
    Αναρωτιούνται γιατί δεν δηλώνουν να περάσουν τα παιδιά σε Στρατιωτικές Σχολές ;;;
    Γιατί άραγε δεν δηλώνει ΚΑΝΕΝΑΣ να μπει ΕΠΟΠ ;;;;

    Όλα καλά, οι Σειρές 94 και 95 να μην μπουν στην ρύθμιση. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπέροχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 21 Δεκεμβρίου 11:34:00. Εάν είσαι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων το λιγότερο που μπορώ να σε χαρακτηρίσω είναι άσχετο και αγράμματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντηση 22Δεκ2022 08:38:00 Εγώ το λιγότερο που μπορώ να σε χαρακτηρίσω είσαι όχι καλός χαρακτήρας, άσχετος και παρτακιας.Αγραμματος είσαι εσύ υπαξιωματικε διετούς φοίτησης.Δηλαδη ζοριστηκες γιατί σου γράφω αλήθειες; Για πες μου τι δεν αληθεύει από αυτό που σου έγραψα! Όταν γράφεις μπούρδες, παίρνεις και την κατάλληλη απάντηση.

      Διαγραφή