Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αύριο ο Πρωθυπουργός–Ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση ανανέωσης θητείας Α/ΓΕΕΘΑ

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αύριο ο Πρωθυπουργός–Ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση ανανέωσης θητείας Α/ΓΕΕΘΑ

Κατά τη συνεδρίαση πρόκειται να συζητηθούν θέματα που αφορούν το πρόγραμμα των κορβετών (3+1), με την παρουσίαση των δύο τελικών και ολοκληρωμένων προτάσεων από τη γαλλική και την ιταλική πλευρά

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Την αρμόδια Επιτροπή Εξοπλισμών του Ελληνικού Κοινοβουλίου ενημέρωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επί εξοπλιστικών ζητημάτων ενώ αύριο συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επίσης για εξοπλιστικά θέματα κατά βάση.

Ο ΥΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τους Αρχηγούς, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για μία σειρά «ώριμων» προγραμμάτων, όπως η αναβάθμιση πυραυλικών συστημάτων του Στρατού, η αναβάθμιση των μαχητικών F-16 Block.50 σε F-16 Block.52+ADV, χρησιμοποιώντας υλικά που αφαιρούνται από τα τελευταία που με τη σειρά τους αναβαθμίζονται σε επίπεδο F-16V (=Viper), σύγχρονων οπλικών συστημάτων για τον εξοπλισμό των F-16V κλπ.

Αύριο, κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 11:00 πρόκειται να συζητηθούν θέματα που αφορούν το πρόγραμμα των κορβετών (3+1), με την παρουσίαση των δύο τελικών και ολοκληρωμένων προτάσεων από τη γαλλική και την ιταλική πλευρά, χωρίς να είναι βέβαιο αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές αν θα έχουμε και απόφαση. Θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα, προ ημερών στη συνάντηση του ΥΕΘΑ με τους Στρατιωτικούς Συντάκτες, είχε υποστηρίξει ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να έχουμε απόφαση ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακόμα υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση για ανανέωση της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κ. Φλώρου και για τέταρτη χρονιά, κάτι, που αν τελικώς ισχύει, είναι απολύτως τυπική ενέργεια και δεν αναμένεται «να πάρει ώρα» στα μέλη του ΚΥΣΕΑ για κάτι τέτοιο.

Πάντως ως αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει καμία διαρροή για το ακριβές πρόγραμμα της ατζέντας του ΚΥΣΕΑ, καθώς είθισται αυτό να είναι θέμα που χειρίζεται αποκλειστικά η Γραμματεία της Κυβερνήσεως, δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανανεώνεται τον Μάρτιο η θητεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ;;;

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο ΥΕΘΑ προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών και ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα, η επικεφαλής του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα και ο Εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας, λέγοντας χαρακτηριστικώς: «Είναι λογικό και επιβεβλημένο να ξανανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας Αθήνας-Άγκυρας».

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Η Ελλάδα έχει έλλειμμα εθνικής ανεξαρτησίας. Το γνωρίζουν και τα στελέχη και οι διοικήσεις και τα αρχηγεία αυτό. Οφείλεται στους πολιτικούς που διοικούν.

    Δυστυχώς, όσα όπλα και αν αγοραστούν, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Σε περίπτωση δε θερμού επεισοδίου, η πολιτική ηγεσία θα αρκεστεί σε τηλεφωνήματα και συνεννοήσεις με τις ΗΠΑ και την ΕΕ προκειμένου να μην "πάρει φωτιά" η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Καμία ενέργεια αντεπίθεσης δεν πρόκειται να εκδηλωθεί.

    Ας ήμαστε ρεαλιστές και ας μην περιμένουμε ανδρεία από κανέναν απολύτως πολιτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''....ξανανοιξει ο διαυλος επικοινωνιας.....'' Με εναν Καλιν ο οποιος μας βριζει και μας απειλει. Αντιμετωπιζουμε την Τουρκια και την πραγματικοτητα οπως οι ασυναρτητες κινησεις ενος ανθρωπου που παλευει με εναν εφιαλτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή