Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ-Άρθρο 53: Απόγνωση Αξιωματικών ΑΣΣΥ τάξεως '93 (καταταγείς 1991 ΣΜΥΝ)

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ-Άρθρο 53: Απόγνωση Αξιωματικών ΑΣΣΥ τάξεως '93 (καταταγείς 1991 ΣΜΥΝ)

Σχόλιο απόφοιτου ΑΣΣΥ τάξεως ΄93 (καταταγείς 1991 ΣΜΥΝ)

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας,

Διαβάζοντας τα σχόλια της εν λόγω διαβούλευσης ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί σε πλήθος συναδέλφων οι όρος «κατάφωρη αδικία στελεχών ΑΣΣΥ τάξεως 93, 94, 95» κτλ. Επίσης ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί τα τελευταία δύο έτη στελέχη ενώσεων στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ, ΠΟΕΣ κτλ. να προτείνουν θέσεις και απόψεις μέσω πολιτικών προσώπων, εκπροσωπώντας απόλυτα χαμηλό ποσοστό συναδέλφων, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους ή για ίδιο όφελος, για τις οποίες ουδέποτε έχουν εξουσιοδοτηθεί από το σύνολο καταταγέντων ΑΣΣΥ 1991-1993 και δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση τις απόψεις του συνόλου του προσωπικού.

Έχοντας ως δεδομένο ότι το σχόλιο θα λάβει την απαραίτητη προσοχή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση του παρόντος νομοσχεδίου, και συγκεκριμένα του αρθρ. 53, σας αναφέρονται τα ακόλουθα:

α. Ως προς το σταδιοδρομικό κομμάτι:

1. Η προαγωγή στο βαθμό του Σημαιοφόρου τάξεων ΑΣΣΥ καταταγέντων το 1991 και εντεύθεν, πραγματοποιήθηκε με το Ν. 3883/10 με την εφαρμογή του από 1-1-11 (με 19 έτη συνολικής υπηρεσίας), νωρίτερα κατά 2 έτη των αντίστοιχων Αξιωματικών ΑΣΣΥ καταταγέντων έως το 1990, οι οποίοι ανήκουν στο Ν. 2439/96 (21 έτη συνολικής υπηρεσίας) και ουδέποτε τέθηκε θέμα άνισης μεταχείρισης ή σταδιοδρομικής αποκατάστασης στις μεταβολές έως τον βαθμό του Υποπλοιάρχου και αντιστοίχων.

2. Οι διατάξεις του Ν.3883/2010 όχι μόνο δεν στοιχειοθετούν «δήθεν» ανισότητα ως προς τους αποφοίτους ΑΣΣΥ των τάξεων 93-95, αλλά είναι επωφελέστερες και άκρως συμφέρουσες, καθόσον:

(1) Με τον Ν.3883/2010 καταργήθηκε για τους Αξιωματικούς εξ ΑΣΣΥ ο ελάχιστος και ο μέγιστος χρόνος παραμονής τους σε κάθε βαθμό Αξιωματικού, καταργήθηκε ο φραγμός του Μαχίμου και αποσυνδέθηκε η προαγωγή από την ύπαρξη ή μη κενών οργανικών θέσεων στους επόμενους βαθμούς, ως απαιτείται στο άρθρο 5 και 11 του Ν.2439/1996.

(2) Η καθυστέρηση της σταδιοδρομικής εξέλιξης στον καταληκτικό βαθμό Αντιπλοιάρχου αποτελεί ευμενή μεταχείριση για τα στελέχη, καθ΄ όσον υπάρχει δυνατότητα παραμονής στην ενέργεια περισσότερα έτη και συγκεκριμένα τουλάχιστον 38 αντί 35, με δυναμική παραμονής στο στράτευμα πλέον των 38 ετών με κρίση ως «Διατηρητέοι στον αυτό βαθμό» (τουλάχιστον δύο φορές= 40 έτη) χωρίς να βρίσκονται στη δύσκολη θέση να παρακαλέσουν την Υπηρεσία προκείμενου να τεθούν ΕΟΘ, εν αντιθέσει με τα στελέχη που υπάγονται στις διατάξεις του προηγούμενου Νομικού πλαισίου του Ν.2439/96, οι οποίοι αποστρατεύονται υποχρεωτικά στα 35 έτη ως «Ευδοκίμως τερματίσαντες».

(3) Ουδείς συνάδελφος δεν θίγει το θέμα για αλλαγή του ορίου ηλικίας έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η επιπλέον παραμονή στις Ε.Δ, αντιθέτως η αναφορά σε άλλης προέλευσης αξιωματικούς, ενταγμένων σε άλλη επετηρίδα (πχ. ΕΜΘ/Εθελόντριες του Ν.705/77 ή του Ν.445/74) γίνεται προς σχηματισμό εντυπώσεων και μόνο, καθόσον οι προαναφερθέντες Αξιωματικοί φέρουν καταληκτικό βαθμό Πλωτάρχη.

β. Αξιότιμέ Κύριε Υπουργέ, ως προς το οικονομικό κομμάτι, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική συγκυρία παρακαλώ όπως ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα:

1. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο μη σχολιασμός των συναδέλφων ως προς την προαγωγή των Αξιωματικών τάξεως 93 (καταταγέντες 91) στο βαθμό του Πλωτάρχη από τον Οκτώβριο του 2021, χωρίς αναδρομική καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών, δηλαδή απονέμεται ο βαθμός χωρίς οικονομικό αντίκρισμα και χωρίς κόστος, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη τάξη να αδικείται με οικονομικό κόστος άνω των 1000ευρώ / στέλεχος.

2. Υπάρχει πλήρη άγνοια από πλήθος συναδέλφων κυρίως ως προς το συνταξιοδοτικό κομμάτι (ΕΦΚΑ) καθώς αλλά και για τις υπόλοιπες δικαιούμενες παροχές στελεχών από τα μετοχικά ταμεία (ΕΦΑΠΑΞ, ΒΟΕΑ κτλ.), για τα οποία κρίσιμο στοιχείο αποτελεί πλέον η μισθοδοσία της τελευταίας δεκαετίας και όχι ο καταληκτικός βαθμός, όπως παλαιότερα. Επιπρόσθετα όποιο στέλεχος επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί με 35ετή υπηρεσία, δύναται να πληρώσει τα 5 εκστρατείας και να αποχωρίσει από το στράτευμα.

3. Με την ψήφιση του άρθρου 53 και θέτοντας Αξιωματικούς εξ ΑΣΣΥ στον Ν.2439/96, αυτοί αποστρατεύονται με τη συμπλήρωση 35 ετών στρατιωτικής υπηρεσίας, το οποίο τους οδηγεί σε ιδιαίτερα σημαντική απώλεια εισοδήματος λόγω της διαφοράς μισθού-σύνταξης, της τάξης των 400-500 ευρώ μηνιαίως για τουλάχιστον μία πενταετία (-30.000 ευρώ), το οποίο μπορεί να αποφευχθεί παραμένοντας στον Ν. 3883/10.

4. Δεν υφίσταται δυνατότητα επιλογής ή μη επιθυμίας υπαγωγής στον Ν.2439/96.

5. Τέλος, ήθελα να επισημάνω ότι κανένα Ευρωπαϊκό κράτος δεν αποστρατεύει στελέχη κάτω των 58 ετών ή με 40 έτη πραγματική συντάξιμης υπηρεσίας (το ηλικιακό όριο των 56 ετών και βαθμός Αντιπλοιάρχου πρέπει οπωσδήποτε να τροποποιηθεί).

Με εκτίμηση,
Υποπλοίαρχος (Ε) (τάξεως ΄93, καταταγείς 1991 ΣΜΥΝ)

Δημοσίευση σχολίου

28 Σχόλια

  1. Να με θυμηθείτε. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Β τ Ε όπως αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Δώρο άδωρο οι πινελιές που έβαλαν στα σχόλια εκατοντάδες ε.ε και ε.α στελέχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και θα κατατεθεί όπως αναρτήθηκε.Αλοιμονο να λάμβαναν υπόψιν το τι σχολιάζει ο κάθε πικραμένος.Αλλοι γράφουν διάφορα, βγάζουν κακίες, κόμπλεξ και μίση για άλλους συναδέλφους,τι συμφέρει στον κάθε έναν.

      Διαγραφή
  2. Και εγώ αν ήμουν στο ναυτικό, αεροπορία, Πυροσβεστική,λιμενικό, δάσκαλος, εφοριακός κλπ κλπ θα θελα να κάτσω 60 χρόνια,Για έλα και στη θέση των στελεχών του Πεζικού,ΤΘ,ΠΒ κλπ ....να σε φάει ο Β.Εβρος και το ανατολικό Αιγαίο,μια ζωή στο ενοίκιο στη τρογλη του κάθε νησιώτη και εβριτη, με εκατοντάδες οικογένειακα προβλήματα (γυναίκα, παιδία),να σου πω αν αντέχεις να κάτσεις πάνω από 25-30 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να πληρώσεις 5 εκστρατείας και να αποχωρήσεις στα 35 ετη

      Διαγραφή
  3. Οι Τάξεις 93,94 και 95 θα προαχθουν στον βαθμό του Ταγματάρχη στα 30 χρόνια. Η ταξη 93 τον Μάρτιο 2023 θα προαχθεί αναδρομικά από Οκτώβριο 2021. Ταυτόχρονα τον Μάρτιο 2023 θα προαχθεί και η Τάξη 1994 αναδρομικά από Οκτώβριο 2022. Η ταξη 1995 θα προαχθεί τον Οκτώβριο 2023. Όσον αφορά την παραμονη πέραν των 35 ετών για τις τρεις παραπάνω τάξεις αυτό είναι εφικτό με την διαδικασια του ΕΟΘ,οπως ακριβώς γίνεται είδη με τις προηγούμενες Τάξεις 84 έως 90 καθώς αυτό προβλέπεται από τον νόμο 2439 /1996 και την τροποποίηση του. Έτσι αυτό που γράφει το άρθρο ότι υποχρεωτικά αποστρατευεσε στα 35 χρόνια δεν ισχύει. Έχει ήδη δεκάδες μην πω εκατοντάδες Αντισυνταγματαρχες με 36,37,38 και 39 χρόνια ενώ όλοι μα όλοι αποστρατευτηκαν Συνταγματαρχες. Προσωπικά θα μείνω μέχρι τα 40 χρόνια. Το καλό είναι ότι από τα 30 χρόνια θα είμαστε ανώτεροι Αξιωματικοι και από τα 34 μέχρι τα 39,5 Αντισυνταγματαρχες, ενω 6 μήνες πριν την αποστρατεια μας θα φορέσουμε τρία χρυσά ως Συνταγματαρχες. Πρώτα βέβαια ο Θεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μη δεν έμενες αραλικι κ μισθός

      Διαγραφή
    2. Δηλ. είσαι από τώρα σίγουρος ότι θα παραμείνεις σαν ΕΟΘ, καθώς και τις ενδιάμεσες κρίσεις; Πες μου και τα νούμερα του Τζόκερ και εγώ εδώ είμαι!

      Διαγραφή
    3. Δικαίωμά σου να μείνεις όσο Θέλεις .Κράτα όμως τις σκέψεις για τον εαυτό σου γατί ποσώς μας ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    4. Εσύ πως είσαι τόσο σίγουρος ότι θα μείνεις ΕΟΘ; Είσαι τόσο απαραίτητος;Με την όρεξη θα μείνεις, να είσαι βέβαιος ότι από την επόμενη μεθεπόμενη σειρά δεν θα υπάρχουν ΕΟΘ. Στη φάκα των 35 και σπίτι συνταξιούχος θα πας.

      Διαγραφή
  4. Οι αποφοιτοι ΑΣΣΥ τριετους φοιτησεως που εισηχθησαν ολοι τους με πανεπιστημιακα μορια και ειχαν καλυτερη ακαδημαικη εκπαιδευση δικαιουνται και καλυτερη βαθμολογικη εξελιξη διοτι αφου προερχονται απο αναβαθμισμενες σχολες ας αναβαμιστουν κι αυτοι βαθμολογικα ωστε να γινονται συντομοτερα αξιωματικοι και πρεπει ολοι τους ανεξαιρετως να εχουν καταληκτικο βαθμο συνταγματαρχη.Ειναι και αυτο ενα δικαιο που πρεπει να γινει πραξη...να τα λεμε κι αυτα διοτι και αυτα δεν τα λενε οι συνδικαλιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τα στελέχη που έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Όλοι στο ίδιο τσουβαλι, για να μην πω ότι περνάνε και καλύτερα όσοι είναι του δημοτικού

      Διαγραφή
  5. Οι σπουδαστες αστυνομικων σχολων υπαξιωματικων προαγονται στον βαθμο του ανθυπασπιστη σε 9 ετη μετα την αποφοιτηση τους.Οι αντιστοιχοι στρατιωτικοι σπουδαστες μετα την αποφοιτηση τους σε 12 ετη.Και σε αυτο το ζητημα παλι αδικουνται οι στρατιωτικοι που σε σχεση με τους αστυνομικους τους λιμενικους τους πυροσβεστες και τους...σωφρονιστικους πηραν ενα ξεροκοματο λες και ειναι..αποπαιδια.Ειδικα οι αποφοιτοι ΑΣΣΥ που ειναι και η ραχοκοκαλια του στρατευματος μας ειναι ο ορισμος της....αδικημενης γενιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τραβάς μεγάλο ζόρι στην δουλειά για να θέλεις να κάτσεις και σαράντα χρόνια να μιλάς για τον εαυτό σου και όχι για αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους, τώρα για το τι γίνεται στην Ευρώπη άστο δεν σε συμφέρει, έχουμε γεμίσει υπερτασικους υπερβαρους πενηντάρηδες που δεν μπορούν να τρέξουν 100 μέτρα και θέλουν να κάτσουν στα γραφεία να βαράνε σφραγίδες Δευτέρα Παρασκευή 0830 με 1500

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άρα ζητηστε από τον υπουργό να άρει το άρθρο 53 και να παραμείνετε υπαγόμενοι στον νομο 3883/2010. Εκτός από εκείνον που παρακαλάει σε κάθε άρθρο,να φορέσει κλαρες και επίχρυσα διακριτικά του ταγματάρχη. Αλλά στην τσέπη έχει μόνο καραμέλες. Στρατηγός δεκαβαλας για όσους έχουν δεί την ταινία. Θα τρώει τις κλαρες για να ζήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού ο υπουργός είναι άσχετος,περιμένετε να διορθώσει κατι? Ούτε σε 200 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε 11:30.Δωρο άδωρο οι τρικλοποδιές που προσπάθησαν να βάλουν οι Τάξεις 96 και μετέπειτα να λες. Θα μείνουν με το φανάρι στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τρικλοποδιές εννοείς ;;; Και τι εννοείς με το φανάρι στο χέρι ;;; Δεν ντρέπεσαι που τολμάς και τα γράφεις αυτά ;;; Η Τάξη 1996 τι σου φταίει και τολμάς και την αναφέρεις ;;; Που απαιτεί και διεκδικεί το δίκαιο ;;; Πότε έβαλε τροκλοποδιές η Τάξη 96 ;;; Νομίζεις δεν ξέρουμε ότι αν δεν περάσει το νομοσχέδιο, δεν έχουμε ελπίδες ούτε εμείς ;;; Τι διαφορά έχεις εσύ ή η Σειρά σου από την Τάξη 96 ;;; Θα σου πω εγώ. Πολλές διαφορές έχεις. Αμέτρητες διαφορές. Αλλά και να σου εξηγήσει κάποιος, δεν θα καταλάβεις. Στείλε καμιά ευχαριστήρια επιστολή όπως αρμόζει στην Σειρά σου. Εκεί που βρίζατε, μου το παίζετε όλοι Νεοδημοκράτες από κούνια.

      Διαγραφή
  11. Τώρα εσύ αρθρογραφε θες να πιστέψουμε ότι είσαι ταξη 93 ε? Καλά κρασιά αλλά...... δεν. Ταξη 96 και μετέπειτα είσαι. Όλοι εμείς των Τάξεων 93,94 και 95 είτε το θέλετε ορισμένοι είτε όχι θα προαχθουμε κανονικότατα με 30 χρόνια σε ανώτερους Αξιωματικούς στον βαθμό του Ταγματάρχη και αντιστοίχων τον Μάρτιο του 23, αναδρομικά από Οκτώβριο 21 η Τάξη 93 και Οκτώβριο 22 η τάξη 94,ενώ η τάξη 95 τον Οκτώβριο του 2023 θα προαχθεί και αυτή κανονικά ως τελευταία ταξη που μπαίνει στον νόμο 2439/1996. Εσείς θα παραμείνετε Λοχαγοι και αντίστοιχοι για 6 χρόνια στον βαθμό. Σε αυτόν τον νόμο που μπήκαμε εμείς δεν προκειτε ποτέ να σας βάλουν. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσύ δεν είσαι ταξη 93.Εισαι νεουδι που προσπαθείς να μπλέξεις τα πράγματα. Αλλά με την προσπάθεια θα μείνεις. Λοχαγος μέχρι τα γεράματα σου. Μπουααχαχαχαχαχαα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι όμορφο μήνυμα, τι συναδελφικό, στάζεις ευγένεια αγαπητέ "συνάδελφε".... καλή χρονιά να έχεις !!! Με υγεία !!!

      Διαγραφή
    2. Εννοείται ότι αυτός που έγραψε το άρθρο είναι τρολάκι τάξης 96 και μετέπειτα...
      Αλλά δεν πειράζει...
      Έτσι δείχνουν οι υποτίθεται "μορφωμένοι" την ποιότητα τους .. χαχαχα
      Μια ζωή θα βλέπουν την πλάτη μας θα μας ζηλεύουν και ποτέ δεν θα γίνουν ούτε άνθρωποι ούτε επαγγελματίες...!!!

      Διαγραφή
  13. Αντί να δεις τι θα μπει στην τσέπη κοιτάς τι θα μπει στην επωμιδα. Η ουσία είναι ότι αναδρομική ισχύ μισθολογικά δεν θα υπάρξει οπότε δεν αλλάζει κάτι δραματικά σε όσους προαχθούν μια πολύ μικρή αύξηση του μισθού και μετά της σύνταξης και ισχνή ενίσχυση του εφάπαξ. Τα υπόλοιπα να χάμε να λέγαμε. Και ταγματάρχης να γίνεις σε ακολουθεί πάντα η λεζάντα "εξ υπαξιωματικών". Δηλαδή β κατηγορίας,γιαλαντζι. Όπως και οι εμθ ή εμδ ,που προσφάτως βαφτίστηκαν. Πάντα ακολουθεί η λεζάντα "εθελοντής" γ κατηγορίας αξιωματικός. Ίσα γ να καλύπτονται τρύπες για χαμάληδες, σε λόχους και γραφεία οπου απαιτούνται αξιωματικοί . Πολύ κακό για το τίποτα και το άρθρο 53. Απλά θα ξεπουλήσουν τα πρατήρια τα διακριτικά των προαχθεντων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1244 ούτε β με νοιάζει αν λες ότι είμαι ούτε γ ούτε δ. Η μισθολογικη διαφορά ενός Λοχαγου που είμαι τώρα με ενός Συνταγματαρχη που θα απόστρατευτώ είναι στο εφάπαξ άνω των 10000 ευρώ και στην σύνταξη άνω των 180 ευρώ. Οπότε ναι με νοιάζει και πολύ μάλιστα να γίνω ανώτερος Αξιωματικός. Όχι τόσο για τις επωμιδες που λες. Αλλά και για αυτές. Άλλωστε οποίος νομίζει ότι είμαστε κατηγορίας Β, Γ, Δ κλπ δεν έχει παρά να έρθει μπροστά μου να μου το πει η σε άλλο εξ υπαξιωματικων Αξιωματικό. Απλά και όμορφα. Να μου πει σε εμένα η σε άλλο κύριε Ταγματαρχα η Αντισυνταγματαρχα δεν σας λογιζω για Αξιωματικό αλλά για μπακάλη η μαναβη. Εμπρός λοιπόν είμαστε πολλοί εξ ΑΣΣΥ Ταγματάρχες και Αντισυνταγματαρχες. Δεν θα βρεθεί ένας παλικαρος με καρδιά να έρθει. Μέχρι σήμερα ένας μόνο στα 31 χρόνια που έχω πριν μια δεκαετία στον Έβρο ψέλλισε ότι δεν πρέπει να είμαστε οι εξ υπαξιωματικων Αξιωματικοι. Αν ρωτήσετε θα μάθετε που βρεθηκε μόλις το ξεστόμισε και που βρίσκετε και τώρα. Μπροστά σε Ταξίαρχο το δάκρυ έτρεχε ποτάμι. Τα αρχικά του εν λόγο τοτε γαλαζοαιματου λοχαγου ήταν Γ. Χ. Οι γνωστες γνωρίζουν. ΥΓ. Όταν δήλωνα την Σχολή πριν 31 χρόνια αυτό ήξερα ότι θα γίνω Συνταγματαρχης. Δεν ζήτησα να φάω το δίκιο κανενός. Δεν ζήλεψα και δεν ζηλεύω τους ανώτερους μου. Αντίθετα χαίρομαι με τα καλά ιδίως παιδιά σε εισαγωγικά από οποίο θεσμό και αν είναι. Ευελπιδες ΑΣΣΥ, ΕΜΘ ακομα και ΕΠΟΠ. Και αυτοί οι άνθρωποι χαίρονται και πολύ καλά κάνουν με τις προαγωγές που τους αναλογούν. Απλά είναι κάποια κακομαθημένα παιδάκια που δεν μπορούν να δεχτούν ότι ένας ΑΣΣΥ θα γίνει Συνταγματαρχης. Σε αυτούς έχω να πω. Παντε σε καμία γωνία και αρχίστε το μπινελίκι. Γιατί μπροστά μας μόνο κοκοκο. Εντάξει είμαστε που λέει και ο Τσουκαλάς? Εντάξει είμαστε. Και πάλι περαστικά στους κακοπροαιρετους έτσι? για να μην παρεξηγουμε. Γιατί η πλειονότητα των Ευελπίδων είναι άριστα παιδιά και έχω τους καλύτερους φίλους και παιδικούς και άλλους. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σας το λέω γιατί γνωρίζω εκ των έσω.........και από προσωπική επαφή με καταταγεντες 90 τάξης δηλαδή 92. Πολλά μα πάρα πολλά από τα αρνητικά σχόλια είναι από την τάξη 92, δηλαδή τους καταγεντες 1990. Επίσης σε διάφορα σαιτ γράφουν με εμπάθεια ότι δεν πρέπει να περάσει το νομοσχέδιο και ότι άκουσον άκουσον προσθέτουν όλα τα σχόλια θετικά και αρνητικά (μπείτε να δείτε ποιος και ποιοι 92αρηδες γράφουν κάποιος κυλ...... Και άλλοι) που φθάνουν τις 11000, όπως γράφουν παραβλεποντας ότι τα 2/3 είναι θετικά και το 1/3 είναι κυρίως από αυτούς. Επίσης κρυφά κρυφά προσπαθούν να μπουν οι 92αριδες και σε παλιότερες διατάξεις ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΦΕΤΟΣ. Ε ΛΟΙΠΌΝ ΌΧΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΊΝΕΤΕ ΠΟΤΈ ΣΑΣ ΠΉΡΑΜΕ ΧΑΜΠΆΡΙ. Εχουν πάθει κοκομπλοκο και δεν θέλουν να προαχθουμε και εμείς οι 93,94 και 95 και νομίζουν ότι είναι κάτι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ οι ιδιοι. Λοιπόν παλικαράκια όσο και να χτυπιέστε δεν σας βγηκε. Και πάλι εκ των έσω σας λέω..... Σας έχουν γειωμενους κανονικότατα. Δεν θα μπορέσετε να το παίζετε εξυπνακιδες πλέον. Ότι είστε θα γίνουμε είτε το θέλετε είτε όχι. Και δεν προκειτε η κακιά σας και η εμπάθεια σας να περάσει. Και για να μην παρεξηγηθώ. Κατά την γνώμη μου πρέπει όλες οι Τάξεις ΑΣΣΥ μέχρι και τους καταγεντες 2010 να μπουν στον παλιό νόμο 2439/1996 που μπαίνουμε και εμεις τώρα. Πολύ απλά γιατί δεν μπορεί ο νόμος 3883/2010 να αφορά καμία Ταξη πριν από αυτόν δηλαδή πριν το 2010. Απλά θα πρέπει να καταλάβουν οι νεότερες τάξεις ότι θέλει κυνήγι η υπόθεση όπως κάναμε και εμείς. Είμαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν όλοι μέχρι και οικαταταγεντες το 2010. Δεν μπορεί οι τσομπαναραιοι καταταγεντες 90 να έχουν περισσότερα δικαιώματα από εμάς που μπήκαμε με πανελλήνιες και φυσικά με τις νεότερες τάξεις επίσης. Δυστυχώς ζουν ανάμεσα μας και για να ξέρετε κάνουν και λαικ ο ένας στο άλλον. Ντροπή σας συνάδελφοι να σου πετύχουν. Καλά που σας πήραμε χαμπάρι. Και τώρα γελάμε εμείς που δεν πέρασε το δικό σας χοχοχοχοχοχο. Χριστουγεννιάτικο. Αντε γειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα σχόλια ορισμένων παραπέμπουν σε γλώσσα πεζοδρομίου και "τούβλων" βασικά τενεκέδων ελαιολάδου από τα λιντλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καμια θέση ευθύνης θα πάρετε ή μόνο θέλετε τα γαλόνια; Ήρεμα ρωτάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή