Εκπρόσωπος ΕΦΚΑ στην ΕΡΤ: Με τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2023 οι αυξήσεις 7,75%–Νέες διευκρινίσεις (BINTEO)

Εκπρόσωπος ΕΦΚΑ στην ΕΡΤ: Με τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2023 οι αυξήσεις 7,75%–Νέες διευκρινίσεις (BINTEO)

«Ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί η αύξηση του 7,75%. Αυτό θα γίνει τέλη Ιανουαρίου με τις συντάξεις Φεβρουαρίου – Ένας στους δύο θα δουν μια 13η σύνταξη – Πραγματικές αυξήσεις μετά από 12 χρόνια» δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος ΕΦΚΑ κ. Τσάπαλος

Για τις αλλαγές στις συντάξεις και τις αυξήσεις 7,75% που θα δουν οι συνταξιούχοι στο τέλος Ιανουαρίου μίλησε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος ο οποίος αναφέρθηκε και στις μικρές αυξήσεις που θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στις εισφορές τους.

«Είναι μια πολύ θετική και σημαντική περίοδος για τους συνταξιούχους, γιατί, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, θα δουν πραγματικές αυξήσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Τσάπαλος. Ο ίδιος έκανε λόγο για το μπαράζ αυξήσεων που έχει ξεκινήσει από τις 20 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί με τις νέες καταβολές μετά την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης για την αύξηση του 7,75% στις κύριες συντάξεις.

Ταυτόχρονα τόνισε, ότι σε 1,1 εκατομμύρια συνταξιούχους καταβλήθηκε το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ, ενώ από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ωφελήθηκαν 290.000 συνταξιούχοι.

Με τις συντάξεις Φεβρουαρίου οι αυξήσεις

Ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ καθησύχασε τους συνταξιούχους που ανέμεναν τα Χριστούγεννα περισσότερα χρήματα ότι αυτό θα γίνει σύντομα. «Ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί η αύξηση του 7,75%. Αυτό θα γίνει τέλη Ιανουαρίου με τις συντάξεις Φεβρουαρίου. Αφορά 1.725.000 συνταξιούχους χωρίς προσωπική διαφορά, αλλά ακόμα και όσοι έχουν προσωπική διαφορά είναι ένα 85% (περίπου 900.000) που έχουν προσωπική διαφορά. Βλέπουν και αυτοί αυξήσεις μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς», διευκρίνισε.

Με αφορμή τις αυξήσεις που θα δουν στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι με τις συντάξεις Φεβρουαρίου (καταβολή στα τέλη Ιανουαρίου) και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ο κ. Τσάπαλος έκανε λόγο για σημαντική διαφορά και ετήσιο όφελος σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως τις συντάξεις των 1.100 τον μήνα καθαρά, που θα φτάσει τα 1.086 ευρώ. Και όπως τόνισε, «ένας στους δύο θα δουν μια 13η σύνταξη».

Ενδεικτικά ένας συνταξιούχος που παίρνει 850 ευρώ καθαρά το μήνα μετά την αύξηση του 7,75% θα εισπράττει πλέον 915 ευρώ με το ετήσιο όφελος να είναι 792 ευρώ.

«Τα χρήματα για τις αυξήσεις υπάρχουν και έχουν δεσμευτεί» δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ ο οποίος αναφέρθηκε και στις αυξήσεις που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Αυτη η καραμελα οτι η ετησια αυξηση ειναι μια 13η συνταξη ποτε θα σταματησει;;,ξεφτιλιζεστε παιδες ολοι εσεις που καταργησατε την 13η συνταξη ενω ειχατε υποσχεθει οτι θα την διατηρησετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι περισσότεροι Συνταξιούχοι δεν θα δούν ούτε ένα ευρώ αύξηση στην σύνταξή τους λόγω προσωπικής διαφοράς, η δε κατάργηση της μιας εισφοράς αλληλεγύης είναι μόνο ελάχιστα 5-6 ευρώ. Μην κοροιδεύετε τους συνταξιούχους ΝΤΡΟΠΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις απολυτο δικιο φιλε μου.Μας δουλευουν ψιλο γαζι. Αλλα ερχονται εκλογες. Μπορει να μη παει κανεις να ψηφισει? ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΕΚΤΩ ΟΛΟΥΣ.

      Διαγραφή
  3. Ας είναι καλά ο κατρουγκαλος κ ολοι οι δοσιλογοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απάτη οι αυξήσεις στις συντάξεις . Οι παλίοι δεν θα πάρουν τίποτα. Για τους μετά το 2016 ούτε τον πληθωρισμό δεν τους καλύπτουν ,αφού όπως λένε οι ίδιοι είναι 10% . Άρα το 7,75% που δίνουν δεν τον καλύπτουν. Μιλάνε για 13η σύνταξη οι ξεδιάντροποι. Που νομίζουν ότι απευθύνονται. Κατάμαυροοοο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέχασε ο κύριος αυτός να πει ότι η αύξηση αυτή προβλέπεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου του 2016 και δεν είναι επίτευγμα κυβερνητικό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που νομιμοποίησε της κρατήσεις λες? Έλεος,.... Σοβαρευτείτε... Χάθηκαν τα μισά κ μας δίνουν φιλοδωρήματα κ ψάχνετε ψύλλους σταχυρα!

      Διαγραφή
  6. δεν ντρεπεστε καθολου...να λετε τετοιες μπουρδες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι λένε καί γράφουν πόση αύξηση θα πάρουν οι συνταξιούχοι με την αύξηση 7,75% δεν αναφέρει κανένας για την κράτηση 3% και 6% από το πρώτο ευρώ για μικτά ποσά 1400 και 1700 αντίστοιχα των νόμων ΕΑΣ (Ν.3863/10, Ν.3865/10).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι βέβαια δεν το αναφέρουν γιατί θα χαλάσει η εικόνα, η ωραιοποίηση του κλίματος των αυξήσεων που δημιουργούν. Οι επαίσχυντοι μνημονιακοί νόμοι είναι ακόμη εδώ για να ροκανίζουν τις όποιες αυξήσεις.

      Διαγραφή
  8. Στο ενημερωτικό κύριας σύνταξης Φεβ/2023 για να έχει πραγματική αύξηση με το συν 7,75% που θα δοθεί ο συνταξιούχος,θα πρέπει να έχει στο ενημερωτικό κύριας σύνταξης ΙΑΝ/2023 περίπου ΚΑΤΩ από 80€ ποσό προσωπικής διαφοράς, αν έχει περίπου ΠΑΝΩ από 80€ η αύξηση θα είναι λογιστική διότι θα ... συνεχίσει να έχει ποσό προσωπικής διαφοράς.
    Σωστά το επισημενει πάνω από τα 1400,01€ ... έξτρα κράτηση ΕΑΣ ο GEO 75 3.45.00μμ.
    ΚΑΛΗ ΧΡΌΝΙΑ με υγεία σε όλους τους συναδέλφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (Απόστρατος)...με τα αναδρομικά, μόκο, το κάνανε γαργαρα! Δεν σας χρωστάω, λοιπόν, μου χρωστάτε κ επειδή μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου (κάλπη), ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, εν τη παλάμη, πρώτον..... Κ μετά ζητάτε ψήφο! Γκεκε? Για να συνεννοούμαστε, καμία φορά? Καλή χρονιά, στους συναδέλφους, ε.ε κ ε α .

    ΑπάντησηΔιαγραφή