140€ ή 280€ (6 ή 12 ΗΕΕ);–Σπαζοκεφαλιά για τα στελέχη ΕΔ–Απαιτείται ΑΜΕΣΗ διευκρίνηση από ΥΕΘΑ

140€ ή 280€ (6 ή 12 ΗΕΕ);–Σπαζοκεφαλιά για τα στελέχη ΕΔ–Απαιτείται ΑΜΕΣΗ διευκρίνηση από ΥΕΘΑ

Πληθαίνουν τα μηνύματα στελεχών που έρχονται στο ιστολόγιό μας (staratalogia.gr), τα οποία ζητούν ΑΜΕΣΕΣ διευκρινίσεις από τον κ. Παναγιωτόπουλο για τον ακριβή αριθμό ημερών εκτός έδρας (ΗΕΕ) που πρόκειται να δοθούν κατά τις εορτές των Χριστουγέννων.

Μία ημέρα μετά την κοινοποίηση εγγράφου για τις 6 ΗΕΕ για το στρατιωτικό προσωπικό και 4 για το πολιτικό (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ακολούθησε ενημέρωση του ΥΠΕΘΑ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), σχετικά με εντολή του ΥΕΘΑ για επιπλέον 6 ημέρες στο στρατιωτικό προσωπικό και 4 ημέρες στο πολιτικό προσωπικό, δηλαδή 12 ΗΕΕ και 8 ΗΕΕ για στρατιωτικούς και πολιτικούς υπαλλήλους αντίστοιχα.

Μάλιστα υπήρξε και δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «ΒΗΜΑ» που αναρτήσαμε ΕΔΩ.

Επισημαίνεται ότι κατάντησε σπαζοκεφαλιά η υπόψη καταβολή επιπλέον οδοιπορικών εξόδων στα στελέχη ΕΔ, μετά και από τα παραπάνω δημοσιεύματα, διότι προκάλεσαν σύγχυση στο προσωπικό ΕΔ, για το εάν τελικά θα πληρωθούν 140€ ή 280€ (6 ή 12 ΗΕΕ αντίστοιχα).

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες μας λένε, ότι ισχύει το αρχικό σενάριο, δηλ. ότι θα δοθούν 6 ΗΕΕ στο στρατιωτικό προσωπικό και 4 ΗΕΕ στο πολιτικό προσωπικό, σύμφωνα και με το σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΘΑ.

Επομένως ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος απαιτείται να δώσει ΑΜΕΣΗ διευκρίνηση για τα παραπάνω.

Επιπρόσθετα, υπάρχει σύγχυση και με το έκτακτο επίδομα 600€ στα στελεχη ΣΑ, καθόσον υπάρχουν πληροφορίες ότι θα δοθούν «κουτσουρεμένα», αφού το ανωτέρω ποσό θα είναι μεν ακατάσχετο αλλά φορολογήσιμο και θα επιβληθούν κρατήσεις και φόροι συνολικού ποσοστού 30% και το τελικό καθαρό ποσό θα ανέλθει στα 420€ περίπου.

Για ότι νεότερο θα ενημερώσουμε έγκαιρα.

Δημοσίευση σχολίου

17 Σχόλια

  1. Κύριε υπουργέ. Που είναι το πολυνομοσχέδιο? Εκλογές έρχονται και θα μιλήσουμε δημοκρατικά όπως σας αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι της κυβέρνησης,να δούμε ποιός θα γελάσει τελευταίος το βράδυ των εκλογών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόλεμο νεύρων κάνει καψώνι;;; εεεεεεε;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την ώρα, που ανέλαβε, έδειξε χαρακτήρα, άρα εντολές είχε πάρει, να μην είναι συγκαταβατικός με το προσωπικό, δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του, δεν είναι ο τύπος του, σάκος του μποξ είναι, μάλλον! Οπότε το μήνυμα πρέπει να ναι, το ίδιο αποφασιστικό κ εύστοχο , προς τον κυρίως στόχο! Μόνο έτσι θα επιτευχθεί ο ΑΝΣΚ. Οφθαλμό αντί οφθαλμού, για την τιμή των οικογενειών μας, που δεν λογαριάζουν κ οδηγούν στην εξαθλίωση!

      Διαγραφή
  4. Δεν βοηθουν σε τιποτα αυτα τα κερασματα δυστυχως..μονο να εχουμε να πληρωσουμε τα ψυχοφαρμακα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έχουν πάρει απόφαση το βράδυ των εκλογών θα σειστεί ο Άδης ,πλέον δε τους νοιάζει.ΜΑΑΑΑΥΥΥΥΡΡΡΡΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παντως «φούσκα» ειναι το επίδομα των 600€ σε αστυνομικούς & λιμενικούς γιατι θα λάβουν… 420€! Το ποσό θα είναι μεν ακατάσχετο, αλλά... φορολογήσιμο!
    Επομενως οι στρατιωτικοι θα λαβουν 280ευρω (+140) =420 μη φορολογησιμο οπως παντα. Το πολυνομοσχεδιο ΥΠΕΘΑ γεφυρι της ΑΡΤΑΣ εγινε -Ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι γκάου πολύ τελικά εσύ! Από πού προκύπτουν, μέχρι τώρα τουλάχιστον, 280+140? Ή ρε ή, γράφει, ξαναδιάβασε, η 0ες σε κάποιον να σου το ερμηνεύσει! Εκτός κ αν είσαι εμβόλιμος, για να μας ζαλίσεις τα ουμπαλα!

      Διαγραφή
    2. Τρικυμία εν κρανίω. Γρήγορα σε έναν ψυχίατρο όσο είναι καιρός.

      Διαγραφή
  7. Στο νομοσχέδιο που έρχεται αλλά και από το έγγραφο που διέρρευσε και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βάζετε τους ΕΜΘ ανθυποσμηναγούς σε κλιμάκιο Γ1 και όχι στο Β όπως έπρεπε, μας δίνεται τα χρήματα του Β στο μισθό αλλά όχι τα αντίστοιχα ποσά στο εφάπαξ στα μερίσματα και στο ΒΟΕΑ. Όχι μπράβο πραγματικά μπράβο σε αυτούς που κατάφεραν να πείσουν την ηγεσία φοβούμενοι μήπως πάρουμε βαθμό και τούς φάμε τις θέσεις (τί να πω ξέρουν αυτοί ποίοι είναι) γιατί αν μπουν σου λένε στο Β κλιμάκιο μετά θα ζητήσουν και βαθμούς. Ήθελα να ήξερα εκεί στην ΠΟΜΕΝΣ ΠΟΕΣ κτλ πώς είστε όλα καλά;. Όταν θα πρέπει να καθίσει κάποιος στα 40 χρόνια υπηρεσίας θα είναι 10 χρόνια ανθυποσμηναγός; Επίσης το δικαστήριο κύριοι τρέχει για το Β κλιμάκιο τρέχει και θα δικαιωθούμε γιατί υπάρχει ο νόμος των εθελοντριών και έτσι είτε το θέλετε είτε όχι και το Β θα γίνει και βαθμό θα δώσει. Αλλά δεν καίγονται οι ΕΜΘ για βαθμό καίγονται για τα αυτονόητα και τα αυτονόητα δεν είναι να βγάζουμε τα μάτια οι μεν τον δεν αλλά να μπορούμε να έχουμε μία αξιοπρεπή διαβίωση. Τα νυχτερινά; Απλήρωτα Ε; Όλα καλά; Υπάρχει μελέτη αντί του να πληρώσουν την νυχτερινή υπηρεσία να δίνεται μία ακόμη μέρα απαλλαγή φανταστείτε σε μία επιστασία μοίρα σμήνος τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρχουν πάνω από 2 άτομα που θα έχουν εκτελέσει υπηρεσία το προηγούμενο βράδυ όταν θα λείπουν από την επιστασία τούς και όλα αυτά πάλι για να μην πληρωθεί ο κόσμος. Αφού μας θεωρούν δεδομένους.... λογικό. Οι αστυνομικοί πυροσβέστες λιμενικό που να κουνηθεί κανείς εκεί, οι παραπάνω κατηγορίες όταν ξεκίνησαν το συνδικαλισμό ήταν από τους πιο χαμηλά αμοιβόμενους αλλά είχαν μυαλό, πάτησαν στα δικά μας μισθολόγια και επιδόματα έφτιαξαν σωστό συνδικαλισμό και τώρα ότι ζητούν το παίρνουν βέβαια αυτοί απλά θα πουν δεν μου τα δίνεις δεν βγαίνω στο δρόμο για καταδίωξη αλλά για πορεία, ο στρατιωτικός τι θα πει; Βγαίνω στο δρόμο για να ξεχιονίσω την Αττική οδό βγαίνω στο σεισμό στην πλημμύρα παντού. Έτσι για να έχετε μια εικόνα του νομοσχεδίου που έρχεται τι αντιμετώπιση υπάρχει και οι απόστρατοι να μην περιμένουν πολλά κάπου εκεί σε μια παράγραφο του άρθρου τούς έχουν γραμμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Γ εκ της καταταξεώς τους ήταν,κι εκει θα είναι γιατί έτσι ξεκίνησαν.Κάθε άλλη ομοιότητα με άλλους στρατούς του κόσμου,και γενικά άλλες εικόνες,είναι απλά στρεσογόνα και αγχώδης χωρίς αιτία.

      Διαγραφή
    2. Να σας βάλουν στο Α κλιμάκιο και να φτάσετε στο Α1 το εύχομαι ολόψυχα. Αλλά όχι στο Β κλιμάκιο . Να μπει ένα τέλος στο τσουβαλιασμα που συντελείται τόσα χρόνια

      Διαγραφή
  8. Τελικά κάπου είδα ότι οι 12 ΗΕΕ έγιναν 6.5 ..φουλ κοροϊδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε πενταετίας, μπήκατε στο στρατό ως υπαξιωματικοί με εξέλιξη ως ανθυπασπιστές και τώρα ζητάτε να γίνεται κάτι που δεν είναι νόμιμο και θέλετε και β κλιμάκιο; τότε τι διαφορά έχετε από τους σμυν/ΣΜΥ.Θελετε δηλαδή να είστε εμθ με εξέλιξη σχολής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα φίλε, αυτοί στο τέλος θα γίνουν και στρατηγοί... Που σε συμπεριφορά ήδη είναι!
      Δεν φθάνει που έχουν καβατζωσει όλες τις θέσεις εξωτερικού και σαν υπαξιωματικος δεν έχεις καμία ελπίδα.
      Για εμένα έπρεπε να προαγονται έως τον βαθμό του Ανθστη. Καμία περαιτέρω εξέλιξη, το ήδη έπρεπε να ισχύει για τις εθελόντριες αλλά ξέρουμε όλοι την ιστορία....

      Διαγραφή
  10. Η ΕΜΘ έως Ανθυπασπιστές λογικό ακούγεται και η ΣΜΥ μέχρι Λοχαγοί...... Γιατί επιτέλους να πούμε μια αλήθεια...... Οι χειρότεροι μαθητές περνάνε ΣΜΥ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή