Τουρκική άσκηση διάβασης ποταμού στην Ανατολική Θράκη (ΦΩΤΟ)

Τουρκική άσκηση διάβασης ποταμού στην Ανατολική Θράκη (ΦΩΤΟ)

Άσκηση διάβασης ποταμού και δημιουργία προγεφυρώματος, δηλ. διέλευσης μεγάλου υδάτινου κωλύματος από ΤΟΜΑ με την χρήση αμφίβιων γεφυρών Samur, καθώς και την κατάληψη της αντίπερα όχθης, πραγματοποίησε το Μηχανικό της 55ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού που έχει ως έδρα το Κιρκλαρελί, τις γνωστές Σαράντα Εκκλησίες, στην Ανατολική Θράκη και ανήκει στο τουρκικό 5ο Σώμα Στρατού.

Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν το κύριο μενού τους εδώ και μεγάλο διάστημα. Στόχος της τουρκικής πολεμικής μηχανής ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο Έβρος ποταμός, ο οποίος σύμφωνα με μερίδα Τούρκων αξιωματικών, παλαιότερα, δεν θα είναι πιθανό εμπόδιο για τον Τουρκικό Στρατό, κάτι που φυσικά αποτελεί αποκύημα της φαντασίας τους.

Όμως μια απόπειρα διάβασης του Έβρου είναι τελείως διαφορετική ιστορία από τις ασκήσεις και εκεί θα υπάρξουν… εκπλήξεις. Επίσης, οι τούρκοι, ξέρουν πως σε πραγματικές συνθήκες δεν θα καταφέρουν τίποτα, έχοντας απέναντί τους τα ελληνικά όπλα σε περίπτωση πιθανής σύρραξης.

Τούρκικα άρματα μάχης, καθώς και δυνάμεις του στρατού προσομοιώνουν συνεχώς διάβαση του Έβρου ποταμού στα σύνορα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο άσκησης για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Αυτό είναι το σενάριο άσκησης που πραγματοποιείται πολύ συχνά την περιοχή Σαράντα εκκλησιές στην Ανατολή Θράκη κοντά στον Έβρο και περιλαμβάνει την διέλευση του ποταμού εχθρικής χώρας.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια