Στγος ε.α. Φράγκος: «Στο Αιγαίο αφεντικά είναι οι Έλληνες πιλότοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς ο Ερντογάν είναι αδίστακτος

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στις συνεχείς απειλές του Ταγίπ Ερντογάν.

Απάντησε και για την νέα NAVTEX που εξέδωσε η χώρα μας, με την οποία επεκτείνεται η περιοχή έρευνας για υδρογονάνθρακες. Στις συνεχιζόμενες απειλές του Ερντογάν στο «θα έρθουν ένα βράδυ ξαφνικά», απάντησε «εάν επιμένει τόσο πολύ, γιατί αργεί;».

Ο Στρατηγός ξεκαθάρισε ότι η περιοχή βρίσκεται μέσα στα πλαίσια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ακριβώς στην μέση γραμμή μεταξύ της ελληνικής ΑΟΖ και της Λυβικής. Κατά συνέπεια είπε ότι δεν τίθεται θέμα εάν κάνει παραβίαση η Ελλάδα και παράλληλα τόνισε πως πήραμε ψήφο υπέρ ημών, διότι το αίτημα δεν ήτανε απλά ελληνικό αλλά καθαρά της EXXONMOBIL. Δίνοντας έτσι το μήνυμα σε πάσα κατεύθυνση ποια είναι η βούληση των ΗΠΑ, αλλά είναι και ένα σήμα προς τους Λίβυους από μας ότι μπορούμε να μπούμε και σε μια διαπραγμάτευση, διαφορετικά εάν προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια αυτή θα είναι έκνομη.

Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί σε αυτή την περίοδο είναι η ανακοίνωση της τουρκικής εταιρείας πετρελαίων TPAO για το που πρόκειται κινηθεί το γεωτρύπανο Αμπντουλ Χαμίτ Χαν και εξέφρασε την ανησυχία του για την εξαγγελία του διοικητού της TPAO ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι εντός της λεγόμενης «γαλάζιας πατρίδας (Mavi Vatan)», καθώς και η δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια που είπε «ότι ελπίζω να μην ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου και για άλλους γείτονες, όπως άνοιξε για τη Συρία και το Ιράκ».

Επεσήμανε την καταγγελία του Αρμενίου, βουλευτή του HADER του κουρδικού κόμματος, όπου αναφέρει ότι η συλληφθείσα για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε ότι τα τρία αδέλφια της σκοτώθηκαν με τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», μια οργάνωση που δημιουργήθηκε από την ΜΙΤ για να προετοιμάσει τζιχαντιστές για να πολεμήσουν κατά του Προέδρου της Συρίας κ. Άσαντ. Αυτός ο βουλευτής ισχυρίζεται ότι το χτύπημα είναι προβοκάτσια του Ερντογάν, για να προλειάνει την επέμβαση στη Συρία.

Ανέφερε ότι 30 Αεροσκάφη της 161 FILO F-16 που διαθέτουν σύστημα LANTIRN από την BANDIRMA (Πάνορμος) προσπάθησαν να μας αιφνιδιάσουν πριν τέσσερις ημέρες,  πλην όμως απέτυχαν παταγωδώς. Δηλαδή, όπως είπε ο Στρατηγός Φράγκος, «μας έκαναν μια επίδειξη δυνάμεως, πλην όμως η ΠΑ (ΑΤΑ) όχι απλά αντέδρασε, αλλά τα στείλαμε από εκεί που ήρθαν έστω και εάν ήρθαν πονηρά καθώς ήθελαν να στείλουν το μήνυμα ότι έχουν αυτή την δυνατότητα παράλληλα με την επιχείρηση στην Συρία».

Ανέφερε ακόμη ότι αυτό που τον ανησυχεί είναι η μόνιμη παρουσία τους επάνω από την Κίναρο. Εξήρε το φρόνημα της Κυράς της Κινάρου και την βράβευση της από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια πολύ συγκινητική εκδήλωση. Η Κίναρος επεσήμανε ότι βρίσκεται στον 25ο μεσημβρινό, όριο που επιθυμούν οι Τούρκοι για την έρευνα και διάσωση.

Επανέλαβε πως πρέπει να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ όπως έχουμε πράξει και με όλες τις άλλες χώρες ακόμα και με την Αλβανία με την υπογραφή συνυποσχετικού για την Χάγη. Δήλωσε πως μια ενδεχόμενη κίνηση του τουρκικού γεωτρύπανου εντός του Τουρκολυβικού μνημονίου θα μας γυρίσει στο 2020.

«Η Τουρκία» όπως είπε ο Στρατηγός «προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο».

Ο λόγος είναι ένας και μόνος πιστεύει και εκτιμά ότι έχει λαμβάνειν από τις δύο χώρες εις βάρος των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων και αν δεν του βγαίνουν τα κουκιά μπορεί να φτάσει μέχρι και στο απονενοημένο διάβημα.

Τέλος δήλωσε πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς ο Ερντογάν είναι αδίστακτος ύστερα και με αυτό που συνέβη στην Κωνσταντινούπολη.

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr - ΦΩΤΟ: Αρχείου

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ο κ. Φράγκος που βλέπουμε συνέχεια τις διάφορες φωτογραφίες του με τις μεγαλόστομες παρεμβάσεις, έχει κάνει καμία παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού που χρονίζουν από τότε που ήταν στην ενέργεια. Δεν νομίζω...Απλά μάλλον θα σκέπτεται να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές και ψάχνει ματαίως για ψήφους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου ρε φρουφρου αρχοντα (οπως ευφυως εχει λεχθει)! Προχωρα ακαθεκτος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί οι ανώτατοι τι καλά παιδιά ρε φίλε. Όταν είναι εν ενέργεια ούτε δίνουν σημασία αν οι υφιστάμενοι τους επιβιώνουν η αδικουνται. Δεν τους καίγεται καρφί. Μόλις αποστρατευτουν εκεί να δεις. Όλοι Τζον ραμπο γίνονται. Καλύτερα ας παίξουν με καμία Μπιμπι μπο όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή