Δείτε υπόμνημα με προτάσεις ΕΑΑΣ για να συμπεριληφθούν στο υπό κατάθεση ν/σ Υπ. Εργασίας

Δείτε υπόμνημα με προτάσεις ΕΑΑΣ για να συμπεριληφθούν στο υπό κατάθεση ν/σ Υπ. Εργασίας

Επίσκεψη Ε.Α.Α.Σ στον Πρόεδρο της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης

Την 26 Οκτ 2022, αντιπροσωπεία της Ε.Α.Α.Σ., αποτελούμενη από τους Αντιπρόεδρο Υπτγο ε.α. Γιάννη Δεβούρο και Δντα Σύμβουλο Ανχη ε.α. Χρήστο Χρηστίδη, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, Βουλευτή Αχαΐας κ. Ιάσωνα Φωτήλα προκειμένου να του καταθέσει υπόμνημα με τις προτάσεις της ώστε αυτές να συμπεριληφθούν στο υπό κατάθεση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις».

Επίσης η Ένωση διά των Εκπροσώπων της, ζήτησε να παρασταθεί στις εργασίες της Επιτροπής, ώστε να της δοθεί η δυνατότητα να επιχειρηματολογήσει για τις θέσεις της.

Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και ο κ. Φωτήλας δεσμεύθηκε να προωθήσει τα θέματά μας στον αρμόδιο Υπουργό.

Οι προσπάθειες για τη βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των μελών και την ευόδωση των στόχων μας θα συνεχιστούν, διατηρώντας πάντα το δικαίωμα της επιφύλαξης ως προς τα «υποσχόμενα».

Δείτε το σχετικό Υπόμνημα:

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. ΨΆΧΝΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ,ΕΝΩ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΛΥΣΗ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΠΑΙΖΕ Η ΠΟΣ. ΖΗΛΕΨΕ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΑΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες οι προτάσεις καλές απαραίτητες και δίκαιες. Δημιουργείται όμως ένας λαβύρινθος που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει τελικά σε αδιέξοδο και θα προσκρούσει στο τείχος Σκυλακάκης. Δύο ακανθώδη και τρανταχτά ζητήματα να τεθούν μήπως τελικά βρεθεί ο μίτος και πάρουμε κάτι.... λέω , που δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που είναι το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ ΟΕΟ? Το δούλεμα που έχουμε φάει από εσάς μπλε ζαιει τέλος. Θα πέσει το μαύρο της αρκούδας στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η λύση είναι οι ενώσεις να στείλουν το μήνυμα στους πολιτικούς απατεώνες και τους μπροστινούς τους. Ποτέ ξανά ψήφο, επίσημα μπορούν εάν θέλουν να προβούν σε μεγάλη εκστρατεία εναντίον όλων όσων κοροϊδεύουν τα στελέχη είτε ε.ε. είτε ε.α. Εκατομμύρια υπάρχουν για τους λαμογιοπάτσηδες και τα κολλητάρια τους αλλά δεν υπάρχουν ψίχουλα για οδοιπορικά, νυχτερινά και υπηρεσίες για τις ΕΔ, ειδικά για τον ΣΞ. Όλοι μαζί με τις οικογένειές και τον κύκλο μας, μπορούμε να επηρεάσουμε μέσα από τα σοσιαλ, ειδικά λίγο πριν τις εκλογές και να κάνουμε την μεγάλη διαφορά. Κάντο όπως οι συνδικαλιστές της αστυνομίας και ακόμη πιο δυναμικά με τα σοσιαλ. Αλλιώς οι επισκέψεις είναι καραγκιοζολικια και οι εκπρόσωποι οι χάρτινες καρικατούρες του θεάτρου σκιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ADP52 απολύτως ορθό το σχόλιό σου. Από 6 Οκτ 22 στη διαβούλευση το νομοσχέδιο της θυμήθηκε της ΕΑΑΣ στις 26 Οκτ να υποβάλλει υπόμνημα που η προχειρότητα και η βιασύνη του φαίνεται σε πρώτη ματιά από την απλή έλλειψη πλήρους στοίχισης κειμένου. κε Κουτρή σας δώσαμε κάποια θετικά credits μην αυτοακυρώνεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κουτρης έκανε αυτό που κανένας πρόεδρος της ΕΑΑΣ τις τελευταίες δεκαετίες δεν τόλμησε. Να ξεκινήσει το θέμα διαχωρισμού Στράτου Ξηράς και αστυνομίας στο ΜΤΣ. Οι ενώσεις των εν ενέργεια ακόμα κοιμούνται ύπνο βαθύ. Για το σχόλιο σου τώρα εάν ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ δεν στηρίζεται από την πλειοψηφία του ΔΣ/ΕΑΑΣ όπως ο Κουτρης τα πράγματα μπλέκονται.

      Διαγραφή
  6. Η κατάργηση ,της μείωσης Ν4093/2012 που έχομε στο ΜΤΣ, θα ψηφιστεί (έως τα μέσα ΔΕΚ/2022;;)με αναδρομικότητα από ΙΑΝ/2021 και β) η καταβολή του συμπληρωματικού ποσού ΒΟΕΑ στα παιδιά των μετοχομερισματούχων ,θα καταβληθεί όταν ψηφιστεί η σχετική νομοθετικη ρύθμιση(έως τα μέσα ΔΕΚ/2022 ;;). Είδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λέει ο φίλος παραπάνω για ενώσεις εν ενεργεία. Αφήστε ρε παιδιά την πλάκα. Ποιες ενώσεις? Να βγάλουμε καμία φωτογραφία να ανέβει σε κανά site να είχαμε να λέγαμε. Πράγματι ο κ. Κουτρής τόλμησε. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Στην πιάτσα ακούστηκε ότι δεν ήθελαν κάποιοι στο ΜΤΣ να εισαχθεί ως θέμα ο διαχωρισμός. Αν αληθεύει να βγει η ΕΑΑΣ και να το κάνει γνωστό ποιοι δεν ήθελαν και γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός! Η ΕΑΑΣ μαλλον δεν επιτρεπουν οι ισορροπιες να το κανει,, αλλα οι ιδιοι γιατι δεν το κανουν? Να βγουν και να υποστηριξουν την θεση τους. Απλα γιατι θα τους παρουν με τις πετρες. Υπ' οψιν οτι αυτοι που δεν ηθελαν ''να εισαχθει ως θεμα ο διαχωρισμος'' με τις ψηφους τους, εστειλαν στο ΔΣ/ΝΙΜΤΣ εκπροσωπο/ μελος του ΔΣ αστυνομικο και ετσι στο ΔΣ/ΝΙΜΤΣ υπαρχουν δυο μελη απο την αστυνομια (ο δευτερος απο την ενωση συνταξιουχων αστυνομικων) και κανενας απο τον στρατο ξηρας. Παντελως απαραδεκτο αλλα ισως δεν τους βγει μεχρι το τελος........

      Διαγραφή
  8. Αλήθεια η ΕΑΑΣ για την 660/2022 Απόφαση του ΣτΕ έχει ενημερωθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή