Πολεμικό Ναυτικό: Ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση 4 κορβετών - «Πράσινο φως» από το ΑΝΣ

Πολεμικό Ναυτικό: Ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση 4 κορβετών - «Πράσινο φως» από το ΑΝΣ

Την ενεργοποίηση του προγράμματος απόκτησης κορβετών από το Πολεμικό Ναυτικό σήμανε η απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ), που συνεδρίασε σήμερα.

Συγκεκριμένα το ΑΝΣ ενέκρινε το πρόγραμμα για την προμήθεια τεσσάρων κορβετών, προϋπολογισμού περίπου 2 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι αυτό αποτελεί το τρίτο βήμα για την ανανέωση του στόλου μετά την προμήθεια των Belharra από το Πολεμικό Ναυτικό και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ.

Η απόφαση για το Πολεμικό Ναυτικό ελήφθη σε μία χρονική περίοδο που φαίνεται να ολοκληρώνεται το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας με την εξαγορά τους από την ΟΝΕΧ, η οποία πρόσφατα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον ιταλικό όμιλο Fincantieri.

Ο ιταλικός όμιλος θεωρείται από τους κορυφαίους στον κόσμο στη σχεδίαση και τη ναυπήγηση κορβετών ενώ στα ναυπηγεία της θυγατρικής εταιρίας του ομίλου, Fincantieri Marinette Marine (FMM) στις Ηνωμένες Πολιτείες χτίζονται για λογαριασμό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού οι κορβέτες πολλαπλών ρόλων, LCS.

Σημειώνεται επίσης ότι όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του Γκουΐντο Κροσέττο (Guido Crosetto).

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανοιγη ο δρόμος για κορβετες, κουβέρτες, κοκέτες κλπ αλλά εμάς μας έχετε απλήρωτους και μας χρωστετε της μηχαλους. Θα σας ξηγησουμε φυστίκι αλμυρό στας εκλογας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή