Χατζηδάκης: Ένας στους δύο συνταξιούχους θα λάβει περίπου μία 13η σύνταξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Χατζηδάκης: Ένας στους δύο συνταξιούχους θα λάβει περίπου μία 13η σύνταξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάνω από το 95% θα πάρουν αύξηση στις συντάξεις τους, ενώ ένας στους δυο θα δουν μια αύξηση που θα ισοδυναμεί περίπου με μια 13η σύνταξη, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Η γενική αύξηση των συντάξεων 7,5% θα πληρωθεί με τη σύνταξη Φεβρουαρίου, δηλαδή στο τέλος Ιανουάριου μαζί με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου. Το 88% όσων έχουν προσωπική διαφορά θα έχουν μια μικρή έστω αύξηση του εισοδήματος τους σημείωσε ο υπουργός.

Τα διεκδικούμενα μέσω δικαστικών αποφάσεων αναδρομικά θα καταβληθούν χωριστά ανά δικαστική απόφαση αποσαφήνισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τα 250 ευρώ της επιταγής ακρίβειας θα δοθούν πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ η τέταρτη δόση επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνουν αντιληπτά με τις συντάξεις του Ιανουαρίου σημείωσε.

«To ασφαλιστικό μας σύστημα είναι κουρελού, υπάρχουν 1.040 διαφορετικοί τρόποι ασφάλισης μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Βρεθήκαμε σε 1.500 διαφορετικές διαδικασίες όταν προσπαθούσαμε να επιταχύνουμε την έκδοση των συντάξεων» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Όλα αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς που λέει και ο λαός....
    Αν βρεθεί απόστρατος που θα πάρει παραπάνω από τα ψίχουλα της εισφοράς αλληλεγγύης που επιτέλους καταργείται, ας το δηλοποιήσει να το μάθουμε κι εμείς.
    Μιλάμε για 5-10 ευρώ το μήνα . Αυτό τολμάει και το λέει αύξηση ο εργατικότατος Υπουργός εργασίας που έχει και πολλά ένσημα... Κοροϊδία κύριοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι έχουν σύνολο Εθνική και Ανταποδοτική στο ενημερωτικό σύνταξης π.χ. 10/2022 ΠΑΝΩ από 1.296,32€ με την αύξηση πχ 8% θα ξεπεράσουν τα 1.400,01€ άρα...... έξτρα κράτηση 3% ΕΑΣ 42,02€ (1.296,32+8%=1.400,03). Οπότε 42,02€ .......χάνονται για να μειωσουν το ποσό τους στην προσωπική διαφορά ή να πάρουν παραπάνω πραγματικη αύξηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν λεει ψεμματα ο Χατζηδακης. Με την αναλογια εργαζομενων, σε σχεση με τους συνταξιουχους που εχουμε στην χωρα (και κανεις δεν το λεει ξεκαθαρα, γιατι προτιμουν ΟΛΟΙ να χαιδευουν αυτια αντι να φανε μαυρο) τα περιθωρια δεν ειναι πολλα. Ομως το προβλημα ειναι οτι οι ρυθμοι ειναι πολυ αργοι, και παρα τις προσπαθειες που γινονται διαχρονικα οι βελτιωσεις προχωρουν σιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θά γίνει συμψηφισμόs μέ τά αναδρομικά ΕΑΣ διετίαs 17/18 ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριοι μην αυταπατάσθε. Χρήματα θα πάρουν οι Πακιστανοί οι αθίγγανοι και οι λοιποί αναξιοπαθούντες. Αυτοί θα κάνουν γιορτές Εμείς θα καταδικασθούμε σε φτώχια και αναξιοπρέπεια από την κυβερνησάρα μας που είπε ο Μπουμπούκος πως έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστός ο κύριος πάντα αυτοί παίρνουν η Ελλάδα των επιδομάτων

      Διαγραφή
  6. Στην Ελλάδα ψηφίζουμε και στέλνουμε στην Βουλή ,για να μας νομοθετούν σε εργασιακά θέματα κοπρίτες που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή