«Κόλλησε» το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ στον Σκυλακάκη λόγω... «οικονομικών επιβαρύνσεων»

«Κόλλησε» το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ στον Σκυλακάκη λόγω... «οικονομικών επιβαρύνσεων»

Σε συνέχεια της ανάρτησής μας ΕΔΩ και σύμφωνα με το Militaire:

«Κόλλησε» το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ στον Σκυλακάκη που μιλά για 11 δις στα ταμεία αλλά δεν έχει ούτε ευρώ για τις ΕΔ

Ο ΥΕΘΑ συνέταξε νομοσχέδιο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) το οποίο όμως «κόλλησε» στον κ. Θ. Σκυλακάκη, ο οποίος λένε οι πληροφορίες έχει θέσει ζητήματα για «οικονομικές επιβαρύνσεις» που προκαλούν ρυθμίσεις του νομοσχεδίου! Ποιες οικονομικές επιβαρύνσεις;

Ακόμη κι έτσι να ΄ναι όμως ποιο είναι το πρόβλημα;

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης σε δήλωση του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δηλώνει:

«Υπερβαίνουν τα 11 δισ. ευρώ οι πόροι που έχουν εισρεύσει στην ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία»

Θα δικαιολογηθούν ότι τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις ΕΔ. Αλλά δις υπάρχουν πάρα πολλά κι αλλού…

Δημοσίευση σχολίου

33 Σχόλια

  1. Καλά όταν παρουσιάζανε στο υπουργικό συμβούλιο το προσχέδιο του νόμου δεν το είχε δει κανείς τότε; Παρουσία του πρωθυπουργού να τους χαίρεται .Πόσο θέατρο θα πέσουν ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δουλεμα παει συννεφο...το μπαλακι απο τον εναν στον αλλον κι εμεις περιμενουμε τα ψιχουλα που θα αποφασισει ο Σκυλακακης με τον Παναγιωτοπουλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάρεσε νομή και τα μουλάρια που ήταν ανήσυχα λόγω της πείνας ηρέμησαν, νομίζοντας ότι θα φάνε, αλλά τροφή ''γιόκ'' που λένε κα οι φίλοι μας εξ ανατολών. Δούλεμα κανονικό... Δεν ξέρω τι είναι πιο απογοητευτικό, η απουσία κανονικού σανού για τροφή ή το τάϊσμα με πνευματικό σανό απ' τους κρατούντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχα μια ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει έστω και την τελευταία στιγμή.
    Αλλά πλέον κατάλαβα ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
    Αυτοί είναι επαγγελματίες.
    Όταν είναι να σου τα πάρουνε, στα παίρνουν στο δευτερόλεπτο
    Αλλά όταν είναι να σου δώσουνε (έστω και αυτά τα λίγα ψίχουλα) το φέρνουν από εδώ, το πάνε από εκεί και σε έχουν στο περίμενε.
    Πλέον δεν υπάρχει σωτηρία.
    Μετά από τριάντα χρόνια υπηρεσίας (εκ των οποίων τα 20 σε νησί στην παραμεθόριο) κάνουμε συνέχεια υπολογισμούς για το πως θα βγει ο μήνας.
    Αλλιώς τα σχεδιάζαμε αλλιώς τα βρίσκουμε.
    Κάντε κάτι ρε γιατί πλέον δεν αντέχουμε.
    Θέλετε να το καταλάβετε;
    Αλλιώς πείτε το και σε μας καθαρά ότι τους αποστρατους μας έχετε χεσ........ους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλλη κυβερνηση ειναι ο παναγιωτοπουλος και αλλη ο σκυλακακης?Ωραιο υπουργο εθνικης αμυνα εχουμε να τα βαλει και με τους τουρκους. Η απολυτη ξεφτιλα ρα παιδια μη γραφετε τετοια πραγματα. Δεν θα βρουν ουτε τη ψηφο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο μητσοτακης τι ειναι διαιτητης η τουριστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλήθεια πριν κατατεθεί νομοσχέδιο, δεν γίνεται εκτίμηση κόστους από τους αρμόδιους; και υποβάλλεται στο ταμείο (υπουργείο οικονομικών) και αφού βρεθούν πόροι και δοθεί το οκ, έρχεται στην βουλή. Δλδ εδώ έφτιαξε ένα νομοσχέδιο του αέρα το ΥΕΘΑ και αφού διέρρευσε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά; Ή είναι αφελείς που αποκλείεται ή μας κοροϊδεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου τώρα να δεις τι γίνεται με τα εφάπαξ των ανώτατων, παίρνουμε π.χ. έναν που έγινε ταξίαρχος το 2016 ενώ ήταν να πάρει το εφάπαξ λόγω 35ετίας, του είπαν άσε τα χρήματα στο ταμείο και για κάθε χρόνο περνάει θα σου δίνουμε +5.000€ παραπάνω πλας τους τόκους, άρα για τα 6 χρόνια που πέρασαν ο ταξίαρχος του 2016 που τώρα είναι υπο- αντιστράτηγος έχει ήδη παντελονιάδει νόμιμα (do the math) το ποσό συν το εφάπαξ. Μετά περιμένεις χρήματα για το ΒΟΕΑ. Βέβαια δεν το δέχθηκαν όλοι, αλλά πολλοί. Γενικά υπάρχουν πολλές αβλεψίες είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω ηλιθιότητας είτε λόγω μεροληψίας. Όσο για την τοποθέτηση ενός οικονομικού αξιωματικού, αυτό είναι σαν βάζεις λογιστή από τα ΤΕΙ Χαυτειων να εξορθολογήσει τα οικονομικά της ENRON.

      Διαγραφή
  8. Εκεί στην ΕΑΑΣ κάποιοι που ετοιμάζεστε για πρόεδροι, με την στήριξη της κυβέρνησης και παίζετε το παιχνίδι της προπαγάνδας του υπουργού, ετοιμαστείτε για φούμο εσείς θα φάτε το πρώτο και μετά η κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνεννοημενοι είναι μας δουλεύουν, τρεισήμισι χρόνια δεν έκαναν τίποτα για τους ένστολους ,τώρα τους έπιασε ο πόνος έτσι θα μας πάνε μέχρι τις εκλογές , τώρα μιλάνε για νέο μισθολόγιο το 2024 μιλάμε για μεγάλο δούλεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν φταίνε αυτοί που μας κυβερνούν αλλά εμείς που τούς βγάζουμε για να κάνουν τά αυτονόητα είτε είναι κυβέρνηση είτε είναι ΕΑΑΣ. Είναι (λίγοι) σέ όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νά δούμε νεώτερα μέχρι παραμονή Χριστούγεννων ,αναρτήσειs καί άλλα γιά αύτούs πού ελπίζουν ακόμα στην κατάργηση κρατήσεων 4093/12 απο τα ΜΤ γιά φέτοs καί γιά τ αναδρομικά τουs.H αλήθεια στα ΑΤΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το κόλπο είναι παλιό. Βάζεις πολλά μαζί και αν κάποιο κολλήσει κολλάνε όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια μανα ειχε δυο παιδια και δυο αβγα. Λεει στα παιδια της δεν εχουμε τρια αβγα να φαμε απο ενα. Σκεφτομαι ομως να σας δωσω απο ενα αβγο και να μου δωσετε απο μισο. Με αποτελεσμα να φαει η μανα ενα αβγο και τα παιδια απο μισο. Κυριοι της κυβερνησης στερεισθε σοβαροτητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα αναδρομικά του Ν.4093, για τους συνταξιούχους πριν το 2016, είναι πολλά και επιβαρύνουν τα ταμεία αλλά ΚΑΙ τον ΕΦΚΑ. Προσωπικά για μένα είναι 134 ευρώ (μικτά) (50 των ταμείων και 84 του ΕΦΚΑ) Η συνολική αύξηση του πληρωτέου (σύνταξης και ταμείων) μετά την κατάργηση της κράτησης θα είναι στα 90 ευρώ.Η απάντηση νομίζω δόθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τότε νά λένε δέν υπάρχει μία καί όχι να τάζουν χρόνο μέ τόν χρόνο μήνα μέ τόν μήνα καί νά αύριο καί νά μεθαύριο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μήπως εάν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα ακούσουμε την ίδια δικαιολογία ?
    Πόσες φορές είπε όχι το Υπουργείο Οικονομικών ? Τουλάχιστον δέκα φορές , και μάλιστα έβγαινε Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και τι έλεγε εμείς θέλουμε αλλά το Υπουργείο Οικονομικών μας γυρίζει πίσω το Αίτημα μας .
    Μήπως πρέπει να πει Κάποιος σε όλους τους Πολιτικούς ότι χωρίς Ασφάλεια
    Εξωτερική και Εσωτερική δεν υπάρχει απολύτως τίποτε και δεν μπορεί να λειτουργήσει απολύτως τίποτε .
    ΣΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ , ΑΛΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πόλεμος πλέον από όλους μας, πλην κομματοσκυλων και λιγουριδων φυσικά, για να πέσει αυτός ο θίασος που νομίζει ότι κυβερνά. Τα ψωμιά τους πλέον είναι λίγα. Στις επερχόμενες εκλογές στείλτε τους στο ταμείο ανεργίας. Νόμιμα, ήρεμα και προβλέπομενα. Εμείς θα σας ρίξουμε. Υπόσχεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όσον αφορά την αναγνώριση των πέντε ετών εκστρατείας θα βάλουν λεφτά στα ταμεία καθώς όσοι την αναγνωρίζουν θα πληρώσουν περίπου 2700 ευρώ ο καθένας. Άρα δεν τίθεται θέμα οικονομικής επιβάρυνσης για την συγκεκριμένη διάταξη. Όσον αφορά την κράτηση 4093 για τα ΜΤ ας μειώσουν τα εφάπαξ των ανωτάτων για να καλυφθεί οποιαδήποτε μελλοντική οικονομική δυσχέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπορεί κάποιος από την κυβέρνηση, από την ΕΑΑΣ από τα ΜΤ κλπ να μας εξηγήσει ποια οικονομική ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ στον προϋπολογισμό θα φέρει η κατάργηση των κρατήσεων του ν 4093 στα μερίσματα ή η μία επιπλέον χορήγηση μερίσματος από το ΜΤΣ από την στιγμή που τα ΜΤ δεν επιδοτουνται από αυτόν ;
    Γιατί μας κοροϊδεύουν;
    Ας βγούνε να μας πούνε δεν σας γουστάρουμε εσάς τους αποστρατους.
    Δεν πρόκειται να σας δώσουμε τίποτε.
    Για να το πάρουμε και εμείς απόφαση (όσοι δεν το έχουμε πάρει ήδη) ότι από αυτή την κυβέρνηση δεν πρόκειται να δούμε αύξηση ούτε λεπτό.
    Όχι δηλαδή ότι οι άλλοι θα είναι καλύτεροι.
    Μία από τα ίδια και ίσως και χειρότερα.
    Εγώ πλέον έχω απογοητευτεί τόσο πολύ και απλώς προσπαθώ να επιβιώσω.
    Μέχρι στιγμής δεν χρωστούσα σε κανένα.
    Πλήρωνα κανονικά τις δόσεις του στεγαστικού, τους λογαριασμούς κλπ, αλλά από εδώ και πέρα δεν νομίζω να τα καταφέρνω.
    Άρα θα πρέπει να αλλάξω τακτική, εάν δεν αλλάξει κάτι (που δεν το βλέπω).
    Κουράγιο συνάδελφοι και συνεχίζουμε.
    Εμείς και τα παιδιά μας.
    Και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αξιοι της μοιρας τους μητσοτακης παναγιωτοπουλος σκυλακακης. Φτανει η ωρα τους Τουλαχιστον οι δυο τα εδρανα της βουλης θα τα βλεπουν σε φωτο. Ελπιζω να μην ξεχασουμε τον εμπαιγμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μείον 8 ψήφους στους ψεύτες της νέας δημοπρασίας. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κατ αρχάς για τα περισσότερα και ιδίως για την κατάργηση του 4093/12 στους συνταξιούχους το οικονομικών είχε δηλώσει αναρμόδιο. Τώρα τι θυμήθηκαν και δεν το προχωράνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μείον (- ) δώδεκα (12) ψήφοι από το στενό κοινωνικό περιβάλλον μου....(ας κάνουμε και ένα galop )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. όλα πάνε για το 2023, πιθανόν εκεί θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν πιστεύω ότι θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο αφού δεν συντρέχει κανένας ιδιαίτερος λόγος και εξάλλου μας έχουν σίγουρα ψηφοφόρους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οσοι θελετε νομοσχεδιο αυριο το πρωιστον αυτια μαζι με τις αυξησεις των συνταξεων. Παλι μπουζουκια εχει το βραδυ. Τι νομοσχεδιο ρε παιδια αφου εχουν καταλαβει τι ερχεται. Οτι φανε κα ιοτι πιουνε τωρα. Πεντε μηνες εμειναν. Τα δυο τριτα δεν θα ειναι ουτε βουλευτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. οι αλλαγές που προτείνει το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν σχέση με την κατάργηση της κράτησης στα ΜΤ, μέχρι τέλος του έτους θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση αφού γίνουν οι ανάλογες διορθώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιου έτους αφεντικό; γιατί ήδη μετράμε δυο χρόνια

      Διαγραφή
  28. ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΔΕ ΨΙΛΟΒΡΕΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πάλι θα ξαναβγούν με τους ψήφους σας! Μαθημένοι όλοι στο παραμύθι. 4 χρόνια κλάμα και 1 ημέρα αλαλαγμούς, σημαιάκια και κορναρίσματα! Σας ξέρουν και σας παίζουν ντρίπλα και κατενάτσιο, εσαεί. Το κακό είναι ότι την πληρώνουμε και κάποιοι με σώας τας φρένας. Δυστυχώς, η μικρή μειοψηφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή