Χορήγηση νέων Στρατιωτικών Ταυτοτήτων με ισχύ ταξιδιωτικών εγγράφων-Τι απαντά ο Παναγιωτόπουλος

Χορήγηση νέων Στρατιωτικών Ταυτοτήτων με ισχύ ταξιδιωτικών εγγράφων-Τι απαντά ο Παναγιωτόπουλος

ΥΕΘΑ για χορήγηση νέων στρατιωτικών ταυτοτήτων που θα αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα στα στελέχη ΕΔ: Αναμένεται έκδοση της προβλεπόμενης ΚΥΑ και ολοκλήρωση τρέχοντος διαγωνισμού από ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Χορήγηση ταυτοτήτων που θα αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) και του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ)», σας γνωρίζω ότι το ΥΠΕΘΑ, μέσω του ΓΕΕΘΑ, έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση έκδοσης της προβλεπόμενης ΚΥΑ, από την εξουσιοδοτική διάταξη των άρθρων 40 και 48 του Ν.4609/2019 (Α' 67), η επιτυχής ολοκλήρωση των οποίων προϋποθέτει την περιέλευση στοιχείων από την συναρμόδια Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, συνυπολογιστέα παράμετρο συνιστά η ολοκλήρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του τρέχοντος διαγωνισμού για την προμήθεια νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ).

Ως εκ τούτου και λόγω της μη ολοκλήρωσης του ως άνω διαγωνισμού, δεν είναι δυνατός ο προσδιορισμός του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου, καθώς ο διαγωνισμός επισπεύδεται με μέριμνα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

 1. Άλλη μια τριπλά αλά Μέσι. Για ποιο λόγο γίνονται επερωτήσεις και ερωτήσεις στο ΥΕΘΑ; Τζάμπα κόπος. Η απάντηση έρχεται ποδοσφαιρικά. Τρίπλα και η μπάλα στην εξέδρα.το νομοσχέδιο που ήταν να κατατεθεί Ιούνιο πριν κλείσει η Βουλή, Σεπτέμβριο στη δεθ,3 Οκτωβρίου κλπ τι έγινε τελικά;ας μας πει κάποιος επαΐοντας.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι ντροπή να βγαίνουν και να κοροϊδεύουν τον κόσμο, εδώ και τόσα χρόνια, φτάνει πια δεν τρώμε κουτόχορτο πρέπει να το καταλάβουν!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πλέον κάνουμε όλοι αγωνα, πλην κομματοσκυλων, αγώνα να πέσει αυτή η χολέρα. Ραντεβού στις εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αφελής (?) ερώτηση:
  Γιατί δεν δίνουν στους στρατιωτικούς αστυνομική ταυτότητα
  (όπως έχουν όλοι οι πολίτες)
  και η στρατιωτική ταυτότητα να παραμείνει για επαγγελματική χρήση ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή