ΦΩΤΟ-Καταγγελία: Δείτε τι μισθό παίρνουν οι αστυνομικοί – «Να δουλεύεις νυχτερινά, υπερωρίες και ΣΚ για…»

ΦΩΤΟ-Καταγγελία: Δείτε τι μισθό παίρνουν οι αστυνομικοί – «Να δουλεύεις νυχτερινά, υπερωρίες και ΣΚ για…»

Η καταγγελία εστάλη στο Policenews από αστυνομικό. Οι κρατήσεις που κάνουν κάθε μήνα, τους δίνει καθαρό ποσό που πλέον δεν φτάνει ούτε για το ενοίκιο και τα πάγια έξοδα του σπιτιού που διαμένουν. Δείτε την επιστολή αυτούσια:

Ανήμερα του Αγίου Αρτέμιου προστάτη της ελληνικής αστυνομίας, και μία μέρα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην οποία εξήρε το έργο των Ελλήνων αστυνομικών, επιβεβαιώθηκε το γνωστό ελληνικό ρητό του «μην τάξεις σε άγιο κουλούρι».

Γιατί πιθανώς ο Άγιος, κατά παρότρυνση του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείου προστασίας του πολίτη, ζήτησε το κουλούρι του πίσω με τη μορφή αύξησης της φορολογίας.

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να πληρωθούν επαγγελματίες αστυνομικοί οι οποίοι τον προηγούμενο μήνα δούλεψαν υπερωρίες, Σαββατοκύριακα και νυχτερινή εργασία, ρισκάροντας ενίοτε και την ίδια τους την ζωή στην υπηρεσία, με το αστρονομικό ποσό των…880 €.

Φήμες λένε, ότι και τα κεριά που θα ανάψουν σήμερα οι συνάδελφοι για να τιμήσουν τον Προστάτη της ελληνικής αστυνομίας, θα κρατηθούν τον επόμενο μήνα από το μισθό τους από τη διεύθυνση οικονομικών του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας!

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους τους συναδέλφους, να προσέχουμε να γυρνάμε σπίτια στους οικείους μας σε κάθε λήξη της βάρδιας… και για τα υπόλοιπα έχει ο Θεός… και το Υπουργείο!

Ένας πλούσιος σε… εμπειρίες (μόνο) αστυνομικός

ΠΗΓΗ: policenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Κάτι αντίστοιχο με τον μισθό του νεοτοποθετούμενου ανθυπολοχαγού-σμηναγού-σημαιοφόρου. Ότι και να πούμε είναι λίγο. Ντροπή σε όλο το πολιτικό άθλιο σύμπλεγμα της νεώτερης Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρεσει που πέφτετε ΟΛΟΙ από τα συνεφα...
    Τοσα χρονια δεν ειχατε καταλαβει τι ψηφιζατε;
    Δεκαετίες πριν δεν γνωριζατε τις "ηγεσιες" τυπου " πετσινα τα εκτος εδρας" που ξεστομιζανε;
    Δεν βλεπετε οτι συστηματικα καθημερινά και διαρκως επι χρόνια, οι ιδιες κρατικες υπηρεσίες παρανομουν, δεν εκτελουν δικαστικες αποφασεις, με δυο λογια κάνουν οτι γουσταρουν (οπως παντα άλλωστε), εις βάρος παντα μα πάντα (!) των ΕΔ και των ΣΑ;;;
    Κυριοι, τα ψέματα τελείωσαν.
    Διαχρονικα δεν απολαυσαμε ΠΟΤΕ τα αυτονοητα για τους άλλους..
    Και μετα σου βγαινει ο καθε Σκυλακάκης και ο καθε Σταϊκούρας (οπως εβγαιναν παλιότερα οι στουρναρηδες και οι παπαντωνιηδες κλπ) και σου πεταει μια μπαρουφα οτι φταινε οι εξωγήινοι που δεν σου δινουμε τα νομιμα και δικαιουμενα..
    Και μετα χασκογελανε..
    Και μετα θα πανε παλι καποιοι αμοιβαδοειδη και θα τους ξαναψηφίσουν...
    Ε δεν υπάρχει σωτηρία λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν δεν είχε αναδρομικές κρατήσεις θα έπαιρνε 930€. Πρόκειται για ειδικό φρουρό που μόλις διορίστηκε ! Λίγα είναι ; Είναι αρκετά περισσότερα από Ανθλγό που τελείωσε Ευελπίδων και έκατσε 4 χρόνια στη σχολή. Και ο Ανθλγός δουλεύει περισσότερες νυχτερινές ώρες και έχει περισσότερες μεταθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι λιγα και για τις 2 κατηγορίες, τοσό για τον Ανθλγο απο ΣΣΕ, οσο και για τον αστυνομικό, τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ εχουν αυξηθεί οι τιμες τους 20% και ανω, το πετρέλαιο θέρμανσης εχει εκτοξευθεί, δε ζηταμε βιλες με πισινες, ουτε κοτερα, τα στοιχείωδη ζηταμε για να ζησουμε...

      Διαγραφή
    2. Που δουλεύει περισσοτερες ώρες ο ανθλγός τις νύχτες?? Το μπάρμαν κάνει?!!

      Διαγραφή
  4. Καλο το ενημερωτικο και αυτη ειναι η αληθεια για ενα νεο αστυνομικο ενος αστ. Τμηματος. Καλο θα ηταν να εχουμε και κανενα ιδιο των υπηρετουντων σε κατι υπηρεσιες που αυτα ειναι ψιχουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε σχεση με εναν μονιμο υπαξιωματικο εκ Σ.Μ.Υ με τα ιδια χρονια υπηρεσιας και που υπηρετει και σε παραμεθορια περιοχη...ο συγκεκριμενος αστυνομικος ειναι σε καλυτερη μισθολογικη μοιρα.Να τα λεμε κι αυτα για την πτωχη πλην τιμια ραχοκοκκαλια του στρατευματος που απο το 2017 περιμενει τον Κυριακο να τηρησει την δημοσια ...δεσμευση του για νεο δικαιοτερο στρατιωτικο μισθολογιο.Οταν επαναλαβει την ιδια...δεσμευση στην επομενη προεκλογικη περιοδο θα εχει περασει στην γραφικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν ζηταει αυξηση ουσιαστικα λεει να ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.αλλιως.... να προτεινει λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κράτηση του φόρου είναι τουλάχιστον 100€ μεγαλύτερη από την κανονική για τις αποδοχές που φαίνονται στην παραπάνω εικόνα.
    Σίγουρα έχει γίνει κάποιο λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην ξεχνάτε ότι το 99% των νέων αστυνομικών και για τουλάχιστον 10 χρόνια υπηρετεί στην Αθήνα. Το ενοίκιο για έναν ανυπαντρο είναι από 350 ευρώ στην καλύτερη για σπίτι μαύρα χάλια και συνήθως γύρω στα 450 ευρώ. Μετά αν μπορείς ζήσε. Μην ξεχνάμε ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν ποτέ δικαίωμα στέγασης σε ΣΟΜΥ και ΣΟΑ. Οποίος λοιπόν ψηφίσει νέα δημοπρασια, ξυριζα και θασοκ είναι άξιος της μοίρας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή