Αιφνιδιαστικές εξελίξεις: Ακύρωσε την παρουσία του ο Ισραηλινός Υπ.Άμυνας για τα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Αιφνιδιαστικές εξελίξεις: Ακύρωσε την παρουσία του ο Ισραηλινός Υπ.Άμυνας για τα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Αποτέλεσμα ήταν να ακυρώσουν την αντίστοιχη δική τους παρουσία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Αιφνιδιαστικές εξελίξεις της τελευταίας στιγμής από ισραηλινής πλευράς υποβαθμίζουν την αυριανή τελετή των εγκαινίων του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως Καλαμάτας, καθώς ο βασικός προσκεκλημένος στην εκδήλωση, Ισραηλινός Υπουργός Αμύνης και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της χώρας Μπένζαμιν Γκαντζ ακύρωσε κυριολεκτικά στο «παρά 5» την εκεί παρουσία του!

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ακυρώσουν την αντίστοιχη δική τους παρουσία ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, καθώς και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, έτσι ώστε η τελετή μεν να γίνει αναγκαστικώς, καθώς δεν μπορούσε να αναβληθεί για δεύτερη φορά, αφού είχε αναβληθεί και τον Φεβρουάριο του 2022 εξαιτίας των τότε μέτρων για την πανδημία που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση, λόγω εξάρσεως της νόσου, με την παρουσία μόνο του Διοικητή της Διοικήσεως Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως Υποπτεράρχου (Ι) Γεώργιου Βαγενά.

Τόσο πηγή του ΥΠΕΘΑ, όσο και αντίστοιχη της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα που ερωτήθηκαν σχετικώς δεν έδιναν επισήμως καμία εξήγηση για τον λόγο της ακυρώσεως της επισκέψεως του Ισραηλινού ΥΠΑΜ.

Σήμερα πάντως το πρωί στην έγκυρη «Jerusalem Post» δημοσιεύτηκε η είδηση ότι την επόμενη εβδομάδα ο Γκαντζ θα επισκεφθεί επίσημα την Άγκυρα και θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Χαλουσί Ακάρ, στην πρώτη μεταξύ των ΥΠΑΜ των δύο χωρών εδώ και μία δεκαετία, που είχαν διακόψει τις μεταξύ τους σχέσεις. Μία επίσκεψη που πραγματοποιείται λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 1ης Νοεμβρίου 2022 που πραγματοποιούνται στο Ισραήλ, και για την οποία – προφανώς – ο Ισραηλινός δεν θα ήθελε να «επιβαρύνει» το κλίμα.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Καμμία έκπληξη. Το Ισραήλ άρμεξε την Ελλάδα, και τώρα συνεχίζει με την Τουρκία. Οι Εβραίοι δεν είναι να τους εμπιστεύεται κανείς. Όταν έχουν ανάγκη τρίβονται μετά πάνε για άλλα. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έδωσε ΠΟΛΛΑ στο ΙΣΡΑΗΛ και τώρα εισπράτει το αποτέλεσμα. Δεν μας έκανε ο Καναδάς, τώρα τρέξτε. Καλύτερα η Αίγυπτος παρά το ασταθές και οπορτιουνιστικό Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή