Σοβαρή αδικία – Διακρίσεις στις οικονομικές αποζημιώσεις Αλεξιπτωτιστών-Υποβρύχιων Καταστροφέων

Σοβαρή αδικία – Διακρίσεις στις οικονομικές αποζημιώσεις Αλεξιπτωτιστών-Υποβρύχιων Καταστροφέων

Η ΠΟΕΣ, απέστειλε το παρακάτω  έγγραφο προς ΥΕΘΑ - ΥΠΟΙΚ, με θέμα την Οικονομική Αποζημίωση Αλεξιπτωτιστών – Υποβρύχιων Καταστροφέων

Ειδικότερα η ΠΟΕΣ αναφέρεται στους υπηρετούντες στις Ειδικές Δυνάμεις Υπαξιωματικούς, το ύψος της (ανά περίπτωση) αποζημίωσης των οποίων εξαρτάται από το βαθμό τους και χωρίζεται σε τρεις διακριτές κατηγορίες. Εξ αυτών απασχολούν εν προκειμένω οι δύο και συγκεκριμένα των Αξιωματικών-Ανθυπασπιστών και ΔΕΑ-Μονίμων-Εθελοντών Οπλιτών (η τρίτη αφορά κληρωτούς και εφέδρους οπλίτες).

Είναι προφανές ότι, τόσο η επικινδυνότητα και οι συνθήκες εργασίας, όσο και η εκπαίδευση των στελεχών των ΕΔ που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις παραμένει ίδια ανεξαρτήτως βαθμού και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά, σε βαθμό που να δημιουργεί διακρίσεις ως προς το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και τις δυνατότητες των εν λόγω στελεχών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πως θα εξελιχθεί ο μισθός Στελεχών ΕΔ-ΣΑ τα επόμενα χρόνια-Υπολογισμός (ΠΙΝΑΚΕΣ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ-ΦΕΚ)

Κατόπιν των ανωτέρω η υφιστάμενη αδικία μπορεί και επιβάλλεται να αποκατασταθεί άμεσα. Για το λόγο αυτό ζητά την εξίσωση / εναρμόνιση των αποζημιώσεων άρθρου 1 των περιπτώσεων 2β και 3β, με τις αντίστοιχες των περιπτώσεων 2α (2.382,89 €) και 3α (3.249,41 €) του (β) σχετικού (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) καθ’ όσον η διαιώνιση μια τέτοιας διάκρισης δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές συνθήκες εργασίας, ούτε αναγνωρίζει την αξία και την προσφορά των εν λόγω στελεχών:

Το (β) σχετικό ΕΔΩ:

Το σχετικό έγγραφο της ΠΟΕΣ ΕΔΩ:

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Η ευθύνη είναι διαφορετική ανάλογα με το βαθμό.. τέλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν κάνω λάθος η κατηγοριοποίηση και τα ποσά ισχύουν από το 2011 η ΠΟΕΣ το κατάλαβε το 2022? Τόση ανικανότητα τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι δεν καταλαβαίνετε έχεις οι στραταίοι; Σύμφωνα με τους άλλους δύο κλάδους και ειδικά με τις απόψεις και τα πολλάκις και δημοσίως λεχθέντα, κυρίως ε.α. αξιωματικών παντελώς ηλίθιων και κομματοσκυλοποιημενων, ο ΣΞ είναι "χουντικός" στην νοοτροπία ενώ η ΠΑ και το ΠΝ είναι δημοκρατικοί κλάδοι διότι έκαναν και αντίσταση στην "χούντα", άρα σύμφωνα και με πρώην αρχηγό μοναδικό κυβερνήτη φουσκωτού για ψάρεμα τσιπούρας, που εκοψε και τα νυχτερινά και τις υπηρεσίες στον ΣΞ και προικοδοτησε τους άλλους κλάδους, είναι απολύτως φυσιολογικά όλα αυτά τα καραγκιοζιλικια που συμβαίνουν στις ΕΔ. Αλλά μην αγχώνεστε, τώρα που θα έρθει η ΝΔ στην εξουσία όλα θα φτιάξουν!
    Σοβαρά τώρα, τεχνικά πάντως περισσότερο επικίνδυνο είναι το αλεξίπτωτο παρά οι καταδύσεις, διότι στις καταδύσεις ένας καλά εκπαιδευμένος και ψύχραιμος μπορεί κατά 90% να σωθεί, ενώ αν δεν ανοίξει το αλεξίπτωτο, ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τίποτα, και μην ακούω π@παριες για εφεδρικά στην ελεύθερη πτώση και άλλες ασυναρτησίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή