Αρνούνται την πρόσληψη ως συνοριοφύλακες για να γίνουν ΕΠΟΠ

Αρνούνται την πρόσληψη ως συνοριοφύλακες για να γίνουν ΕΠΟΠ

Πόσοι επιλαχόντες θα περάσουν συνοριοφύλακες;

Ορκίστηκαν σήμερα οι νέοι συνοριακοί φύλακες, οι οποίοι την Κυριακή θα μπουν στη σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, προκειμένου να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους.

Οι θέσεις των νέων συνοριακών φυλάκων είναι 250. Ωστόσο, υπάρχει ένας αριθμός ατόμων που ενώ είχαν επιλεγεί και είχαν όλα τα προσόντα για να γίνουν συνοριοφύλακες, επέλεξαν να μην ορκιστούν. Ο αριθμός αυτός των ατόμων, ενδεχομένως να αυξηθεί.

Ένας από τους λόγους που αρνούνται την πρόσληψη στην Ελληνική Αστυνομία, είναι ότι παράλληλα έτρεξε και η προκήρυξη για την πρόσληψη νέων επαγγελματιών οπλιτών.

Τα αποτελέσματα για τους ΕΠΟΠ έχουν γίνει γνωστά και υπήρχαν άτομα τα οποία κατάφεραν να κερδίσουν από μία θέση, τόσο στις ένοπλες δυνάμεις, όσο και στους συνοριοφύλακες.

Όπως φαίνεται κάποιοι επιλέγουν να γίνουν ΕΠΟΠ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, από τους 250 νέους συνοριοφύλακες, εννέα άτομα δεν παρουσιάστηκαν προκειμένου να ορκιστούν.

Οι επιλαχόντες συνοριοφύλακες, αναμένεται να κληθούν από την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις που παραμένουν κενές.

Ο αριθμός των εννέα ατόμων τα οποία δεν ορκίστηκαν σήμερα, είναι σχεδόν μοιρασμένος ανάμεσα στις δύο αστυνομικές διευθύνσεις του Έβρου, τη διεύθυνση αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και τη διεύθυνση αστυνομίας Ορεστιάδας.

Οι νέοι συνοριακοί φύλακες, από την Κυριακή το πρωί, θα ξεκινήσουν να παρουσιάζονται στη σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

ΠΗΓΗ: thrakinea.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Από που προκύπτει το συμπέρασμα ότι όσοι δεν παρουσιάστηκαν ως Συνοριοφύλακες επίλεξαν να παρουσιαστούν ως ΕΠΟΠ, δεν το καταλαβαίνω. Επειδή τρέχουν δύο διαγωνισμοί ταυτόχρονα; Και που ξέρετε ότι κάποιος απλά τελικά δεν πήγε να παρουσιαστεί για κάποιον προσωπικό λόγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό γινόταν από πάντα,για δύο επιλογές επιτυχείς. Άλλοτε στρατός με κάτι άλλο, άλλοτε ΣΑ άσχετα με τις ΕΔ. Μην εκθειαζετε το στρατό συγκεκριμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή