Ελικόπτερα Black Hawk: Νέα συνάντηση στο ΓΕΣ

Ελικόπτερα Black Hawk: Νέα συνάντηση στο ΓΕΣ

ΦΩΤΟ: Ένα UH-60 Black Hawk του αμερικανικού στρατού εκφορτώνεται στο North Dock στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Orient Shield 2018. Από την έναρξή της το 1985, η Orient Shield έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και την τελειοποίηση των προσπαθειών της Ιαπωνικής Δύναμης Χερσαίας Αυτοάμυνας και του Στρατού των ΗΠΑ στους τομείς του διμερούς σχεδιασμού, του συντονισμού και της διαλειτουργικότητας. (U.S. Army Photo by Public Affairs Broadcast Journalist Spc. Joshua A. Syberg / Released)

Μπαράζ παρουσιάσεων έχουμε τους τελευταίους μήνες στο Γενικό Επιτελείο Στρατού για τα ελικόπτερα τύπου Black Hawk που κατασκευάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς φαίνεται ότι το Ελληνικό ενδιαφέρον παραμένει σταθερό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: «Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ, παρουσίαση από τους εκπροσώπους της εταιρείας Aviation Procurement Systems σχετικά με πρόταση προμήθειας Ε/Π BLACK HAWK».

Η εταιρεία Aviation Procurement Systems είναι μία από τις εταιρείες που παρουσιάζουν προτάσεις για την προμήθεια των ελικοπτέρων τύπου Black Hawk καθώς έχουν προηγηθεί και συναντήσεις με άλλες εταιρείες.

Αυτό σημαίνει ότι το ΓΕΣ εξετάζει κάθε διαθέσιμη δυνατότητα και έκδοση των ελικοπτέρων τύπου Black Hawk με κύριο στόχο μάλλον την προμήθεια πολλαπλών εκδόσεων του ελικοπτέρου.

Τα ελικόπτερα τύπου Black Hawk δύναται να τροποποιηθούν ανάλογα τις συνθήκες στις οποίες θέλει να δράσει ο αγοραστής τους και αυτό θα αυξήσει κατακόρυφα τις δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού.

ΠΗΓΗ: NEMESIS HD

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια