Σύνοδος ΝΑΤΟ: Περίπου 40 λεπτά κράτησε η συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Περίπου 40 λεπτά κράτησε η συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που έχουν οι δύο υπουργοί Άμυνας μετά από πολύ καιρό

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Περίπου 40 λεπτά κράτησε η συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του πρώην Γενικό Επιτελάρχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του Στρατηγό ε.α. Χαλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Ιούνιο, σε ανάλογη περίπτωση, η τελευταία συνάντηση των δύο ανδρών, κυριολεκτικώς «στο όρθιο», αλλά σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται «εν τοις πράγμασιν», ότι ο μεταξύ των δύο Υπουργών Αμύνης διάλογος (όποια μορφή και αν έχει αυτός) και συνάντηση, αποτελεί την παρούσα χρονική στιγμή, τον μοναδικό ουσιαστικό «δίαυλο» επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει δηλώσει τα όσα έχει δηλώσει εναντίον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, μετά τη «σφαλιάρα» που δέχτηκε από τη στάση του Έλληνος ομολόγου του Ν.Δένδια μέσα στην Άγκυρα, δεν έχει εκφράσει την παραμικρή πρόθεση συναντήσεως και διαλόγου!

Συμφώνως με πηγές του Ελληνικού ΥΠΕΘΑ τη συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών ζήτησε η τουρκική πλευρά!

Χθες, εξάλλου, ο Ν. Παναγιώτοπουλος συναντήθηκε για 22 λεπτά με τον Γεν.Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ενώ αργότερα σήμερα θα δει τους ομολόγους του από τις ΗΠΑ Λόϋντ Ώστιν, τη Γερμανία Κριστίνε Λάμπρεχτ και τη Γαλλία Σεμπαστιάν Λεκορνύ.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια