Ταγματάρχης συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση σε 15χρονο – Απόταξη έχει ζητήσει ο Α/ΓΕΕΘΑ

Ταγματάρχης συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση σε 15χρονο – Απόταξη έχει ζητήσει ο Α/ΓΕΕΘΑ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις Ένοπλες Δυνάμεις η είδηση της σύλληψης ενός Ταγματάρχη του Στρατού Ξηράς μετά από καταγγελία σε βάρος του από 15χρονο για σεξουαλική επίθεση.

Η είδηση της σύλληψης του αξιωματικού έγινε γνωστή την περασμένη Παρασκευή με την κατηγορία της «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας» σε βάρος ενός 15χρονου.

Τον ταγματάρχη συνέλαβαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ μετά την καταγγελία του 15χρονου και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στη Στρατονομία.

Για την υπόθεση είναι ενήμερος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, o οποίος ζήτησε να υπάρξει ταχύτατη διερεύνηση με το ερώτημα της άμεσης απόταξης.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Συμφωνώ με Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά το βλέπω δύσκολο. Θα ξεσηκωθουν όλα τα αδελφάτα. Άλλωστε δεν δεν υπάρχει χώρος χωρίς "ουδέτερος". Κοινωνία 2022 και πάμε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aποταξη δεν νομιζω οτι μπορει να στηριχθει. Μπορει ομως να τον αποπεμψουν απο τον Στρατο και αυτο ειναι ασχετο απο τυχον ποινικη του διωξη. Υπο την αυτονοητη προυποθεση οτι οι κατηγοριες ευσταθουν. Αφου διωχθει απο τον στρατο εννοειται οτι εχει το δικαιωμα προσφυγης για δικαιωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαζί σας και εγώ αλλά με ποια κατηγορία θα καταδικαστεί? για μπούλινγκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Μίλησα παραπάνω για πειθαρχική διαδικασία δηλαδή για παραπομπή σε πρωτοβάθμιο (και δεύτεροβαθμιο πειθαρχικό συμβουλιο). Μια τέτοια απόφαση όντως είναι δύσκολο να στηριχθεί και πιθανώς να ακυρωθεί από τα διοικητικά δικαστήρια. Όμως παράγει και αποτελέσματα....

      Διαγραφή