Έρχεται το food pass–Επίδομα 300 ευρώ για super market

Έρχεται το food pass–Επίδομα 300 ευρώ για super market

Ένα food pass ανάλογο με το fuel pass, μια έκτακτη ενίσχυση δηλαδή ύψους 300 ευρώ για περίπου ένα εκατομμύριο δικαιούχους συζητείται στο οικονομικό επιτελείο, ως ασπίδα για τις αυξήσεις στα τρόφιμα. Το στοχευμένο βοήθημα, όπως γράφει στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα Τα Νέα, θα απαντά στην έκρηξη της ακρίβειας και οι πληροφορίες της εφημερίδας λένε ότι θα καταβληθεί ως έκτακτο επίδομα μέχρι τα Χριστούγεννα σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως είναι οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες και ώρες και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό που ετοιμάζει την ομιλία του και τις εξαγγελίες της ΔΕΘ.

Παράλληλα θα διατηρηθούν και θα αυξηθούν οι υπάρχους επιδοτήσεις στο ρεύμα και το αέριο. Μια από τις προτάσεις που συζητείται είναι η αύξηση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 20%, με τη διεύρυνση των δικαιούχων. Δηλαδή εξετάζεται η αύξηση των εισοδηματικών ορίων ώστε να συμπεριλάβει και εισοδήματα έως και 45.000 ευρώ τον χρόνο ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, η βοήθεια που θα δοθεί φέτος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα υπερβεί σημαντικά τα 10 δις ευρώ, ενώ ένα τμήμα θα προέλθει από τον προϋπολογισμό και ένα τμήμα, μεγαλύτερο από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Το πακέτο της ΔΕΘ με λίγα λόγια:

Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των παροχών που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα περιλαμβάνει:

Α. Αύξηση κατώτατου μισθού κατά 5,5%

Β. Αύξηση έως και 7% σε περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους

Γ. Πρόγραμμα φθηνής στέγης με άτοκα δάνεια για αγορά ή επισκευή πρώτης κατοικίας

Δ. Κατάργηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Ε. Μείωση εισφορών για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. για ποιους ρε !!! για ποιους....προσεξε μην σκισεις καμια καλτσα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρέξτε, τρεξτε , εμεις δεν πουλαμε , χαρίζουμε....

    Λιγα δινετε, πολλα περνετε....

    Ολοι θα παρετε.....

    Προλαβετε και παρετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πρεπει το το food pass να ξοδευεται στα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΧΙ ΤΑ ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πχ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ και ....σοκολατες δεν ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε πάλι , θα τα οικονομίσουν οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά στις συντάξεις. Λαμόγια του προδοτικού ανθελληνικού τόξου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πρώτοι που πρέπει να το πάρουν είναι οι στρατιωτικοί, σεισμοί,καταποντισμοι,πλημμύρες,επιφυλακες, Έβρος, μπροστά και πρώτα ο στρατός, έρχονται εκλογές,που να ξέρατε τι σας περιμένει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τους περιμένει τίποτα, τα πρόβατα είναι δεδομένα και όλοι αυτοί το ξέρουν πολύ καλά. Λεονταρισμοί τώρα και στις εκλογές κοτούλες στη σειρά ,αυτό γίνεται χρόνια τώρα .

      Διαγραφή
  7. Εγώ δεν θέλω. Μου φτάνει η αύξηση του ΜΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δηλαδή ρομα, αλλοδαποί, μακροχρόνια τεμπεληδες, μαύρη αδηλωτη εργασία, κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ακριβωs.... οτι εγραψα και εγω σε δικο μου σχολιο!!!

      Διαγραφή
  9. το οποιο επιδομα θα βγει παλι απο τουs μ...κεs δημ. υπαλ. αρα και απο τουs ενστολουs... επειτα ,θα το παρουν ποιοι? κατι λαμογια ελευθεροι επαγγ. πχ. υδραυλικοι ηλεκτρολ. η οτι αλλο οι οποιοι επιτηδεs δηλωνουν μεχρι 6000 - 7000 ε τον χρονο? καποιοι τσιγγανοι (επαγγελματιεs) πολυτεκνοι και παραπλησιοι επαγγελματιεs επιδοματακηδεs οι οποιοι επισημα ποτε δεν μπορουν να βρουν δουλεια αφου εχουν βολευτει να μασουλανε απο συνταξειs των γερων? να παρει επιδομα και παλι ο συνταξιουχοs ο οποιοs θα ταιζει με την σειρα του μεχρι και τα εγγονια του? λεs και ο εν ενεργεια π.χ. εργαζομενοs που εχει 1 η 2 παιδια δεν εχει αναγκη δηλαδη.... η μια μονογονεικη οικογεννεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή